Nytt tap for rekrutta

03.09.2013 av under 2013, Fotball, Herrer, VIF | Ingen kommentarer

Å møte Kjelsås på Grefsen er en vanskelig oppgave; men Vålerengas rekrutter gjorde en meget god innsats og det på tross av at tre av spillerne var ute i tippeligaoppgjør dagen i forveien. Dessverre blei det tunge bein utover i andre omgang og til syvende og sist endte det nok en gang uten poeng for våre unge håpefulle. Det begynner å bli en vane – en dårlig vane.

 

Det var Kjelsås som kom til kampens to første målsjansene. Jørn-André Jacobsen og Espen Frøystveit forsøkte seg på hvert sitt langskudd, men Marcus Engebretsen var med på notene og redda begge. Han sto i Øyvind Knutsens karantenefravær. Det skjedde lite den første halve omgangen, men så fikk Kjelsås hjørnespark. Det blei klarert ut og Fitim Kastrati satte fart framover. Foran seg hadde han Monir Benmoussa, Moussa Nije og Rino Falk Larsen. Han spilte Falk Larsen, et godt valg og en god pasning i løpsretninga. Falk Larsen brukte ikke lang tid på å bestemme seg. Han skøyt i keeper Terje Kirseboms lengste hjørne, en hard og presis markkryper helt nede ved stolperota. Vålerenga kunne feire.

Rino Falk Larsen scora Vålerengas mål. Her fra NTF U19. Foto: Anders Grydeland.

 

Bolla Akinyemi forsøkte seg ti minutter seinere og det blei et svare kaos mellom Ivan Näsberg og Anders Plassen om å klarere. De klarerte vel i hverandre og i Akinyemi, men til slutt fikk Akinyemi tuppa akkurat nok på læret til at Engebretsen kunne stupe inn over kula. Den første store sjansen til Kjelsås kom da Stian Pettersen kom igjennom på litt skrått hold, men Engebretsen gjorde et tigersprang og fikk avverga.

 

I de siste fem minutta fikk Vålerenga overtaket. Først var det Mathias Blårud som fyra av. Deretter kom det tre knallharde skudd fra Benmoussa. Dessverre gikk ingen av dem inn, men Vålerenga gikk til pause med en 0 – 1 ledelse. Vel og bra på bortebane.

 

Kjelsås var på igjen i starten av andre omgang. Først et skudd fra Julian Møller som Engebretsen hadde små problemer med. Så blei et straks farligere. Kim-André Hunstad kom høyest på et hjørnespark og heada ned i bakken og opp i en bue over Engebretsen. Heldigvis også over tverrliggeren og ned på nettaket. Men så kløna Vålerenga det til for seg. På vei bort fra mål klarte Engebretsen å lage straffe. Bolla Akinyemi utligna sikkert for Kjelsås.

 

Kjelsås kjørte på og da Endre Olav Osnes la ut i 45 grader til Osmunddalen så de fleste nederlaget komme. Men Osmunddalen skøyt utafor – så vidt. Men Vålerenga var ikke helt borte. Kastrati fyra av et skudd som Kirsebom så vidt fikk slått til hjørnespark; men så smalt det sjølsagt 11 minutter før full tid. Falk Larsen blei felt, men fikk med seg ballen. Dommeren valgte å gi ham fordel på tross av at han var i knestående med tre Kjelsåsspillere rundt seg. Kjelsås vant sjølsagt ballen, satte i angrep og kom i overtall. Møller spilte inn til Osmunddalen som la tilbake til Akinyemi og mellom beina på Plassen skøyt han opp til side for Engebretsen.

 

Fire minutter før full tid fyrte Pettersen av, på undersida av tverrliggeren, men ned på rett side av streken. Rett etterpå fikk Vålerenga frispark. Benmoussa slo inn, men den blei heada ut igjen. Benmoussa tok med seg kula og fyrte av et knallhardt skudd for styring. Simen Olafsen stupte fram og styra kula tyve centimeter utafor. Dermed endte det med tap igjen.

 

Kjelsås – Vålerenga 2 Herrer 2 – 1 (0 – 1)

02.09.2013 18:00

Grefsen Stadion

Oddsenligaen avdeling 1

214 tilskuere

 

Kjelsås’ lag:

Terje Kirsebom

Endre Olav Osnes – Kim-André Hunstad – Sigurd Rosted – Jørn-André Jacobsen

Martin Sandell

Stian Pettersen – Espen Frøystveit (c)

Bolla Akinyemi – Anders Osmunddalen – Julian Møller

 

Vålerengas lag:

Marcus Engebretsen

Ali Iqbal – Anders Plassen – Ivan Näsberg – Dodou Gaye

Markus Nakkim

Rino Falk Larsen – Mathias Blårud

Monir Benmoussa (c) – Fitim Kastrati – Moussa Nije

 

Vålerengas beste: Ali Iqbal

 

Kampfakta:

25 0 – 1 Spill Rino Falk Larsen (Fitim Kastrati)
28   Gult Stian Pettersen (Kjelsås)
54 1 – 1 Straffe Bolla Akinyemi
70   Gult Bolla Akinyemi (Kjelsås)
70   Ut Markus Nakkim (Vålerenga)
63   Inn Riki Alba (Vålerenga)
71   Gult Ali Iqbal (Vålerenga)
79 2 – 1 Spill Bolla Akinyemi (Anders Osmunddalen)
82   Ut Ivan Näsberg (Vålerenga)
82   Inn Simen Olafsen (Vålerenga)
83   Ut Espen Frøystveit (Kjelsås)
83   Inn Nicholas Kristiansen (Kjelsås)
84   Ut Moussa Nije (Vålerenga)
84   Inn Simen Hestnes (Vålerenga)

 

Målsjanser Kjelsås Vålerenga 2  
1. omgang 5 5  
2. omgang 7 2  
Totalt 12 7  

 

Cornere Kjelsås  Vålerenga 2  
1. omgang 4 4  
2. omgang 4 1  
Totalt 8 5  

 

Spillerbørs:

Marcus Engebretsen – 6

Missa på to innlegg i feltet. God på streken, men lagde straffe. Utsparka hans er alltid bra. To ganger ute og brøyt farlige kontringer.

 

Ali Iqbal – 7

God igjen i denne kampen. Gjør det bra defensivt og er veldig aktiv offensivt. Litt for lange innlegg. Blei litt mer defensiv utover i andre omgang.

 

Anders Plassen – 6

En grei kamp av Plassen som stort sett vant det meste på huet. Ingen store feil, men heller ingen spesiell kamp. Helt på det jevne.

 

Ivan Näsberg – 6

Holdt på å lage et straffespark. Ingen stor kamp av Näsberg, men heller ingen dårlig kamp. Var involvert rundt straffesparket, men ikke han som var synderen. Virka litt tung utover og blei bytta ut.

 

Dodou Gaye – 6

Også en kamp på det jevne for Gaye. Gjorde vel et par små pasningsfeil, men ikke noen kritiske.

 

Markus Nakkim – 6

Var god i starten, da han demma godt opp for Kjelsås’ midtbane, men etterhvert fikk de lov til å løpe mer og mer igjennom. Blei veldig upresis i andre omgang.

 

Rino Falk Larsen – 6

En god første omgang, falt mye i andre. Har en evne til å vende opp med ballen som skaper mye rom for seg sjøl, men i andre omgang brukte han for lang tid og det blei mange balltap.

 

Mathias Blårud – 7

Dominerte midtbanen i første omgang. Blei tungt i andre omgang. Hadde da også en hel omgang i beina fra dagen i forveien. Klarte ikke å løfte midtbanen når det trengtes det siste kvarteret.

 

Monir Benmoussa – 6

Mer anonym enn vanlig og også han hadde nok tunge bein fra dagen i forveien. Hadde noen susere av noen skudd på slutten av første omgang og er alltid presis på dødballer.

 

Fitim Kastrati – 6

Gjorde en god jobb som midtspiss. Vant en del og klarte også å holde på ballen innimellom, men det holdt ikke helt inn. Kom til få avslutninger som midtspiss.

 

Moussa Nije – 6

God i første, fikk det ikke til i andre omgang. Er nylig tilbake fra skade, kan kanskje være spilleren som løfter rekruttlaget utover høsten.