Semifinale etter leikestue

04.09.2013 av under 2013, Damer, Fotball, VIF | 1 kommentar

Vålerenga hadde aldri spilt en kvartfinale i cupen for damer før denne kampen. Sånn sett var historie allerede skrivi før kampstart, men målet var jo sjølsagt å skrive den historia videre med en semifinale. Alt lå til rette og publikum kom endelig tilbake til Vallhall for å se damene spille. Det skapte et kraftig trøkk fra tribunen og en flott ramme rundt kampen.

Vålerengjentene feirer med «står 'u stille er 'u ikke Vål'enga!» Foto: Anders Grydeland.

 

Vålerengas damer gikk rett i strupen på nordlendingene og satte standarden med en gang. Allerede i det fjerde minutt kom den første målsjansen. Ingrid Schjelderup satte inn en knallhard takling på 40 meter, vant ballen og serverte Solveig Gulbrandsen en ypperlig skuddmulighet, upressa fra atten meters hold; men Gulbrandsen hadde tydeligvis ikke varma opp skuddfoten og skøyt etter alt annet enn målet.

 

Vålerenga fortsatte og anført av Schjelderup dansa de seg rundt medkilaspillerne. Det hele endte med et skudd fra Tina Wulf, som heller ikke hadde varma opp skuddfoten. Men fortsatt dominerte Vålerenga og det var gode kombinasjoner ute på sidene. Den neste sjansen kom etter ti minutter; Wulf sendte en harsjtadværing i kebabkiosken før hu la perfekt inn foran mål; men Gulbrandsen traff ikke helt reint på volleyen og sjøl om retninga var god, blei det såpass løst at keeper Ashley Thompson rakk fram.

 

Men det var flere som ville vise seg fram på Vålerenga i dag. Marte Berget blei hardt pressa, men la igjen til Ina Skaug som fyrte av. Dessverre gikk skuddet rett på Thompson, som nå tydeligvis hadde fått varma opp.

 

På andre sida av banen skjedde det lite, men en og annen gang fikk i hvert fall Caroline Knutsen lov til å ta et utspill. Etter et kvarter skulle det bli starten på kampens desidert største sjanse så langt. Utspillet blei stussa videre av Schjelderup og Gulbrandsen kom ut i god posisjon på høyre kanten. Schjelderup blei med og fikk tilbake ballen. Innlegget var perfekt skrudd bak Medkilas midtstoppere, akkurat der Kristin Carlsson kom stormende inn fra sin venstre kant. Fra fem meters hold forsøkte hu å styre kula i nettet, men Thompson redda. Krickan fikk en fot på returen også, men Thompson var nå i det umulige hjørnet og redda like så godt den også.

Kristin Carlsson og Vålerenga sleit med å lure Ashley Thompson. Foto: Anders Grydeland.

 

Etter dette kom Medkila litt mer med i kampen, men ti minutter seinere fikk Vålerenga hjørnerspark fra høyre. Som vanlig var det Wulf som slo dette og som vanlig traff hu klokkereint på huet til Rebecca Angus som satte den godt til side for keeper; men Thompson var fortsatt i det umulig hjørnet og redda den også.

 

Etter en halvtime fikk Vålerenga frispark. Denne gang havna ballen på bakken, midt foran mål inne i femmeteren. Schjelderup hadde flere forsøk på avslutning, også et hælspark, men mølja foran hindra kula i å nå fram. Etter flipperspill fram og tilbake i femmeteren endte det med at Schjelderup avslutta i nettveggen.

Ingrid Schjelderup var kampens store spiller. Foto: Anders Grydeland.

 

Men Schjelderup var sjølsagt ikke fornøyd med det. Bare minuttet seinere brøyt hu fint høyt i banen og satte fart framover. Skuddet så veldig bra ut og publikum var på vei til å juble på tribunen; men nok en gang var Thompson der, fikk en negl på kula og fikk dytta den ut i stolpa. Angsten begynte å melde seg på at dette skulle være den dagen da ingen ting gikk inn og motstanderne vant på sitt eneste angrep i kampen.

 

Så var det Gulbrandsen sin tur til å forsøke seg. Hu blei spilt pent igjennom, keeper kom ut på halvdistanse, men Gulbrandsen brukte for mye kraft i lobben og den datt ned litt for seint til å bli ledelse. Men hva gjorde vel det? Seks minutter seinere satt det endelig. Carlsson vrei spillet fra venstre over til Gulbrandsen og Sola tok med seg kula innover i banen og sendte av gårde et skudd mot det lengste hjørnet. Igjen fikk Thompson en negl på kula, men denne gangen klarte hu bare å dytte den enda lenger opp mot krysset. Vålerenga gikk til pause med ettmålsledelse. Det burde saktens ha vært fire- eller femmålsledelse.

Solveig Gulbrandsen skrur inn 1 – 0 med skeiva. Foto. Anders Grydeland.

 

Det tok fryktelig lang tid i andre omgang før Vålerenga klarte å skape en sjanse. Syv minutter, uhørt! Angus kom framover igjen, sentra inn til Schjelderup som dro av backen og fyrte mot hjørnet. Igjen var Thompson der, men måtte gi et hjørnespark. Sjølsagt var det Wulf slo hjørnesparket og det blei klarert ut. Etterhvert endte kula hos Carlsson som skøyt, via en forsvarer og plutselig sto Marte Berget helt aleine med Thompson. Det måtte jo bare bli 2 – 0, og det blei det.

Marte Berget sørga for Vålerengas andre mål. Foto: Anders Grydeland.

 

Og nå var Berget virkelig på farta. Hu starta sjøl angrepet med å finne Schjelderup ute på venstrekanten. Schjelderup slo inn i feltet og Berget gikk i duell med Thompson på femmeterstreken. De traff kula samtidig og tilfeldighetene avgjorde vel at den ikke gikk inn, men rett opp og Thompson fikk klarert.

 

Wulf fikk så en rekke muligheter på hjørnespark. På det femte traff hu endelig. Gulbrandsen stussa videre og Angus fikk avslutta fra én meters hold. Dessverre redda en harsjtadværing på streken. Wulf forsøkte seg på en kort corner også. Til Gulbrandsen som spilte tilbake til Wulf. Skudd for styring fra hjørnet av sekstenmeteren, blei styrt av en harsjtadværing og var millimetere unna at både Søndenå og Schjelderup satte kula i nettet.

 

Så satte Cecilie Berg Hansen inn Mina Kjørum på venstre kanten og flytta Gulbrandsen ned på midtbanen. Ina Skaug måtte vike plassen. Bare to minutter seinere så kampen punktert ut. Schjelderup spilte fri Berget som avslutta, på returen var Kjørum framme og breisida kula i åpent mål. Lett!

Mina Kjørum setter inn sitt første mål for Vålerengas a-lag. Foto: Anders Grydeland.

 

Men 3 – 0 er en farlig ledelse. I det 74. spilleminuttet fikk harsjtadværingene sin første målsjanse og for en sjanse. Janett Aloyeous klinte til fra seksten meter og traff undersida av tverrliggeren, ned på streken og ut. Og bare to minutter seinere kom reduseringa. Lise Lotte Øvre lurte offsidefella og mens Søndenå sto med hånda i været sendte hu kula til side for Knutsen.

 

Da våkna Vålerenga igjen. Gulbrandsen fant Angus på høyre kanten. Innlegget var hardt og langs bakken, akkurat der Carlsson kasta fram et bein og styrte kula mot det lengste hjørnet. Ane Walsøe forsøkte å blokkere, men kunne ikke hindre kula i å gå i nettet. Av en eller annen teit grunn har de offisielle statistikkene skrivi at dette er sjølmål. Det er det slettes ikke. Hadde ikke Walsøe vært borte i ballen, så hadde den gått i mål. Altså klarte hu ikke å forhindre at Krickan scora og Krickan skal krediteres målet. Basta!

Kristin Carlsson scora også. I bakgrunnen Sharon Hansen. Foto: Anders Grydeland.

 

Shcjelderup var virkelig i humør og kjørte karusell med Aloyeous på venstresida. Skuddet fra god posisjon var derimot ikke så mye å skrive om. På overtid kom Nana Gram til dødlina og la ut på sekstenmeterstreken til Haugstad som fyrte av et knallhardt skudd. Dessverre gikk det rett på keeper.

 

Vålerenga fortsatte på overtid og rulla opp på venstre kanten ved Kjørum. Innlegget til Gulbrandsen var presist og hu la tilbake til Wulf, som har fått opp skuddfetishen etter drømmemålet sist. Wulf klinte til i tverrliggeren og på returen var Gram framme og breisida kula i mål. Det var fryktelig enkelt, fryktelig ineffektivt i første omgang, men Vålerenga er videre til semifinale for første gang i historien.

Nana Gram satte inn Vålerengas siste mål. Foto: Anders Grydeland.

 

Vålerenga Damer – Medkila 5 – 1 (1 – 0)

03.09.2013 18:00

Vallhall

NM Kvartfinale

231 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Caroline Knutsen

Rebecca Angus – Ingrid Søndenå – Hanne Mellingsæter (c) – Sharon Hansen

Tina Wulf – Ina Skaug

Ingrid Schjelderup

Solveig Gulbrandsen – Marte Berget – Kristin Carlsson

 

Medkilas lag:

Ashley Thompson

Mette Skau – Ane Walsøe – Ida Fjordbakk (c) – Lise Grønvoll

Rosie Malone-Povolny – Marita Iversen

Janett Aloyeous – Victoria Ludvigsen – Keara Thompson

Elisabeth Jeppesen

 

Vålerengas beste: Ingrid Schjelderup

 

Kampfakta:

42 1 – 0 Spill Solveig Gulbrandsen (Kristin Carlsson)
53 2 – 0 Corner Marte Berget (Kristin Carlsson)
67   Ut Mette Skau (Medkila)
67   Inn Lise Lotte Øvre (Medkila)
71   Ut Ina Skaug (Vålerenga)
71   Inn Mina Kjørum (Vålerenga)
73 3 – 0 Spill Mina Kjørum (Marte Berget, Ingrid Schjelderup)
75   Ut Marita Iversen (Medkila)
75   Inn Lise Linaker (Medkila)
76 3 – 1 Spill Lise Lotte Øvre (Ane Walsøe)
85 4 – 1 Spill Kristin Carlsson (Rebecca Angus, Solveig Gulbrandsen)
85   Ut Kristin Carlsson (Vålerenga)
85   Inn Kristin Haugstad (Vålerenga)
89   Ut Marte Berget (Vålerenga)
89   Inn Nana Gram (Vålerenga)
90 5 – 1 Spill Nana Gram (Tina Wulf, Solveig Gulbrandsen)

 

Målsjanser Vålerenga Medkila  
1. omgang 11 0  
2. omgang 10 3  
Totalt 21 3  

 

Cornere Vålerenga Medkila  
1. omgang 1 2  
2. omgang 7 2  
Totalt 8 4  

 

Spillerbørs:

Caroline Knutsen – 6

Veldig vanskelig å bedømme Knutsen i dag, men et par gode utspill og et par inntredener på hjørnespark. Dessuten holdt hu stort sett det hu kunne ta.

 

Rebecca Angus – 8

Veldig god i denne kampen. Mange gode løp, gode innløp og også en del avslutninger. Høyrebacken hadde hu også kontroll på.

 

Ingrid Søndenå – 6

Vi registrerte en klar framgang fra forrige helg og bare én gang falt hu ned og ødela offsiden i første omgang. Det kan forsåvidt også skylles en inkompetent assistentdommer, som ikke kunne offsideregelen. I andre omgang veit vi ikke, men hu var involvert i baklengsmålet. Vant det meste av oppspill som kom.

 

Hanne Mellingsæter – 6

Omtrent det samme som Søndenå. Hadde god kontroll på det som kom. Vant mye dueller.

 

Sharon Hansen – 7

Brøyt høyt i banen flere ganger og var langt mer villig offensivt i denne kampen enn vi har vært vant med. Det skapte mye trykk framover. Hadde full kontroll bakover.

 

Tina Wulf – 8

Vant mye dueller på midten og var flink til å sette i gang angrepene. Ikke mange pasninger som ikke har rett adresse der. Gode frispark.

 

Ina Skaug – 7

Plukka opp nesten alle andreballene på sentral midtbane. Veldig god defensivt og hindra Medkila i å bevege seg opp i angrep. Offensivt var hu langt mer usynlig, men det var vel heller ikke hennes jobb å stå for finspillet. En avslutning da.

 

Ingrid Schjelderup – 9

For en kamp! Det eneste som mangla var måla. Et par mål i denne kampen og tieren hadde vært i boks. Fortsetter hu sånn, så er Even Pellerud nødt til å ta henne med i landslagstroppen. Involvert i nesten alt som skjedde.

 

Solveig Gulbrandsen – 8

Storspill også av Gulbrandsen, sjøl om de fleste avslutningene ikke satt som de skulle. Satte det viktige første målet og lekte med Medkila til tider.

 

Marte Berget – 7

Kriger bra på topp. Klarte å holde på ballen til laget kom etter og vant vel 90 % av duellene med stopperparet til Medkila. Ett mål, én målgivende.

 

Kristin Carlsson – 7

Kanskje den minst synlige av angrepsspillerne, men hu scora allikevel ett mål og hadde to målgivende pasninger. Og det er vel egentlig det som angrepsspillere skal gjøre – produsere mål.

 

  1. […] i Vallhall i går, fullt trøkk fra Klanen og fullt trøkk på banen. Kampreferatet er sjølsagt ute. Vålerengas målscorere var Solveig Gulbrandsen, Marte Berget, […]