Seier i serieåpning og bydelsderby

17.10.2013 av under Ishockey | 1 kommentar

Bydelsderby mot Jordal pleier å være en tøff batalje og som regel de hardeste kampene i sesongen. Høyt tempo, mye hat og som regel en slåsskamp eller fem. Jordal var fjorårets semifinalist i en kamp som Vålerenga vant 5 – 2 og tok sitt 50. norgesmesterskap. Krig mot Jordal var vi klare for, for Vålerengas del var det en del nye fjes på isen og en del som var borte. Jordal var tross alt det eneste laget som klarte å tilrive seg ett fattig poeng fra Vålerenga i fjorårets serie.

 

To keepere var borte fra laget i fjor, ingen nye inn. Førstemålvakt Toini Nilsen spiller U18 og U20 i Frisk-Asker, mens Gunn Mari Johansen har lagt opp for andre gang. Dermed har Vålerenga bare én målvakt i Emilie Kristiansen. Blant backa har Martine Haraldsen lagt opp, mens Therese Strømstad så vidt er i gang med istrening etter en operasjon i sommer. Ingen nye har kommi inn, dermed spilte Maja Thomassen back. I løperrekkene har Mathea Fischer og Kanutte Fladeby har reist til Canada, henholdsvis Ontario Hockeyakademi og Concordia College; Madelen Rognaldsen har gått til HV71 og Hege Ask har lagt opp. Hjem fra Canada og Alberta i verdens beste hockeyliga CWHL har Ingrid Renli kommi, så har Julie Øiseth kommi fra Sparta, Iselin Haugland Johansen fra Stavanger og Anne Margrethe Aasen og Elise Johnsrud fra Ringerike.

Therese Strømstad er ennå ikke kampklar, men bistår i boksen for det. Foto: Hjesus.

 

Første periode var en rein maktdemonstrasjon og det så ut som om Vålerenga hadde fått tilgang til epo til sommertreninga. De kjørte over Jordal etter alle kunstens regler og i det sjette minuttet satt den første pucken. Tina Scott snappa pucken i egen sone, sendte begge backa til Jordal langt opp på VIP-tribunen med ei frekk finte og satte pucken sikkert da hu kom aleine med keeper Ida Due-Sørensen. Et meget vakkert mål.

Tina Scott sendte Vålerenga i føringa. Foto: Hjesus.

 

Midtveis i perioden fikk Vålerenga kampens første overtallsspill og etter å ha spilt rundt med Jordal i ett minutt havna pucken hos Thomassen i Gretzky-posisjon bak mål. Øiseth vant kampen om posisjonen foran mål, fikk servert pucken og sendte den resolutt inn bak Sørensen.

 

Fem minutter før pause blei det på nytt overtallsspill etter at Katrine Tomtum var litt i overkant ivrig etter å komme seg inn på isen, og nok en gang spilte Vålerenga hele overtallsspillet i Jordals sone fram til det blei mål. Nok en gang tok det også omlag ett minutt før Camilla Bakkene fant kaptein Rikke Tautra på syv meter. Nok en gang var skuddet knallhardt. Tremålsledelse og det så ut til å bli veldig komfortabelt.

Kaptein Rikke Tautra scora Vålerengas trejde mål. Foto: Hjesus.

 

Scott var hot i denne perioden og et par minutter prøvde hu på et mål vi aldri har sett før. Pucken kom i hoftehøyde og Scott dro til med et skikkelig tennisslag. Vi har sett spillere styre sånne pucker, men Scott fikk virkelig til et seriøst hardt skudd som suste de drøye seks meterne fram mot målet. Det hadde vært en lekkerbisken av det sjeldne slaget om pucken hadde gått til side for Due-Sørensen, men den traff dessverre keeper. Uansett en kjempeprestasjon av en spiller som har brekt båtbein i hånda.

 

Perioden starta litt dårlig. Ingrid Renli røyk på en tominutter for holding. Jordal i overtallsspill, hvordan ville det se ut da? Vel, etter et knapt minutt og det første Vålerengabyttet var over, måtte vi sjekke tavla en gang til. Var det virkelig Vålerenga som spilte i undertall? Martine Henriksen herja så mye med Jordal at nesten hele de 54 sekundene det første byttet varte foregikk inne i Jordals sone. I neste bytt så blei det litt jevnere og spillet gikk fram og tilbake, mens først i det tredje byttet, noen sekunder før Vålerenga blei fulltallige kom Jordal til en avslutning.

 

Så blei det jevnt fram til rett før midtveis. Da tok Vålerengas trener Thomas Pettersen time-out. Nøyaktig hvorfor skjønte vi ikke mye av og det gjorde tydeligvis ikke jentene heller. Like etterpå spilte Sofie Fjellvang et tversoverpass til en helt umarkert Andrine Furulund. Emilie Kristiansens smultring blei ødelagt. Jordalsekretariatet viste sin dyktighet og glemte å nevne målet for de 70 frammøtte tilskuerne.

 

Og nå var det hjerneblødning i Vålerenga. Rett etterpå kom Jordal tre mot Tautra, men heldigvis holdt landslagsbacken stand og fikk rydda opp. Vi rakk knapt nok å notere sjansa før Victoria Løvdal var aleine igjennom med Kristiansen. En god avslutning, men Kristiansen redda mesterlig.

Emilie Kristiansen slapp kun inn ett mål i kampen. Foto: Hjesus.

 

Så løfta Vålerenga seg noe og rett før pause var Johnsrud på vei igjennom, men blei hekta av Hanne Mari Hauan. Sekretariatet viste på ny sin fortreffenhet og lot klokka gå fem sekunder ekstra.

 

Vålerenga starta tredje periode i overtall, men klarte ikke å produsere mål og dermed røyk 100 prosent-statistikken. Allikevel, Jordal så ut til å ta over mer og mer, men fikk lite hjelp av sekretariatet. Nå lot de klokka gå hele ti sekunder før de stoppa den, og de justerte heller ikke for det i etterkant. Ja vel, det gjorde ikke Vålerenga noe – vi leda jo. Flinke Jordalsekretariatet…

 

På Jordalbenken begynte de å bli ivrige, de fikk stadig mer tid inne i Vålerengas sone og jentene øyna håp om poeng; men Henriksen ville det annerledes. Haugland Johansen spilte henne fram og Henriksen viste hvilken hurtighet hu har på skøytene. Jordalbackene så ut som kleshengere der Henriksen fossa fram og punkterte kampen. Og bare minuttet seinere skjedde det samme igjen; men denne gang traff Henriksen metallet.

Martine Henriksen punkterte kampen for Vålerenga. Foto: Hjesus.

 

At Thea Øvregaard fikk en tominutter for hekting på slutten spilte mindre rolle. Jordal klarte aldri å score og Vålerenga fikk en forholdsvis komfortabel 1 – 4 seier i serieåpninga. De fortsetter dermed der de slapp i fjor og det uten at laget ser svekka ut. Vi så Hege Ask på tribunen. Intensjonen hennes er at hu er ferdig med hockey. Vi trur hu tar en Øystein Olsen og er tilbake på isen før jula ringes inn…

 

Jordal – Vålerenga Damer 1 – 4 (0 – 3, 1 – 0, 0 – 1)

Onsdag 16.10.2013 19:30

Eliteserien

Jordal Amfi

70 tilskuere

 

Jordals lag:

Keepere:

Ida Due-Sørensen

Rebekka Abrahamsen

1. rekke:

Linn Margrethe Flaen Aakre – Emma Marie Kvello

Millie Rose Sirum – Andrine Furulund – Sofie Fjellvang

2. rekke:

Stephanie Cole – Kajsa Fjellhammer Martinsen

Viktoria Løvdal – Ida Kristine Rogstad – Katrine Tomtum

3. rekke

Hanna Marie Hauan

Tine Riis

4. rekke:  

 

Vålerengas lag:

Keepere:

Emilie Kristiansen

1. rekke:

Maja Thomassen – Rikke Tautra

Martine Henriksen – Julie Øiseth – Henriette Behn

2. rekke:

Marlene Günther – Thea Eggebø Øvregaard

Elise Johnsrud – Camilla Bakkene – Ramona Wais

3. rekke

Iselin Haugland Johansen

Anne Margrethe Aasen – Ingrid Renli – Tina Scott

4. rekke:  

 

Skuddstatistikk Jordal Vålerenga  
1. periode 7 15  
2. periode 8 8  
3. periode 8 8  
Totalt 23 31  

Kampfakta:

5:52  0 – 1 Mål EQ Tina Scott
8:34   2 min Charging Andrine Furulund (Jordal)
9:37  0 – 2  Mål PP1 Julie Øiseth (Maja Thomassen)
14:44   2 min Too-Many Katrine Tomtum (Jordal)
15:41 0 – 3 Mål PP1 Rikke Tautra (Camilla Bakkene, Ramona Wais)
21:53   2 min Holding Ingrid Renli (Vålerenga)
31:12  1 – 3  Mål EQ Andrine Furulund (Sofie Fjellvang)
39:30   2 min Interference Hanna Mari Hauan (Jordal)
47:40  1 – 4  Mål EQ Martine Henriksen (Iselin Haugland Johansen)
58:06   GK Out Ida Due-Sørensen (Jordal)
58:13   2 min Hooking Thea Eggebø Øvregaard (Vålerenga)
58:13   GK In Ida Due-Sørensen (Jordal)

 

Vålerengas beste: Martine Henriksen.

 

  1. […] Vålerenga vant det første av fem bydelsderbyer i går. Jordal blei effektivt kasta vantimellom i første periode og til slutt vant Vålerenga hele 1 – 4 i Jordal Amfi. Dermed fortsetter de regjerende serie- og norgesmesterne å gjøre som de vil i eliteserien for kvinner. Vi spår ei ny bøtte også til våren, for laget ser enda sterkere ut i år enn det så ut i fjor. Vålerengas mål blei scora av Tina Scott, Julie Øiseth, Rikke Tautra og Martine Henriksen. Vi tar ikke så mye mer om kampen enn det, resten kan leses i kampreferatet. […]