OL i Oslo i 2022

23.08.2013 av under Vålerenga | 1 kommentar

Vi har registrert osloborgernes nylige negativitet til et OL i Oslo i 2022. Vi reagerer også på at mange av Vålerengas supportere er negative. Vi tar derfor for oss hvilke effekter et OL i Oslo vil ha for byen vår. Jordal Amfi blei bygd til OL i 1952. Uten dette OL hadde det aldri blitt ishockey i Vålerenga, det hadde ikke vært noe hall her. Bortsett fra et tak på 1970-tallet er ingenting gjort med amfien siden. Oslo kommune bevilger ikke penger til dette, det kommer de aldri til å gjøre. Si at de skal, jo da – for det gir stemmer. Gjøre det – aldri! Bare se på stadionsaken på Valle, alt treneres.

Med OL i 2022 får man en frist, ny Jordal Park vil stå ferdig i god tid før OL. Åpningsarenaen må også bygges, det er Vålerengas stadion på Valle og så blir det en ishall ved siden av. Infrastrukturen i området vil bli kraftig oppgradert. Skal du reise med bil ut fra Vallhall i 16-tida i dag, så står du i en evighetskø på grunn av kommunens manglende bevilgning til oppgradering av infrastrukturen i området, på tross av at det er byggi en bråte kontorer der.

Bare et tak har Oslo tatt seg råd til siden OL i 1952. Ny Jordal Amfi kommer med OL.

 

Ser man på Lillehammer OL og den positive effekten av infrastrukturen opp til Lillehammer, og i Lillehammer, så er det naturligvis slik i planene for OL i Oslo at dette også ligger inne. Det er en type oppgradering som er tvingende nødvendig, men som politikerne bruker 100 år på å gjennomføre. Tidsfristen OL gir gjør at dette bankes igjennom på 6 – 7 år. Det blir et løft både for biltrafikk og kollektivt. Blant annet vil ikke kommunen og ruter bruke penger på å forlenge t-banen til Tryvann og det flotte vinteranlegget som er bygd der. Det kommer med OL. Det samme gjør T-bane til Lørenskog.

Tryvann Vinterpark er flott, men utilgjengelig kollektivt. OL tilgjengeliggjør den for alle.

 

Til OL i 1952 blei studentboligene på Sogn bygd. Så vil det også bli bygd en helt ny deltakerlandsby i Oslo i et område som i dag ligger helt brakk og utilgjengelig. Oslo vil få en ny bydel og et tungt pressa boligmarked vil lettes betraktelig og et kjempeløft for Groruddalen vil det være. Dette vil i tillegg til boliger også gi studenter tak over huet. Også dette ordnes på 6 – 7 år i stedet for rundt omkring 40 år som Oslo kommune vil bruke på dette med vanlig saksprosedyre. Etter studentbyen på Sognsvann har idrettshøyskolen, toppidrettssenteret, løypa rundt Sognsvann og idrettsanleggene kommi. Sannsynligvis vill ingen ting av dette eksistert der oppe uten OL i 1952. Nå er det Groruddalens tur til å få sitt løft.

Benytter du deg av Sognsvann, tenk hva området ville vært uten OL i 1952.

 

Vi er nesten ferdige, men i dag står Oslos ishaller uten is 10 uker mer i året enn resten av Norge og europa. Årsaken er at Oslo kommune ikke ser at de har råd til å ta seg tid til dette. Oslo og våre skattebetalere har i årevis betalt gildet for resten av Norge, ei bru til flertallige milliarder kroner til små landsbygder som ikke vil ha fergetrafikk lenger. Nå har vi en alle tiders sjanse, resten av Norge vil være med å betale utbygginga av infrastrukturen i Oslo. Resten av Norge vil gi noe tilbake til Oslo – ikke bare ta. Det vil lette på all den infrastrukturoppgraderinga og alle idrettsarenaene som mangler. Det vil bety at Oslo kommune kan bevilge penger litt annerledes. Den nødvendige utbygginga blir i stor del betalt av hele Norge, ikke kun av Oslo kommune. Deler av penga til nødvendig nybygging fra Oslo kommune kan dermed forvaltes om, til is på Jordal, Manglerud, Lørenhallen, Furuseth. Ja, kanskje til og med i Oslo Spektrum. Kanskje får også Prinsdal den ishallen det har vært snakk om å bygge der ute i 25 år, det vil i så tilfelle bli Søndre Nordstrands første ishall.

I 60 år har Oslo vært taperen i utvikling. Etterslepet gjør at is i hallene ikke kan prioriteres.

 

Til slutt, hvilken fantastisk sjanse dette er for næringslivet i Oslo. Puber, restauranter, hoteller, severdigheter, sports- og klesbutikker vil alle få et kjempeløft av et OL. Reklameverdien av Oslomarka vil også skape turismeoppsving, det så vi ved VM i Holmenkollen og OL når ut til så ekstremt mange flere. Dette er bare noen av alle fordelene du som osloborger eller borger i kommunene rundt Oslo får med et OL i Oslo. Med alt dette i tankene skal du være passe idiot for å stemme nei til OL i Oslo i 2022 ved dette valget. Et ja til OL i Oslo er en stemme til og for Oslo. At politikerne ikke vil fortelle de gode sidene ved OL, er fordi de er bønder som står på Oslolista og ikke bryr seg en dritt om Oslo. Dessuten fortjener vi en folkefest…

 

  1. […] Det er også sånn passe relatert. Til slutt har vi sjøl skrivi en sak om OL i Oslo i 2022 og det er absolutt relatert til […]