Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Stengelgate etter 1. uke

23.08.2013 av under Gjetord | 1 kommentar

Dette året starta knall, har deretter gått i kraftige bølgedaler, før den nå er på skikkelig nedtur; så snudde det til en liten opptur igjen i går. På grunn av manglende søvn på natta og byggearbeidere som ødela søvnen på morgenen, så blei det ikke levert gjetord i går. Derfor blir gjetordet i dag ekstra langt, vi har jo i tillegg til i går og hele helga, også en onsdag å skrive om.

 

Stengelgate

Men før vi går løs på det sportslige, så tar vi det usportslige først. Stengelgate har ridd Vålerenga som en mare i snart to år. Nå er rettsaken i gang og etter ei uke er det på tide med en oppsummering av hva som har skjedd og ikke skjedd. Det dokumenteres av aktor i retten at Erik Hoftun og Rosenborg, Johan Andersson og Veigar Páll Gunnarsson. Inge Andre Olsen svarte Hoftun på om fordeling av penga på hver spiller, Hoftun verdisatte da Páll Gunnarsson til 1 million kroner. Der og da har aktor Morten Stene allerede sjøl dokumentert den reelle verdien av Páll Gunnarsson og har egentlig frikjent de fire tiltalte. Altså, aktor har dokumentert at Páll Gunnarsson er verdt 1 million kroner.

 

Videre har det kommi fram at Páll Gunnarsson kosta Stabæk omlag 2,5 millioner kroner i året, altså var avtalen med Vålerenga verdt 3,5 millioner kroner for Stabæk, mens den var verdt 3,750 millioner kroner om han hadde gått til Rosenborg. Vålerenga og Stabæk signérer avtalen om Páll Gunnarssons overgang 29. juli 2010.

 

Opsjonen på Herman Stengel blei klar 15. september samme år. Én og en halv måned seinere altså. Allerede her er påtalemyndighetene ute å kjøre. Det kommer etter hvert også fram at den totale kjøpsummen ved kjøp i januar 2011 ville være 10 millioner kroner, altså opsjonen på 4 millioner kroner + 6 millioner kroner.

 

Stengel og hans far svarer begge at Stengel hadde vært vålerengaspiller i dag om det ikke hadde vært for denne saken. Og så langt har alle pissa på aktor. Det som synes klart er at noen i NFF og Rosenborg har hatt interesser i å fjerne Erik Loe fra presidentkanditaturet til NFF, Rosenborg støtta som kjent Yngve Hallén sitt kanditatur. Forøvrig anbefaler vi alle å ikke lese om saken i TV2, da TV2 er part i saken, de kjørte på og de sensurerer alt som faller i dårlig jord hos dem og skriver om alle poeng i saken.

 

I utgangspunktet kan man si at Stabæk har tapt 10 millioner kroner på denne saken, Vålerenga har tapt sin generalsponsor, så langt 10 millioner kroner i minus, Erik Loe har tapt sitt presidentverv i NFF gjennom denne saken. Det fremstår mer og mer som et komplott, regissert av Yngve Hallén, slik Sotahjørnet også sa fra saken blei dratt opp. Aller verst opp i dette er det at Norges Fotballforbund har ødelagt store deler av karrieren til Herman Stengel. Han har ikke fått spille på det nivået der han hadde fått utvikla seg best.

 

Alle vitner så langt har pissa på aktor Morten Stene som fremstår mer og mer som en nyttig idiot for korrupsjonen i Norges Fotballfiender. Stene blir så gar med jevne mellomrom pissa på av dommeren også. Alle de tiltalte er så langt vi kan se etter en av fire uker på vei mot fullstendig frikjennelse. Mon tro hvilket millionkrav Stabæk, Vålerenga og de tiltalte vil rette mot TV2 i ettertid. Og Hallén? Som fortalte UEFA-president Michel Platini at dette var svindel. Den eneste som har tjent på dette er altså Yngve Hallén, samt et par tidligere rosenborgsjefer som fikk gulljobber i NFF – en av dem er forøvrig allerede sparka på grunn av korrupsjon rundt medieavtalen.

 

Og hva tenker TV2 om det? De opptredde som nyttige idioter, så tar de samme folka og går bak deres rygg og tildeler Cmore fotballrettighetene uten anbud. Nå forsøker de å redde eget skinn ved å omgå sannheten igjen, men saktens burde de faktisk gå til angrep på de ansvarlige de også. Når dette er over antar vi at Vålerenga og Stabæk frammer mistillitsforslag mot de involverte i saken i forbundet – farvel Yngve Hallén…

 

Borte – hjemme!

Norges Fotballfiender er ganske dårlige i matematikk og sine egne regler. Sotahjørnet regna seg enkelt fram til at Vålerengas damelag ville få hjemmekamp uansett hvilken motstander som blei trekki ut. Det blei Medkila, som vi rangerte som nest mest reisebelastning – etter Vålerenga. Så kom overraskelsen. NFF tilga Medkila hjemmekamp – en komplett skandale. På vei hjem var vi klare for å legge fram dokumentasjon som ville tilkjenne Vålerenga hjemmekamp; men så var det dette med søvn da, så vi orka ikke i går.

 

Men i NFF var trussel om å bevise det nok. De satte seg ned og begynte å se på sitt eget regelverk og regne reisebelastning på nytt – og så gjorde de noe de aldri har gjort før. De innrømma feil. Vålerenga blei tilkjent hjemmekamp i den historisk første kvartfinalen. Dermed blir det altså kvartfinale tirsdag 3. september klokka 18:00 i Vallhall, mot et lag som nylig fikk stryk 3 – 1 på samme sted. Det er fortsatt mulig for Vålerenga å ta to bøtter i hundreårsjubileumet. I så fall har damene våre virkelig levert.

 

Ute!

For gutta røyk i Trondheim i kvartfinalen. Etter en litt avventende første omgang, der Vålerenga trilla ball og kun skapte en målsjanse, Rosenborg skapte to eller tre målsjanser, men løp langt mer enn Vålerenga, så kom andre omgang. Først inn kom Monir Benmoussa og rett etterpå Bojan Zajíc. At Vålerenga hadde fått Rosenborg til å løpe mye i første omgang var tydelig, Med Zajíc som general tok Vålerenga over hele kampen. Dessverre kontra Rosenborg inn 1 – 0 etter noe dårlig forsvarsspill av Vålerenga.

 

Etter 88 minutter kom endelig utligninga. Benmoussa slo inn fra venstre, traff perfekt på huet til Daniel Fredheim Holm som heada den til en totalt umarkert Børven som fra kort hold heada den utagbart i mål. To minutter på overtid røyk det der i mot. Vannvittig skuffende. Sånn kampen forløp er vi sikre på at to ekstraomganger ville ha blitt en overkjøring av slitne trøndere. I stedet røyk altså Vålerenga ut.

 

Zajíc var svært god og fortsetter han sånn utover høsten er det ikke umulig han får ny kontrakt. Benmoussa var også svært god og økte sjansene sine også han. To svært viktige defensive involveringer, dro seg flere ganger fri på kanten og slo gode innlegg, inkludert utligninga. I tillegg var han nære på å score på en retur fra keeper. At han i sitt første møte med topp nasjonal motstand viste at han tok nivået bør føre til kontrakt. I hvert fall om han fortsetter slik ut sesongen. Vårt tips er at både Marcel og Benmoussa får kontrakt.

 

Undulater og andre snurrepipperier

De uringule undulatene fra stasjonsområdet kommer på besøk søndag. Med seier kan Vålerenga kjempe om en fjerdeplass. Dersom Strømsgodset eller Aalesund vinner serien og Rosenborg vinner cupen, vil nemlig fjerdeplassen gi europacup. Dessuten er det sannsynlig at både Tromsø og Sarpsborg 08 tar tre poeng borte mot Haugesund og Hønefoss. Det vil i så fall føre til store nerver for undulatene som med tap for oss da har begge beina godt planta i nedrykksstrida igjen. Der de hører hjemme altså.

 

Det var stor innsats av de frammøtte i Trondheim. Dersom alle yter like mye på tribunen på Ullevaal på søndag, så spiller det ikke noen rolle at tribunen ser ganske tom ut. Da vil det høres ut som om det var fullsatt. Det var virkelig trøkk i Trondheim. La oss gi jernet også på hjemmebane på en kamp som går på det underlige tidspunktet søndag klokka 18:00.

 

Klepp

Damelaget reiser til Jæren, nærmere bestemt er det bortekamp mot Klepp. Dette er en kamp damene bør og skal vinne. I fjor vant vi 3 – 0 hjemme, men rota oss bort til 1 – 1 borte. I år vant vi 6 – 1 hjemme. Det bør bety klar borteseier og tre poeng hjem til hovedstaden. Så kan disse jærbuene bare slite i nærheten av nedrykkstrida og Vålerenga kan klatre til øvre del av tabellen igjen, som forøvrig er litt rotete på grunn av kvalifiseringskampa til jenter 19 EM.

 

Bråttum

Frida Løvlie Bråttum fikk ikke spille åpningskampen i UEFA Development Tournament i Polen på onsdag. Dermed tapte Norge J16 1 – 0 for vertsnasjonen. Mot Litauen i går fikk hu spille andre omgang, så da vant Norge 6 – 1 over Litauen. Ingen mål av Bråttum, men vi tipper på tre målgivende pasninger. Åssen det gikki dagens kamp mot Danmark har vi ikke peiling på. Norges Fotballfiender skulle oppdatere på twitter, men hverken der eller på sine egne hjemmesider har de klart å få fram noe som helst. Oppdateringa lar dermed vente på seg.

 

Kvartfinale

Vi gir oss ikke helt med 16-åringene, men skyver oss over fra landslag til NM. Gutta møter nemlig Aalesund borte i kvartfinalen på søndag på Color Line stadion. 97-generasjonen har en 96-generasjon å følge opp. De vant – her er det bare å brette opp erma. Aalesund kjemper med Herd og Volda om seieren i 1. divisjon i Sunnmøre fotballkrets. Dette er et lag Vålerenga skal slå – hver gang.

 

Hockeynytt

Vi snor oss over grensa til Sverige og myser på ishockey. Der borte er det nemlig is og Magnus Fischer og Jørgen Hoff spiller U20 Super Challenge i Karlstad. Norge vant den første kampen 3 – 2, i går møtte de Helsingfors og så vidt vi skjønner scora Norge to mål i den kampen. Det finnes ikke et jævla resultat å oppdrive, ikke et jævla kampreferat heller. Hvem som har scora? Vi aner ikke. Dagens kamp mot Färjestad kan sees live her. Det er uten kommentator, men i hvert fall et tilbud å få sett kampen. På Sotahjørnet er vi mildt sagt skuffa over at hockey.no ikke har et kløyva ord om kampa. De har klart å legge ut video av Norges mål i kampa, men de klarer ikke å fortelle hvem som scora og hva resultatet blei. Det er rett og slett ræva av forbundet og det minste man kan kreve dersom man i det hele tatt ønsker å få en notis om det på sportssidene i avisene. Det spilles sluttspill lørdag og søndag. Det kommer sikkert ikke noe da heller, for da har vel forbundet ferie, akkurat som de hadde da de skulle sende en epost for å få Vålerengas damelag ut i Europa…

 

Slo tilbake

Etter et fryktelig tap i Askerhallen slo vålerenggutta tilbake på Jordal i går. Jonas Oppøyen, Cato Cocozza og Mark McCutcheon sørga for at det sto 3 – 0 etter første periode. I andre periode sov som vanlig Vålerenga og det sto 3 – 2 før den siste. Erik Follestad Johansen avgjorde kampen med seks minutter igjen.

 

Zetterström til Enga?

Niklas Zetterström prøvespiller for tida i Vålerenga. Han spilte i fjor i Sundsvall. Forwarden var med i gårsdagens treningskamp. Han fikk ikke med seg poeng i denne kampen. Neste sjanse for å vise seg fram i spill for svensken er førstkommende torsdag mot kjøpeskauen på Jordal.

 

Vålerenga over alt og over alle

Med litt hjelp av gode venner på facebook, kom vi over en artikkel i dagbladet om trening med en masse bilder av Vålerenga Hockeys Marlene Günther. Det er jo sånn passe relatert. Dessuten har vi lest en bra kommentar av Reidar Solli i dagsavisa om blant annet enn trener ved navn «Hroar». Det er også sånn passe relatert. Til slutt har vi sjøl skrivi en sak om OL i Oslo i 2022 og det er absolutt relatert til Vålerenga.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 11:00 Fotball: Danmark – Norge J16, UEFA Development Tournament, Kielce

Fredag 15:00 Hockey: Färjestad – Norge G20, U20 Super Challenge, Løfbergs Lila Arena

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Lørdag 15:00 Fotball: Klepp – Vålerenga Damer, Toppserien, Klepp Stadion

Lørdag xx:xx Hockey: Sluttspill Norge G20, U20 Super Challenge

Søndag 13:00 Fotball: Aalesund – Vålerenga G16, NM kvartfinale, Color Line Stadion

Søndag 15:00 Fotball: Vålerenga 2 Damer – Nordre Trysil, 2. div avd 1, Valle kg 2

Søndag 18:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Lillestrøm, Tippeligaen, Ullevaal Stadion

Søndag xx:xx Hockey: Sluttspill Norge G20, U20 Super Challenge

 

  1. […] Halléns hensikt å hindre Erik Loe i å stille som kandidat til presidentvervet i Stengelgate etter 1. uke. Og til slutt av saken har konkludert og også tatt tak i medieavtalen og konkludert om at […]