Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Udahl, Andersen, Al Moussaoui og Aarø debuterte

14.10.2013 av under 2013, Fotball, Herrer, VIF | 4 kommentater

Vålerenga Herrer stilte med et meget spesielt lag i treningskampen mot 3. divisjonslaget Hauerseter på Nordkisa i anledning åpninga av ny kunstgressbane. Og etter hvert blei det bare rarere og rarere etter at den ene 16-åringen etter den andre fikk sin debut for a-laget i uoffisiell kamp. Henrik Udahl, Mats Andersen, Tarik Al Moussaoui og Eyolf Aarø fikk alle sin a-lagsdebut, om enn i en treningskamp og ikke i offisiell kamp. Årsaken var mye sykdom i troppen, samt at rekruttlaget spilte i Vallhall samtidig. Til stede var også Viðar Örn Kjartansson som er på prøvespill fra islandske Fylkir.

 

Laget som starta kampen var dette:

Øyvind Knutsen

Marcel – André Muri – Fegor Ogude – Ivan Näsberg

Fitim Kastrati – Kristofer Hæstad (c) – Bojan Zajíc – Joachim Thomassen

Viðar Örn Kjartansson

Torgeir Børven

 

Uansett, vi var nesten mer opptatt av pløyinga som skjedde rundt stadion. Gøy på landet var det definitivt og NM i pløying foregikk rundt på jordet bak oss. Den ene gulrota etter den andre blei dratt opp av jorda og på banen fikk man det ene målet etter det andre der også.

 

Måla var ikke så viktig, Vålerenga vant 1 – 10. Thomassen (Zajíc), Zajíc (Muri), Kjartansson (Zajíc, Näsberg), Kjaransson (Kastrati), Børven (Ogude), Børven (Kastrati, Hæstad). Pause. Børven (Hæstad), Grindheim, Kastrati (Näsberg, Tarik Al Moussaoui), Kjartansson (Näsberg, Kastrati). Hauerseters mål blei skåra av Sæther (Remi Rød, Christoffer Haugen).

 

Moro var det å se kampen. Bojan Zajíc var i storform og løp mer enn noen gang. Flere dype og gode løp og ett flott mål og to målgivende. Det må være lov å skryte litt, sjøl om han sikkert er dypt fornærma for at Thomassen stjal frisparkmålet hans. En flott banan og trøya til Thomassen stjal målet en halvmeter før streken; men svaret fra Zajíc kom raskt. Et dypt løp, en nydelig 40 meters pasning fra André Muri og elegant og sikkert plassert over keeper.

 

Det tredje målet var en kontring. Thomassen snappa ballen og Ivan Näsberg fløy oppover venstresida. Zajíc var igjen på løp og kippa over til Viðar Örn Kjartansson som plasserte kula klinisk nede i stolperota. Veggspillet på det neste var heller ikke spesielt dårlig. Kjartansson la ut til Fitim Kastrati som sendte en perfekt, knallhard veggpasning tilbake. Skudd for styring og Kjartansson styrte den like klinisk denne gang.

 

Thomassen fikk en skade i foten og halta rundt i ti minutter før det blei bytte. 16 år gamle Henrik Udahl fikk dermed omlag 60 minutter spilletid på venstrekanten. Vålerenga fortsatte kjøret, Ogude takla til seg kula og sendte Torgeir Børven aleine med keeper. Børven runda keeperen og satte den enkelt. Vålerenga kom med mange folk og på det neste spilte Hæstad fram Kastrati, som enkelt gikk til linja. Igjen et perfekt innlegg og Børven styra inn sitt andre for dagen.

 

Til andre omgang kom Nicolaj Høgh inn for Zajíc og dermed blei Ogude flytta fram på midtbanen. Vålerenga fortsatte. Hæstad fant Børven på et frispark og Børven fant nettmaskene. Hattrick! Vålerenga gjorde et trippelbytte. Ut med Marcel, Ogude og Hæstad. Inn med Mats Andersen, Tarik Al Moussaoui og Christian Grindheim. Grindheim scorer lite mål, men denne gang klinte han en klarering opp i krysset fra 30 meters hold. Men også unggutta ville være med. Al Moussaoui spilte ut til Kastrati som dro seg innover. Spilte vegg med Näsberg og scora sikkert aleine med keeper.

 

Vålerenga gjorde nok et bytte. Ut med Øyvind Knutsen, inn med Eyolf Aarø. Plutselig var det fire 16-åringer på banen. Så kom det et par angrep for Hauerseter. Begge gangene fra venstre. Begge gangene var det Näsberg som blei runda. På det første redda Aarø mesterlig da Høgh ikke passa på mannen sin. På det andre så redda han igjen, men på returen var det kun rødkledde spillere og ingen forsvarsspillere. Da blei det for vanskelig og Vemund Eggen Sæther fikk satt trøstemålet. Men Vålerenga var ikke ferdig. Kastrati spilte til Näsberg som sendte avgårde et skudd for styring og vips var det tosifra og også Kjartansson var tomålsscorer.

 

Prøvespiller Viðar Örn Kjartansson viste seg som en meget klinisk avslutter. Ekstremt god inne i boksen. Han var også veldig bevegelig og ofte spillbar, dermed blei han også mye involvert i spillet; men han gjorde en del merkelige valg og noen driblekonge er han så definitivt ikke. En typisk inne i boksen-spiller. Hattrick er aldri å forakte, noe også Børven kan vise til fra denne kampen.

 

Blant 16-åringene var det to som klarte seg ypperlig. Mats Andersen blei ikke runda en eneste gang og tapte ikke en eneste duell den knappe halvtimen han fikk på banen. Rett og slett helt sjef på høyrebacken. I mål viste også Eyolf Aarø at han er en klassekeeper allerede. God på strek og en 16-åring som er sikker i feltet mot svære digre 3. divisjonsspillere tror jeg aldri at jeg har sett før. Men så har han jo spilt for Hertha Berlin da. Tysk maskin, der altså…

 

Henrik Udahl var den av 16-åringene som fikk mest spilletid. Han vendte vekk spillere i hytt og gevær, men kom seg aldri rundt. Han blei tatt hver eneste gang og fikk frispark. Var nære ved å score i andre omgang, men satte den ene målsjansen han fikk på volley i nettveggen. Tarik Al Moussaoui led samme skjebne som Udahl. For lett i duellene, men langt bedre fotballspiller en Hauerseterspillerne og fikk stort sett frispark bestandig. Gjorde også noen kloke valg som tyder på at han kan bli en god spiller i tierrollen på sikt.

 

To av 16-åringene imponerte, ingen av dem gjorde seg bort. Allikevel er det tallet tre som går igjen denne kvelden. Tre mål av Viðar Örn Kjartansson og Torgeir Børven

Tre poeng til Fitim Kastrati og Bojan Zajíc med ett mål og to målgivende hver.

Også Ivan Näsberg dro med seg tre poeng, alle målgivende pasninger.

 

Se alle måla på Vålerengas sider.

 

  1. […] De fire sekstenåringene som fikk sin debut var Henrik Udahl, Mats Andersen, Tarik Al Moussaoui og Eyolf Aarø. De klarte seg alle bra. Mest spilletid fikk Udahl som måtte inn for en haltende Joachim Thomassen med omlag én time. Andersen og Al Moussaoui fikk i underkant av en halvtime, mens Aarø fikk det siste kvarteret. Mer om hvordan talentene klarte seg finner du i kampreferatet. […]

  2. Gjest sier:

    Morro å se at sekstenåringene ta for seg. Men er ikke Andersen stopper og udahl spiss i de aldersbestemte kampene? Hadde vært morro å se hvordan de hadde gjort det på det nivået i sine vante posisjoner.

  3. […] Udahl kom til Vålerenga fra Askim i 2013 og debuterte i samme treningskamp mot Hauerseter som Kjartansson. Spissen tok virkelig steget på slutten av […]

  4. […] Viðar Örn Kjartansson. Nå skal de slåss om den samme spissplassen. Spennende. Vi siterer fra kampreferatet den […]