Ute av NM etter straffer

19.08.2013 av under 2013, Fotball, Herrer, VIF | 1 kommentar

Det flyter definitivt ikke for Vålerengas unggutter som etter seieren i NTF U19 har slitt mer og mer. Så også da det var klart for åttendelsfinale i norgesmesterskapet borte på Nadderud stadion. Før kampen var det klart at det mangla svært mange spillere på Vålerenga. Ghayas Zahid er på utlån i Ullensaker/Kisa. Øyvind Knutsen, Ivan Näsberg, Marcel og Mathias Blårud var i tippeligatroppen på Lerkendal. I tillegg var Moussa Nije skada. Stabæk på sin side mangla kun Herman Stengel.

Symptomatisk for kampen, alt blei nesten. Foto: Hjesus.

 

Men det var Vålerenga som dominerte kampen. I perioder fikk ikke Stabæk låne ballen, og fikk de låne den, så varte det kun til de kom opp til midtstreken. Men det tok lang tid før det skulle komme en målsjanse. Halve omgangen gikk før Riki Alba blei spilt igjennom på litt skrått hold. Alba bremsa, titta opp, så hvor han ville plassere ballen og la an for skudd – bare for å se forsvarsspiller Mithilan Ahilan få en tå på kula, som for så vidt strøyk lengste stolpe.

 

Samme Alba fikk sjansen fem minutter seinere. Rino Falk-Larsen brøyt en pasning høyt i banen, dro seg ned til linja og slo inn foran mål. Innlegget kom i hoftehøyde og av en eller annen merkelig grunn skulle absolutt Alba bøye seg ned for å heade kula, i stedet for å knée læret inn. Han var sjølsagt ikke mjuk nok og heada rett ned i gresset.

 

Også kampens tredje målsjanse var det Vålerenga som sto for. Monir Benmoussa fikk frispark på høyde med sekstenmeteren, helt ute på linja på høyrekanten. Anders Eriksen slo inn. Simen Omholt-Jensen i Stabækmålet boksa kula ut på rundt 25 meter. Der sto Fitim Kastrati og heada den inn i feltet igjen, høyt rett mot Benmoussa som gjorde det eneste rette. Brasse fra 14 meter. Dessverre rett på keeper Omholt-Jensen.

 

Kampens fjerde målsjanse var det også Vålerenga som skapte, sjøl om det strengt tatt var Stabæk som fikk den. Ali Iqbal hadde tilsynelatende full kontroll på høyre side i forsvar. Marco Hjorth lå tre fire meter bak ham, litt nærmere mål. Med all verdens tid bestemte Iqbal seg for å spille tilbakespill til Engebretsen. Helt greit det, hvis han hadde slått en pasning. Problemet var at Iqbal aldri slo en skikkelig pasning. Han pirka så vidt borti kula og forærte Hjorth en enorm sjanse aleine med Engebretsen. Engebretsen kom ut, gjorde målet mindre og Hjorth forsøkte å sette den i korthjørnet. Der var det ikke plass, kula gikk i nettveggen.

 

Vålerenga fortsatte å skape målsjanser, denne gang riktig vei. Falk-Larsen vrei spillet nydelig over mot høyre side der Benmoussa sto helt umarkert.Innlegget var hardt mot Alba, men blei brutt av et Stabækbein rett før Alba skulle styre det inn. Alba blei stående inne i femmeteren, to meter fra målstolpa. Det var et dumt valg. Jesper Solli sto nemlig akkurat der kula havna, vendte herlig vekk oppasseren sin og plasserte kula rett mot målet, som det ikke var en eneste Stabækspiller som kunne hindre ballen å gå inn i. Kun ryggen til Alba og Solli traff sjølsagt midt på den ryggen.

 

Vålerenga fikk hjørnespark som Kastrati slo inn. Stabækforsvaret klarerte ut på sekstenmeterstreken og Falk-Larsen dro til på direkten, men en meter for høyt og når Vålerenga ikke scora på sine sjanser ville det vært helt typisk om Stabæk satt sin. To mminutter før slutt blei Hjorth spilt igjennom aleine med Engebretsen. Nok en gang klarte han ikke å sette kula innafor stengene. Dermed blei det målløst til pause.

 

I andre omgang var det Stabæk som begynte best. Hjorth fikk en brukbar mulighet etter bare fem minutter, men innlegget fra Eirik Haugstad heada han utafor. Minuttet etterpå kom det innlegg fra samme mann igjen. Vålerenga heada ut men på returen sto Daniel Fredrik Granli og sendte en suser av en markkryper mot Engebretsens høyre hjørne. Engebretsen var Kongshavn-kjapt nede og ga ikke en gang retur.

 

Så begynte Vålerenga å spille ball igjen og bare en feig dommer Knut Ivar Strømstad hindra Vålerenga i å få straffe. Banens klart bestemann, Falk-Larsen kom ned på høyde med femmeterstreken syv meter fra målstolpa på høyre sida i duell med kun én Stabækspiller, Tobias Ødegård. Inne foran mål lå både Alba og Kastrati og én forsvarer. Skuddfinte og tunnell på Ødegård var Falk-Larsen helt fri igjennom mot dødlinja. Med to spillere som plasserte seg fint foran mål var Stabæk i alvorlig trøbbel. Ødegård satte ut beinet og feltet Falk-Larsen. Soleklar straffe. Strømstad dømte hjørnespark, men Ødegård var ikke i nærheten av å være nær ballen. Kompensasjonsdømming for å være en feig dommer. Soleklar straffe!

 

Vålerenga fortsatte å skape sjanser. Denne gang var det Solli som slo ut til Kastrati. Kastrati dribla av en mann og skar inn fra sin venstrekant. Så at det lengste hjørnet var ledig og forsøkte å skru ballen inn der. Dessverre i keeperhøyde. Omholt-Jensen fikk en hånd på den og slo den ut mot hjørnet av femmeteren der Alba forsøkte å stupheade den inn i åpent mål, men traff ikke ordentlig.

 

Aleksander Olsen gjorde sitt første bytte etter dette. Solli gikk ut og Vetle Skåttun kom inn. Det fikk nesten uttelling sporenstreks. Med sin første involvering spilte Skåttun Alba igjennom aleine med keeper Omholt-Jensen. Alba bruker litt tid og plasserer kula forbi keeper. Dessverre brukte han litt for mye tid og høyreback Ahilan hindra Alba i å score for andre gang, denne gang med redning på målstreken.

Vålerengas framtid Rino Falk-Larsen og Jesper Solli blei begge bytta ut. Foto: Hjesus.

 

Benmoussa forsøkte seg så på en volley etter hjørnespark fra Kastrati. Treffet var derimot ikke helt reint og kula føyk skyhøyt over og et og annet ord om kvinnelig kjønnsorgan blei skriki ut, akkurat som om det skulle være noe negativt. Vålerenga kjørte på og Kastrati fikk to sjanser. Den siste etter et dribleraid der alt var perfekt, bortsett fra at avslutninga begynte å skru en halvmeter for seint.

 

Stabæk produserte også et og annet skudd i nettveggen før Falk-Larsen var på farta igjen. På et tilbakespill til Omholt-Jensen, satte han full fart. Omholt-Jensen stoppa kula, titta opp og fikk panikk. Falk-Larsen kasta seg inn i takling og traff kula samtidig med Omholt-Jensen og med mer kraft. Dessverre gikk den en meter på feil side av stolpa og en litt ivrig linjemann vinka ballen ute sjøl om Falk-Larsen nådde den før mer enn halve kula var over dødlinja.

 

På overtid holdt Stabæk på å stjele kampen. Granli har tydeligvis lært at krysset ofte er ledig og skøyt i krysset fra tyve meter. Men krysset var ikke ledig lenge. Engebretsen gjorde nok et Kongshavnsprang og fikk slått kula til hjørnespark. Dermed blei det to ganger fem minutter med ekstraomganger og da valgte Olsen å ta ut Falk-Larsen og sette inn Simen Hestnes.

 

Den første ekstraomgangens eneste målsjanse var et skudd fra Benmoussa fra tyve meter. I andre omgang var det først et Stabækskudd rett på Engebretsen før Alba kriga seg igjennom forsvaret, men dessverre var i ubalanse da han skulle sette kula forbi keeperen. Og etter ni minutter og 32 sekunders spill på banen, blei Hestnes ofra for at Niklas Castro skulle inn å skyte straffe.

 

Vålerenga skulle ta den første straffa og kaptein Monir Benmoussa gikk fram for å vise hvordan det skulle gjøres. Det så ut som han sleit med å få plassert ballen på straffemerket og måtte spørre dommeren om ballen måtte ligge akkurat der. Det måtte den. Benmoussa la kula tredve centimeter over krysset. 0 – 0.

 

Marco Hjorth tok Stabæks første straffe. Knallhardt, til venstre for Engebretsen helt ute ved stolpa. Engebretsens tredje Kongshavnredning for kvelden. 0 – 0.

Hassan Rahmani var sikkerheten sjøl. 0 – 1.

 

Daniel Fredrik Granli skøyt en markkryper midt i mål. Engebretsen gikk til høyre og klarte akkurat ikke å bli liggende igjen nok med foten til å stoppe kula. 1 – 1.

 

Niklas Castro sin tur og keeper var sjanseløs sjøl om han gikk rett vei. Helt klint i stolpa og knallhardt. 1 – 2.

 

Aketchi Luc-Martin Kassi tok den neste for Stabæk og Engebretsen valgte feil side. 2 – 2.

 

Riki Alba sin tur. Til venstre for keeper, men ikke langt nok ut. Keeper redda. 2 – 2.

 

Morten Thorsby sin tur og igjen valgte Engebretsen feil side. 3 – 2.

 

Fitim Kastrati sin tur og han skrudde den nesten opp i krysset. 3 – 3.

Jeppe Arctander Moe avslutta de fem straffene til hvert lag. Engebretsen måtte redde. Engebretsen gikk til venstre, rett vei; men Moe sin straffe satt limt i stolperota. 4 – 3.

 

Dermed er Vålerenga ute av NM for G19. Meget skuffende for et lag som har fått en kraftig formsvikt etter NTF U19 og der mange av de som har vært toneangivende har tatt et steg opp i tippeligatroppen. Allikevel, etter spill og sjanser burde de vinni denne kampen lett. Men det er én ting som teller i fotball – og det er å score mål. Det klarte aldri Vålerenga på alle sine sjanser.

 

Stabæk G19 – Vålerenga G19 4 – 3 (0 – 0, 0 – 0, 0 – 0, 0 – 0)

17.08.2013 15:00

Nadderud Stadion

NM G19 åttendelsfinale

Ca 250 tilskuere

 

Stabæks lag:

Simen Omholt-Jensen

Mithilan Ahilan – Sander Grønli Nordeide – Tobias Ødegård – Jeppe Arctander Moe

Andreas Henrik Jenssen

Christoffer Bjarre Solbakken – Fredrik Borenstein

Eirik Haugstad – Marco Hjorth (c) – Daniel Fredrik Granli

 

Vålerengas lag:

Marcus Engebretsen

Ali Iqbal – Dodou Gaye – Anders Plassen – Anders Eriksen

Hassan Rahmani

Rino Falk-Larsen – Jesper Solli

Monir Benmoussa (c) – Riki Alba – Fitim Kastrati

 

Vålerengas beste: Rino Falk-Larsen

 

Kampfakta:

63   Ut Jesper Solli (Vålerenga)
63   Inn Vetle Skåttun (Vålerenga)
83   Gult Marcus Engebretsen (Vålerenga)
91   Ut Rino Falk-Larsen (Vålerenga)
91   Inn Simen Hestnes (Vålerenga)
100   Ut Simen Hestnes (Vålerenga)
100   Inn Niklas Castro (Vålerenga)
100   Straffe Monir Benmoussa (Vålerenga)
100   Straffe Marco Hjorth (Stabæk)
100 0 – 1 Straffe Hassan Rahmani
100 1 – 1 Straffe Daniel Fredrik Granli
100 1 – 2 Straffe Niklas Castro
100 2 – 2 Straffe Aketchi Luc-Martin Kassi
100   Straffe Riki Alba (Vålerenga)
100 3 – 2 Straffe Morten Thorsby
100 3 – 3 Straffe Fitim Kastrati
100 4 – 3 Straffe Jeppe Arctander Moe

 

Målsjanser Stabæk Vålerenga  
1. omgang 2 5  
2. omgang 6 6  
1. ekstraomgang 0 1  
2. ekstraomgang 1 1  
Totalt 9 13  

 

Cornere Stabæk Vålerenga  
1. omgang 1 5  
2. omgang 4 4  
1. ekstraomgang 1 0  
2. ekstraomgang 0 0  
Totalt 6 9  

 

  1. […] Det blei stopp i åttendelsfinale, eller den moralske finalen. Stabæk blei for sterke på Nadderud, sjøl om Vålerenga skapte mest, blei snytt for straffe; men klarte heller ikke å score på mer enn tre av fem straffer. Da var det lite som kunne bety seier når ingen Stabækspillere skøyt utafor og Marcus Engebretsen kun redda ett skudd. Kampreferat finner du her. […]