Målorgier

16.09.2013 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Helga var en eneste stor målorgie for Vålerengas del. For hockeygutta var det potte tett bakover, mens både fotballjentene og fotballgutta lakk som ei sil bakover. Da må man score desto mer framover og det klarte de. Vålerengas norgestopplag scora 21 mål i helga. Dessuten står ei knekt nese på dagsordenen. Oval ball er i skuddet som aldri før og det er rekruttkamp i dag.

 

Enga på topp!

Vi begynner med Norges beste ishockeylag for herrer, Vålerenga! De serieåpna i Fredrikstad og der nede gjorde de kort prosess med Stjernen i en halv kamp. Det ser rett og slett ut til at årets serie blir en eneste stor jubelsesong, akkurat som i fjor. Mark McCutcheon satte den første. Et skudd fra Daniel Sørvik trakk vantet bak mål, spratt ut og McCutcheon styrte den klinisk inn akkurat der det var mulig.

 

Mathias Trygg viste seg fram under to minutter seinere. Han satte en voldsom fart i angrep og fikk med seg Fredrik Csisar. Csisar fikk æren av å sette pucken opp i redet. Det tok hele 12 minutter før den neste satt. Jonas Oppøyen la en puck inn foran mål og Filip Gunnarsson styrte inn 0 – 3. Vålerenga fikk et overtallsspill rett før perioden var over også. Stefan Espeland slo en herlig tversoverpasning til McCutcheon, som viste at han er minst like klinisk som Justin Donati var i fjor.

 

Sørvik skøyt og Erik Follestad Johansen styrte returen inn i mål tidlig i andre periode. Under halvannet minutt seinere hamra Gunnarsson inn sitt andre for kvelden fra skrå vinkel og halvannet minutt seinere fikk Tobias Lindström sitt første mål da Rasmus Juell serverte ham foran mål. Det var også Juells første målgivende. Halvannet minutt seinere kom Juells andre målgivende da han serverte Jesper Hoel foran mål og tre minutter seinere, 35 sekunder over halvspilt kamp, satte Juell sitt første mål etter å ha blitt servert av Csisar. Og da Lindström satte sitt andre mål femti sekunder før perioden var over, skjønte vi at dette ville bli tabelltopp.

 

I tredje periode åpna også Sondre Olden målkontoen. I fjor tok det en evighet før det løsna for ham, men etter at det løsna blei han skikkelig god. Nå har det løsna i første kamp, for en sesong han kommer til å få. Filip Gunnarsson fullførte kampen med å sette hattrick. Dermed topper Vålerenga getligaen og vi legger ved et utdrag av poengtoppen.

 

To mål og knekt nese

Fotballjentenes kaptein Hanne Mellingsæter heada inn både 1 – 0 og 2 – 0 før Trondheim Ørns Tina Fremo ofra seg for å hindre ekte hattrick og knakk nesa på Melling før halvspilt første omgang. Etter sjokket kom Ørn tilbake på slutten av kampen og det sto likt til pause. Marte Berget sendte Vålerenga i ledelse, bare for å se den bli utligna rett fra avspark i andre omgang. Men to mål av Solveig Gulbrandsen sørga for 5 – 3 seier i oppgjøret. Kampreferat finnes her.

Kapteinen fikk hattricket ødelagt av ei knekt nese. Foto: Kenneth Myhre.

 

Vålerenga passerte med det Kolbotn og ligger nå oppe på en femteplass i toppserien. De har med 25 poeng tatt to poeng mer enn det de gjorde i fjorårets sesong, som endte med en åttendeplass. Det var Vålerengas syvende kamp på rad uten tap. Dermed fortsetter laget å sette personlige rekorder i årets serie. Med 33 mål har de også scora tredje mest i toppserien og det uten sine to spisser i nesten alle kampa på vårsesongen. Det er sterkt.

 

Jubel – fortvilelse – optimisme – jubel

Gårsdagens tippeligakamp var en prøvelse for en hver supporter. Det begynte så bra. Torgeir Børven vant ballen, Christian Grindheim satte fart i Joachim Thomassen som var klinisk nøyaktig med innlegget og Morten Berre viste hvorfor Klanen krever at han skal på landslaget, da han stanga inn 1 – 0. Det var ikke spilt fire minutter ennå. Bergenserne sutrer om offside, men Berre var 20 centimeter bak ballen da den blei slått inn. At han er foran midtstopperen spiller da ingen rolle.

Morten Berre på landslaget satte inn det første målet. Foto: Anders Grydeland.

 

Så rakna det. Et frispark som ikke skulle være frispark. Hverken Nicolai Høgh eller Jan Gunnar Solli markerer sine spillere. Dermed står to mann aleine og kan heade kula i mål. Det var Sollis mann, Martin Pusíc, som gjorde det. Så skjedde det igjen. Høgh var på etterskudd. André Muri var opptatt av ballen og la ikke merke til at Erik Huseklepp stoppa. Markeringa svikta og Huseklepp fikk det enkelt. Kampen var snudd, på ett minutt. Sa var det Jan Lecjaks tur til å rote i forsvar. Etter å ha vent vekk en mann, så lot han være å klarere. Dumt, men en fot fra Joseph Baffo hindra katastrofe der og da. Så var det Baffo som feilberegna, Muri som bomma på klareringa og Høgh som ikke fulgte mannen sin og vips, så var katastrofen. 1 – 0 var snudd til 1 – 3 på under et kvarter.

 

Så kom Giancarlo González inn for Høgh – og da blei det slutt med baklengs. Solli var også svært nære å redusere, uten at det hjalp før pause. Brann kom best i gang etter pause og skapte én stor sjanse, der Gudmund Kongshavn endelig hadde nok avstand på avslutninga til at det var teoretisk mulig å redde. Og da redda jo Kongen. Så kom Fitim Kastrati inn til sin debut. Kastrati scora fire mål i forrige rekruttkamp, håpet steig på tribunen. Det blei hjørnespark og da kom også Bojan Zajíc inn. Men det var Leckjaks som skrudde ballen inn i mål via junioren til Berre på Landslaget. Håpet var tent! Og Berre er nordmannen med flest mål i årets tippeliga.

 

Og Berre var svært nær et hattrick da Grindheim tredde ham igjennom. I stedet var det Torgeir Børven som forlenga et Zajíc frispark inn i det lengste hjørnet. Herlig! Og mens ti mann jubla for utligning, spurta Zajíc inn i mål for å få ut ballen. Det var fortsatt mulig å vinne denne kampen.

 

Og debutant Kastrati snurra rundt med bergenserne før han slo et klinisk innlegg som Børven stanga i mål for tre meters hold. Vålerenga vant 4 – 3, snudde på tampen, tre mål med huet og ett med pikken. Sånn pisser Vålerenga på Brann. Sånn pisser Oslo på Bergen. På jobben i dag er det ikke en eneste bergenser som skarrer. De holder kjeft alle sammen. Følelsen er ubeskrivelig. Dette er øyeblikka vi lever for…

Fitim Kastrati kjørte karusell med bergenserne. Foto: Anders Grydeland.

 

Rekruttkamp

Vålerengas rekruttlag møter Førde i Vallhall i dag. Fitim Kastrati er i den troppen. Vil du se mer av ham etter karusellene hans med bergensere, så innfinner du deg i Vallhall eller ser den på Ditt Oslo. Kommentatorer er som vanlig Frank Ove Hansen og Rune Julsvik fra Klanens Webradio og de begynner å preike ti minutter før kampstart. Vi gjør oppmerksom på at kampen er flytta fram en halvtime og starter 18:00.

 

Førde ligger på tredjeplass, men er ikke hengt av i opprykkskampen ennå. Vålerenga ligger på syvende plass, i ingenmannsland. Vi registrerer at dagboka i dag kjører en Freddy Fender og spør hva Førde het før det? Vi på Sotahjørnet har svaret: Firði…

 

Ovalball

Berre på landslaget har vært ett år som utviklingsstudent i USA og da var han sparker i ovalball. Hele 54 alen sparka han egget og satte med det skolerekord og blei Homecoming King i Morrison i 1992. Dette kan du se mer om på Kjerringsnakk-kanalen. Her hjemme scora Vålerenga Trolls U19 12 poeng, samtidig holdt de Oslo Vikings til en smultring og er dermed ubeseira i årets U19-serie. Vi regner med at de styrer inn til seier, men reagerer på at de tydeligvis ikke har en sparker av Berres kaliber. 12 poeng blir to reine seksere det. Her er det muligheter for de under nitten.

 

Håndball

Damene fikk en dårlig sesongåpning denne helga. Først klarte de bare uavgjort 24 – 24 hjemme mot Ammerud på lørdag, før de røyk på 31 – 21 borte mot Oslo-studentene. Ingen krise, men skal de rykke opp fra 3. divisjon kan de ikke avgi for mange poeng. Bedre gikk det slettes ikke herrene i 1. divisjon. De røyk 21 – 30 hjemme i Jordalhallen for Kolbotn. Dermed har håndballgruppa starta fryktelig i årets sesong.

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Vålerenga 2 Herrer – Førde, Oddsenligaens avd 1, Vallhall