Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Serieåpningsbonanza

13.09.2013 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vi rakk aldri å utgi noe gjetord i går, derfor får vi oppsummere litt ekstra i dag. Det er jo litt klassisk. Uansett, vi har dårlig med tid i dag også og farer dermed bare med korte avsnitt, langt nok blir det allikevel, for det er en skikkelig serieåpningsbonanza denne helga. Hele fire lag gjetordet har tenkt til å følge opp denne sesongen serieåpner enten på lørdag eller søndag.

 

Toppserien

Damelaget gjorde en god prestasjon mot serielederen i toppserien, Stabæk og holdt dem til 0 – 0 inne i Vallhall. På lørdag er det på ny kamp. Denne gang mot Trondheims Ørn og også den går inne i Vallhall. Trondheims Ørn ligger to poeng bak Vålerenga på tabellen, men har én hengekamp til gode. En seier her vil etter all sannsynlighet gjøre at Vålerenga får en bedre sluttplassering i årets serie, enn i den første sesongen som endte med åttende plass.

 

Per dags dato ligger Vålerenga på en sjette plass, med heng på fjerdeplassen. Det er altså fullt mulig å få en svært god andresesong seriemessig og jentene har jo også en semifinale i cupen å se fram mot. Blir det cupfinale blir det i hvert fall fest. Kampreferat fra onsdag ligger ute her.

 

Interkrets

Vålerengas interkretsgutter var i aksjon mot Skeid i går på Nordre Åsen. Det var en spennende seanse i én omgang. Vålerenga starta uryddig og begge midtstopperne pådro seg gule kort i løpet av kampens første ti minutter. Seks 18-åringer og fem 17-åringer starta kampen for Vålerenga, alle hadde oddsenligaerfaring. Vålerenga blei så snytt for en soleklar straffe, men fikk en veldig billig en rett etterpå og da ordna Niklas Castro én null som sto seg til pause. En omgang som huskes best for Hassans Rahmanis syrlige kommentar etter at keeperen til Skeid klarerte en ball langt ut av baneområdet. «Hei gutter, Skeid har ikke så god råd at dere kan skyte vekk alle ballene deres.»

 

I andre omgang blei det mye bytter, det første kom allerede i pausa, da 16-år gamle Michel Carrasco kom inn for en Dodou Gaye som i stedet satte seg på benken med ispose på foten. Riki Alba dro seg fint fri inne i feltet og satte 0 – 2 omtrent fra straffemerket. Simen Hestnes ville ikke være dårligere, kopierte Alba, men scora fra sekstenmeterstreken. Så kom kveldens lekkerbisken. Innbytter, 16 år gamle Hanad Absawe starta et dribleraid på venstrekanten. Inn foran mål og i ganske så dårlig vinkel hamra han inn 0 – 4 i keepers lengste hjørne. Målet var verdt alle de inngangspenga vi ikke hadde betalt.¨

 

Til slutt var Skeids keeper Idar Nordby Lysgård som kom i fokus. Han sto for lenge med ballen i beina og Castro snappa ballen med en tunnel og runda ham. Lysgård kasta seg i beina hams og brøyt ham ned og fikk dermed et soleklart rødt kort. En utespiller tok plass i mål og Castro skulle for en gangs skyld være breial på straffa. Han sendte av gårde en vakker lobb i tverrliggeren, slik at Simen Olafsen fikk lov til å score på returen. 0 – 5 og siden Stabæks kamp er utsatt gikk Vålerenga opp på toppen av tabellen. Laget som avslutta kampen besto for øvrig av én 18-åring, fem 17-åringer og fem 16-åringer.

 

Tippeligaen

Det er mot Brann det skjer på søndag har vi fått vite. Stedet er Ullevaal Stadion og det er faktisk en svært viktig kamp for Vålerenga. Heldigvis har Brann vinni en bortekamp, så Vålerenga slipper å være det laget som taper seriekampen sin hjemme mot Brann. Med seier har vi tredve poeng, hvilket skal holde til å redde plassen – i hvert fall normalt sett. Det er bare å rense stemmen og trappe opp på kamp søndag. Støtte trengs! Marcel har karantene til denne kampen, men både Joseph Baffo og Joachim Thomassen er klare.

 

Nå har klubben også endelig fått lagt Stengelgatesaken bak seg. Alle de involverte partene blei fullstendig frikjent. Det er på tide å gå NFF, Rosenborg og TV2 i sømmene etter denne dommen. Og kanskje får vi signert Stengel snart. VPN har en glimrende artikkel om dette her, så vi sparer tid og skriver ikke dette om igjen – i hvert fall ikke ennå.

 

Getligaen

Ja da, vi har ikke glemt det. Det er serieåpning i hockey på lørdag i Stjernehallen. Da skal Espen Knutsen, som i går blei intervjua av Espen Knutsen på supportertreffet på Vertshuset, bevise at årets lag slettes ikke står noe tilbake for fjorårets lag. Det bør glede mange hjerter. Hockeygutta er altså i gang. Vi hadde gjennomgang av spillerne i et tidligere gjetord, så vi driter i det i dag. Men altså, det går buss fra Vålerenga Vertshus til Stjernehallen på lørdag.

 

Håndball

Trudde du kanskje ikke det var serieåpning i håndballen også i helga? Da tok du skammelig feil. Herrelaget i 2. divisjon serieåpner nemlig mot Kolbotn på lørdag og damelaget – de feirer serieåpning mot Ammerud rett etterpå. Begge deler i Jordalhallen. Damene er også så ivrige på å komme i gang med sin 3. divisjon at de likeså greit kaster seg ut i en bortekamp på søndag.

 

Ovalball

Den siste serieåpninga vi så langt har registrert denne helga er amerikansk fotball. Vålerenga Trolls U19 serieåpner på hjemmebane på bortebane mot Oslo Vikings. Hvorfor i alle dager kampen skal gå på Bøn aner vi ikke, men vi mistenker at det har noe med det elendige dekket som finnes på Jordal å gjøre.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Lørdag 15:00 Fotball: Vålerenga Damer – Trondheims Ørn, Toppserien, Vallhall

Lørdag 15:30 Håndball: Vålerenga Herrer – Kolbotn, 2. div avd 1, Jordalhallen

Lørdag 16:00 Hockey: Stjernen – Vålerenga Herrer, Getligaen, Stjernehallen

Lørdag 17:15 Håndball: Vålerenga Damer – Ammerud, 3. div avd 2, Jordalhallen

Søndag 14:00 Am-fotball: Vålerenga Trolls U19 – Oslo Vikings, U19, Bøn

Søndag 15:45 Håndball: Oslo-studentene – Vålerenga Damer, 3. div avd 2, Domus Athletica

Søndag 18:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Brann, Tippeligaen, Ullevaal Stadion