De tredje norgesmesterne i 2013!

28.10.2013 av under Gjetord | Ingen kommentarer

I helga blei Vålerenga norgesmestere for tredje gang i jubileumssesongen. På søndag blei det full baluba på Jordal i bydelsderbyet og dommer’n skulle tas av det tapende laget. Det blei to seiere og et overtidstap i hockeyen, Solveig Gulbrandsen scora sitt 50. landslagsmål og Vålerenga rykka ett steg nærmere å ha sikra tippeligakontrakten for 2014. Dette har vi mer om i gjetordet…

 

Norgesmestere!

Vålerenga Trolls U19 blei norgesmestere i amerikansk fotball. De slo Kristiansand Gladiators 21 – 10 på Jordal i finalen lørdag. Kvartersresultatene var 0 – 0, 21 – 0, 0 – 0 og 0 – 10. De 10 poenga de slapp inn i fjerde kvarter var sesongens første poeng i sekken. Ganske sensjasjonelt. De gikk ubeseira igjennom sesongen. Dette var den femte NM-finalen i jubileumssesongen, den tredje seieren og dessverre den første Sotahjørnet ikke fikk muligheten til å referere fra. Derfor gjør vi noe uvanlig og linker opp til Fædrelandsvennens dekning av kampen i stedet.

Bildet er av U17-laget som tok NM-sølv i sommer. Foto: Hjesus.

 

Angrep dommer’n!

Det er første gang vi har opplevd det, at en spiller går til fysisk angrep på dommer’n i en eliteseriekamp i Norge; men så skjedde på søndag. Synderen var landslagsspiller i ishockey, Victoria Løvdal fra Jordal. Sant å si, de to siste minutta av oppgjøret er noe av det morsomste vi har sett i norsk hockey noen sinne. Bydelsderbyet leverte nok en gang til karakter seks på underholdningsskalaen.

Victoria Løvdal føres ut av isen etter å ha angripi dommer'n. Foto: Kenneth Myhre.

 

Kampen vant Vålerenga 4 – 2 etter to mål av Marlene Günther og ett hver av Ingrid Renli og Martine Henriksen; men det var altså i kampens to siste minutter det virkelig tok av i ungdomshallen. Sjøl om det for så vidt hadde vært noen episoder allerede fra andre periode. Jordal vant forøvrig utvisningsminuttene 12 – 50. Imponerende. Kampreferat kan dere lese her. At vi må velge mellom bydelsderbyet mot Jordal og toppoppgjøret mot Storhamar neste gang, den 24. november klokka 17:00 er skandale. Nå må forbundet opp i ringe å endre kamptidspunkt. Kan ikke gå glipp av så mye underholdning.

 

Enga på topp!

Det gikk nesten veien i bordtennishallen for hockeygutta på lørdag. Men sjøl om Erik Follestad Johansen utligna til 1 – 1 i midtperioden og Mathias Trygg sendte Vålerenga i ledelsen i siste periode, så kom kjøpeskauen tilbake.  De tok ut keeperen og klarte å utligne 30 sekunder før full tid. At Vålerenga i tillegg tapte på straffer etter at kun Mathias Trygg scora på sin, er bittert. Mark McCutcheon og Morten Ask bomma.

 

Uansett, det ene poenget var nok til at Vålerenga beholdt topplassen i getligaen på innbyrdes målforskjell mot de uringule fjøsbønda fra Mjøsbygda. Dessuten er fortsatt ikke kjøpeskauen på sluttspillplass. De sliter der borte i den «profesjonelle klubben» til Steffen Thoresen…

 

Seier mot kjøpeskauen

Å, ja da. Det herrene ikke klarte, det ordna unggutta. Vålerengas G20-lag slo kugutta 4 – 2 etter mål av Colin Spaberg Olsen, Jonas Løken, Jonas Knutsen og Elias Thøgersen. Dermed fortsatte laget klatringa oppover tabellen til en femteplass. En viktig seier, ikke minst fratok dem kugutta på tabelltoppen tre poeng, de har nå forholdsvis grei heng på dem, vel og merke om de vinner de tre hengekampa. I kveld møter gutta Frisk Asker i Askerhallen.

 

50 landslagsmål

Solveig Gulbrandsen scora sitt 50. landslagsmål i sin 171. landskamp mot Albania på lørdag. Det blir kjapt et mål til mot Nederland, men nå truer landslagsspilleren nok en gang med å legge opp. Norge vant forøvrig 7 – 0 over Albania.

 

Tap for Haugesund

Vålerenga tapte for Haugesund, men kom allikevel godt ut av det. Før kampen var det ni poeng å spille om og fem poeng ned til kvalikplass. Nå er det seks poeng å spille om og fem poeng ned til kvalikplass. En seier i Aalesund vil definitivt løse nedrykksspøkelset men for øyeblikket er vi ikke nevneverdig skremt av nedrykk.

 

Vi trodde likevel det skulle bli feiring på lørdag. Jan Gunnar Solli tredde Torgeir Børven nydelig igjennom og det sto 1 – 0 og det var svært moro på tribunen – en stund. Så rakna forsvaret vårt og da André Muri scora sjølmål så falt det helt sammen. Kjetil Rekdal kasta inn på Fitim Kastrati på slutten og det er et under at hverken Christian Grindheim eller Børven klarte å score fra kloss hold på Kastritis millimeterpresise innlegg. I tillegg hadde Kastrati ett innlegg som nesten endte i sjølmål for Haugesunderne.

 

Kastrati har vært et friskt pust på slutten av sesongen, men har kun kontrakt ut sesongen. Det burde Vålerenga være raske til å gjøre noe med. For Kastrati viser med all tydelighet at han er et viktig angrepsvåpen og det må være viktig å sikre seg unge spillere for framtida enn å la dem gå gratis til andre klubber for så å kjøpe samme kvalitet eller dårligere til en dyr pris. Bruk heller de penga på å gi ham en brukbar treårskontrakt.

 

Innebandy

Vålerengas herrelag i 1. divisjon avdeling høst tok en knepen 9 – 10 seier borte mot Råde på lørdag. Dermed ligger de på fjerde plass i avdelinga – fire poeng bak lederne Nor 92. Også damene møtte serieleder Nor 92 i helga, men for dem blei det 1 – 5 tap hjemme i Jordalhallen. Dermed ligger de på tredje plass.

 

Vålerenga i dag:

19:30 Hockey: Frisk Asker – Vålerenga G20, U20 Elite, Askerhallen