Makarov og Gretzky i Vålerenga

04.10.2013 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas hockeygutter hadde trønderne som før getligarunden lå på fjerde plass. Det skulle dermed være klart for en jevn kamp. Det blei det så visst ikke, for Vålerenga fant fram finspillet og spilte i perioder hockey det ikke har vært sett på svært lenge. Men nå er dem tilbake i Vålerenga. The russian five og The great one. Fytterakker’n så moro det er med hockey om dagen. Dessuten må vi ikke glemme den cupfinalen vi skal til og den nedrykkskampen vi skal ut av, samt at det styres mot interkretsseier. Mer om alt dette i dagens gjetord.

The Russian Five er tilbake, denne gang i Vålerenga.

 

Makarov og Gretzky

Etter fem minutter fikk Vålerenga powerplay. Sergei Makarov vant droppen, Vladimir Krutov sentra til Viacheslav Fetisov på blålinja. Han spilte tversover til Alexei Kasatonov som skøyt på direkten. Krutov endra litt retning og det sto 1 – 0. Seks sekunder var alt Vålerenga trengte i overtall.

 

Vålerenga fikk overtallsspill igjen. Det tok noen sekunder lenger tid, men etter litt spill fram og tilbake la Makarov pucken til Fetisov som skøyt. Igor Larionov styra pucken inn. Lett! Vålerenga spilte så godt i amfiteateret at Robert Hallin så seg nødt til å ta ut ikke bare én spiller, men to spillere fra Vålerenga for at trønderne ikke skulle bli ydmyka. Det var Magnus Fischer og Kasatonov som måtte sone. Thomas Wiig reduserte, men rett etterpå var Vålerenga så gode at trønderne også måtte pådra seg en utvisning og det blei fire mot fire.

 

Det utnytta Vålerenga på effektivt vis. Sondre Olden la pucken ned i rundvantet til Wayne Gretzky. Med ryggen mot spillet slo han et sexy blindpass rett ut i slottet der Daniel Sørvik på magisk vis kom skliene inn og hamra pucken opp i redet. 3 – 1 sto seg til første rast i garderoben.

Også Wayne Gretzky er tilbake på is, også han for Vålerenga.

 

I midtperioden snappa først Jonas Oppøyen pucken, ga den til Filip Gunnarsson som med en herlig finte sendte keeper Brady Hjelle ned i Kværnerdalen før han vippa pucken i åpent mål. Rett etterpå, midt i et vålerengabytte sendte Jesper Hoel Gretzky og Krutov igennom aleine. Gretzky spilte tversover, men Krutov styrte faktisk utafor det lengste hjørnet. Pucken glei gjennom målsonen, Gretzky vendte med en trippel-axel og magaplask på isen, triksa med pucken og slo den inn. Pucken passerte hele linja før Hjelle rakk å komme tilbake fra Kværnerdalen og dra den ut med snapphansken. Nok en uhjelp fra Hallin til trønderne da den scoringa ikke blei godkjent.

 

Rett etterpå var det utvisning på en trønder igjen. Vålerenga scora, men det ville ikke Hallin ha noe av, så han blåste rett før pucken gikk inn. Avventede utvisning, Hallin? I siste periode satte Makarov punktum i overtallsspill etter pasninger fra Fetisov og Kasatonov. Fra død vinkel satte han pucken i ryggen på Hjelle og i mål. Frekt!

 

På lørdag er det ny kamp i getligaen borte mot Sparta. En monsterdag for Vålerenga. Dessverre går det ikke buss for supportere som ønsker å se Vålerenga hockey denne dagen.

 

Cupfinale?

Blir det cupfinale? Klarer Cecilie Berg-Hansens mannskap bragden å komme seg dit i 100-årsjubileumet til klubben? Det får man altså vite på lørdag. Motstanderen kommer fra alle andre steder enn Norge, men har tilhold på Karmøy i den lille landsbyen Avaldsnes. Vi gidder ikke å skrive så mye om Avaldsnes i dag. Vi har møtt dem én gang før i cupen og da skreiv vi en artikkel om det stedet. Alt det er verdt å vite om Avaldsnes står i «Hovedstad mot hovedstad». Skrivi i det herrens år 2010. Den gangen tapte Vålerenga. Det skal vi ikke gjøre denne gang. Vi skal til cupfinalen og vi skal vinne bøtta!

 

Nedrykk?

Kampen for å unngå nedrykk fortsetter i Drammen. Motstander Strømsgodset møter en farlig gjeng som faktisk har spilt ganske brukbart i det siste, uten å få så jævlig bra uttelling for det. Men nå som Christian Grindheim regjerer igjen, så trur vi fort at Strømsgodset spiller en kamp om sølv eller bronse. Drittstadion, drittribune, men bussa går. Syng høyt, syng Vålerenga!

 

Interkrets!

I går var det interkretsball på Valle igjen og juniorgutta tok et meget sterkt grep om tabelltoppen. Da Stabæk bare klarte 1 – 1 borte mot serietreer Oppsal, så viste våre gutter at de var best sjøl om de måtte reise til Sandvika. Etter uavgjort til pause sendte Markus Nakkim Vålerenga i ledelsen på straffespark, ti minutter ut i andre omgang. Helt på tampen punkterte sekstenåringene Tarik Al Moussaoui og Henrik Udahl med hver sin scoring. Dermed har Vålerenga tre poengs forsprang og fem plussmål mer enn Stabæk før de to siste serierundene. I neste serierunde møter Vålerenga nedrykksklare Østsiden på Valle, mens Stabæk møter Bærum på Nadderud.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Lørdag 15:00 Fotball: Avaldsnes – Vålerenga Damer, NM semifinale, Avaldsnes Idrettspark 1

Lørdag 16:00 Hockey: Sparta – Vålerenga Herrer, Getligaen, Sparta Amfi

Lørdag 16:30 Innebandy: Vålerenga Damer – Tunet 2, Regionscup 3. runde, Rommenhallen

Lørdag 17:00 Fotball: Strømsgodset – Vålerenga Herrer, Tippeligaen, Marienlyst Stadion

Søndag 12:00 Hockey: Vålerenga Damer – (xxx)U14, Treningskamp, Charlottenberg Ishall

Søndag 15:00 Fotball: Valdres – Vålerenga 2 Damer, 2. divisjon avd 1, Blåbærmyra

Søndag 17:30 Innebandy: Vålerenga Herrer – St. Croix, 1. divisjon avd øst, Jordalhallen