Synne Jensen ydmyka Vålerenga

30.09.2013 av under 2013, Damer, Fotball, VIF | 3 kommentater

Vålerengas damelag hadde vært ubeseira hele høstsesongen og hadde en alle tiders mulighet til å komme rett inn i kampen om seriebronse. Da måtte Kolbotn slås på gresset i Oppegård. Alt lå til rette for klubben. Arna-Bjørnar klarte bare uavgjort og Avaldsnes tapte så det sang etter. Kolbotn hadde tre strake tap og var nylig passert av Vålerenga på tabellen. Men så rakna Vålerenga helt. Ei jente var alt Kolbotn trengte. Vålerengas trenerteam sto apatisk å så på at laget blei rundspilt.

 

For skal man vinne fotballkamper, så må man ha et forsvar. Det hadde ikke Vålerenga i denne kampen. Det blei heller ikke gjort noen grep for å rette opp i det. Akkurat det er mystisk. Man kunne gjort mye, flytta ned Solveig Gulbrandsen eller satt inn Kristin Haugstad som høyreback. Et eller annet måtte gjøres, men trenerteamet var totalt fraværende. I stedet blei Rebecca Angus stående som ei kjegle for Synne Jensen gjennom hele kampen og det var flaks som gjorde at Vålerenga hang så lenge som de gjorde, på en treg gressmatte som ballen knapt nok rulla på. Synne Jensen utklassa, ydmyka og rævpulte Angus, Cecilie Berg-Hansen og Vålerenga i denne kampen. Vålerengas trener evna ikke å endre det faktum at høyrebacken blei ei kjegle.

Synne Jensen rundspilte, ydmyka og rævpulte Vålerenga. Foto: Kolbotn.

 

Riktignok tok Vålerenga nesten ledelsen før det var spilt ett minutt. Marte Berget la igjen kula til Tina Wulf som klinka til fra 20 meter. På undersida av tverrliggeren, ned på streken og ut. Men så smalt det allerede etter tre minutter. En kontring på Kolbotns høyrekant ved Celine Liane. Sharon Hansen solgte seg, satsa alt på å takle uten å ha sikring, bomma totalt og etterlot seg et hav av plass for Liane å løpe i. Innlegget gikk igjennom feltet, det er tre kolbotnspillere der inne og tre vålerengaspillere. Jensen plukka kula på dødlinja, ved femmeteren. Kjegla sto omtrent ved første stolpe på to meter fra dødlinja. Der blei hu stående som ei kjegle. Ingrid Søndenå og Elisabeth Bakken tok hver sin spiller foran mål. Jensen begynte å gå utover langs femmeterstreken. Opp på tre meter. Kjegla sto fortsatt å så på. Jensen sikta, kjegla sto fortsatt parkert. Jensen sikta litt til. Kjegla sto fortsatt med begge beina planta i bakken. Jensen sikta en tredje gang og så slo hu ballen i en bue utenom Caroline Knutsen og inn ved bakre stolpe.

 

Fem minutter seinere var Jensen på farta igjen. Hu runda kjegla på høyrebacken til Vålerenga og satte fart innover i banen. Skuddet fra skrå vinkel gikk stang ut nede i stolperota. Der og da burde byttet ha kommi. En med fart eller en som i det minste faller av. Byttet kom ikke. I stedet så brøyt Jensen en pasning mens Gulbrandsen sto og så på. Igjen blei kjegla runda og hu fikk all verdens tid til å slå et godt innlegg. Liane hamra til på volley. En svært god redning av Knutsen hindra tomålsledelse og like etterpå hadde hu kontroll på et skudd fra Fanndis Fridriksdottir.

 

Vålerengas andre målsjanse kom på dødball. Vålerenga hadde frispark omtrent på midtlinja. Angus viste at hu i hvert fall kan slå pasninger og fant Marte Berget der inne på femmeteren. Berget vendte vekk Ina Gausdal og skøyt, men skuddet blei blokkert til hjørnespark. Wulf slo og det blei nok en målsjanse for Gulbrandsen raga høyest, men headinga strøyk over tverrliggeren.

 

På denne banehalvdelen trivdes Angus. Riktignok så det ut som Andrine Tomter hadde full kontroll på henne nede ved dødlinja, tok fra Angus ballen og vendte seg vekk. Men Angus rappa den igjen, slo tunnel og satte fart inn i feltet. Tomter slang ut et langt bein og spilte vekk kula, så beinet til Angus. Ti frammøtte vålerengasupportere skreik og dommeren responderte. Verdens billigste straffe. Men det spilte mindre rolle. Wulf satte den sikkert til høyre for keeper Siri Ervik.

 

Men så da. Angus var tilbake på feil side av banen igjen – og der var hu ei kjegle for Jensen. Bakken blokkerte skuddet og det blei et hjørnespark og totalt kaos i feltet. Kula gikk flipper mellom vålerenga- og kolbotnbein og endte til slutt i stolpa før Ina Skaug fikk mæla ballen langt på vei mot Greverud golfbane. Vålerenga fikk hjørnespark og det var livsfarlig, for det betydde at Kolbotn kunne kontre. Heldigvis sikta dem dårlig.

 

Så var det Kolbotn sin tur til å få panikk på et hjørnespark. Berget gjorde en ny piruett inne i feltet og Kolbotn redda på strek. Etter hvert fikk de også klarert, men Skaug tok med seg kula framover og hamra til fra 25 meter. En halvmeter over dessverre.

 

Så var det Jensen show igjen som nok en gang passerte kjegla si og kom i god scoringsposisjon. Denne gang sikta hu på magen til Knutsen. Flaks for oss. To minutter sienere var hu derimot på farta igjen. Vålerenga kom i undertall inne i feltet på kontringa. Jensen slo over feltet til Liane som hamra kula i tverrliggeren. På returen fra Jensen blokkerte Bakken skuddet, men den blokkeringa havna hos Michelle Søderstrøm som resolutt sendte kula opp i redet. Det var spilt i nesten 35 minutter.

 

Fem minutter før pause kom omgangens siste sjanse. Denne gang var det for så vidt ikke kjegla som blei runda sin skyld, men Gulbrandsen som ikke fulgte løpet til venstreback Andrine Tomter, men i stedet blei stående å se på at Jensen og Tomter kom to mot kjegla. To mot én er feigt og Tomter fikk god tid til å slå innlegget. Fridriksdottir heada heldigvis utafor.

 

Av ti sjanser og tre hjørnespark som Kolbotn skapte i første omgang, var Jensen involvert i alle. Hver gang hu fikk kula ute på venstre kant, så blei det målsjanse. Hver gang blei kjegla runda. Hva gjorde benken til Vålerenga? Ingen verdens ting. Hva skal man med trenere på benken når de ikke gjør grep når noe går helt til helvete? Undertegnede hadde bytta plass mellom Angus og Gulbrandsen etter ni minutter. Allerede da så undertegnede at noe måtte gjøres på høyrebackplassen. Men blei det noe bedre etter pause? Nei!

 

Andre omgang starta igjen med at Jensen runda Angus og fikk slå inn. Og igjen tapte midtstopperne duellene i feltet. Og det fortsatte igjen med Jensen som fikk gjøre som hu ville. Hu spilte opp mot Camilla Ose. Bakken stoppa opp og trudde hu skulle heade ballen vekk, men feilberegna med én meter. Sjøl om Bakken er høy, så høy er du ikke. Ose kom igennom aleine og hamra til på volley. Nok en kjemperedning fra Knutsen.

 

17 minutter ut i omgangen kom Vålerenga seg endelig i angrep. Det blei hjørnespark på venstre sida. Knallbra. Ballen havna inne i feltet og kolbotnspillerne klarte ballen i sine egne spillere og som nevnt, på den sida av banen trivdes Angus helt fint og hu hamra inn utligninga.

 

Rett etterpå kunne faktisk Vålerenga tatt ledelsen. Berget spilte igjennom Gulbrandsen, men skuddet blei dessverre blokkert til hjørnespark. I stedet var det Jensen som igjen dro av kjegla si og skøyt i det lengste hjørnet. I stolpa, for fjerde gang i kampen. Så, midtveis i omgangen gjorde Vålerenga endelig et par bytter. Kristin Haugstad kom inn på høyrekanten og Kristin Carlsson tok plass på venstrekanten.

 

Vel, Jensen fortsatte, runda kjegla si, men denne gang ikke langt nok rundt. Kjegla fikk tak i trøya hennes og reiv på seg et gult kort. Vålerenga fikk hjørnespark og siden det ikke blei målsjanse til Vålerenga blei det sjølsagt kontring til Kolbotn. Jensen sendte Søndenå på sopptur i østmarka og Knutsen var sjanseløs.

 

Så skjedde det plutselig et angrep helt ut av det blå. Nicoline Viker kom fram på høyrekanten og vendte bort Hansen. Kula blei lagt ut i 45 grader til en totalt umarkert Fridriksdottir. Fridriksdottir skøyt, Knutsen sprika og toget kunne tute hele veien gjennom tunnellen. Men det var ikke over med det. En gang til skulle Jensen ydmyke kjegla si og innlegget fant Ingvild Isaksen inne i feltet. Hu knuste Søndenå i duellen og heada i tverrliggeren. Det femte stolpetreffet til Kolbotn i denne kampen.

 

Så syntes tydeligvis David Brochen at kjegla hadde fått nok ydmykelse av Jensen, bare for å sette på Ellen Wang som svarte med å ydmyke kjegla en siste gang før hu skøyt i stolpa. Det sjette stolpetreffet til Kolbotn.

 

Kolbotn – Vålerenga Damer 4 – 2 (2 – 1)

Søndag 29.09.2013 15:00

Toppserien

Sofiemyr Stadion

162 tilskuere

 

Kolbotns lag:

Siri Ervik

Cecilia Liane – Ina Gausdal – Inga Bakken – Andrine Tomter

Michelle Søderstrøm – Anja Sønstevold – Ingvild Isaksen (c) – Synne Jensen

Fanndis Fridriksdottir – Camilla Ose

 

Vålerengas lag:

Caroline Knutsen

Rebecca Angus – Elisabeth Bakken – Ingrid Søndenå – Sharon Hansen

Tina Wulf – Ina Skaug

Ingrid Schjelderup

Solveig Gulbrandsen – Marte Berget – Mina Kjørum

 

Vålerengas beste: Caroline Knutsen

 

Kampfakta:

4 1 – 0 Spill Synne Jensen (Cecilie Liane)
21 1 – 1 Straffe Tina Wulf
35 2 – 1 Spill Michelle Søderstrøm (Synne Jensen)
62 2 – 2 Inn Rebecca Angus (Marte Berget, Tina Wulf)
67   Ut Ina Skaug (Vålerenga)
67   Inn Kristin Carlsson (Vålerenga)
67   Ut Mina Kjørum (Vålerenga)
67   Inn Kristin Haugstad (Vålerenga)
68   Gult Rebecca Angus (Vålerenga)
71   Ut Inga Bakken (Kolbotn)
71   Inn Eirin Kleppa (Kolbotn)
72 3 – 2 Spill Synne Jensen (Ingvild Isaksen)
75   Ut Camilla Ose (Kolbotn)
75   Inn Nicoline Viker (Kolbotn)
80 4 – 2 Spill Fanndis Fridriksdottir (Nicoline Viker)
87   Ut Synne jensen (Kolbotn)
87   Inn Ellen Wang (Kolbotn)
89   Ut Elisabeth Bakken (Vålerenga)
89   Inn Nana Gram (Vålerenga)

 

Målsjanser Kolbotn Vålerenga  
1. omgang 9 6  
2. omgang 7 2  
Totalt 16 8  

 

Cornere Kolbotn Vålerenga  
1. omgang 4 3  
2. omgang 1 3  
Totalt 5 6  

 

Spillerbørs:

Caroline Knutsen – 8

Fikk ingen hjelp. Absolutt ingen hjelp av forsvaret. Gjorde flere mesterlige redninger og holdt oss inne i kampen, sammen med målstengene hennes som er en reell utfordrer til Vålerengas bestemannstittel i denne kampen.

 

Rebecca Angus – 2

Uten mål og straffe så hadde det blitt tidenes første stolpe fra Sotahjørnet. Årets desidert beste forsvarsspiller hadde en totalt svart dag defensivt og fungerte kun som kjegle for Synne Jensen. At trenerteamet ikke gjorde grep er regelrett skandale. Det er ikke vits i å ha trenere på benken under kamp hvis de ikke kan endre på kampplanen når det er totalhavari på en plass i forsvaret.

 

Elisabeth Bakken – 3

Avslørt totalt på manglende fart i denne kampen. Hadde på ingen måte mulighet til å rekke inn i sikring bak Angus. Bomma grovt på en beregning som førte til en stor sjanse og tapte alt for mange dueller i kampen.

 

Ingrid Søndenå – 3

Løper dessverre heller ikke raskt nok til å rette opp i backenes grove misser i denne kampen. Tapte som Angus, for mange dueller bak. Og oppheva også en offside på kontringa ved 3 – 2 målet.

 

Sharon Hansen – 2

Altså, det er noe som heter at man ikke skal selge seg som back dersom man ikke har sikring bak seg. Hansen gjorde det hver bidige gang.

 

Tina Wulf – 7

En helt grei kamp av Wulf, gode dødballer og sikker på straffe. Vant en god del dueller på midtbanen. En suser i tverrliggeren som burde ha resultert i ledelse i første spilleminutt.

 

Ina Skaug – 6

Egentlig litt skuffende kamp av Ina Skaug, men hu gjorde et monsterløp på kontring og fikk brutt en pasning som garantert hadde blitt baklengs. Da får man et ekstra poeng sjøl om det egentlig skulle vært en femmer i denne kampen.

 

Ingrid Schjelderup – 6

Klarte bare delvis å skape noe i denne kampen. For mange feilpasninger, men også noen gode stikkere.

 

Solveig Gulbrandsen – 6

Fryktelig mange feilpasninger. Når hu fungerer, så blir det bra og farligheter, men i denne kampen blei det alt for mange balltap i farlige posisjoner.

 

Marte Berget – 6

Var en konstant trussel i første omgang, men blei mer og mer borte utover i andre omgang. Løp seg vel tom og produserte for lite framover da.

 

Mina Kjørum – 4

Alt for sjeldent kom hu til innlegg fra sin side. Skapte hjørnesparket som 2 – 2 utligninga kom på.

 

  1. […] Det gikk ikke bedre på Sofiemyr. Der gikk det faktisk langt verre og Vålerenga blei regelrett rævpult. At det bare sto 4 – 2 i målprotokollen til slutt er helt utrolig. Det kunne like gjerne blitt tosifra antall baklengs og det uten at trenerteamet foretok seg noen grep i forsvaret i det hele tatt. Vålerengas mål blei scora av Tina Wulf på straffe og Rebecca Angus på hjørnespark. Mer om hvordan Synne Jensen ydmyka Vålerenga her. […]

  2. […] fra Avaldsnes og spionerte på Vålerenga. I den kampen viste David Brochen at han hadde knekt koden for hvordan Vålerengas forsvar skulle utspilles. Vålerengas trenerteam gjorde ingen ting for å forsøke å rette opp i […]

  3. […] inn mål for Kolbotn og var angrepet deres nær sagt aleine, som da hu egenhendig rævpulte Vålerenga på Sofiemyr Stadion i september 2013. I VfL Wolfsburg blei hu ødelagt og da hu kom […]