To flaksemål, straffebom og ei perle.

02.09.2013 av under 2013, Damer, Fotball, VIF | 1 kommentar

Vålerenga tok i mot bunnlaget, skarrepakket i selvlysende oransje drakter. Det skulle sjølsagt bli den ene gavepakka etter den andre. Vålerenga som har spilt veldig godt i det siste, har nemlig for vane å senke seg når de møter ræva motstand. Denne kampen var således intet unntak. Vålerengas offsidelinje var ikke eksisterende. I stedet var det to midtstoppere som falt av og oppheva offsiden til stadighet. Det er dumt når den andre ikke faller av og motstanderlaget spiller med to spisser. Det virka som om de fleste vålerengaspillerne hadde fokus på tirsdagens kvartfinale i cupen…

Mina Kjørum fikk sin a-lagsdebut. Foto: Anders Grydeland.

 

Således fikk da også Melissa Bjånesøy kampens første sjanse. Hu blei spilt igjennom, eller sto egentlig allerede i offside, men Hanne Mellingsæter falt av og oppheva den glatt. Caroline Knutsen kom ut, men Bjånesøy nådde kula først. Fra søtten meter forsøkte hu å slå tunnel på Knutsen, men Knutsen kneip igjen.

 

Man skjønner hvorfor de oransje ligger på bånn i serien. Målgivende pasninger til motstanderne var de oransjes taktikk i denne kampen. I det fjortende spilleminuttet slo Solveig Gulbrandsen en pasning rett i nærmeste back, vakkert veggspill til Rebecca Angus som satte fart fram og spilte inn i feltet. Marita Salbu lot være å klarere. I stedet serverte hun en vakker målgivende pasning til Kristin Carlsson som drusa til fra femten meter og utagbart inne ved stolpa. Vålerenga leda 1 – 0.

Kristin Carlsson sendte Vålerenga i ledelsen. Foto: Anders Grydeland.

 

Men bare to minutter seinere var det en ny stor sjanse for oransjeordenen. Denne gang ved Andrea Thun. Nok en gang sto det to spillere i offside, nok en gang falt Mellingsæter ned og oppheva offsiden og Søndenå hang etter Thun. Knutsen kom ut og Thun forsøkte å lobbe, men lobben blei for hardog gikk over tverrliggeren.

 

Det tok nesten en halvtime før Vålerenga begynte å spille fotball. Sharon Hansen brøyt en pasning langt inne på veivesenets banehalvdel, slo til Carlsson som la tilbake til Tina Wulf. Fra tredve meter dro Wulf til og keeper Elise Barsnes måtte slå til hjørnespark. Wulf slo og i feltet spilte Klabb og Babb og vi tror det var Klabb som heada høyt opp i lufta og ned mot eget mål. Marte Berget sneik seg inn foran keeperen og slo Barsnes i hueduellen, stussa kula over keeperen og i en bue inn i mål, fra omlag en halv meters hold. 2 – 0.

Marte Berget knuste keeperen i duell og sendte kula i krysset. Foto: Anders Grydeland.

 

Minuttet seinere forsøkte Ingrid Schjelderup seg på en volley, men Barsnes fikk slått til hjørnespark. Barsnes var forøvrig en morsom keeper. Drøye fem minutter før pause stoppa hu ballen en meter utafor sekstenmeteren på Vålerengas høyre side. Hu stoppa opp, så seg om etter spilleralternativer i et par minutter, før hu bestemte seg for å dra kula innafor sekstenmeteren og plukke opp kula. Vel, i det hu bøyde seg ned for å plukke kula kom Berget henne akkurat i forkjøpet, fikk slått til Rebecca Angus som av alle ting skøyt over.

 

Ivorianerne fikk dog nok en målsjanse, nok en gang var det Mellingsæter som falt av og ødela offsidelinja og nok en gang kom Thun aleine med Knutsen. Knutsen redda igjen og det blei pause på 2 – 0 til Vålerenga. Elisabeth Bakken varma opp i pausa til glede for nervøse publikummere, men det kom aldri noe bytte. Men Vålerenga løfta seg i hvert fall i andre omgang, det vil si – midtbanen heva seg i andre omgang.

Caroline Knutsen fikk unødvendig mye å gjøre i denne kampen. Foto: Anders Grydeland.

 

Det starta med fint spill allerede etter to minutter. Schjelderup starta angrepet, spilte Gulbrandsen som igjen spilte fri Angus på kanten. Innlegget var hardt og Schjelderup kom inn på første stolpe; men fikk ikke endra retninga på innlegget nok og det strøyk utafor den lengste stolpa. Og Schjelderup som var anonym i første omgang slo en nydelig pasning til Gulbrandsen like etterpå, men fra ni meters hold skøyt Gulbrandsen over.

 

I stedet var det midtstopperne til Vålerenga som skulle gjøre det spennende. Bare minuttet seinere så klarte hverken Ingrid Søndenå eller Mellingsæter å følge med. I stedet sto Thun helt aleine på ti meter og kunne fyre av mot Knutsen. Hansen kom heldigvis inn fra høyrekanten og fikk en tå på kula rett før skuddet blei fyrt av og Knutsen kunne plukke opp kula.

 

Inspirert av taklinga tok Hansen seg en tur i angrep også. Innlegget fikk endra litt retning på huet til Schjelderup og på ti meter dro Kristin Haugstad til på volley. Nok en gang gikk skuddet dog over mål. I stedet fikk de selvlysende angripe. Søndenå blokkerte skuddet til hjørnespark, men på hjørnesparket fra Kine Tonning sendte Søndenå kula like gjerne i eget mål. Nervene tok til på tribunen og etter nok et håpløst forsvarsspill skøyt heldigvis Bjånesøy utafor.

 

Så blei Berget spilt igjennom, men både Salbu og June Roa Hammersland var oppe med armene og holdt Berget igjen. Publikum skreik på straffe og dommeren var lytter øre. Verdens enkleste ting. Barsnes kasta seg til høyre, så tok Wulf fart og sendte en løs pasning i det hjørnet Barsnes allerede lå og svømte i. Returen slo hu opp og sidelengs mot det venstre hjørnet. Wulf kom på returen men heada via Barnes og det blei bare hjørnespark.

 

Nå bølga spillet fram og tilbake. Veivesenet kontra på vårt hjørnespark, men skøyt over. Schjelderup skøyt over. Angus dro til på volley, men en eller annen av de ti keeperdraktene redda på sterken og returen satte Schjelderup i tverra. Dessuten skøyt Gulbrandsen utafor og alt dette skjedde på så kort tid at det ikke var tid til å notere noe annet enn nummerne på spillerne og hvor kula endte.

 

Men det neste angrepet blei det tid til notater på. Wulf slo en langpasning ut på venstresida. Schjelderup tok med seg kula ned mot hjørneflagget, slo et frekt hælspark tilbake til innbytter og debutant Mina Kjørum. Kjørum slo inn og fant Haugstad inne i feltet, men innlegget kom litt bak Haugstad og hu blei feilvent. Dermed blei det støttepasning ut på 25 meters hold til Wulf, som denne gangen hadde lada høyreslegga med annet enn rødfis. Kula gikk som et prosjektil og limte seg fast i det venstre krysset.

Her limer Tina Wulf kula i vinkelen. Foto: Anders Grydeland.

 

Sjøl om Vålerenga fortsatte å være slepphendte bakover, så scora ikke bergenserne. I stedet tok Schjelderup med seg læret på en æresrunde rundt hele Valle, ned til Hovin og inn foran sekstenmeteren. Deretter fyrte hu av fra tyve meter, men Barsnes fikk slått til hjørnespark. Kampens siste målsjanse var det en skyteglad Wulf som sto for, men fra 25 meter traff hu bare tverrliggeren.

 

Med denne seieren er det bare seks poeng opp til Avaldsnes på bronseplass. Avaldsnes har dog spilt én kamp mer enn Vålerenga. Kolbotn og Arna-Bjørnar følger fem og fire poeng foran Vålerenga, med én kamp mindre spilt. Uansett har Vålerenga nå kjempa seg inn i medaljestrida.

 

Vålerenga Damer – Sandviken 3 – 1 (2 – 0)

13.08.2013 15:00

Vallhall

Toppserien

103 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Caroline Knutsen

Rebecca Angus – Ingrid Søndenå – Hanne Mellingsæter – Sharon Hansen

Solveig Gulbrandsen – Tina Wulf

Ingrid Schjelderup

Maren Hauge – Marte Berget – Kristin Carlsson

 

Sandvikens lag:

Elise Barsnes

Helen Gloppen – June Roa Hammersland (c) – Marita Salbu – Linn Aarland

Kine Tonning – Karoline Bakke – Michalela van den Bulk – Sunniva Lillestøl

Melissa Bjånesøy – Andrea Thun

 

Vålerengas beste: Tina Wulf

 

Kampfakta:

14 1 – 0 Spill Kristin Carlsson
28 2 – 0 Corner Marte Berget
59   Ut Maren Hauge (Vålerenga)
59   Inn Kristin Haugstad (Vålerenga)
63   Ut Sunniva Lillestøl (Sandviken)
63   Inn Mia Nygard (Sandviken)
68 2 – 1 Corner Ingrid Søndenå (sjølmål)
79   Ut Kristin Carlsson (Vålerenga)
79   Inn Mina Kjørum (Vålerenga)
83 3 – 1 Spill Tina Wulf (Kristin Haugstad, Mina Kjørum, Ingrid Schjelderup)
86   Ut Helene Gloppen (Sandviken)
86   Inn Anja Barwinsky (Sandviken)
86   Ut Karoline Bakke (Sandviken)
86   Inn Ingrid Spord (Sandviken)

 

Målsjanser Vålerenga Sandviken  
1. omgang 5 3  
2. omgang 10 7  
Totalt 15 10  

 

Cornere Vålerenga  Sandviken  
1. omgang 2 2  
2. omgang 3 3  
Totalt 5 5  

 

Spillerbørs:

Caroline Knutsen – 8

Den store forskjellen på seier og tap i dag. Måtte ty til uvanlig mye redninger. Med et så shaky forsvar foran seg er det utrolig at det ikke blei flere baklengs, men Knutsen redda stort sett det som kom, bortsatt fra når det kom fra egen spiller.

 

Rebecca Angus – 5

Spilte på det jevne. Var nære på å score, men etter mange gode kamper var dette et lite tilbakesteg.

 

Ingrid Søndenå – 3

Tok del i en særdeles dårlig styrt offsidelinje, der enten hu eller Mellingsæter falt av og oppheva offsiden. Blei redda av en god Knutsen i mål i dag, samt dårlige avslutninger fra bergenserne. Når et lag som hadde scora 11 mål før dagens kamp produserer ti målsjanser…

 

Hanne Mellingsæter – 2

Jeg har sett Mellingsæter spille i gått over et tiår, jeg har aldri sett hu spille så dårlig som i denne kampen. Hvor vanskelig kan det være? Begge spissa til Sandviken sto konstant i offside, ingen vits i å trekke ned og oppheve offsiden hver bidige gang det skal spilles opp mot dem.

 

Sharon Hansen – 5

Ingen spesielt god kamp av Hansen heller, men på det jevne. Lite synlig, men lå stort sett på høyde med de tre andre på offsidelinja. Det var midtstopperne som ødela. Et godt innlegg.

 

Solveig Gulbransens – 6

Svak første omgang, langt bedre i andre, men ikke så god som dominerende som vi er vant til å se henne. Så ut til å ligge mer defensivt enn tidligere og det så ikke ut til å fungere like bra som høyt press. Kom høyere i banen i andre omgang og heva seg en del da.

 

Tina Wulf – 8

Scora årets mål i norsk fotball i denne kampen. Var langt mer skuddvillig enn vanlig og traff også tverrliggeren på et forsøk. En del gode pasninger der hu vrei spillet. Burde vel saktens ha scora på straffesparket.

 

Ingrid Schjelderup – 7

Tam første omgang, langt mer involvert i andre og skapte mye framover da. Kom etter hvert til mange avslutninger og hælsparket til innbytter Kjørum før Wulfs kanonscoring var det klasse over.

 

Maren Hauge – 3

Veldig anonym. Ingen gjennombrudd, ingen innlegg. Gjorde en grei jobb bakover, men som angrepsspiller forventes det produksjon framover på banen også.

 

Marte Berget – 6

Produserte ett mål og en straffe, men uvanlig anonym ellers. Som resten av angrepet. Mistenker at de sparte krefter til tirsdagens kvartfinale i cupen.

 

Kristin Carlsson – 4

Scora ett mål som hu fikk servert., men trekkes samtidig ett poeng for manglende målfeiring. Ellers veldig anonym, som stort sett alle angrepsspillerne.

 

Kristin Haugstad – 4

Fikk en halvtime uten å dominere noe videre. En volleyavslutning, ingen innlegg.

 

 
  1. […] Men vi begynner med fotballjentene som klatrer stadig nærmere bronsemedaljen i årets toppserie. På lørdag spilte de på sparegir, men hadde ingen problemer med å slå bergenserne 3 – 1 allikevel. Til pause sto det 2 – 0 etter to målgivende pasninger fra oransjekledde skarrere, men vi takker og bukker og Kristin Carlsson og Marte Berget sendte Vålerenga i ledelsen. I andre omgang scora Vålerenga først igjen. Denne gang ved Ingrid Søndenå, men dessverre fortsatt i det samme målet som i den første omgangen. Tina Wulf brant ei straffe også, men rett etterpå sendte hu en suser opp i krysset fra 25 meter. Kampreferat her. […]