Trener med alzheimer

12.08.2013 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Gjetordet tar sjølsagt for seg helga. På fotballsida innebærer det en trener som er soleklar favoritter til å vinne århundrets alzheimerpris, vi krisemaksimerer og mister spillere og får spillere. Dessuten har det vært spilt toppserie og rekruttball har vi også en del om. Gjetordet handler mye i dag mye om fotball, litt om børst, men aller først starter vi med hockey.

Gjetordet mistenker at Rekdal lider av alzheimers syndrom. Foto: Hjesus.

 

Svenskehandel

Da Madelen Rognaldsen avgjorde NM-finalen 17. mars i år, sørga for Vålerengas 50. NM-gull og 43. bøtte. I forrige uke lå Ulf Johansson langflat etter henne, knøyt lissene på skøytene hennes før hver eneste treningsøkt i Kinnarps Arena i Jönköping og lovte henne gull, heder, ære og en neve svenske kronor bare hu satte signaturen sin på det hvite papiret i HV71. For i en stygg gul drakt overbeviste Madde under prøvespillet.

 

Det gjensto bare ett problem. Madelen Rognaldsen er 17 år. Hu bestemmer ikke sjøl og da pappa’n til Madde nekta, så det ut til at hu skulle ikle seg den vakre blå vålerengadrakta også denne sesongen og vinne både serien og bøtta. Etter flere roughinger i familiens hus på Manglerud er alt derimot snudd opp ned og Rognaldsen blir svenske allikevel. Krise!

 

Øiseth til Vålerenga

Når vi først er inne på hockeyjentene så passer det å ta med at J18-landslagets Julie Øiseth spiller for Vålerenga neste sesong. Backen spilte i fjor i Sparta, men nå blir det altså retur til Jordal. Så da teller vi denne helga med én løper ut og én back inn. Klarer de å gjenta fjorårets seriegull og bøtte?

 

Seier

Et annet vålerengalag som tok seriegull i fjor er hockeygutta; men der røyk dessverre bøtta. Søndag spilte de sin første treningskamp for året, Rosenborg blei nedsabla 7 – 2. Tobias Lindström åpna med sitt første mål i vålerengadrakta. Magnus Fischer og Rasmus Juell økte ledelsen før trønderne reduserte i første periode. Midtperioden starta med nok en redusering før Jesper Hoel og Jonas Oppøyen sørga for en klar ledelse før siste periode. Fredrik Csisar og Filip Gunnarsson fastsatte sluttresultatet til 7 – 2.

 

Det er godt å se at både Linström (ett mål og én målgivende) og Juell (ett mål og to målgivende) har åpna poengkontoen allerede fra første treningskamp. Også nykommer Jonas Knutsen fikk med seg én målgivende. Resten er av spillerne var alle i klubben i fjor, men vi er spente på flere signéringer fra Jordal. Det er fortsatt plass til flere spillere – når signerer Aleksander Bonsaksen?

 

Børst & Ball!

Mange tvilte på at Børst & Ball i det hele tatt skulle bli en realitet. Men under Dyvekes Bru var det ikke lenger tvil. Det var rett og slett helt rått. Fredag med Frank Znort. Lørdag med Riots, Vålerenga Symfoniorkester, The Carburetors, Whalers, Valentinerne og Raga Rockers. Søndag var DJenes dag. Alle leverte!

 

Ingen skulle tru det var mulig, men Nimo Gasparini nekta å gi opp da det så som mørkest ut. Og til slutt fikk altså Klanen sin 100-årsfest. Tre dager med Børst & Ball – tidenes bursdagsfeiring. Tidenes festival. Kort sagt: Helt rått! Mens Øyafestivalens deltakere subba ut av middelalderparken, kom vålerengasupportere hoppende på adrenalin ut av Dyvekes Bru. Det er bare å bøye seg i støvet og takke for festen. Det var rett og slett helt rått.

 

Uavgjort

Vålerengas damelag reiste til undulathallen og var nærmest å ta med seg alle tre poenga på lørdag. Det blei derimot 0 – 0 etter et stolpetreff og snubling i egne bein på åpent mål. Vålerenga blei dermed det andre laget til å ta poeng i den undulathallen. De første var serielederne. Litt typisk at Vålerenga spiller godt mot de gode og roter seg bort mot drittlaga. Det er derfor de ligger som de ligger på tabellen. For øyeblikket er de på 8. plass, men bare tre poeng skiller laget fra 5. plassen. Kampreferat ligger her.

 

Og når vi først er inne på uavgjort, så sørga rekruttjentene for at det blei 1 – 1 i 2. divisjon i går også. Bækkelaget scora på sitt første angrep, men Vålerenga slo tilbake seint i 2. omgang. Nylig uttatt på J16-landslaget Frida Løvlie Bråttum sørga for utligning og poengdeling. Like etterpå hadde Vålerenga nok en ball i nettet, men dagens inkompetente dommer annullerte det for angrep på keeper. Den samme dommeren som seint i første omgang blåste for holding da Julie Simonsen Solberg var igjennom og linjemannen korrekt vifta som en gal for holdinga som skulle ha ført til rødt kort. Dommeren derimot, valgte å droppe ballen til keeper i stedet, sjøl om linja sto på sitt om holdinga. Den samme dommeren ga heller ikke Vålerenga straffe da en av Bækkelagets stoppere redda ballen på målstreken med hånda. Sånn er det i andre divisjon.

 

U23-landslaget

Bronsen på ærespallen i dag går til to spillere. Gudmund Kongshavn og Torgeir Børven er begge tatt ut på U23-landslaget som møter Tyrkia i finalen i International Challenge Trophy Cup på Sør Arena. Moro det, da har vi noe å se fram til denne uka.

 

Trener med alzheimer

Vi finner ingen annen forklaring. Coaching i verdensklasse byttes ut med alzheimer i verdensklasse. 4. april signerte Vålerenga med Jan Lecjaks. Dagen etter tapte Vålerenga 2 – 0 mot Odd, med tidenes mest ustabile forsvar. Lecjaks fikk toer på VG-børsen. Nå henta vi Joseph Baffo. Man skulle jo tru at Kjetil Rekdal hadde en læringskurve; men nei. Nok en gang gjorde han samme tabbe. Baffo blei kasta rett inn på høyreback, fikk riktignok en treer på VG-børsen; så det gikk litt bedre enn med Lecjaks, men det var like kaotisk i forsvaret.

 

På 0 – 1 slapp Baffo mannen sin, som i sin tur scora. På 0 – 2 lå hele forsvaret feil og det er tre startspillere mot to vålerengabacker på den sida. På 0 – 3 stopper Baffo å løpe fordi han trur det er offside. Katastrofestart på vålerengakarrieren nok en gang. Man skulle jo tru at Rekdal lærte av feilen med Lecjaks; men nei – samme tabbe to forskjellige overgangsvinduer. Gratulerer! Lecjaks frisparkmål var lekkert, men hjalp lite. 1 – 3 mot bånnlaget Start som nå har tatt 1/3 av alle poenga sine mot Vålerenga.

 

Purungt!

Rekruttguttas startelver i dagens oppgjør mot Skarbøvik holder en snittalder på svimlende 18 år og 143 dager. Tar vi med oss benken også, så er snittalderen nede i 18 år og 54 dager. Eldstemann i troppen er Øyvind Knutsen med sine 19 år og 149 dager. Han har med seg tre andre sisteårs juniorer; Anders Eriksen, Monir Benmoussa og Fitim Kastrati. Ellers er det syv søttenåringer og syv attenåringer Aleksander Olsen har til rådighet når ålesunderne gjester Vallhall.

 

Kampen vises direkte på Ditt Oslo med Klanens Webradio som kommentatorer. I pausa kommer Rekdals assistenttrener Michael Schjønberg. Det er fullt mulig å stille han spørsmål. Du skriver da KWR <ditt spørsmål og gjerne også navn> i en SMS og sender den til 2242 før kampen eller i løpet av første omgang. Tjenesten koster fem kroner.

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Vålerenga 2 Herrer – Skarbøvik, Oddsenligaen avd 1, Vallhall