Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Snytt for seier

20.08.2013 av under Gjetord | Ingen kommentarer

En assistentdommertabbe fratok Vålerenga seieren i tippeligaoppgjøret på Lerkendal lørdag. Jan Gunnar Solli hadde åpent mål, sto mutters aleine på syv meter og kunne breiside kula i mål. Men 1,5 meter på riktig side for Torgeir Børven var ikke bra nok for assistentdommeren som med det forærte Rosenborg ett poeng og stjal to fra Vålerenga. Ettersom det samme skjedde i Tromsø, altså at assistendommertabben forærte Aalesund to poeng, så ser veien opp til bronseplass nå håpløst lang ut.

 

Og Vålerenga skapte mest på Lerkendal, hadde ballen mest og var soleklart best i første omgang. Men foran mål stemte det ikke. Allikevel var de få sjansene som blei skapt foran Rosenborg sitt mål. I andre omgang var det jevnere og bortsett fra den sjansen Jan Gunnar Solli blei snytt for, så fikk Rosenborg sin halvsjanse. Et knallhardt skudd som hadde gått inn på en hvilken som helst annen keeper, men som aldri går inn på Gudmund Kongshavn. Kongen har reflekser for viderekomne. Derfor har da også Oslo Kommune oppkalt den siste videregående skolen etter ham.

 

Det er typisk at spillere uten skadehistorikk blir skada så fort de kommer til Vålerenga. Joseph Baffo er intet unntak og nå er Marcel førstevalg på høyrebacken igjen. Heldigvis blei det ikke beinbrudd, men tre uker er han i hvert fall ute. Vålerenga må nå vinne resten for å klare å ta igjen Aalesund. 11 poeng på ti kamper – tror vi skal satse på cupen.

 

Juniorgutta ute av NM

Det blei stopp i åttendelsfinale, eller den moralske finalen. Stabæk blei for sterke på Nadderud, sjøl om Vålerenga skapte mest, blei snytt for straffe; men klarte heller ikke å score på mer enn tre av fem straffer. Da var det lite som kunne bety seier når ingen Stabækspillere skøyt utafor og Marcus Engebretsen kun redda ett skudd. Kampreferat finner du her.

 

Rekrutta til Drøbak

Det samme laget som tapte for Stabæk reiser til Drøbak i dag. Drøbak/Frogn ligger poenget bak Vålerenga 2 kun har tatt seks poeng på de ni siste kampa. Det forteller litt om hvilken formsvikt det er i laget. Så får de nå heller ikke hjelp fra a-stallen og vi lurer litt på hvorfor Ivan Näsberg ikke får spille kamper for tida. Uansett, det er ikke bak det har vært problemer for rekrutta i det siste, for mens de scora 24 mål på de første syv kampa, har de altså bare scora ni på de siste ni. De har altså gått fra et snitt på 3,4 til et snitt på 1,0.

 

Men nå starter skolen igjen i dag, og om et par uker bør Vålerenga ha sondert inn nye spillere fra Wang-kullet. Da kan fort trenden snu på nytt. For akkurat for øyeblikket har det vært mye belastning på få spillere og dalende formkurve på de aller fleste. Kampen streames på Ditt Oslo med silkemyk kommentering av Klanens Web Radio.

 

Togstasjonen

Vi er ikke spesielt glad i reiser til togstasjonen ved atomreaktoren, men rekruttdamene må dessverre opp dit i kveld. Med seier mot laget på syvende plass vil plassen være så og si redda med åtte serierunder igjen. Da vil det være stor avstand ned til tiendeplassen, for Vålerenga 2 som med seier kan klatre fra sjette til 4. plass i 2. divisjon.

 

Stengelgate

I dag starter rettsaken angående overgangen til Veigar Páll Gunnarsson, Dawda Leigh og opsjonsavtalen på Herman Stengel. Truls Haakonsen er anmeldt fra Vålerenga side som den eneste. Det er satt av fire uker til rettsaken så dette vil være en gjenganger framover – når vi har tid. Det har vi ikke i dag.

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Drøbak/Frogn – Vålerenga 2 Herrer, Oddsenligaen avd 1, Seiersten Stadion

19:00 Fotball: LSK Kvinner 2 – Vålerenga 2 Damer, 2 div avd 1, LSK-hallen