Uavgjort mot serielederen

12.09.2013 av under 2013, Damer, Fotball, VIF | 1 kommentar

Vålerenga pleier å være gode mot de gode laga. Så også denne gang, uten at det helt ga den store uttellinga. Tempoet i kampen var høyt, i all hovedsak for høyt til tider, pasningskvaliteten sto ikke i stil til det Vålerenga pleier å være bekjent av inne i Vallhall. Men også Stabæk hadde mange unødvendige balltap i denne kampen. Sånn sett var laga like gode.

 

Det var Ina Skaug som kom til den første målsjansen og den var diger. Siri Nordeide Grønli brukte for lang tid i forsvaret og Skaug kom plutselig aleine med Stabæks keeper Ingrid Hjemlseth. Hjelmseth kom ut og Skaug lobba. Litt for hardt dessverre, ballen landa oppe på nettaket. Den minst målfarlige av midtbanespillerne, fikk den største sjansen.

 

Stabæk skremte ingen i starten av kampen. Det var jevnt, men Vålerengas tendens til å ha en fraværende forsvarsrekke skulle etterhvert skape noen store målsjanser for pappadaltene. Elise Thorsnes fikk sjansen da Hanne Mellingsæter falt av og oppheva offsiden rett før det var spilt en halvtime. Heldigvis fikk hu litt skrå vinkel og skøyt utafor Caroline Knutsens lengste hjørne. Fram til da hadde Stabæk kun hatt en halvsjanse på et skudd fra sekstenmeteren.

 

Igjen fikk Vålerenga en stor sjanse og igjen var Nordeide Grønli synderen i stabækforsvaret. Hu dempa et innlegg inne i feltet i stedet for å klarere. Sharon Hansen utnytta muligheten, brøyt foran og fikk avslutta fra tolv meter. Dessverre rett på keeper. Den andre store målsjansen blei brent, nok en gang var det en spiller som ikke er vant til å score mål som fikk sjansen. Dette var forøvrig omgangens eneste avslutning på mål.

 

Men Hansen kom også i fokus på den neste målsjansen. To ganger bomma hu på ballen inne i Vålerengas felt. Det førte til at Leni Larsen Kaurin fikk sjansen fra hjørnet av sekstenmeteren. Heldigvis trengte man egentlig ikke keeper. Stabæk traff ikke mål. I stedet var det nesten så Ingrid Schjelderup sendte Vålerenga i ledelsen. Et totalt mislykka innlegg holdt på å dette ned i krysset bak Hjelmseth. Nok en gang landa dessverre kula oppå nettaket.

 

Stabæk fikk igjen en kjempesjanse. Denne gang var det Cathrine Dekkerhus som ikke blei markert og fikk løpe rett igjennom mellom Ingrid Søndenå og Rebecca Angus. Fra syv meters hold presterte landslagsspilleren å skyte utafor. Fortsatt hadde ikke Vålerenga behov for keeper. Og samme jente fikk neste målsjanse, men denne gangen var Søndenå med og pressa henne til å avslutte i nettveggen.

 

Etter en jevn første omgang der begge laga hadde to store målsjanser, sto det fortsatt 0 – 0. I pausa valgte Vålerenga å gjøre et bytte. Nana Gram hadde vært totalt usynlig i første omgang og i stedet kom Kristin Carlsson inn på kanten, mens Marte Berget blei flytta som sentral spiss. Det hjalp betraktelig.

 

Sjøl om Stabæk kom til den første målsjansen i andre omgang på en heading utafor av Katrine Pedersen, så var det Vålerenga som kjørte det første kvarteret. Solveig Gulbrandsen fikk sjansen fra syv meters hold på første stolpe etter et godt innlegg av Angus. Heller ikke Sola traff mål. Nok en gang var det Angus som slo inn, Pedersen skulle klarere, men Sola valgte å ta ut litt meter og plasserte seg akkurat der Pedersen heada ut klareringa. Sola la tilbake til Carlsson som skøyt fra 16-meterstreken. Men heller ikke Krickan traff innafor stengene.

 

Krickan var nå på farta. Hansen slo inn over Berget, men Krickan kom på bakerste. I duell med Ingrid Bakke blei hu felt bakfra og fikk ikke avslutta, og det på tre meter fra dødlinja. Ingen straffe og Hjelmseth fikk etter hvert plukka opp kula. Ganske kjipt. Og etter at midtstopperne våre rota veldig i feltet, så skal man takke en dårlig innstilt skuddfot hos Larsen Kaurin for at Stabæk fortsatt ikke var i nærheten av å treffe innafor målstengene.

Kristin Carlsson meies ned bakfra. Straffe fikk hu dog ikke. Foto: Anders Grydeland.

 

Vålerenga hadde så langt i kampen vært best, men nå var det tydeligvis slutt for midtbanen til Vålerenga. Det siste kvarteret blei en pine for supporterne og Stabæk produserte fem målsjanser på dette kvarteret. Den første får imidlertid Mellingsæter ta på sin kappe. Hu hadde tilsynelatende full kontroll over kula, men lot Melissa Wiik få låne den. Hu gikk til linja, la ut i 45 grader og Thorsnes kunne plassere kula over tverrliggeren fra syv meters hold.

 

Men også Stabæk skulle få en avslutning på mål. Thorsnes løp i fra Angus og fikk slått inn. Inne i feltet kom Wiik på løp og fra to meters hold avslutta hu. Denne gangen sto det heldigvis en keeper i veien, men det var krise nå. To minutter seinere var det Thorsnes som igjen skøyt over på en stor målsjanse, og da Ida Elise Enget var aleine med Knutsen la hu seg ned og sprika i stedet for å sette kula i mål. Med en heading i nettveggen i siste spilleminutt også endte det heldigvis med poengdeling.

 

På tribunen var det merkelig å se disposisjonene til trenerteamet denne gangen. Riktignok gjorde de et bytte på spissplass, men når de tre på midtbanen så til de grader viste at de ikke orka å løpe mer det sist kvarteret, er det merkelig at de ikke gjør et bytte også i den posisjonen. Sjøl om alternativene på benken var forsvars- eller angrepsspillere så er de da fortsatt fotballspillere og bør kunne klare å spille på midtbanen i et kvarter. Det er i hvert fall vår mening.

 

Det samme skjedde i borteoppgjøret. Etter å ha nekta pappajentene rom på midtbanen i 75 minutter, tvingi dem til å slå langt og stort sett styrt kampen, så falt midtbanen sammen det siste kvarteret. Heller ikke da blei det gjort bytter på midtbanen. Vi lurer på hvorfor.

 

Vålerenga Damer – Stabæk 0 – 0 (0 – 0)

11.09.2013 17:30

Vallhall

Toppserien

168 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Caroline Knutsen

Rebecca Angus – Ingrid Søndenå – Hanne Mellingsæter (c) – Sharon Hansen

Ina Skaug – Tina Wulf

Ingrid Schjelderup

Marte Berget – Nana Gram – Solveig Gulbrandsen

 

Stabæks lag:

Ingrid Hjelmseth

Siri Nordeide Grønli – Stine Reinås – Toril Akerhaugen – Ingrid Bakke

Trine Rønning – Katrine Pedersen (c) – Cathrine Dekkerhus

Leni Larsen Kaurin – Elise Thorsnes – Ida Elise Enget

 

Vålerengas beste: Sharon Hansen.

 

Kampfakta:

46   Ut Nana Gram (Vålerenga)
46   Inn Kristin Carlsson (Vålerenga)
72   Ut Leni Larsen Kaurin (Stabæk)
72   Inn Melissa Wiik (Stabæk)
88   Ut Marte Berget (Vålerenga)
88   Inn Maren Hauge (Vålerenga)

 

Målsjanser Vålerenga Stabæk  
1. omgang 3 5  
2. omgang 3 7  
Totalt 6 12  

 

Cornere Vålerenga Stabæk  
1. omgang 1 2  
2. omgang 0 3  
Totalt 1 5  

 

Spillerbørs:

Caroline Knutsen – 6

Fikk en avslutning på mål og den tok hu. Ellers gjorde hu en helt grei jobb med å skremme pappajentene til å skyte utafor og over. Plukka også et par hjørnespark.

 

Rebecca Angus – 6

Nok en god kamp av Angus. Hadde stort sett kontroll bakover, bortsett fra ved én anledning. Gode innlegg.

 

Ingrid Søndenå – 6

Brøyt flere ganger høyt i banen og spesielt i første omgang var hu i perioder like mye midtbanespiller som back. To markeringssvikter trekker dog ned noe.

 

Hanne Mellingsæter – 3

I duellspillet er hu sterk, men det skaper unødvendig mye nerver på tribunen at hu detter ned og ødelegger offsidelinja nesten hver bidige gang. Heldigvis klarte ikke Stabæk å utnytte det. Gjorde også en kjempetabbe som i utgangspunktet burde ha kosta oss ett poeng.

 

Sharon Hansen – 8

Årsbeste av Hansen som i perioder virka mer som venstre ving enn venstre back. Vi gidder ikke å se på feiende flott forsvarsspill og belønner offensive backer deretter. Gode innlegg og stadige gjenvinninger nesten oppe ved Stabæks sekstenmeter.

 

Ina Skaug – 5

Var nære ved å score. Løper mye og nekta Stabækspillerne rom på midtbanen, i 75 minutter. Helhetsinntrykket trekkes ned av fryktelig mange feilpasninger og et par dempinger i klassen hardere mottak enn skudd.

 

Tina Wulf – 6

Gjorde en veldig god defensiv jobb på midtbanen, brøyt mye og vant til og med huedueller i backrekka. Men så var det det med feiende flott forsvarsspill da. Savna de offensive evnene til Wulf i denne kampen. Det virka ikke som om det var krefter til det.

 

Ingrid Schjelderup – 7

Var veldig god i 60 minutter, så blei hu helt borte. Var den kreative kraften på midtbanen i en vanskelig kamp.

 

Marte Berget – 7

Løp mye, blei sliten og bytta ut. Kom ikke til de store sjansene, men skapte allikevel mye for de andre så lenge hu orka.

 

Nana Gram – 3

Dette var ikke en kamp for Gram. Fikk ikke til noen ting i den første omgangen og blei som forventa bytta ut i pausa, hvilket undertegnede synes var lovlig seint.

 

Solveig Gulbrandsen – 7

En god kamp igjen, uten at hu klarte å dominere. Det var kanskje heller ikke så forventa mot serielederen.

 

  1. […] Per dags dato ligger Vålerenga på en sjette plass, med heng på fjerdeplassen. Det er altså fullt mulig å få en svært god andresesong seriemessig og jentene har jo også en semifinale i cupen å se fram mot. Blir det cupfinale blir det i hvert fall fest. Kampreferat fra onsdag ligger ute her. […]