Heltne Nilsen nominert til Kniksen

17.10.2013 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas nye midtbanespiller Sivert Heltne Nilsen er nominert til Kniksenprisen for sin innsats i adeccoligaen i år. Høddstjerna som var så god at Kasakshstan nekta ham visum, blir vålerenggutt neste sesong. Han er nominert sammen med Strømmens Arild Østbø, Bodø/Glimts Papa Alioune Ndiaye og Vieux Yakhya Sanè, Brynes Oddbjørn Skartun og Stabæks Mads Stokkelien. Nå er det opp til klubbene å stemme fram Heltne Nilsen til Kniksenprisen. Da har vi liksom vinni noe i Vålerenga i år også…

Sivert Heltne Nilsen og Kjetil Rekdal etter signering. Foto: Lasse Vangstein.

 

Seier i byderby og serieåpning

Vålerenga vant det første av fem bydelsderbyer i går. Jordal blei effektivt kasta vantimellom i første periode og til slutt vant Vålerenga hele 1 – 4 i Jordal Amfi. Dermed fortsetter de regjerende serie- og norgesmesterne å gjøre som de vil i eliteserien for kvinner. Vi spår ei ny bøtte også til våren, for laget ser enda sterkere ut i år enn det så ut i fjor. Vålerengas mål blei scora av Tina Scott, Julie Øiseth, Rikke Tautra og Martine Henriksen. Vi tar ikke så mye mer om kampen enn det, resten kan leses i kampreferatet.

 

Falne Stjerner

Stjernen holder seg fortsatt på sluttspillsplass, men det er ikke lenge til kjøpeskauen passerer dem nå. Vålerenga knuste Stjernen 0 – 12 i serieåpninga og vi tør håpe på en ny tosifra batalje denne gang. Vålerernga har i hvert fall ikke råd til å halte i denne kampen. Det er allerede litt avstand opp til de uringule firfirslene fra mjøsområdet. Det er viktig å holde følge.

 

For allerede er det fem poeng opp for Vålerenga. Storhamar reiser til Sarpsborg og kan fort gå på poengtap der, men hjemme i amfiteateret er gutta nødt til å gjøre jobben sjæl. De kan ikke støtte seg på andre. Så opp i ringa! Knus Stjernen atter en gang. Sotahjørnet tipper 20 – 0 i kveld.

 

Tap i interkretsen

Vålerengas interkretsgutter gikk på et sjeldent tap borte mot undulatene. Det skyldtes at Vålerenga ikke stilte med sine beste, mens undulatene brukte spillere med tippeligaerfaring for å redde interkretsplassen. Sånn kan det gå, men vi misliker uansett sterkt å tape 4 – 1 for undulater.

 

Tap uten Näsberg

Bård Flovik valgte å stille uten Ivan Näsberg i treningskampen mot Ukraina på Marienlyst. Det var dumt, Flovik. Norges G17-lag gikk dermed på et stygt 0 – 2 nederlag på hjemmebane.

 

Pampeveldet!

Selv om Norge faller på FIFA-rankingen, er dårligere enn Island og har en toppfotballsjef uten ansvar, så finnes det kanskje håp allikevel. Skal vi tro på rikskringkastinga så jobbes det nemlig med fem motkandidater til Yngve Hallén. Journalisten fra Sogndal er på vei ut døra. Det er gledelig, men hvem overtar egentlig?

 

Det viktige nå er at det er en person som ikke er en del av den gutteklubben som har tilhold på Ullevaal Stadion i dag. Det bør være en forkjemper for demokratiske verdier, en med et inderlig stort ønske om å bringe fotballen tilbake til folket. En som vil fremme fotballen framfor seg sjøl.

 

Vålerenga i dag:

18:30 Hockey: Vålerenga Herrer – Stjernen, Getligaen, Jordal Amfi

19:30 Innebandy: Lier – Vålerenga Damer, 2. divisjon, Berskaughallen

20:30 Håndball: Haslum – Vålerenga Damer, 3. divisjon avd 2, Haslumhallen