Effektivitet – effektivitet – effektivitet!

09.09.2013 av under 2013, Fotball, Herrer, VIF | 1 kommentar

Orda slår i mot meg fra en av mine gamle sjefer. Vålerengas rekruttgutter tok turen rundt Bunnefjorden og langt ut mot Nesoddtangen. Der skulle bunnlaget i Oddsenligaens avdeling 1 få sitt å stri med. Vålerenga skulle sikre plassen – seks runder før slutt. Joseph Baffo og Joachim Thomassen var tilbake på banen og skulle få sine første minutter på en stund. Og forsvaret skulle vise seg godt.

Fitim Kastrati ser mot stjernene – og mulig tippeligaspill. Foto: Anders Grødeland.

 

Allerede i det ellevte spilleminuttet skulle den første målsjansen komme. Vålerenga fikk frispark litt ute på venstresida. Thomassen slo perfekt mot bortre stolpe der to vålerenggutter sneik seg umarkert inn. Det var Fitim Kastrati som fikk æren av å dempe kula og sende den opp utagbart for keeper fra fem meters hold; men det skulle ikke stoppe der.

 

Minuttet seinere blei det panikk i Nesoddens straffefelt og en hånd slo vekk kula. Dermed blei det straffespark. Kastrati la læret rolig på straffemerket, sendte keeper til høyre og satte kula enkelt inn til venstre for ham. I dette øyeblikket gjorde også Sirkus Vålerenga sitt inntog i søndre sving med sang og bluss. Det ga en god stemning man ikke helt er vant med i Oddsenligaen.

 

Vålerenggutta har uansett sett sånt før og lot seg ikke affisere. Monir Benmoussa satte inn en takling på 35 meter ute på høyre sida og satte fart framover. Spilte vegg med Kastrati og plasserte kula sikkert inne i keepers lengste hjørne. Kampen var avgjort og det var ikke spilt i et kvarter en gang.

 

Vålerenga slapp seg ned og Tallak Jerman Bright-Taylor fikk plutselig stå helt aleine inne i feltet på et frispark fra Mathias «Thomas Brolin» Berge. Headinga var derimot elendig og gikk langt utafor, men rekruttlaget viste vel at de ikke var bedre til å markere på defensiv dødball enn a-laget. At det ikke blei gult eller rødt kort til Mats Lien Vågan er også underlig før det var spilt en halv omgang. Han blei rundlurt av Benmoussa og hadde ikke annet å gjøre enn å felle ham for å hindre at Benmoussa, Kastrati og Moussa Nije kom aleine med kaptein Dennis Tjernshaugen. Kun frispark, ingen kort i følge dommer, på tross av at han altså fratok Vålerenga en åpenbar målsjanse.

 

Så var det Øyvind Knutsens tur til å forære bønda en målsjanse. Andreas Flakstad Lenvei kom løpende inn for å presse ham på et utspill. Knutsen venta til Lenvei var midt foran ham før han sparka ut. Rett i Lenvei, men rikosjettet fra hofta til Lenvei gikk heldigvis fem meter utafor målstengene.

 

Så kom kampens fineste angrep. Hassan Rahmani slo en 40 meter lang crosspasning på lissa til Benmoussa, som satte fart ned til dødlinja. Vålerenga fylte på med alt av spillere inne i feltet. Benmoussa la ut i 45 grader til Kastrati som skulle plassere kula enkelt i mål. Men Kastrati bomma nærmest helt på ballen på første forsøk. Kula spratt opp i lufta og Kastrati forsøkte igjen – denne gangen blei det blokkert. Ballen havna hos Nije som også skøyt – men det blei blokkert ut til hjørnespark. Merkelig! Pleide ikke Vålerenga å score på målsjansene sine?

 

Den siste målsjansen i første omgang var det Richard Falk-Larsen og Nesodden som sto for. Den litt mindre rennomerte storebroren til Rino kom i skrå vinkel på høyresida og forsøkte seg på et hardt skudd i Knutsens lengste hjørne, men bomma med tredve centimeter og dermed blei det pause med soleklar vålerengaledelse.

 

Andre omgang var ikke gammel da Rino Falk-Larsen kjempa til seg en ball på dødlinja og blei felt. Ny straffe og gult kort til Bright-Taylor. Kastrati tok fart igjen og finta keeperen til å gå til høyre. Denne gangen valgte derimot Kastrati også å sette kula til høyre, hvilket sjølsagt blei en redning. Kastrati var framme på returen og forsøkte å sette kula inn midt i mål, men keeper Bjerke kasta seg inn og redda den også. Men fra en halv meters hold helt ute ved stolpa klarte Kastrati endelig å få kula over streken.

 

Vålerenga fortsatte og ti minutter ut i omgangen kom Nije på et raid framover. Litt skrå vinkel blei det og skuddet var langt i fra godt nok, riktignok med feil bein, men fra åtte ni meters hold skal man klare å treffe målet i hvert fall. En småsvimmel Benmoussa måtte ut og Riki Alba kom inn som høyreving. Kastrati overtok kapteinsbindet fra Benmoussa.

 

Etter én times spill vant Falk-Larsen kula på 25 meter, spilte Mathias Blårud som tredde Kastrati aleine med keeper. Kastrati plassete kula nede i den lengste solperota. Utagbart, sikkert og rolig. Thomassen var ferdig for kvelden etter seksti minutter. En avtale de gjorde i pausa for en spiller som har vært ute med sykdom en god stund nå. Simen Olafsen kom inn på høyreback og Anders Plassen bytta side. Vålerenga mangla de vante vingene som Ali Iqbal, Dodou Gaye og Anders Eriksen i denne kampen; men midtstopperne Plassen og Olafsen gjorde det helt greit, sjøl om de kanskje ikke er like villige på løp framover som en som er vant med å spille back.

 

Nesodden var fullstendig tannløse i denne omgangen, men da de endelig fikk en overgang, så var Vålerenga sjølsagt tilbake med forsvarsspillerne. Allikevel valgte Falk-Larsen å klippe spilleren bakfra. En liten touch på hælen og spilleren gikk ned. Feil kamp å ta profesjonell feil på. Vålerenga leda på tidspunktet 0 – 5 og dette var Falk-Larsens andre gule kort for sesongen. Med seks kamper igjen å spille står han dermed i fare for å få karantene.

 

Kastrati halta og hadde enten en krampetendens eller strekktendens bak i det venstre låret. Han måtte ut og Simen Hestnes kom inn som høyre indreløper. Falk-Larsen gikk ut på høyre ving, Alba tok plassen som sentral spiss og Blårud overtok kapteinsbindet.

 

Vålerenga fortsatte å kjøre over et tannløst Nesodden. Falk-Larsen slo inn helt ute fra linja. En markkryper som nådde Blårud på fjorten meter. Upressa, midt foran mål så bomma Blårud på ballen. Hadde det ikke vært for effektiviteten tidligere på dagen så hadde dette vært opphav til grenseløs frustrasjon.

 

Men Vålerenga var slettes ikke ferdig for dagen. Tolv minutter igjen å spille og Simen Hestnes brøyt på midten. Han satte fart framover og spilte flott igjennom Falk-Larsen på høyre side. Falk-Larsen kopierte målet sitt mot Kjelsås og satte en hard markkryper i det lengste hjørnet.

 

Minuttet seinere forsøkte Hestnes seg sjøl på et skudd fra 25 meter, men han traff ikke godt nok og skuddet gikk et stykke utafor. Allikevel skal laget ha all ære for effektiviteten. Tre mål på fire sjanser i første omgang og tre mål på seks sjanser i den andre. Og endelig blei Chuma Anene dytta ned fra toppscorertittelen med sine seks mål. Fitim Kastrati har nå ni. En kuriositet, på tross av bytter og straffer, dommeren gadd ikke legge til et eneste sekund…

 

Nesodden – Vålerenga 2 Herrer 0 – 6 (0 – 3)

07.09.2013 16:00

Berger Stadion

Oddsenligaen avdeling 1

184 tilskuere

 

Nesoddens lag:

Kristian Simensen Bjerke

Jakob Kjetilson Bjøndal – Tallak Bright-Taylor – Dennis Tjernshagen – Mats Lien Vågan

Sorie Samura – Sindre Haarberg Storhaug – Mathias Berge

Andreas Flakstad Lenvei – Richard Falk-Larsen – Kim Viken

 

Vålerenga 2s lag:

Øyvind Knutsen

Anders Plassen – Joseph Baffo – Ivan Näsberg – Joachim Thomassen

Hassan Rahmani

Rino Falk-Larsen – Mathias Blårud

Monir Benmoussa – Fitim Kastrati – Moussa Nije

 

Vålerengas beste: Fitim Kastrati.

 

Kampfakta:

11 0 – 1 Frispark Fitim Kastrati (Joachim Thomassen)
12 0 – 2 Straffe Fitim Kastrati
14 0 – 3 Spill Monir Benmoussa (Fitim Kastrati)
25   Gult Kim Viken (Nesodden)
46   Ut Mats Lien Vågan (Nesodden)
46   Inn Patrick Johansen Granås (Nesodden)
50   Gult Tallak Jerman Bright-Taylor (Nesodden)
50 0 – 4 Straffe Fitim Kastrati
58   Ut Monir Benmoussa (Vålerenga)
58   Inn Riki Alba (Vålerenga)
60 0 – 5 Spill Fitim Kastrati (Mathias Blårud, Rino Falk-Larsen)
60   Ut Joachim Thomassen (Vålerenga)
60   Inn Simen Olafsen (Vålerenga)
66   Ut Kim Viken (Nesodden)
66   Inn Lars Neerbye Eriksen (Nesodden)
66   Ut Fitim Kastrati (Vålerenga)
66   Inn Simen Hestnes (Vålerenga)
78 0 – 6 Spill Rino Falk-Larsen (Simen Hestnes)

 

Målsjanser Nesodden Vålerenga 2  
1. omgang 3 4  
2. omgang 0 6  
Totalt 3 10  

 

Cornere Nesodden Vålerenga 2  
1. omgang 0 3  
2. omgang 0 3  
Totalt 0 6  

 

Spillerbørs:

Øyvind Knutsen – 4

Lite å gjøre, men sov litt i timen på det eneste utspillet. Ellers var han grei, men sånne feil kan bli kostbare i andre kamper.

 

Anders Plassen – 5

Gjør det helt greit defensivt som sideback, men mangler det offensive stinget som skal til. Savna en Ali Iqbal på løp framover i denne kampen.

 

Joseph Baffo – 5

Hadde full kontroll bak på et tafatt Nesoddenlag. Dårlig markering på et frispark i første omgang trekker ned, samt at pasningskvaliteten ikke var på topp.

 

Ivan Näsberg – 6

Lite å gjøre for midtstopperne, men de stopper det de skal og hadde full kontroll. Näsberg også presis med pasningene sine.

 

Joachim Thomassen – 6

Det mangla mye på godt gammelt Thomassen-slag i denne kampen, men det var hans første 60 minutter på lang tid og sannsynligvis svært viktig. En målgivende viser at i hvert fall frisparkfoten ikke har mista kvalitet. Mer med framover enn Plassen.

 

Hassan Rahmani – 7

Synes veldig lite i denne kampen, men hver gang det kommer en andreball, så lander den andreballen der Rahmani står. Det er i hvert fall følelsen man får. Slo også en glitrende crosser som skapte en kjempesjanse. Defensiv konge!

 

Rino Falk-Larsen – 6

Har et veldig godt tyngdepunkt og får nesten alltid med seg ballen. Kjemper bestandig godt og vant et straffespark på en ball få andre hadde giddi å jobbe etter. Scora også et fint mål og burde hatt en målgivende til. Vinner mange dueller, trekk for et unødvendig gult kort.

 

Mathias Blårud – 7

Begynner å finne tilbake noe av vårformen igjen. Gjør ting stort sett enkelt. Et flott gjennomspill på det femte målet, men burde også ha scora da han fikk stå helt umarkert i boksen.

 

Monir Benmoussa – 7

Veldig god i starten av kampen. Er stort sett alltid der han skal være. Flink til å skjære inn fra kanten og skapte mye med farta si. Ett kjempefint mål der han både starta og avslutta angrepet. Tapte seg mye på slutten av første omgang, noe som blei forklart av Aleksander Olsen i pausa med at han følte seg svimmel.

 

Fitim Kastrati – 9

Fire mål, riktignok to på straffer og den ene måtte han sågar ha to returer for å sette, men dette var kampen hans med stor K så langt i år. Hans andre kamp fra start som midtspiss. Fikk også med seg en målgivende pasning. Fortsetter han sånn, så skal Torgeir Børven passe seg.

 

Moussa Nije – 6

Fortsatt et langt stykke igjen å gå for Nije etter skaden. Men fremgangen fortsetter. Farta er ikke riktig på topp ennå og teknikken er ikke helt der den var. Uansett skapte han litt trøkk fra sin venstre kant.

 

Riki Alba – 5

Jobba bra, men klarte ikke å skape det samme trøkket som Benmoussa og Kastrati gjorde. På en drøy halvtime, hvor av 24 minutter er som midtspiss, bør han uansett komme til en avslutning.

 

Simen Olafsen – 6

Et par gode offensive løp, sikker defensivt. Allikevel er det litt det samme problemet som med Plassen. En midtstopper som ikke helt er vant til å spille på backplassen.

 

  1. […] av dem på straffer. Øvrige målscorere var Monir Benmoussa og Rino Falk-Larsen. Kampreferat ligger sjølsagt […]