Medaljestrid og nedrykksstrid

02.09.2013 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Mens Vålerengas damelag stadig rykker nærmere en sensasjonell bronsemedalje, så dette også til stadighet Vålerengas herrelag nærmere adeccoligaen. Det går mot en svært varierende fotballsesong og en høst med tippeligalaget i giljotinen. Heldigvis skriver vi dødlinjedagen i dag, så de spillerne som Kjetil Rekdal unngår å sende vekk i dag, de forblir i hvert fall ut sesongen.

 

Mot seriebronse

Men vi begynner med fotballjentene som klatrer stadig nærmere bronsemedaljen i årets toppserie. På lørdag spilte de på sparegir, men hadde ingen problemer med å slå bergenserne 3 – 1 allikevel. Til pause sto det 2 – 0 etter to målgivende pasninger fra oransjekledde skarrere, men vi takker og bukker og Kristin Carlsson og Marte Berget sendte Vålerenga i ledelsen. I andre omgang scora Vålerenga først igjen. Denne gang ved Ingrid Søndenå, men dessverre fortsatt i det samme målet som i den første omgangen. Tina Wulf brant ei straffe også, men rett etterpå sendte hu en suser opp i krysset fra 25 meter. Kampreferat her.

Mina Kjørum debuterte for Vålerenga på lørdag. Foto: Anders Grydeland.

 

Dermed er det ganske kort opp til bronseplassen, nærmere bestemt seks poeng til et lag som har spilt én kamp mer enn oss og langt på vei er umulige å slå. Sjetteplass er status akkurat nå, forhåpentligvis sitter laget igjen med en bronse til slutt. Da må i tilfelle Arna-Bjørnar og Kolbotn passeres. Og det bør jo saktens gå.

 

Kvartfinale

Men før den tid er det kvartfinale i cupen hjemme i Vallhall. Medkila kommer på besøk, de fikk stryk 3 – 1 i serien hjemme i Vallhall. Det var for øvrig Vålerengas første seier over harstadværingene. I cupen har Vålerenga så langt gjort det svært sterkt og Medkila bør være en overkommelig motstander før semifinalen. I semifinalen får det første laget som trekkes opp av urna hjemmekamp, så det er fifty – fifty. En cupfinale er langt i fra umulig, men da må Vålerenga vinne på tirsdag, kampstart 18:00. Mer om dette på Klanen.no og i gjetordet i morgen.

 

Mot nedrykk

Det høres kanskje drastisk ut med tanke på at det fortsatt er mange lag bak oss og at det fortsatt er fem poeng ned til kvalikplass. Ned til direkte nedrykk er det syv poeng, men problemet er at nå har bånnlaga begynt å plukke poeng, mens Vålerenga knapt nok har spillere igjen.

 

Kampen mot Molde skal vi ikke dvele lenge over. Vi konstaterer at André Muri og Nicolai Høgh var elendige i midtforsvaret, at Marcel fikk gult kort og må stå over mot Brann og at Vålerenga ikke produserte én eneste avslutning eller målsjanse. Det positive i kampen var at Monir Benmoussa fikk sin tippeligadebut , at Mathias Blårud og Ivan Näsberg fikk spilletid og at Vålerenga hadde over 84 % treff på pasningene sine og var best i tippeligaen på det denne runden. Uten at det så ut til å hjelpe nevneverdig…

Monir Benmoussa fikk sin tippeligadebut mot Molde. Her i cupen. Foto: Kenneth Myhre.

 

Mot Brann får sannsynligvis Ali Iqbal sin debut. Giancarlo González blir satt inn som midtstopper for enten Muri eller Høgh. Midtbanen er vel den samme som starta sist og det er angrepet også. Vi har jo ikke andre. Vi skjønner rett og slett ikke vitsen med å sende Chuma Anene og Ghayas Zahid på lån for å få matching i adeccoligaen. Det ville da vært bedre for dem å få matching i tippeligaen…

 

Grefsen

Vi har dårlige cupminner fra Kjelsås, men i dag er det de unge håpefulle som reiser. Vålerenga vant 2 – 1 i Vallhall tidligere i år. Ghayas Zahid og Jibril Bojang scora måla den gang. Ingen av dem er med i dag, men Zahid er tilbake igjen neste år. Kampen vises på Ditt Oslo med kommentarer fra Klanens Webradio.

 

Vålerenga 2 er ikke i samme poengnød som førstelaget. Det er åtte poeng ned til kvalikplassen og med seier i kveld er det hele 11 poeng ned. Det skal det godt gjøres å ta igjen på syv kamper. Men laget har svikta i det siste og trenger en opptur igjen i kveld. Ett poeng vil uansett være veldig bra; men uavgjort er jo noe dette laget ikke spiller.

 

Tap for rekruttjentene

Rekruttjentene tapte hele 4 – 0 for Kolbotn 2 på Sofiemyr i går, men fortsatt er de trygt plassert midt på tabellen, med tolv poengs forsprang til nedrykkslaga. Det er bare atten poeng igjen å spille om, så de er nok trygge; men Lill Yvonne Karlsrud fikk rødt kort i sluttminuttet. Hva som skjedde er uvisst. Vi håper hu kan være reservekeeper på tirsdag.

 

To debutanter

Vålerengas hockeygutter spilte jubileumskamp mot Manglerud/Star. Den skulle egentlig gått i garasjen, men der er det ikke is, så den blei flytta til amfien. Jonas Løken og Jørgen Moflag fikk begge sin a-lagsdebut for Vålerenga i oppgjøret som endte 7 – 3. Mathias Trygg scora hattrick, mens Cato Cocozza, Rasmus Juell, Jonas Oppøyen og Filip Gunnarsson sto for de øvrige måla. Mer om kampen hos Vålerenga Hockey.

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Kjelsås – Vålerenga 2 Herrer, Oddsenligaen avd 1, Grefsen kunstgress