Fotballfiende nummer 1

17.09.2013 av under Gjetord | 1 kommentar

Fotballfiende nummer 1 i Norge, Yngve Hallén, ønsker seg gjenvalg som fotballpresident. Verst av alt er det at han for øyeblikket ikke ser ut til å ha noen reelle motkandidater og fotballnorge tåler ikke lenger å ha denne korrupte, egoistiske mafiabossen styrende ved roret av en organisasjon som skal være demokratisk. Idag roper Gjetordet: Ut med pakket!

TV-rettighetene

Demokratiske prosesser tilhører ikke Halléns virke. Da Cmore fikk tv-rettighetene i juni i 2011 forsikra Norsk Toppfotball omverdenen om at avtalen var godt forankra blant klubbene. Det var den ikke. Minst 13 av 16 tippeligaklubber visste ikke om avtalen før den var underskrivi. TV-rettighetene gikk for 1,2 milliarder kroner uten noen som helst form for budrunde. TV 2 og TV Norge Max, som hadde rettighetene fra før, fikk ikke være med i prosessen. Det er demokrati det.

 

Avtalen strekker seg fra 2013 til 2016. Det som var en diskusjon på jobben om fotballkamper, har til nød nå blitt en diskusjon om når fotballkampene går. Det var et problem ved den forrige avtalen også, men nå er den enda værre. Tilskuertallene stuper både på stadion og på tv. Produktet Norsk Tippeliga er på vei utfor stupet. I tillegg risikeres det at hovedsponsoren Norsk Tipping trekker seg.

 

Da avtalen skulle signeres var tre personer for: Rosenborgs Niels Skutle, Rosenborgs Niels Røine og Silje Vaadal. På den andre sida satt Paul Glomsaker, Knut Kristvang, Vålerengas Svein Graff og Ronny Aasland og var i mot. Dermed skulle det avgjøres av styret, i hovedsak Sogndals Yngve Hallén og Stabæks Einar Schultz. De tok en mafiabeslutning og det førte til at Schultz tok sin hatt og gikk. Han skjønte han hadde ødelagt for norsk fotball. Ronny Aasland og Knut Kristvang trakk seg fra sine stillinger i Fotball Media As. Demokratiet var overkjørt. Dette er ikke demokrati. Dette var altså i juni 2011.

 

I september 2011 var saken så betent at Hallén var sjanseløs til å slå Erik Loe i presidentvalgkampen som skulle følge. Sogndal og Rosenborg var de to eneste tippeligaklubbene som ønska Hallén, resten av toppklubbene, samt hele breddefotballen ønska Stabæks Erik Loe. Da gjør Hallén, Røine og Skutle et råttent grep.

 

Stengelgate

Rosenborg ytrer seg i media og påstår de bød mer enn Vålerenga for Veigar Páll Gunnarsson. Fra kontorene på Ullevaal begynte informasjon å lekke, falsk informasjon. TV 2 blei villeda. En stor sak var under opprulling. Nancy var svindla. Nancy fikk ikke vite noe, ikke før TV 2 ringte og fortalte dem «fakta». De fabrikerte faktaene fra Yngve Halléns ansatte. Erik Loe blei fratatt muligheten til å ha verv i norsk fotball i 18 måneder, mens saken skulle undersøkes.

 

Datoen er 6. november 2011. UEFA-president Michel Platini, franskmannen, var i Norge. Hallén og Platini snakka om denne svindelen og etter denne drosjeturen med UEFA-presidenten overbeviste Hallén Platini om at det var snakk om svindel. Mannen som skulle forsvare og kjempe for norsk fotball, satte to uskyldige tippeligaklubber, fire klubbansatte og én uskyldig 16-årings fotballkarriére på vent i to år. To år uten mulighet til å utvikle klubbene videre.

 

I ettertid av den fullstendige frifinnelsen for alle involverte opptrer Hallén som om han aldri har gjort noe galt. Som om han er glad for at det ikke var noe galt det klubbene hadde gjort. På tross av at han – og hans ansatte – var de som lakk feilaktig informasjon til TV 2 for at saken skulle rulle opp. Det hører med til historien at kun to tippeligaklubber ønska Hallén, de andra ønska Loe. De to tippeligaklubbene var hans eget lag, Sogndal, og laget som gikk ut i media for å lage en sak Halléns ansatte kunne rulle videre, Rosenborg.

 

Dette er faktaopplysninger i saken. Det er blitt bevist ettertrykkelig gjennom rettssaken. En hver slik sak i et demokratisk organ fører til at topplederen må gå. Hallén har ikke gått. I stedet ønsker han ny tillit i toppvervet. En slik tillit vil være det samme som at NFF fortsetter å være Norges Fotball Fiender. At en mafiaboss får gjøre som han vil for å beholde makta – og lønningsposen. En ny leder må være en demokratiets mann. Å gi Yngve Hallén tillit ved neste ting er det samme som å drepe norsk fotball!

 

Tap for rekruttgutta

Vålerengas rekruttgutter gikk på et knepent tap i Vallhall i går. Motstander var Førde, en av de tre opprykkskjempende laga. Førde tok ledelsen, men Vålerenga kjempa seg tilbake. Først scora Mathias Blårud, deretter sendte Simen Hestnes Vålerenga i ledelsen. Men på slutten rakna det og det blei et 2 – 3 tap. Allikevel en god kamp av rekruttlaget. Kampreferat kommer.

 

Sverige

I dag starter en 4-nasjonersturnering i Sverige for Norges G17-landslag. Fra før har vi nevnt at Ivan Näsberg blei tatt ut i troppen. Han var ikke den eneste som mangla i gårsdagens rekruttkamp. Etter en fantastisk utvikling denne sesongen har også Rino Falk Larsen blitt tatt ut på landslaget. Motstander er Sverige og kampen spilles i Bollnäs.

 

Vålerenga i dag:

18:30 Fotball: Lyn 2 – Vålerenga 2 Damer, 2. divisjon avdeling 1, Kringsjå kunstgress

19:00 Fotball: Sverige – Norge G17, 4-nasjoners, Bollnäs

 

  1. Lokalhelt / Daniel sier:

    Velskrevet og flott rød tråd gjennom hele artikkelen.
    Terningkast 6