Børst & ball & kamp & spillerflukt & signeringer

09.08.2013 av under Gjetord | Ingen kommentarer

I dag starter børst og ball – tidenes bursdagsfeiring under Dyvekes Bru. Dessuten er det familiearrangement på Jordal på lørdag og det er både toppserie og tippeligarunde i helga. Hockeygutta spiller sin første treningskamp for året og det skjer ting på spillerfronten. Dessuten tar vi et lite tilbakeblikk på onsdagens og torsdagens kamper. Det er noe av det vi har i dag.

 

Toppserien

På onsdag blei Medkila feid av banen uten at Vålerenga klarte å punktere kampen skikkelig. Jentene kom under 0 – 1 allerede etter fem minutter, men et frisparkmål av Tina Wulf og et langskudd av samme jente som Marte Berget pirka over mållinja førte til 2 – 1 ledelse til pause. Kristin Haugstad drusa inn 3 – 1 og Vålerenga holder fortsatt følge med laga foran på tabellen. Kampreferat her.

Marte Berget scora sitt første toppseriemål for Vålerenga. Foto: Anders Grydeland.

 

Keeper Caroline Knutsen spilte sin første kamp for Vålerenga siden 28. september 2002. Da blei det 2 – 2 mot nettopp Medkila, denne gang kom hu inn for Lill Yvonne Karlsrud som skada seg sjøl og midtstopper Ingrid Søndenå rett før pause. Nå venter Setskog i undulathallen ved togstasjonen på lørdag. I går blei det et stygt resultat der oppe etter at Setskog kontra Vålerenga i senk. I år regner vi med at Vålerengas forsvar har lært å falle av i tide og holder nullen der oppe.

 

Undulatene sikler visst nok på Solveig Gulbrandsen. Hvem gjør vel ikke det? Men hu er Vålerengas eiendom i hvert fall ut sesongen. Vi regner med at hu forlenger med Oslos stolthet også etter sesongen. Tross alt, hvem vil flytte seg fra idyllen på Valle til et kjernekraftverk på Kjeller?

 

Tippeligaen

Vålerengas tippeligagutter varma opp til søndagens oppgjør mot Start med en showkamp mot Liverpool. Gudmund Kongshavn sto som vanlig som en vegg, men allikevel måtte han se to kuler passere seg. Giancarlo González heada inn Vålerengas mål på et hjørnespark. Det sto 2 – 1 til pause. Kongshavn slapp inn ett til og rett før slutt måtte også innbytter Øyvind Knutsen plukke en ball ut av nettmaskene. Dermed endte det 1 – 4.

 

Chuma Anene blir nå leid ut til Stabæk ut sesongen og Stabæk har fått opsjon på å kjøpe spissen. Dermed har klubben bare to spisser igjen i a-stallen. Det er Torgeir Børven og Riki Alba. Det er gjort plass til å hente en spiss nå, men det haster – vinduet stenger ved midnatt søndag. Også midtstopper Simon Larsen leies ut. Han blir Hønefosspiller ut sesongen og også Shåresh Ahmadi er på vei ut nå.

Simon Larsen blir Hønefosspiller ut sesongen. Foto: Hjesus.

 

Når Start kommer til tippeligaen møter de et Vålerengalag i scoringsform. Det kan bli stygt, for Start er laget som slipper inn desidert flest mål i årets tippeliga. Kanskje kan vi få en reprise av 8 – 1 seieren 2. august 2010. Litt skremt var vi den gang, ettersom Start tok ledelsen, men til slutt så det jo ganske fint ut. De siste ti åra har Vålerenga 5 – 1 – 1 på Ullevaal Stadion, så statistikken er definitivt på Vålerengas side.

 

Interkrets

Vålerengas G19-interkretslag var i aksjon i går og det var veldig gledelig for Vålerengas del. Laget vant 2 – 0 etter mål av Simen Hestnes og Harmohan Singh. Kampreferat kan dere lese på vif-fotball.no; men vi skal i stedet forklare hvorfor akkurat denne seieren over Fredrikstad var så gledelig. Det begynner med å Vålerengas første målscorer, Simen Hestnes. Midtbaneterrieren har vært ute hele sesongen med kyssesyke, men nå er han altså tilbake i kamp. Det samme er midtstopper Simen Olafsen, som har vært ryggskada hele sesongen. Olafsen kjempa med Ivan Näsberg om midtstopperplass på G16-landslaget i fjor, det forteller litt om hvilken kvalitetsspiller som er på vei tilbake. Begge to er søtten år og var sentrale på G16-laget som utklassa alle i fjor. Vålerenga topper fortsatt interkretstabellen.

Simen Hestnes er tilbake på banen. Her fra kvartfinale i NM G16 i fjor. Foto: Hjesus.

 

Rekrutt og landslag

For de som ikke kan få nok av fotball, så spiller Vålerengas rekruttdamer hjemmekamp på søndag mot Bækkelaget. Dropper du Børst og Ball, får du en fotballopplevelse på Valle i stedet. Der får du garantert se Frida Løvlie Bråttum, som på onsdag blei tatt ut på J16-landslaget som skal spille UEFA Development Tournament i Polen 21. – 24. august. Motstandere er Polen, Litauen og Danmark. Rekruttlaget ligger på en 6. plass i 2. divisjon avdeling 1.

Frida Løvlie Bråttum er tatt ut på J16-landslaget. Foto: Kenneth Myhre.

 

Hockey

Vålerenga Herrer spiller sin første treningskamp for sesongen på søndag. Motstander er Rosenborg. Litt morsomt er det, for i går signerte Rasmus Juell for Vålerenga. Løperen kommer fra nettopp Rosenborg. Juell scora 17 mål og hadde syv målgivende pasninger for Rosenborg i fjor og var med det den mest poengkåte norske spilleren deres. Han er fortsatt ung, bare 22 år og har fortsatt framtida foran seg og returnerer tilbake til Vålerenga etter 1,5 år i Trondheim.

Rasmus Juell er tilbake i Vålerenga. Foto: Kenneth Myhre.

 

Vålerenga har også henta svensken Tobias Lindström fra Sundsvall. Han er senter og plukker også jevnt og trutt med poeng. 25 år gammel har han 1,5 sesong bak seg i allsvenskan, men spilte i fjor i 1. divisjon.  Dette er em spiller som raskt plukker 50 poeng for Vålerenga i årets serie.

 

Madelen Rognaldsen er kanskje på vei andre veien, fra Norge til Sverige. Hu er for tida i Jönköping på prøvespill for HV71 og forsvinner 17-åringen begynner det å se tynt ut for vålerengastallen i kvinnenes eliteserie. Det trengs spillere inn for å si det pent.

Madelen Rognaldsen prøvespiller for tida for HV71. Foto: Kenneth Myhre.

 

Børst & ball

 I dag starter Klanens bursdagsfeiring, Børst & ball. I kveld er det Frank Znort Quartet som har spesialsydd et program for Klanen. Trond Ingebretsen og Elling og Aslak fra Gatas Parlament kommer også. På lørdag er det en rå stigning som muligens får Øya-festivalen til å gå konkurs. Riots åpner før Vålerenga symfoniorkester tar over. Så følger Carburetors og Whalers opp før kvelden avsluttes med Valentinerne og helt til slutt – selveste Raga Rockers. På søndag er det Djenes dag der de varmer opp til kampen mot Start. Billetter får du hos Sjappa på fyrstikktorget, Verthuset i Strømsveien, Enga Restauranthus i Vålerengagata, Bohemen ved Professor Aschehougs plass, Råkk & Rålls i Akersgata eller hos Last Train i Karl Johans Gate. Prisen er 400 speciedaler.

 

Familiearrangement

lørdag er det familiefest på Jordal for de som har barn. Ragnar Strandbakke, Sval og Don Martin er underholdningsbidragene. I tillegg kommer a-lagsspillerne til tippeliga- og getligalaga. Sånn, da trur vi at vi har fått med oss det som skal skje i helga.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 17:00 Konsert: Børst & Ball, Under Dyvekes Bru

Fredag 18:14 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Lørdag 15:00 Fotball: LSK Kvinner – Vålerenga Damer, Toppserien, LSK-hallen

Lørdag 15:00 Konsert: Børst & Ball, Under Dyvekes Bru

Lørdag 12:00 Konsert: Familiearrangement, Jordal

Søndag 13:00 Konsert: Børst & Ball, Under Dyvekes Bru

Søndag 15:00 Fotball: Vålerenga 2 Damer – Bækkelaget, 2 div avd 1, Valle Kunstgress 2

Søndag 17:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Rosenborg, Treningskamp, Jordal Amfi

Søndag 19:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Start, Tippeligaen, Ullevaal Stadion