Nedrykksdrama, rævpult og debut fra start

30.09.2013 av under Gjetord | 2 kommentater

Vålerenga har plutselig igjen havna i nedrykksdramaet. Det er altså ikke nok en kjedelig, tom og innholdsløs fotballsesong slik det har vært i de siste to åra, men et drama i bånnskiktet av norsk tippeliga slik det har vært vanlig i svært mange år tidligere. Vålerenga begynner heldigvis å produsere egne spillere som kan få oss ut av gjørma der vi hele tida må kjøpe inn spillere som vi ikke har råd til, men så er det jo opp til treneren å faktisk bruke dem da. Det forsøkte han i angrep i går, Fitim Kastrati fikk sin debut fra start, mens en leiesoldat fikk involvere seg negativt ved begge Odds' scoringer…

Daniel Fredheim Holm og Vålerenga ligger nede for telling – igjen. Foto: Eivind Hauger.

 

På det første målet så henger ikke Joseph Baffo med. Han stopper opp og ser på spilleren med ballen i beina, men han har jo André Muri i utgangspunktet kontroll på. Løpet blei ikke fulgt før det var for seint. Vålerenga havna bakpå. Bojan Zajícs mål i det 89. minutt var en perle av et frisparkmål. En vakker bue inn i krysset. Der og da skulle kampen ha dødd ut og Vålerenga vært fornøyde. Men en katastrofal feilpasning fra Joachim Thomassen endra det. Baffo slapp mannen sin og støta opp og solgte seg. Dermed var det åpent på kanten. Thomassen taper duellen i feltet og Giancarlo González klarte ikke å klarere på streken. Da blir det tap.

 

Det er et fryktelig surt tap. Ett poeng ville vært nok til at vi følte nedrykksspøkelset var på behørlig trygg avstand, men nå er laget i sumpa. Ikke er det forståelig hvorfor Baffo får tillit foran Marcel gang etter gang heller. Marcel holder tippeligaklasse, det gjør ikke Baffo. Vi håpa vi skulle slippe unna nedrykksdrama nå; men står akkurat på toppen av det. Neste kamp er borte mot Strømsgodset, det spørs om ikke Vålerenga begynner å synke dypt ned i nedrykksgjørma etter det oppgjøret.

 

Rævpult av Jensen

Det gikk ikke bedre på Sofiemyr. Der gikk det faktisk langt verre og Vålerenga blei regelrett rævpult. At det bare sto 4 – 2 i målprotokollen til slutt er helt utrolig. Det kunne like gjerne blitt tosifra antall baklengs og det uten at trenerteamet foretok seg noen grep i forsvaret i det hele tatt. Vålerengas mål blei scora av Tina Wulf på straffe og Rebecca Angus på hjørnespark. Mer om hvordan Synne Jensen ydmyka Vålerenga her.

Synne Jensen ga Vålerenga en regelrett omgang rævpuling. Foto: Kolbotn IL.

 

Rekruttkamper

I dag er det i hvert fall mulig å se på unge håpefulle spillere. Både rekruttjentene og rekruttgutta har hjemmekamp i kveld. Jentene møter Raufoss ute på kunstgresset, mens gutta møter Moss inne i Vallhall. Ingen av laga er trua av nedrykk, med mindre tippeligalaget rykker ned. Da rykker også rekruttlaget ned. Kampen går også på Ditt Oslo med kommentarer fra Klanens Webradio.

 

Bonsaksens to første

Vålerengas hockeygutter gjorde jobben borte mot Tønsberg, scora åtte mål og var gavmilde i den andre enden og slapp inn hele seks mål. Det spiller mindre rolle. Tre poeng er tre poeng og i det store og hele betyr ikke målforskjellen noe som helst. Innbyrdes teller først og med fem kamper innbyrdes er det umulig at målforskjellen avgjør. Aleksander Bonsaksen, Filip Gunnarsson og Rasmus Juell blei tomålsscorere og det var de første måla av Bonsa i år. Cato Cocozza og Jonas Oppøyen scora de to siste.

 

To av Wais

Damelaget hadde sin første treningskamp for sesongen på lørdag, borte mot Hislingen – et svenskt førstedivisjonslag. Damene fortsatte der de avslutta sist sesong, de vant til slutt 5 – 3. Ramona Wais blei tomåsscorer, mens Maja Thomassen, Martine Henriksen og debutant Julie Øiseth scora de tre siste måla. Damene skulle egentlig serieåpne på søndag, men på grunn av at forbundet oppdaga litt seint at det var J18-landslagskamp som Vålerenga og Jordal har med en drøss spillere på, så er den kampen utsatt. I stedet møter jentene XXXs guttelag på søndag.

 

Fire av Aastad

Vålerenga G18 slo Kristiansand 7 – 5 på søndag. Rolf Thomas Aastad putta hele fire ganger. Fredrik Hagberg Jørgensen putta to og Anders Gulliksen og Håkon Andersen de to siste. G20-laget spilte lørdag og vant 3 – 2 over Frisk Asker. Thomas Olsen, Ludvig Hoff og Robin Halmrast sørga for det. I kveld spiller de igjen på Jordal mot Manglerud Star.

 

Knuste undulatene

Vålerenga Trolls U19 knuste undulatene 0 – 77 på Vigernesjordet på søndag. Dermed er de fortsatt uten poengtap i årets serie og topper dermed serien på lik poengsum som Kristiansand Gladiators. Det er to kamper igjen av serien og Vålerenga møter gladiatorene på Jordal i siste serierunde. Det blir altså en direkte finalekamp.

 

Nedrykk?

Vålerengas håndballgutter fortsatte å kåle. På fredag blei det 16 – 18 tap for Skedsmo hjemme i Jordalhallen og dermed ligger håndballgutta på nedrykksplass etter tre serierunder. Det er ganske utrolig, for ikke lenge sida lå de i toppserien, nå er de på vei ned i tredje divisjon.

 

Vålerenga i dag:

18:45 Fotball: Vålerenga 2 Damer – Raufoss, 2. divisjon avd 1, Valle kunstgress 2

19:00 Fotball: Vålerenga 2 Herrer – Moss, Oddsenligaens avd 1, Vallhall

19:30 Hockey: Vålerenga G20 – Manglerud Star, U20 Elite, Jordal Amfi

 

  1. Kurt sier:

    Dere liker virkelig ikke Baffo:p Han får virkelig høre det her stakkaren..

    • Hjesus sier:

      Ingenting galt med Baffo. Han gjør så godt han kan. Poenget er at det ikke er det beste Vålerenga har på høyrebacken. Sånn sett er det som skrives om Baffo her egentlig kun en kritikk av Kjetil Rekdals valg.