Angrep dommer’n!

28.10.2013 av under Ishockey, VIF | 1 kommentar

Det formelig eksploderte i ungdomshallen i kampens siste to effektive spilleminutter søndag. Eliteseriekampa mellom Vålerengas damelag og Jordal pleier å være innholdsrike. Dette er bydelsderbyet der utvisningsminutta kommer tett som hagl og publikum går skuffa hjem hvis det ikke er minst én roughing i løpet av kampen; men søndag tok det syltetøyet av vaffelen. I sentrum for det hele – en landslagsspiller og dommer'n…

Dommerne fikk det tøft i bydelsderbyet. Her har Øiseth vært i fight. Foto: Kenneth Myhre.

 

Før kampstart var det klart at Vålerenga mangla fire spillere. På backplass har Therese Strømstad fortsatt et stykke igjen etter operasjon også Iselin Haugland mangla. På løperplass var Camilla Bakkene ute med ribbeinsbrudd, mens Tina Scott var opptatt med å vinne 2 – 6 med Holmens gutter 18-lag over Ski i 1. divisjon. Hu mente hu ville orke å spille én kamp til, men trener Thomas Pettersen var ikke like sikker på det – og med tanke på taklingene hu var vant med fra den kampen kunne det vel fort bli en bråte med utvisningsminutter på Scott.

 

Kampen begynte ikke bra for Vålerenga. Henriette Behn pådro seg en tominutter for tripping. Vålerenga hadde god kontroll det første av de to minuttene, men så smalt det et skudd fra Jordal, i Emilie Kristiansens venstre stolpe. Vålerenga kom tilbake og hadde to farlige sjanser rett etterpå før undertallspillet var ferdig. Så var det Vålerengas tur til å få overtallsspill. Julie Øiseth vant droppen og overtallspillet var etablert sporenstreks. Ramona Wais la ned til Julie Øiseth i rundvantet som la tilbake til Marlene Günther på blålinja. Slagskuddet var hardt, presist og gikk rett inn. Vålerenga var i ledelsen.

Marlene Günther prikka inn sitt første for dagen fra blålinja. Foto: Kenneth Myhre.

 

Igjen fikk Jordal overtallsspill, denne gangen etter ei albuetakling av Behn. Det blei tøft inne i målgården og Kristiansen måtte til med to svært gode redninger, men de sto det av. I stedet var det Vålerenga som skulle score igjen. Thea Øvregaard vant pucken i egen sone, slo tilbake til Behn som sendte pucken fram til Ingrid Renli. Renli og Wais kom inn i sonen med bare Sandra Magdalena Staal tilbake for Jordal. Wais stilte seg i posisjon for å motta pasning på blankt mål, men det dreit Renli i og hamra pucken rett inn i stedet.

 

Vålerenga fikk nok et overtallsspill da Ida Kristine Rogstad klinte til litt vel hardt i en takling. Renli traff stolpa og nå var det nesten natta allerede for Jordalspillerne. Josefine Biseth Engmann dro til med en boarding og Vålerenga fikk spill fem mot tre, uten at de klarte å utnytte det. Dermed endte første periode med kun tomålsledelse.

 

Midtperioden starta som rein overkjøring fra Vålerengas side. Etter drøye seks minutter klinte Günther til for andre gang i kampen. Julie Øiseth plukka pucken i rundvantet og gikk opp og sendte pucken i en bue over jordalkeeper Ida Due-Sørensen og inn i nettet bak henne. Kampen virka punktert. Det blei full forvirring på tribunen da speaker leste opp Øvregaard som målscorer; så like er dem ikke dommer – sjøl om 23 og 32 forsåvidt ikke er så ulikt på ryggen… Ikke er det retta opp i den offisielle statistikken heller.

 

Vålerengajentene feirer Julie Øiseths styring. Foto: Kenneth Myhre.

 

Ti minutter seinere var Vålerenga i undertall. Jordals Hanna Mari Hauan fyra av fra blålinja og totalt mot spillets gang reduserte Hauan for Jordal etter bare seks sekunder i overtallsspill. Vålerenga forsøkte å svare, men Wais mislyktes aleine med keeper Due-Sørensen. Helt på slutten av perioden begynte jordalspillerne å miste huet. Det er mulig Günther skal ha en bitteliten tripping fem sekunder tidligere, men når Engmann tok syv stegs fart og smalt taklinga inn i brystet på Günther som hevn, røyk hu ut på en tominutter og utskjellinga av dommer Elise Harbitz-Rasmussen starta. Slapp av Engmann, du hadde fått to minutter for den i getligaen også. Günther reiste seg forøvrig opp som om ingen ting hadde skjedd – sikkert til enda mer frustrasjon for Engmann…

 

I tredje periode fikk Vålerenga overtallsspill igjen, men rota det bort 36 sekunder seinere med en holding av Wais. I spill fire mot fire var alikevel Vålerenga langt bedre enn Jordal. Martine Henriksen kom igjennom aleine med Due-Sørensen, men skuddet gikk to centimeter over tverrliggeren. Så blei det et kort undertallspill for Vålerenga. Renli valgte å holde på pucken inne i Jordals sone og drible litt. Det måtte til slutt fire Jordalsspillere til for å klare å ta fra henne pucken, men da var ikke lenger Jordal i overtall på isen.

 

Midtveis i perioden røyk Katrine Tomtum ut på en hekting og skjellsorda hagla. Vålerenga virka ganske fornøyd med resultatet, de hadde tross alt få spillere, og back Maja Thomassen koste seg med flere lange dribleraid rundt omkring i Jordals sone; men så, helt ut av ingenting kom Jordal på en gjestevisitt på den sida der isen fortsatt var like fin som da perioden starta. Stephanie Cole spilte fram Sofie Fjellvang som dro av Øvregaard og la pucken høyt ved første stolpe med backhand. Det sto 3 – 2 og plutselig var det kamp igjen.

Maja Thomassen hadde noen herlige dribleraid. Foto: Kenneth Myhre.

 

Jordal fikk blod på tann og det blei hett foran målet til Kristiansen og kamp også foran Jordals. Günther sto opp og måtte ut med en tominutter for roughing. Under fire minutter igjen. Vålerenga crusa igjennom det første minuttet, men så fikk Jordal etablert og plutselig var målet åpent og utligninga på vei inn. En kjemperefleks av Kristiansen, pucken i stedet ut i rundvantet og begeret var fullt for jordalspillerne. Vålerenga rei av undertallspsillet og så smalt det. Linn Margrethe Flaen Aakre satte inn ei knetakling på Renli da hu blei rundlurt og Renli var på vei igjennom. Renli fikk seg en luftetur. Vålerenga fikk overtallspill og det var 1:51 igjen av kampen. Meldinger fra Jordalbenken om kjøpt og betalt blei ikke tatt affære på av dommerteamet. De er vel vant med at Jordal klikker.

 

Vålerenga vant droppen, det blei kamp foran mål. Due-Sørensen blokkerte, mens Øiseth og Kvello begynte å slåss. Dommerne dreit i å gi roughing siden begge to var like gode og fighten stoppa ganske raskt. Men bare sekunder seinere rakna det totalt for jordaljentene. Andrine Furulund dro på seg en hekting og Vålerenga fikk fem mot tre resten av kampen. Fem sekunder etter at dommerne hadde blåst, klinte Victoria Løvdal pucken opp mot Vålerengaburet i sinne. To soleklare minutter på Løvdal; men nå blei det totalt kaos på isen. Jordaljentene klikka i vinkel. Furulund pådro seg en usportslig og Victoria Løvdal dro på seg matchstraff. Årsak: Roughing mot dommer Harbitz-Rasmussen.

Dommer Niklas Jönsson fører ut en svært hissig Victoria Løvdal. Foto: Kenneth Myhre.

 

Vålerenga scora i overtallsspillet. Endelig. Etter mange forsøk denne kvelden lyktes det endelig for Martine Henriksen og kampen var med det punktert. Deretter blei det dropp og så gikk det ikke mange sekundene før det var ny fight. Denne gang var det Günther som ga fra seg juling og Emma Marie Kvello som måtte ta i mot. Herlig!

Martine Henriksen punkterte oppgjøret i siste spilleminutt. Foto: Kenneth Myhre.

 

Jeg har aldri ledd så mye på et idrettsarrangement som under disse to siste minuttene i dette oppgjøret. For et show! Neste kamp mot Jordal er den 24.11 klokka 17:00. Kan noen vennligst flytte denne kampen? To timer fram eller to og en halv time bakover er fint. Sett den gjerne opp på lørdag også. Dette vil vi ikke gå glipp av; men 24.11 klokka 17:00 går det også getligakamp mot Storhamar i amfien.

 

Vålerenga Damer  Jordal 4 – 2 (2 – 0, 1 – 1, 1 – 1)

Søndag 28.10.2013 15:00

Eliteserien

Jordal Ungdomshall

76 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Keepere:

Emilie Kristiansen

1. rekke:

Maja Thomassen – Rikke Tautra

Ramona Wais – Ingrid Renli – Martine Henriksen

2. rekke:

Thea Eggebø Øvregaard – Marlene Günther

Elise Johnsrud – Julie Øiseth – Henriette Behn

3. rekke

 

Anne Margrethe Aasen

4. rekke:  

Jordals lag:

Keepere:

Ida Due-Sørensen

Rebekka Abrahamsen

1. rekke:

Linn Margrethe Flaen Aakre – Emma Marie Kvello

Andrine Furulund – Sofie Fjellvang – Josefine Biseth Engmann

2. rekke:

Stephanie Cole – Hanna Marie Hauan

Viktoria Løvdal – Ida Kristine Rogstad – Katrine Tomtum

3. rekke

Kajsa Fjellhammer Martinsen – Sandra Magdalena Staal

Mari Grøndal – Tine Riis – Millie Rose Sirum

4. rekke:  

 

Skuddstatistikk Vålerenga Jordal  
1. periode 10 5  
2. periode 12 2  
3. periode 11 7  
Totalt 33 14  

 

Kampfakta:

1:20   2 min Tripping Henriette Behn (Vålerenga)
5:32   2 min Hooking Josefine Biseth Engmann (Jordal)
5:46  1 – 0 Mål PP1 Marlene Günther (Julie Øiseth, Ramona Wais)
7:49   2 min Elbow Henriette Behn (Vålerenga)
12:15 2 – 0 Mål EQ Ingrid Renli (Henriette Behn, Thea Øvregaard)
12:41   2 min W Body Checking Ida Kristine Rogstad (Jordal)
13:29   2 min Boarding Josefine Biseth Engmann (Jordal)
26:34  3 – 0  Mål EQ Julie Øiseth (Marlene Günther)
29:02   2 min Roughing Linn Margrethe Flaen Aakre (Jordal)
36:09   2 min Hooking Maja Thomassen (Vålerenga)
36:16  3 – 1  Mål PP1 Hanna Mari Hauan (Emma Marie Kvello)
38:04   2 min W Body Checking Josefine Biseth Engmann (Jordal)
45:25   2 min Holding Katrine Tomtum (Jordal)
46:01   2 min Holding Ramona Wais (Vålerenga)
49:42   2 min  Hooking Katrine Tomtum (Jordal)
55:48  3 – 2  Mål EQ Sofie Fjellvang (Stephanie Cole)
56:07   2 min Roughing Marlene Günther (Vålerenga)
58:09   2 min Tripping Linn Margrethe Flaen Aakre (Jordal)
58:34   2 min Hooking Andrine Furulund (Jordal)
58:34   10 min Unsportmanship Andrine Furulund (Jordal)
58:34   20 min Match Victoria Løvdal (Jordal)
59:01  4 – 2  Mål PP2 Martine Henriksen (Julie Øiseth, Ingrid Renli)
59:11   2 min Roughing Emma Marie Kvello (Jordal)
59:11   2 min  Roughing Marlene Günther (Vålerenga)

 

Vålerengas beste: Marlene Günther.

 

  1. […] vant forøvrig utvisningsminuttene 12 – 50. Imponerende. Kampreferat kan dere lese her. At vi må velge mellom bydelsderbyet mot Jordal og toppoppgjøret mot Storhamar neste […]