Ansikt til ansikt!

16.09.2013 av under 2013, Damer, Fotball, VIF | 1 kommentar

Det skulle bli svært dramatisk i Vallhall da jentene med bart tok turen til hovedstaden for å møte et lag som virkelig er i form; men som også roter det skikkelig til for seg sjøl. En kraftig frontkollisjon rysta begge lag og fører til at Vålerengas kaptein nok er ute i neste kamp og sannsynligvis må spille med maske en stund. Men på tross av horribelt forsvarsspill, så ordna det seg for Vålerenga.

 

Det var en forrykende start. Allerede før det var gått to minutter leda Vålerenga 1 – 0. Rebecca Angus slo et frispark omtrent fra midtstreken langt inn i feltet. Ørns ultradefensive midtbanespiller Kristine Haugen heada feil vei og Hanne Mellingsæter takka og bukka for å få en målgivende pasning fra Haugen. Hu hadde små problemer med å heade Vålerenga i ledelsen.

 

Og Vålerenga forsatte dominansen. Det så i perioder ut som om Ørn spilte med syv åtte forsvarsspillere og en eller to defensive midtbanespillere. De blei ettertrykkelig liggende lavt, men det tok tid før Vålerenga skapte den neste sjansen. Et par litt umotiverte langskudd fra Tina Wulf og Ingrid Søndenå var alt vi produserte i ti minutter, før Vålerenga spilte 5-aside i sikkert tredve trekk før det endte med et volleyskudd fra Ingrid Schjelderud, like utafor.

 

Så er det typisk lag som ligger bakpå, de skal kontre. Vålerengas offsidelinje lå som vanlig skeivt og Guro Reiten fikk fri bane på venstresida. Innlegget mot Lisa-Marie Karlseng Utland var ikke høyt nok til å nå fram, men i stedet for en skikkelig klareringsheading sendte Søndenå kula rett til værs. Uansett burde det ikke by på problemer. Da kula datt ned var både Søndenå og Mellingsæter på plass i duellen med Utland. At Utland fikk ta ned den kula, vende bort Mellingsæter og skyte fra fem meter er rett og slett skandale. At Knutsen fikk skuddet rett i magen var vel mer flaks enn det forsvaret fortjente i den situasjonen.

 

Vålerenga pressa på og et innlegg fra Schjelderup holdt på å føre til en dobling av ledelsen; men flipperspillet i feltet fikk ingen lykkelig utgang for Vålerenga. I stedet skulle Ørn kontre igjen. Sharon Hansen lå for langt unna Tina Fremo, men pasninga var heldigvis ikke god nok, så Fremo måtte ut på sida av sekstenmeteren. Hu la tilbake til Inger Ane Hole som kom med Wulf halsende etter seg. Fra sekstenmeterstreken på høyde med Knutsens venstre stolpe fikk hu skyte upressa. Det skuddet gikk til innkast for Vålerenga til høyre for Knutsen. Knalltreff der altså…

 

Vålerenga fortsatte å produsere på frispark. Wulf slo et frispark over Gulbrandsen på første stolpe. Rett bak kom Mellingsæter igjen og styrte ballen enkelt i nota. Før halve omgangen var spilt hadde Vålerenga tatt en trygg ledelse. Minuttet seinere gikk det derimot galt for Melling. Tina Fremo jakta en høy ball helt ute langs linja på høyre side. Melling kom fra sin midtstopperposisjon og jakta den samme ballen. Ingen av dem trakk seg. I stedet nådde ballen samtidig og smalt i hverandre – ansikt til ansikt! De blei liggende urørlig – lenge…

Hanne Mellingsæter scora to og blei skada i kampens første fjerdedel. Foto: Kenneth Myhre.

 

Det tok lang tid før legen endelig fant veien fra tribunen og ned til indre bane. Enda lenger tid brukte han på å løpe rundt banen, sjøl om han kunne løpt tvers over. Men opp i alt uhellet var det kanskje ikke så galt at denne legen, som var på sin første fotballkamp som lege, var øre-, nese-, hals-kirurg. Kaptein Melling blei sendt rett på riksen med brukket nese og en stygg flenge. Hu kommer sannsynligvis tilbake med maske om et par uker. Fremo måtte sy haka og dukka etter hvert opp på benken til Ørn utover i andre omgang. Fem minutter blei lagt til i første omgang etter den kollisjonen, som skjedde i det 22. spilleminuttet.

 

Vålerenga satte inn Elisabeth Bakken og Ørn satte inn Maria Olsvik. Vålerenga fortsatte å dominere og Rebecca Angus brøyt en pasning ute på høyrekanten. Spilte inn til Schjelderup som fikk ryggsekk og skøyt over fra meget god posisjon. Et par minutter seinere dytta Solveig Gulbrandsen vekk Kristine Haugen, men heller ikke hu skøyt godt nok. Og etter en sterk gjenvinning der flere spillere vant femti-femti dueller på rad, satte Sola opp Maren Hauge i drømmeposisjon. Hu plasserte dessverre kula tre meter utafor.

 

Og da skjedde det som pleier å skje med Vålerenga. Maren Snekvik blei spilt igjennom helt aleine av Guro Reiten, men tråkka på kula og måtte stoppe opp. Hu la tilbake til Hole som denne gangen dessverre skøyt kula sporenstreks opp i krysset fra sekstenmeteren og ikke til innkast.

 

På overtid skulle allikevel Vålerenga øke ledelsen. Schjelderup spilte nydelig igjennom Berget. Av alle ting klarte Berget å skyte utafor aleine med keeper. Utilgivelig, for femmeteren blei spilt ut til Utland som vendte opp og skøyt fra 30 meter. Knutsen sto på straffemerket og hadde ingen mulighet til å nå fram til kula som datt ned to centimeter under tverrliggeren. Det sto likt til pause.

 

Hva som blei sagt i garderoben anes ikke, men at Vålerenga ikke var våkne de første fem minuttene er fakta. Forsvaret sov og Snekvik kom helt aleine med Knutsen. Med en vill takling bakfra klarte Angus akkurat å hindre baklengs. På hjørnesparket som fulgte klarte Knutsen ikke å klare ballen. På bakre blei det en duell med fire spillere og tilfeldighetene redda Vålerenga denne gang – kula strøyk stolpen på rett side.

 

Så ville Gulbrandsen gjøre det sjøl. Hu dribla halve Ørnlaget, sikkert to ganger, dro seg inn mot midten og fyrte av fra tyve meter. Tydeligvis var hu sliten etter raidet, for skuddet sto ikke i stil til resten av prestasjonen. I stedet måtte hu innta målgivendeposisjonen. Ina Skaug vant kula høyt i banen, satte i gang Sola som tredde igjennom Berget aleine med keeper. Hu satt kula sikkert i det lengste hjørnet denne gang og Vålerenga var i ledelsen igjen.

 

Men de hadde ikke våkna helt. Ørn tok avspark og løp i angrep. Reiten sendte Utland igjennom og mens Angus og Søndenå sto og sov, så ordna Utland utligning for andre gang i kampen. Frustrasjonen kunne merkes på tribunen, men fem mann ga det de hadde for å løfte laget.

 

Vålerenga gjorde et dobbeltbytte. Ut med Tina Wulf og Maren Hauge, inn Med Kristin Karlsson og Kristin Haugstad – og Kristinene satte virkelig fart i angrepet. Det tok under to minutter fra byttet. Haugstad fossa fram på høyrekanten. Innlegget var presist mot Karlsson som gikk i duellen. Krickan tapte duellen men Hansen plukka nedfallet, gikk til linja og slo hardt inn. Krickan var igjen i duellen og denne gang blei det uavgjort. Ingen kom på kula. I stedet fikk Sola stå mutters aleine bak duellen og styre ballen de nødvendige førti centimeterne over målstreken.

 

Kristin Lie forsøkte seg på et framspill, men traff bare Krickan. Angus kom på overlap og skøyt fikk en fremragende skuddposisjon fra fjorten meter. Hardt var det, men rett i magen på keeperen. I stedet var det Schjelderup sin tur til å styre angrepet. Hu brøyt et oppsill, spilte ut til Haugstad som gikk for å utfordre. I stedet slo hu tilbake til Schjelderup som fant Berget på første stolpe med et perfekt innlegg. Berget styrte kula mot hjørnet, men på utrolig vis klarte Kristine Nøstmo å få en finger på kula og slå den til hjørnespark.

 

Og Berget fikk på nytt sjansen. Krickan kunne spille Skaug aleine med keeper, men ville helle tre den inn til en godt plassert Berget. Berget vendte bort forsvarerne og skøyt mot stolperota. Nøstmo var der også.

 

I stedet var det Sola vi måtte stole på. Skaug brøyt igjen dypt, fant Sola som gikk femti meter rett fram med kula og lobba arrogant over Nøstmo. Det kunne fort blitt mer. Angus hadde et frispark som strøyk tverrliggeren og Krickan var svært nære å score på overtid. Det var forøvrig også Ørns Haugen, men det endte 5 – 3 til Vålerenga, som med det passerte Kolbotn på tabellen.

Solveig Gulbrandsen er Vålerengas toppscorer med 7 mål. Foto: Anders Grydeland.

 

Vålerenga Damer – Trondheims Ørn 5 – 3 (2 – 2)

Lørdag 14.09.2013 15:00

Vallhall

Toppserien

95 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Caroline Knutsen

Rebecca Angus – Ingrid Søndenå – Hanne Mellingsæter (c) – Sharon Hansen

Ina Skaug – Tina Wulf

Ingrid Schjelderup

Maren Hauge – Marte Berget – Solveig Gulbransen

 

Trondheims Ørns lag:

Kristine Nøstmo

Camilla Åseng – Solfrid Andersen Dahle (c) – Kristin Lie – Mali Lilleås Næss

Kristine Haugen

Tina Fremo – Inger Ane Hole – Guro Reiten – Maren Snekvik

Lisa-Marie Karlseng Utland

 

Vålerengas beste: Ingrid Schjelderup

 

Kampfakta:

46   Ut Nana Gram (Vålerenga)
46   Inn Kristin Carlsson (Vålerenga)
72   Ut Leni Larsen Kaurin (Stabæk)
72   Inn Melissa Wiik (Stabæk)
88   Ut Marte Berget (Vålerenga)
88   Inn Maren Hauge (Vålerenga)

 

Målsjanser Vålerenga Trondheims Ørn  
1. omgang 8 4  
2. omgang 8 4  
Totalt 16 8  

 

Cornere Vålerenga Stabæk  
1. omgang 1 0  
2. omgang 1 2  
Totalt 2 2  

 

Spillerbørs:

Caroline Knutsen – 5

Sto for langt ute på det andre målet og feilberegna grovt på et hjørnespark. Ellers lite å gjøre med det første målet.

 

Rebecca Angus – 5

Veldig god framover, ikke fullt så god defensivt i denne kampen. Litt plasseringsproblemer og ikke med og fulgte spillerne ved flere anledninger. En målgivende på frispark.

Ingrid Søndenå – 4

Sterk i duellspillet og når ting skjer foran henne, men mista kontrollen når spillere kom på løp. Dårlig markeringer og som vanlig en skeiv forsvarslinje.

 

Hanne Mellingsæter

Spilte ikke lenge nok til å få karakter, men scora to mål på dødball og holdt på å koste laget én baklengs.

 

Sharon Hansen – 5

Ikke så god som i de siste kampa, men alt i alt den beste i forsvaret. Var usikker i første omgang. Tok seg opp i andre. Må ta sin del av skylda for det første målet.

 

Tina Wulf – 4

Virka sliten og hang ofte etter i duellene på midtbanen. Lite ut av seg med pasninger også i denne kampen, men hadde en målgivende på frispark. Blei fraløpt på det første målet og var ikke oppe i duell med Utland på det andre.

 

Ina Skaug – 7

Var det noen dueller Skaug ikke vant på midtbanen? Litt dårlige mottak og litt dårlig pasningskvalitet til tider, men i duellene er hu dronninga.

 

Ingrid Schjelderup – 8

Veldig involvert og veldig flink til å gjøre medspillerne sine bedre. Begynner å få en lang rekke med gode kamper på rad nå og burde lukte på en landslagsplass. Kreativ.

 

Maren Hauge – 4

Hauge gjør en god jobb som ballvinner og kjemper ofte tilbake ballen raskt. Men kreativiteten framover er det heller dårlig med. Kommer sjeldent til målsjanser – det gjorde hu i hvert fall i våres, sjøl om hu fortsatt står med 0 mål.

 

Marte Berget – 7

Scora ett mål, burde scora to. Vinner mye og har farta som gjør at forsvaret til motstanderne blir stressa og slår feilpasninger opp i midtbaneleddet.

 

Solveig Gulbrandsen – 7

En svak første omgang, blei til en god andreomgang. Så ut til å trives langt bedre som indreløper enn som ving. Og vips blei det også scora to mål. Det første var enkelt, det andre var en stor prestasjon.

 

Elisabeth Bakken – 6

Den tryggeste i forsvarsrekka. Klarer å sende ballen til en umarkert medspiller i trengte situasjoner.

 

Kristin Haugstad – 7

Kom inn og fikk 35 minutter å bevise noe på. Det gjorde hu. Veldig aktiv på kanten og sørga for å snu en kamp som var på vei inn i et dårlig spor. Veldig god ute på kanten.

 

Kristin Karlsson – 7

Blei mye involvert foran mål den siste halvtimen. Løfta angrepet sammen med Haugstad. Trykket rundt Berget blei langt bedre etter Kristinenes inntreden.

 

  1. […] Fotballjentenes kaptein Hanne Mellingsæter heada inn både 1 – 0 og 2 – 0 før Trondheim Ørns Tina Fremo ofra seg for å hindre ekte hattrick og knakk nesa på Melling før halvspilt første omgang. Etter sjokket kom Ørn tilbake på slutten av kampen og det sto likt til pause. Marte Berget sendte Vålerenga i ledelse, bare for å se den bli utligna rett fra avspark i andre omgang. Men to mål av Solveig Gulbrandsen sørga for 5 – 3 seier i oppgjøret. Kampreferat finnes her. […]