Historisk kvartfinale i Vallhall

03.09.2013 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas fotballjenter har så langt pissa på all motstand i cupen og parademarsjen mot Ullevaal fortsetter i kveld inne i Vallhall i deres historisk første kvartfinale. Ydmykelsen av nordlendingene fra Harsj stad starter klokka 18:00. Det ryktes forøvrig at de kom til hovedstaden allerede i går. Først blei onkel Reisende Mac observert og i går blei både Gobo, Vembi og Moki kasta på glattcella etter overdreven Fragglerock på byens utesteder.

Harstadværingene skulle slettes ikke vært kvalifisert for årets toppserie. De har sniki seg inn bakveien fordi Kattem gikk konkurs og Fart var lei av å tape absolutt alle kampa sine. De starta denne sesongen forrykende med tre seiere på de fire første kampa. Siden har de rast nedover tabellen og ligger nå på åttende plass. På de fire siste kampa har de tatt to poeng. Vålerenga på sin side har tatt 10 poeng på de fire siste.

 

I serien klarte Medkila å grine seg til uavgjort på hjemmebane. Det var på vårparten mens laget vårt kom skikkelig i gang. Solveig Gulbrandsen og Ingrid Schjelderup scora Vålerengas mål i den kampen. Hjemme i Vallhall vant derimot Vålerenga 3 – 1. Det første målet kom på et sjølmål, de andre to blei scora av Marte Berget og Kristin Haugstad.

 

Medkila slo Bossekop 0 – 11 og Fløya 4 – 0 for å komme seg dit de er i dag. Vålerenga vant 9 – 0 over Raufoss og slo Fortuna Ålesund 1 – 5. Det blei scora hattrick i alle kampa. I Medkilas kamp mot Bossekop scora Marita Holmen Iversen hattrick, mens Lise Lotte Øvre scora ekte hattrick. Vålerenga svarte med hattrick av Emelie Erlandsson mot Raufoss. Mot Fløya var det Elisabeth Jeppesen som scora ekte hattrick. Vålerenga svarte med hattrick av Marte Berget mot Fortuna Ålesund.

 

Dette er Vålerengas første kvartfinale i cupen på damesida. Men det er overhodet ingen grunn til å stoppe der. 5. oktober blir det en superkampdagskollisjon med semifinale i cupen, tippeligakamp i Drammen og getligakamp i Sarpsborg. Cupfinalen spilles dessverre ikke før 23. november. Det kan bli grisekaldt det; men bøtte skal det bli…

 

Tap på Grefsen

Vålerengas rekruttgutter tok ledelsen med en kjempekontring mot Kjelsås i oddsenligaens avdeling 1. Rino Falk Larsen scora målet. Dessverre så kløna Vålerenga det til igjen, først ved et unødvendig straffespark og deretter med god hjelp av dommeren fikk Bolla Akinyemi bli tomålsscorer i andre omgang. Kampreferat kommer.

Rino Falk Larsen scora Vålerengas mål. Her fra NTF U19. Foto: Anders Grydeland.

 

Laget er i fritt fall på tabellen. Dessverre har et par av bånnlaga også begynt å plukke mye poeng. Nedrykksspøkelset kommer dermed nærmere. Det er egentlig fryktelig å se på. Kjetil Rekdal har kasta ut nesten rubbel og bit av nitten og tyveåringer, samt en del attenåringer. Mange av disse spillerne har mer å gjøre i tippeligaen enn flere av de som spiller nå – per dags dato. At søttenåringene muligens er langt bedre om tre år er så sin sak, men nå har Vålerenga snart ikke spillere igjen.

 

Seks strake tap for rekruttlaget og ti tap på de siste tolv kampa er på vei til å bli en katastrofe. I neste kamp møter vi heldigvis Nesodden som har fem strake tap og syv poeng på de siste tolv kampa. Håvard Lunde er treneren som rykker ned med Nesodden i år. Dere veit, han i sportslig utvalg som ikke ville hente Herman Stengel og som ville sitte på benken i en kamp for å kunne evaluere Martin Andresens kampledelse. Jaggu bra han i hvert fall holdt seg unna på kampdager. Makan til flass!

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Vålerenga Damer – Medkila, NM Kvartfinale, Vallhall