Uavgjort i byderby

14.10.2013 av under 2013, Damer, Fotball, VIF | 1 kommentar

Vålerenga starta byderbyet svært offensivt og rundspilte vestkantjentene fra start av. Allerede før det var gått tre minutter kom den første målsjansen. Solveig Gulbrandsen spilte fram Rebecca Angus på høyrekanten. Vålerenga hadde både Marte Berget og Kristin Haugstad inne i femmeteren og Ingrid Schjelderup stormende inn mot bakre stolpe. Innlegget hadde god retning mot Schjelderup som ville ha stått på blankt mål på seks meter. I stedet tok Kristin Haugstad et steg ut, stoppa kula og avslutta. Det blei blokkert av en forsvarsspiller. Schjelderup, du må rope høyere!

Kristin Haugstad var involvert i mye i Røas sekstenmeter. Foto: Anders Grydeland.

 

Og Schjelderup herja i starten med Vålerengas høye press. Hu snappa kula ute på venstresida og satte fart. Innlegget mot Gulbrandsen så også bra ut, men fra fem meters hold sklei kula av panna til Sola. Og det fortsatte med Schjelderupshow. Sola sendte henne ut på løpetur på venstresida igjen. Hedda Strand Gardsjord blei dribla opp i vaffelkøen. Dessverre gikk skuddet rett på keeper Hilde Gunn Olsen. Det var fortsatt ikke spilt ti minutter, men Røas midtbane så ut som småpiker mot Oslos stolthet.

 

Sjokkåpninga de første ti minuttene roa seg litt ned, men etter et drøyt kvarter var det Angus sin tur til å vise fram dribleferdighetene. Celine Pettersen hang ikke med på overstegsfinta og nok en gang slo Angus et presist innlegg. Runa Vikestad tok livtak på Haugstad som nesten liggende fikk en tå på kula på fire meter. Dessverre ikke nok til å styre innlegget inn.

 

Etter 25 minutter skulle Røa få sitt første angrep. Vålerenga hadde frispark. Angus stilte seg opp for å slå inn, resten av laget tok oppstilling. Plutselig begynte Cecilie Berg-Hansen å skrike til Angus. Angus hørte ikke, men måtte gå nærmere Berg-Hansen. Så viste det seg at Berg-Hansen ville at Schjelderup skulle ta frisparket. Hu sto inne i feltet og begynte å jogge mot Angus. Angus var litt uprofesjonell og var plutselig så vidt borte i kula der hu begynte å jogge mot sekstenmeteren. Synne Skinnes Hansen sto i mur, nesten litt spørrende mot dommer gikk hu mot ballen, stoppa opp, så på dommeren igjen som sa greit, så satte Skinnes Hansen fart mot Vålerengas mål. Frisparket var tatt. Det blei heldigvis ingen målsjanse av det. Sharon Hansen rydda opp, men måtte gi Røa kampens første hjørnespark. Uansett – hva var det vålerengabenken dreiv med der? I utgangspunktet så skulle Vålerenga fått gult kort for drøying av tida i den situasjonen dersom Angus ikke hadde, ufrivillig og uten å skjønne det sjøl, tatt frisparket. Uansett, benken skal takke og bukke for at Hansen rydda opp for dem.

 

Ikke før i det 38. spilleminutt fikk Røa sin første sjanse. Det kom på et langt innkast. Det blei en stuss i feltet og Gunhild Herregården fikk avslutte fra kloss hold. En tigersprang av Caroline Knutsen forhindra baklengs. Att på til holdt hu kula og kunne sette i gang kontring. Angus dror seg inn fra kanten. Innlegget kom litt nærme keeper Olsen, men hu klarte ikke å holde ballen. Marte Berget fikk en kjempesjanse, men Vikestad blokkerte skuddet, med keeper Olsen sjanseløst satt ut.

 

Vålerenga vant igjen ballen og det blei frispark rett utafor sekstenmeteren. Schjelderup skrudde over muren og mot korthjørnet. Keeper Olsen fikk slått til hjørnespark. Det var ikke mye Røa produserte i denne omgangen. Deres nest største sjansen var et langskudd rett på keeper, men så. I siste spilleminutt fikk Vålerenga uttelling og det på et mål som best beskrives som sexy. Schjelderup slo en femmeterspasning til Sola og gikk på løp. Sola kippa ballen over Line Hem, en veggspill i en perfekt likesida trekant. Schjelderup skrudde kula inn i det lengste hjørnet på volley. Snakk om veggspill, snakk om avslutning. Årets mål uten sidestykke. Reinspikka fotballporno!

Solveig Gulbrandsen og Ingrid Schjelderup (bak) sto bak målet. Foto: Anders Grydeland.

 

Første omgang var outstanding. Vålerenga hadde overkjørt Røa med høyt press og Norges desidert beste midtbane – sjøl med Tina Wulf som speaker. Hva skjedde så i pausa? Helt uforståelig, etter femten minutters hvile, så la Vålerenga seg langt lavere i presshøyde og på den måten inviterte de Røas midtbane inn i kampen. Geir Nordby på sin side brukte de første 66 sekundene av andre omgang på å finne ut at de skulle gjøre et bytte. Ut gikk Ada Finskud og inn kom Caroline Hovland. Imponerende, femten minutter med pause var altså ikke nok til å rekke å gjøre Hovland klar for bytte.

 

Hovland kom til Røas første sjanse. Hu løp fra Hansen, men bremsa et lite øyeblikk for å sikte da Knutsen kom ut for å gjøre målet mindre. Akkurat nok til at Hansen kom tilbake og gikk i kroppen hennes og fikk pressa avslutninga åtte meter utafor.

 

Den neste sjansen kan karakteriseres som kaos i feltet. Ballen gikk flipper mellom beina på spillerne. Angus blei felt, Skaug blei felt. Fløytetøyta turte ikke blåse. Det endte med et skudd fra Schjelderup på sekstenmeterstreken som dessverre hadde retning rett på keeper.

 

Etter 62 minutter pådro Maren Hauge seg et frispark i god innleggsposisjon. I utgangspunktet nok en håpløs dommeravgjørelse. Riktignok takla Hauge bakre, men skotuppen traff reint på ballen og det var Kine Kvalsvik som i utgangspunktet dermed sparka i foten til Hauge. For ballen var aldri der lenger. Gult kort blei det til og med. Hauges første for sesongen.

Maren Hauge storspilte som høyreback. Foto: Anders Grydeland.

 

Ikke så lenge etterpå kom utligninga. Hedda Strand Gardsjord brøyt i høyt i banen og spilte Skinnes Hansen igjennom mellom stopperne Hanne Mellingsæter og Elisabeth Bakken. Ingen av dem hadde nok fart til å være i nærheten av å følge Gardsjord og Hauge rakk bare nesten å redde dem. Skinnes Hansen plasserte kula helt inne ved stolperota, utagbart for Knutsen.

 

Så flytta Vålerenga presset opp i banen igjen og plutselig forsvant Røas midtbane og Vålerenga dominerte stort. Gulbrandsen satte fart opp på høyresida, slo inn til Berget som ikke så at hu hadde Haugstad på blankt mål ti meter til venstre for seg. I stedet spilte hu tilbake til Sola som så Haugstad og løfta ballen over dit Berget burde ha spilt den. Dessverre rakk høyrebeck Eira Mørch-Thoresen tilbake og gikk i duell med Haugstad som allikevel fikk heada, men over.

 

Mina Kjørum kom inn for Angus. Mer fart på topp og bare tre minutter seinere kom hu rundt på kanten og slo et flott innlegg som Berget ikke klarte å endre nok retning på fra femmeterstreken. Minuttet seinere spilte Sola ut til Haugstad som dro av Mørch-Thoresen og skøyt knallhardt i korthjørnet. Keeper Olsen var raskt nede og fikk redda forsøket.

 

Nok en målsjanse kom fem minutter før slutt. Knutsen sparka ut langt, Kjørum stussa igjennom Sola litt ute på høyresida. Innlegget mot Berget var presist, men avslutninga blei blokkert til hjørnespark. Dermed ebba det ut med uavgjort.

 

Vålerenga Damer – Røa 1 – 1 (1 – 0)

Søndag 13.10.2013 15:00

Toppserien

Vallhall

176 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Caroline Knutsen

Maren Hauge – Elisabeth Bakken – Hanne Mellingsæter – Sharon Hansen

Ina Skaug – Ingrid Schjelderup

Solveig Gulbrandsen

Rebecca Angus – Marte Berget – Kristin Haugstad

 

Røas lag:

Hilde Gunn Olsen

Hedda Strand Gardsjord – Runa Vikestad – Gunhild Herregården – Celine Pettersen

Line Hem – Line Holter – Kristine Edner Wæhler

Ada Finskud – Synne Skinnes Hansen – Kine Kvalsvik

 

Vålerengas beste: Ingrid Schjelderup

 

Kampfakta:

45 1 – 0 Spill Ingrid Schjelderup (Solveig Gulbrandsen)
47   Ut Ada Finskud (Røa)
47   Inn Caroline Hovland (Røa)
62   Gult Maren Hauge (Vålerenga)
63   Ut Rune Vikestad (Røa)
63   Inn Eira Mørch-Thoresen (Røa)
64 1 – 1 Spill Synne Skinnes Hansen (Hedda Strand Gardsjord)
73   Ut Rebecca Angus (Vålerenga)
73   Inn Mina Kjørum (Vålerenga)
89   Ut Kine Kvalsvik (Røa)
89   Inn Ellen Botten (Røa)
90   Ut Kristin Haugstad (Vålerenga)
90   Inn Nana Gram (Vålerenga)

 

Målsjanser Vålerenga Røa  
1. omgang 7 2  
2. omgang 5 3  
Totalt 12 5  

 

Cornere Vålerenga Røa  
1. omgang 1 2  
2. omgang 2 0  
Totalt 3 2  

 

Spillerbørs:

Caroline Knutsen – 7

Knallgod i feltarbeidet; men fikk lite å gjøre. En meget kvalifisert redning blei det. Sjanseløs på målet.

 

Maren Hauge – 8

Høyrebackplassen har kosta oss ni baklengs de to siste kampa, etter at David Brochen og Synne Jensen knakk koden på hvordan Vålerengas forsvar kunne åpnes. Endelig svarte Vålerengas trenerteam og trekket fungerte. Ikke en eneste gang kom Røa rundt på Hauges side. De forsøkte samme knepet som Kolbotn og Avaldsnes i starten av kampen, men det blei fort klart at Hauges fart og evne til å falle av riktig hadde stengt den døra. Offensivt gjorde hu derimot mindre av seg, sjøl om hu kom på noen fine overlap – for øvrig uten å bli brukt.

 

Elisabeth Bakken – 6

Med stengt dør på høyrekanten fungerte også midtstopperparet bedre. I duellstyrke og hodestyrke er det ingen som slår Bakken. Dessverre blei de avslørt på fart én gang og Bakken falt ikke av i sikring for Mellingsæter.

 

Hanne Mellingsæter – 6

En god kamp, men burde falt av tidligere på baklengsmålet. Skinnes Hansen løper rett forbi henne og det løpet er Melling nødt til å se hele veien, for det er rett i synsvinkelen. Litt for snill er hu også, det er greit å gå i kroppen på Skinnes Hansen å pådra seg sesongens første gule kort. Det hadde gitt oss to poeng mer i denne kampen. Ellers var det en god kamp.

 

Sharon Hansen – 7

Redda trenerbenken fra en ydmykende scoring i første omgang og det var ikke mye å utsette på det defensive denne gang. Brukbart med framover også.

 

Ina Skaug – 6

Vinner 95 % av duellene på midtbanen, men slurver en del med pasningskvaliteten. Snytt for straffe.

 

Ingrid Schjelderup – 9

En soleklar nier i første omgang og de siste 25 minuttene av andre omgang. Får nieren allikevel fordi det sannsynligvis var trenerteamet som tvang henne til å være mer defensiv enn hu burde. Varierer mellom tierrollen og indreløperrollen og løser begge eksemplarisk. Even Pellerud var tilstede i dag, det er uforståelig at han ikke tar ut Schjelderup i landslagstroppen. Har vært Norges beste midtbanespiller i høst. Scora målet og produserte nesten alle målsjansene.

 

Solveig Gulbrandsen – 7

Leverer nok en god kamp, men innimellom gjør hun noen rare valg. Slår fram mot ensom Berget i duell med to midtstoppere på en kontring, der Hauge tok løpet på høyresida som ville skapt 2 mot 2. Et par lignende tilfeller også samt to grove feilpasninger som ga Røa overgangsmulighet. Det trekker ned fra åtteren.

 

Rebecca Angus – 5

Var god i første omgang og kom til flere innleggsmuligheter. Innlegga var også gode. Så blei hu nesten helt borte i andre omgang. Snytt for straffe.

 

Marte Berget – 4

Fikk lite til på topp i denne kampen. Med så stor Vålerengadominans skal midtspissen komme til mer enn én målsjanse. Blei hardt pakka inn og det blei vanskelig.

 

Kristin Haugstad – 6

Den spissen som kom til flest målsjanser. Klarte dog ikke å omsette noen av dem i mål. Snytt for straffe i første omgang.

 

  1. […] Ingrid Schjelderup sendte Vålerenga i ledelsen, men Røa utligna i byderbyet i Vallhall søndag. Vålerenga er med det fortsatt best i by’n, men det var ufortjent at Røa fikk med seg poeng. Vålerenga ligger nå på sjetteplass, med mulighet til å ta igjen Avaldsnes på fjerdeplass. Neste kamp er revansjeoppgjøret etter cupfinaletapet. Kampreferat finnes her. […]