Utenlandsproffer mot rekrutter

18.09.2013 av under 2013, Fotball, Herrer, VIF | Ingen kommentarer

Det var nok av tippeligakvalitet på motstandernes banehalvdel. Midtstopper Vegar Heggenes Gjermundstad har spilt tippeliga for Lyn, Sogndal og Hønefoss siden 2008. Etter bare fire opptredener for Hønefoss i år blei han Førde-spiller i sommer. Midtstopperkollega Ragnvald Soma har 5 landskamper for Norge og har spilt i så vel West-Ham som Rapid Wien. På vingen stilte de med tidligere Metz-proff Alexander Ødegaard.

Her falt avgjørelsen i kampen. Foto: Eivind Hauger.

 

Til sammenligning stilte Vålerenga med Marcel, Mathias Blårud og Monir Benmoussa med tippeligaerfaring. Skjønt, det er vel bare Marcel som kan sies å ha noe som helst som ligner på erfaring fra tippeligaspill. Ivan Näsberg og Rino Falk Larsen var på toppen av dette opptatt med landslagsspill. Det skulle allikevel bli en svært så spennende og jevn kamp.

 

For Vålerengas unggutter spilte en kjempegod kamp inne i Vallhall. Begge lag gikk offensivt til verks og før det var spilt ti minutter hadde begge laga kommi til to målsjanser. Førde to ganger ved Øystein Myrkaskog. Først en heading utafor, deretter fikk han vende opp inne i feltet, i duell med både Anders Plassen og Dodou Gaye. Skuddet gikk heldigvis utafor.

 

Vålerengas første sjanse var også en heading. Alba steg til værs, men fra tre meters hold fikk han ikke styrt kula rett. I stedet var det Moussa Nije som trakk inn fra sin kant, passa til Hassan Rahmani som fyrte av fra 18 meters hold. Kula endra retning i en Førde spiller, men havna dessverre rett på Vegard Skjeldestad i Førdes mål.

 

Så blei Plassen dytta vekk i duell med Kristian Opseth. Plassen dytta tilbake og da blei det frispark på 22 meter. Johan Peter Vennberg limte den utagbart opp i det nærmeste krysset og Førde fikk den starten de ønska seg. Da var det spilt litt over 12 minutter og en tung start på kampen for Vålerenga var et faktum.

 

Etter dette roa kampen seg betraktelig. Førde skapte mest i første omgnag, men allikevel ikke så mye. En feilberegning på hjørnespark av Øyvind Knutsen førte til at Myrkaskog fikk heade upressa igjen, men utafor. Et skudd fra Vennberg fra omtrent samme posisjon som frisparket gikk også utafor, før Iqbal brøyt fint, satte i gang Nije med en glimrende pasning i løpsretninga og Nije forserte flott forbi Tengedal før han forsøkte å skru kula inn i det lengste hjørnet. Dessverre skrudde ikke kula nok.

 

I pausa var noe så sjeldent Aleksander Olsen fornøyd på tross av at laget lå under. Men han hadde klare planer for hvordan Vålerenga skulle skape flere målsjanser i andre omgang, for det trengtes. Marcel hadde svært god kontroll på Alexander Ødegaard. Faktisk så god kontroll at det første Ødegaard fikk til var å skyte fra 28 meters hold.

 

Så dansa Vålerenga. Rahmani fant Nije ute på kanten. Nije utfordra ned mot linja, passerte Tangedal og fyrte av et skudd for innlegg fra femmeteren. Et Førdebein fikk klarert ut på seks meter der Simen Hestnes sendte kula opp mot krysset, men traff klokkereint på stolpen.

Moussa Nije var stadig på farten i denne kampen. Foto: Eivind Hauger.

 

Førde fikk igjen en mulighet, men Myrkaskog breisida et innlegg fra Ødegaard utafor. I stedet var det klart for Hestnes igjen. Han fyrte av fra 17 meter og traff stolpen klokkereint for andre gang i kampen. Men fire minutter seinere kom en meget fortjent utligning. Blårud spilte igjennom Hestnes på et av hans mange løp. Hestnes blei dessverre takla av Soma akkurat i det han skulle kippe over keeperen; men Blårud fullførte også sitt løp og breisida kula i åpent mål.

 

Rahmani brøyt bare to minutter seinere og satte i gang Nije, som var meget aktiv på kanten i denne kampen. Nije kom for andre gang i skuddposisjon på hjørnet av 16, men heller ikke nå klarte han å få den rette skruen på kula. I stedet kom Myrkaskog igjennom aleine med Knutsen, men heller ikke han traff målet.

 

Så var det klart for ledelse. Fitim Kastrati og Marcel forserte fint på høyresida. Marcel spilte Kastrati ned mot dødlinja, Kastrati slo ut mot Riki Alba som så vidt fikk ei tå på kula. Nok til å dytte den bort til Simen Hestnes som plasserte den til side for Skjeldestad fra syv meter. Vålerenga hadde tre spillere i drømmeposisjon foran målet. Veldig godt angrepsspill av Vålerenga.

Simen Hestnes var kampens store spiller. Foto: Eivind Hauger.

 

To minutter seinere lagde Plassen frispark for armbruk igjen. Opseth skøyt i muren, men kula gikk ut på sida til Spurkeland. Innlegget var presist og Alba fulgte ikke Opseth tidlig nok inn. Dermed fikk han styre kula i mål med huet helt upressa.

 

Ingen av disse laga hadde spilt uavgjort i årets serie. Det slapp de denne gang også, for Ødegaard kom framover, slo ut til Torstein Peder Frøholm som la inn i femmeteren. Plassen kom bak Myrkaskog som fikk styrt kula inn med foten. Dermed røyk Vålerenga to ganger på slutten på markeringssvikt. Akkurat som med a-laget der altså.

 

 

Høydepunkter fra Ditt Oslo.

 

Vålerenga 2 Herrer – Førde 2 – 3 (0 – 1)

Mandag 16.09.2013 18:00

Vallhall

Oddsenligaens avdeling 1

120 tilskuere.

 

Vålerenga 2s lag:

Øyvind Knutsen

Marcel – Anders Plassen – Dodou Gaye – Ali Iqbal

Hassan Rahmani

Mathias Blårud – Simen Hestnes

Monir Benmoussa (c) – Riki Alba – Moussa Nije

 

Førdes lag:

Vegard Skjeldestad

Kim Tangedal – Vegar Heggenes Gjermundstad (k) – Ragnvald Soma – Eirik Flatjord

Johan Peter Vennberg – Thor Jørgen Spurkeland

Kristian Opseth

Thor Erik Nygård – Øystein Myrkaskog – Alexander Ødegaard

 

Vålerengas beste: Simen Hestnes.

 

Kampfakta:

7   Gult Simen Hestnes (Vålerenga)
13 0-1 Frispark Johan Peter Vennberg
20   Gult Anders Plassen (Vålerenga)
61   Ut Monir Benmoussa (Vålerenga)
61   Inn Fitim Kastrati (Vålerenga)
69 1-1 Spill Mathias Blårud (Simen Hestnes)
74   Ut Thor Erik Nygård (Førde)
74   Inn Torstein Peder Frøholm (Førde)
77 2-1 Spill Simen Hestnes (Riki Alba, Fitim Kastrati, Marcel)
78   Ut Simen Hestnes (Vålerenga)
78   Inn Jesper Solli (Vålerenga)
79 2-2 Frispark Kristian Opseth (Thor Jørgen Spurkeland)
82 2-3 Spill Øystein Myrkaskog (Torstein Peder Frøholm)
84   Ut Kim Tangedal (Førde)
84   Inn Kristoffer Iversen (Førde)
87   Ut Riki Alba (Vålerenga)
87   Inn Niklas Castro (Vålerenga)

 

Målsjanser Vålerenga 2 Førde  
1. omgang 3 5  
2. omgang 5 5  
Totalt 8 10  

 

Cornere Vålerenga 2 Førde  
1. omgang 2 2  
2. omgang 2 2  
Totalt 4 4  

 

Spillerbørs:

Øyvind Knutsen – 5

En grov miss som førte til en kjempesjanse. Vanskelig å ta de to første måla, men burde tatt det siste målet. Det kom fra fem meter, rett foran ham og han går rett og slett feil vei.

 

Marcel – 8

Var så god på backplass at Ødegaard blei tvingi inn sentralt for å få til noe. Også bra med offensivt. Kjempekamp av Marcel som viser med all tydelighet at det ikke er uten grunn at han har okkupert høyrebackplassen i år. Gir også alt på rekruttlaget. Herlig innstilling.

 

Anders Plassen – 4

Har vært god siden NTF U19, men dessverre ikke i denne kampen. Lot seg enkelt bli dytta vekk og viste det alt for tydelig da han dytta tilbake. Det skapte to frispark som det blei mål på. Var også han som ikke klarte å følge Myrkaskog på det siste målet. En skuffende kamp av Plassen etter flere sterke kamper.

 

Dodou Gaye – 6

Klarte seg ganske godt også i denne kampen. Viser at han har muskler. Litt mindre kreativitet framover enn vi er vant med.

 

Ali Iqbal – 7

Med Marcel tilbake måtte Iqbal over på feil backside igjen. Det takla han helt fint, sjøl om han ikke blir like offensiv og god på innlegg. Er absolutt én av de nærmeste til å få proffkontrakt nå.

 

Hassan Rahmani – 7

OK, hvor var midtbanen til Førde når Førde ikke fikk dødballer? De løp rundt og så opp i været etter ballen. Rahmani var svært god igjen i den defensive midtbanerollen og slår også noen fantastiske langpasninger til tider.

 

Mathias Blårud – 7

Nok en solid opptreden av Blårud. Har roa og fant også medspillerne på gode pasninger. Det var ikke mye som Førde fikk til igjennom midtbanen. Herlig gjennomspill til Hestnes på hans eget mål.

 

Simen Hestnes – 9

Sto stille tre ganger i løpet av kampen. De tre gangene sto han i mur. Ellers løp han hele tida, var så og si alltid spillbar og er skummel når han kommer på dype løp igjennom forsvaret. To i stolpa, en målgivende og ett mål er fasiten. Med Rino Falk Larsen på landslagssamling tok virkelig Hestnes vare på sjansen. Kristofer Hæstad rykker stadig bakover i køen, for sjøl i gjennvinningsfasen er Hestnes bedre enn ham. Og med en teknikk og målfarlighet fra midtbaneposisjon er det bare å gratulere med banens beste. Hestnes får kontrakt i løpet av eller etter sesongen.

 

Monir Benmoussa – 6

Defensivt er det ingenting å si på Benmoussa. Offensivt gikk det også greit denne gangen, sjøl om det for ofte stoppa etter at han kom seg rundt Flatjord. Med Soma i sikring blei det vanskelig. Led litt av det, men skaper allikevel mye for andre fordi han nedlegger en så god jobb og stort sett er på rett plass.

 

Riki Alba – 4

Dette blei for tøft per dags dato. Soma og Gjermundstad hadde full kontroll på Alba stort sett hele kampen. Han kom til én målsjanse, men fikk også dytta kula de nødvendige tre meterne over til Hestnes på Vålerengas andre mål. Jobba bra, men har ikke nivået til å møte to så gode tippeligastoppere ennå. For det er det de er. Begge to ville forsterka et hvilket som helst tippeligalag.

 

Moussa Nije – 8

Endelig, nå begynner det å stemme for Nije. På tross av et svært godt forsvar, skapte han mye fra sin side og blir jo bedre og bedre fra kamp til kamp nå. Om et par uker sitter han på benken i tippeligaen og er aktuell for innhopp.