Hjernevaska av Sócrates…

12.08.2013 av under 2013, Damer, Fotball, VIF | 1 kommentar

Vi husker ham, i hvert fall vi som var født litt før denne helga. Vi snakker om Sócrates Brasileiro Sampaio de Souza Vieira de Oliveira. Kaptein på tidenes beste fotballag, Brasil i 1982. Doktoren! Guden! Men han hadde en feil, og det var feilen som gjorde at Brasil aldri vant noe med ham, hverken i 1982 eller i 1986. Og den feilen har han tydeligvis hjernevaska Kristin Haugstad med før han spaserte til de evige jaktmarker for to år sida. Det er ikke mål hvis det ikke er pent!

Kristin Haugstad under oppvarming. Foto: Hjesus.

 

Men kjære Haugstad; mål teller like mye i protokollen sjøl om de ikke er perler. Det er faktisk greit å sette kula i nettet sjøl om det er åpent mål og du står på fem meters hold. Du trenger ikke å lime den i vinkelen fra 25 meters hold hver jævla gang. Vi godtar at du også dytter lærkula over mållinja – spesielt når det betyr forskjellen på ett og tre poeng mot undulater fra stasjonsbygda. Ikke hør på Sócrates. Sócrates tok feil. Akkurat som cup er cup og stafett er stafett, så er faktisk mål rett og slett fortsatt bare mål…

 

Vålerenga starta rått og brutalt aggressivt mot undulatene og Nana Gram terroriserte undulatstopperne Marita Skammelsrud Lund og Anne Myren Stenstvedt mer i kampens første halvtime enn Hamas har terrorisert Israel siden 1948. Skammelsrud Lund og Myren Stenstvedt blei redusert til en eneste stor feilpasning som Tina Wulf eller Ina Skaug brøyt i midtbaneleddet.

 

Men det var undulatene som fikk kampens første målsjanse, typisk nok for dårlige lag som blei spilt baktunge. Vålerenga hadde hjørnespark fra høyre og sendte sjølsagt midtstopperne opp i angrep. Det førte til at Emilie Bosshard Haavi kunne kontre. Men som undulater flest er det lite presisjon i føttene hennes. Skuddet gikk i nettveggen, det var spilt i seks minutter og det var det eneste vi så av gulsvarte målsjanser den første halvtimen.

 

I stedet var det Vålerenga som kom nærme. På det neste hjørnesparket raga kaptein Hanne Mellingsæter høyest og fikk avgårde en hard heading. Dessverre sto det en undulat ved stolpa og hindra mål. Så var det Myren Stenstvedt sin tur til å styre showet. Gram terroriserte henne, plaga henne og fikk henne til å gjøre akkurat som hu ikke ville. Skaug brøyt på 35 meter, spilte ut til høyreback Rebecca Angus som klinka til på direkten fra 17 meters hold. Hardt, kontant og upresist.

 

Det skulle bare gå minuttet seinere før det var Skammelsrud Lund sin tur til slå en vakker feilpasning. Nok en gang var det Gram som var terroristen og denne gang var det Wulf som brøyt på 25 meters hold. Hu tok med seg kula ut mot høyre, serverte Maren Hauge ute på kanten som slo inn mot en umarkert Gram på det bakre hjørnet av femmeteren. Headinga gikk tilbake mot det lengste krysset, men målet sto dessverre en halv meter feilplassert, trur vi, for det er ikke lov å bomme på sånne sjanser.

Nana Gram traff ikke nettmaskene. Foto: Hjesus.

 

Vålerenga fortsatte å skape målsjanser med knollen. Den neste var et frispark på midstreken som Elisabeth Bakken plasserte på hårbåndet til Angus. Nok en gang blei dessverre læret plassert på feil side av målstolpen, som mer og mer framsto som feilplassert.

 

Det skulle gå en halvtime før undulatene slapp til. Et frispark på 17 meter måtte til, men Oda Bolkan Fugelsnes traff heller ikke innafor stengene og så rett etterpå skøyt Skammelsrud Lund fra 25 meter, men var fortsatt så rysta av Gram at heller ikke skudda hadde adresse.

 

Så er det da sånn med terrorister at de gjerne ofrer seg sjøl for en god sak. Gram er i så måte intet unntak. I forsøket på å skade Ingrid Moe Wold endte hu med å ofre sitt eget kne. Ut på båre og inn med Marte Berget. Rett før pause, klassisk Vålerenga. Og i pausa fortsatte Cecilie Berg-Hansen å gjøre bytter. Ut med Ina Skaug, inn med Solveig Gulbrandsen.

Solveig Gulbrandsen fikk én omgang mot undulatene. Foto: Hjesus.

 

Ikke skjønte vi mye av det byttet. Skaug, som sammen med Wulf hadde eid midtbanen i første omgang blei altså bytta ut – mot ei gammel dame. Ikke for det da, undulatene la om taktikken i pausa og gikk tilbake til det de er vant med der oppe på togstasjonen. Høye baller over midtbaneleddet. Det fungerte jo for så vidt såpass bra at Vålerenga slutta å produsere målsjanser, mens undulatene fikk til noen små målsjanser. Fire målsjanser på de første 25 minuttene av andre omgang, alle fire var forøvrig headinger og ingen bød på et eneste problem for Caroline Knutsen. Så kom Kristin Haugstad inn for Kristin Carlsson.

 

Og endelig, etter en halvtime av andre omgang kom Vålerenga framover. Haugstad gikk på løp, Gulbrandsen slo en mislykka gjennombruddspasning. Det viste seg derimot å være ei finte og undulatene gikk fem på. Sola plukka returen fra forsvaret og slo i stedet inn mot Angus som fikk stå på femmeteren å heade – utafor!

 

Nå bølga spillet fram og tilbake. Undulatene skøyt skyhøyt over fra sekstenmeterstreken to minutter seinere, mens ytterligere to minutter seinere var det Vålerengas tur. Ingrid Schjelderup drusa til, men skuddet blei blokkert. På returen kom Wulf og klinte til fra 18 meters hold, men også dette målet sto tydeligvis ikke der vålerengajentene mente at det skulle stå. Vålerenga overtok mer og mer og sjøl om undulatene pressa på for utligning skapte de lite, i stedet var det Vålerenga som nesten avgjorde tre minutter før full tid.

Ingrid Schjelderup starter et vålerengaangrep. Foto: Hjesus.

 

Wulf tok et raskt frispark på midstreken til Sola, som forserte rundt ti meter med kula. Deretter spilte hu vegg med Hauge og fikk tilbake kula på hjørnet av sekstenmeteren. Hu skrådde inn til tolv meter og dro av avgårde et stegskudd med retning for lengste stolpe. Tinja-Riikka Korpela skal prise seg lykkelig for at hu er fisefin med lange fingernegler. En brekt negl var akurrat nok til å endre retninga såpass at skuddet traff innsida av stolpen og på returen kom Kristin Haugstad. Mutters aleine på femmeteren. Åpent mål. Bare å breiside kula i nettet. Alt for enkelt. La oss gjøre det pent. Haugstad spente bein på seg sjøl og lå sidelengs i lufta for å score tidenes vakreste perle. Problemet var bare at hu sendte kula i retning hjørneflagget.

 

Haugstad, du kunne sendt 252 tilskuere hjem til straffeskjending av sauer, kuer og hva nå slags husdyr de har på jordene sine rundt togstasjonen. Du trenger ikke å score perler hver bidige gang. Det er faktisk lov til å breiside kula i åpen kasse nå og da. Ikke hør på Sócrates. Sócrates tok feil. Joda, Vålerenga blei det andre laget til å ta poeng fra Setskog i undulathallen i år, men vi kunne blitt det første til å ta tre poeng der. Og når poenga skal telles opp etter sesongen, så teller ikke perler mer enn gråsteinsmål. Mål er mål!

 

LSK-Kvinner – Vålerenga Damer 0 – 0 (0 – 0)

10.08.2013 15:00

LSK-Hallen

Toppserien

252 tilskuere

 

LSK-Kvinners lag:

Tinja-Riikka Korpela

Brita Hansen – Marita Skammelsrud Lund – Anne Myren Stenstvedt – Marit Sandvei

Oda Bolkan Fugelsnes – Lisa-Marie Woods – Ingrid Moe Wold – Emilie Bosshard Haavi

Isabell Bachor – Lene Mykjåland

 

Vålerengas lag:

Caroline Knutsen

Rebecca Angus – Elisabeth Bakken – Hanne Mellingsæter – Sharon Hansen

Tina Wulf – Ina Skaug

Ingrid Schjelderup

Maren Hauge – Nana Gram – Kristin Carlsson

 

 

Vålerengas beste: Rebecca Angus.

 

Kampfakta:

45   Gult Nana Gram (Vålerenga)
45   Ut Nana Gram (Vålerenga)
45   Inn Marte Berget (Vålerenga)
46   Ut Ina Skaug (Vålerenga)
46   Inn Solveig Gulbrandsen (Vålerenga)
57   Gult Rebecca Angus (Vålerenga)
57   Ut Lisa-Marie Woods (LSK-Kvinner)
57   Inn Mari Karoline Knudsen (LSK-Kvinner)
57   Ut Lene Mykjåland (LSK-Kvinner)
57   Inn Madeleine Giske (LSK-Kvinner)
63   Gult Ingrid Schjelderud (Vålerenga)
67   Ut Kristin Carlsson (Vålerenga)
67   Inn Kristin Haugstad (Vålerenga)
86   Ut Brita Hansen (LSK-Kvinner)
86   Inn Katri Nokso-Koivisto (LSK-Kvinner)

 

Målsjanser LSK-Kvinner Vålerenga  
1. omgang 4 4  
2. omgang 8 4  
Totalt 12 8  

 

Cornere LSK-Kvinner  Vålerenga  
1. omgang 0 3  
2. omgang 5 1  
Totalt 5 4  

Spillerbørs:

Caroline Knutsen – 8

Ingen feil. Ute på sekstenmeteren de gangene LSK-Kvinner forsøkte seg i bakrom. Ingen returer, konge i feltet, ute på sekstenmeteren og plukka de forsøka der undulatene prøvde seg i bakrommet.

 

Rebecca Angus – 8

Hva skal man si. Konge på høyrebacken. Etter tyve frustrende minutter blei Haavi så lei av Angus at hu bytta plass med Lene Mykjåland og dytta Isabell Bachor ut på venstrekanten i stedet. Uten at Bachor for så vidt fikk til noe mot Angus. Offensivt god og nære på scoring.

 

Elisabeth Bakken – 7

Konge i nesten alle duellene. Spilte de første 89 minuttene uten å gjøre en eneste feil. Så feilberegna hu totalt spretten i en ball og forærte Madeleine Giske en skuddmulighet rett før slutt. Det kunne kosta oss kampen og fører sporenstreks til poengtrekk.

 

Hanne Mellingsæter – 6

Lagde et par unødvendige frispark i farlige situasjoner, heldigvis på rett side av sekstenmeterstreken. Blei avslørt alvorlig på fart da Haavi kom igjennom i starten av kampen, men så lenge undulatene ikke fikk kontre så gikk det greit. Savner litt mer kreativitet i oppspilla. Veit hu kan.

 

Sharon Hansen – 5

Blei litt veik i noen dueller ute på kanten, men klarte seg stort sett bra. Gjorde svært lite av seg offensivt denne gang.

 

Tina Wulf – 7

En veldig god første omgang. Gjorde en veldig god defensiv jobb i andre omgang. Kun én avslutning.

 

Ina Skaug – 8

Var det noen som så Woods i første omgang? Ikke vi i hvert fall. Skaug regjerte midtbanen og løp undulatene i senk. Stikkord: Ballvinner!

 

Ingrid Schjelderup – 5

Uvanlig anonym. Gjorde dog en god defensiv jobb, men i tierrollen forventer vi serveringer av ypperste klasse. De var mangelvare og siden vi ikke gidder å se på feiende flott forsvarsspill, så belønnes ikke det. Kun én avslutning av spilleren i tierrollen og det skuddet blei blokkert.

 

Maren Hauge – 6

Løper, løper, løper og løper. Kom til noen gode innlegg, men mindre enn vi er vant med. Skapte dog et par hjørnespark som blei farlige og veggen med Gulbrandsen var det klasse over. Bra jobb defensivt.

 

Nana Gram – 8

Dersom Gram hadde spilt nitti minutter, så hadde Vålerenga vinni denne kampen. Etter at Gram gikk ut blei det mindre press på midtstopperne til undulatene og da fikk de lov til å pumpe lange baller sånn de er vant til å spille der oppe. Gjorde en feil. Pådro seg et korrekt gult kort; men skada feil spiller. Det er undulater som skal ut på båre når du takler dem bakfra.

 

Kristin Carlsson – 7

En veldig god første omgang. Løp mye og var en av årsakene til at Vålerenga hadde spillet den første halvtimen av kampen. Blei sliten utover i andre omgang.

 

Marte Berget – 5

Klarte ikke å følge opp kampen fra onsdag. Løp mye, men klarte ikke å skape det samme trøbbelet for midtstopperne som Gram gjorde.

 

Solveig Gulbrandsen – 6

Vi skjønte ingenting av byttet i pausa og sjøl om Gulbrandsen er en god spiller og klarer å forsere med kula og har den nødvendige roen, så mista Vålerenga mye løpskraft i midtbanen med det byttet. Var allikevel nære å score.

 

  1. […] Vålerengas damelag reiste til undulathallen og var nærmest å ta med seg alle tre poenga på lørdag. Det blei derimot 0 – 0 etter et stolpetreff og snubling i egne bein på åpent mål. Vålerenga blei dermed det andre laget til å ta poeng i den undulathallen. De første var serielederne. Litt typisk at Vålerenga spiller godt mot de gode og roter seg bort mot drittlaga. Det er derfor de ligger som de ligger på tabellen. For øyeblikket er de på 8. plass, men bare tre poeng skiller laget fra 5. plassen. Kampreferat ligger her. […]