Ball possession: 90%.

08.08.2013 av under 2013, Damer, Fotball, VIF | 1 kommentar

Vålerenga tok styringa fra kampstart mot et defensivt orientert nordnorsk lag som viste seg meget dyktige i taklinger bakfra. Den første kom før det var spilt ett minutt og var en stygg ettersleng som det virka som kun var ment for å sette ut Vålerengas stjernespiller Solveig Gulbrandsen, men Gulbrandsen halta seg inn på banen igjen og Vålerenga fortsatte å ha alt spillet, for øvrig uten at de store sjansene skulle komme.

Marte Berget viste seg fram for hjemmepublikummet. Foto: Anders Grydeland.

 

Det blei stort sett med balltrilling og innlegg som nesten var gode nok. I stedet fikk Medkila lov til å passere midtbanen for første gang i kampen etter drøye fem minutter. Det blei det corner av og Keara Thompson slo inn. Victoria Ludvigsen raga høyest og heada ned i Lill Yvonne Karlsruds lengste hjørne. Vålerenga havna bakpå, skuffende og ingen var plassert ved stolpa for å beine den kula unna.

 

Det skulle ta nesten tyve minutter før Vålerenga fikk den første målsjansen. Ingrid Schjelderup snappa et dårlig oppspill nesten oppe ved midtstreken. Tina Wulf fikk god tid til å fyre, men skuddet fra 20 meter traff ikke innafor stengene; men etter dette våkna Vålerenga og skapte svært mange målsjanser. Etter at ei budeie forlenga et langt vålerengainnkast heada Sharon Hansen over fra seks meters hold, men bare minuttet etter kom utligninga. Vålerenga fikk frispark og Tina Wulf skøyt. Ballen endra litt retning og laga var like langt. Da var det spilt i 25 minutter.

Tina Wulf fyra av, men målet lot vente på seg. Foto: Anders Grydeland.

 

To minutter seinere var det Ingrid Schjelderup sin tur. Hu blei spilt vakkert av Marte Berget og var aleine med keeper. Det vil si, hu hadde Kristin Carlsson med seg på den ene sida og Kristin Haugstad på den andre sida. Keeper kom ut og gikk ned. De fleste spisser ville ha kippa kula over keeperen, men Schjelderup runda keeperen, toucha læret for hardt og kom helt ned til dødlinja og det blei ikke annet enn en corner, som for øvrig det også blei en målsjanse på, ettersom Wulf fant huet til midtstopper Ingrid Søndenå. Ei budeie sto dessverre i veien for målet og av en eller annen merkverdig grunn klarte ikke dommer  Vibeke Larsen å se at kula endra retning i 45 grader. Du må vel egentlig være tromsøværing for å la være å dømme ny corner der, men at Larsen trengte blindestokk i stedet for fløyte viste hu til gangs flere ganger i denne kampen.

Ingrid Schjelderup runda keeperen, men scora ikke. Foto: Anders Grydeland.

 

Vålerenga fortsatte uansett å skape målsjanser.  Først ved Berget, så blei Hanne Mellingsæters heading på hjørnespark redda på streken. Medkila fikk bare delvis klarert og Wulf slo høyt inn. Det så ut til å bli litt for langt, men Medkilas keeper Ashley Thompson beviste at hu ikke rekker opp til tverrliggeren. Hu klarte bare delvis å stoppe kula og Berget pirka den over streken. Og bare to minutter seinere skøyt Berget over fra kloss hold.

Marte Berget sørger for at kula kommer seg over mållinja. Foto: Anders Grydeland.

 

Men Vålerenga hadde ikke vært Vålerenga om ikke en total enveiskjøring skulle ende i dramatikk. To minutter før pause spilte Medkila kula over midtbanen for andre gang i kampen. Langt fram. Det blei en løpsduell mellom Søndenå og Medkilas spiss Elisabeth Jeppesen. Det så ut til å bli fifty fifty, men plutselig bestemte Karlsrud seg for å gå ut i duellen på 25 meter. Der møtte hu to spillere og Jeppesen heada kula mot mål, Karlsrud og Søndenå heada hverandres huer. Mellingsæter hindra headinga i å trille over målstreken, men to vålerengaspillere blei liggende på matta og begge måtte ut. Elisabeth Bakken tok Søndenås plass i midtforsvaret og Caroline Knutsen kom inn til sin første vålerengakamp siden 28. september 2002. Merkelig nok, motstander den gang var også Medkila.

Caroline Knutsen debuterte for Vålerenga. Foto: Anders Grydeland.

 

Vålerenga var tydeligvis ikke helt på stell etter skadene og på overtid var Medkila nære å utligne, men Jeppesen skøyt heldigvis utafor. Mer skummelt var det å se Gulbrandsen halte ut til pause, spesielt nå som Vålerenga nettopp hadde gjort to bytter; men Sola kom heldigvis inn på banen igjen i andre omgang også.

 

Der første omgang hadde starta med upresise innlegg og lite sjanser, så starta andre omgang totalt motsatt, sjøl om det fortsatt var Vålerenga som eide kula. Først var det Kristiin Carlsson som fyra av fra hjørnet av sekstenmeteren. Kula strøyk det lengste krysset. Det var advarselen. Rett etterpå var Krickan på farten igjen og snappa et dårlig utspill fra Thompson. Riktignok satte Ida Jeanett Fjordbakk henne i en vanskelig situasjon, da hu slo et litt vanskelig tilbakespill etter å ha blitt pressa hardt av Berget. Uansett, Krickan sendte kula til sin navnesøster Haugstad som hamra kula i mål på første touch.

 

Det kunne fort ha blitt mer mål. Wulf slo et kjapt frispark inn i feltet. Gulbrandsen kippa inn men Berget s heading blei det ikke nok kraft over. Ti minutter seinere skøyt hu også utafor fra tretten meter etter et flott veggspill med Haugstad. Og minuttet seinere blei Krickan felt av Fjordbakk inne i straffefeltet. Soleklar straffe og klønete av Fjordbakk mot en feilvendt Krickan. Dagens mest inkompetente – fløytetøyta Larsen – blåste sjølsagt ikke.

 

Medkila blei tvingi til å flytte spillet opp, hvilket betydde at keeper Thompson plasserte seg ute på 25 meter. Der sto hu stort sett uansett hvor Vålerenga vant kula, men Haugstads skudd blei for høyt og Gulbrandsens for lavt. Gulbrandsen forsøkte seg også med en halvbrasse som så ut til å gå inn. Men på målstreken kom Berget i duell med ei budeie og på en eller annen merkelig måte havna kula over tverrliggeren.

 

Vålerenga var rett og slett overlegne i denne kampen, men fikk aldri punktert den skikkelig. Gulbrandsen skøyt rett på keeper fra fjorten meter, Haugstad klarte riktignok å skyte forbi alle motstanderne, men da sto sjølsagt Berget i veien for at det blei mål, og da Berget gikk mot hjørneflagget, mista kula men vant den igjen og serverte Haugstad på så å si blankt mål fra seks meters hold, så slo hu en innsidepasning til keeperen i stedet for i mål. Dermed blei det bare 3 – 1, men Vålerenga klatra på tabellen, passerte Røa og det er bare tre poeng opp til femteplassen.

 

Vålerenga Damer – Medkila 3 – 1 (2 – 1)

07.08.2013 18:00

Vallhall

Toppserien

103 tilskuere

 

Vålerengas lag:

Lill Yvonne Karlsrud

Rebecca Angus – Ingrid Søndenå – Hanne Mellingsæter – Sharon Hansen

Solveig Gulbrandsen – Tina Wulf

Ingrid Schjelderup

Kristin Haugstad – Marte Berget – Kristin Carlsson

 

Medkilas lag:

Ashley Sophia Thompson

Stine Frantzen Schultz – Ane Sund Walsøe – Ida Jeanett Fjordbakk – Cesilie Andreassen

Marita Holmen Iversen – Victoria Ludvigsen

Keara Thompson –Rosie Frances Malone-Povolny – Lise Nysted Grønvoll

Elisabeth Jeppesen

 

Vålerengas beste: Marte Berget.

 

Kampfakta:

6 0-1 Corner Victoria Ludvigsen (Keara Thompson)
25 1-1 Frispark Tina Wulf
38 2-1 Spill Marte Berget (Tina Wulf)
44   Ut Lill Yvonne Karlsrud (Vålerenga)
44   Inn Caroline Knutsen (Vålerenga)
44   Ut Ingrid Søndenå (Vålerenga)
44   Inn Elisabeth Bakken (Vålerenga)
47 3-1 Spill Kristin Haugstad (Kristin Carlsson)
65   Ut Cesilie Andreassen (Medkila)
65   Inn Lise Lotte Øvre (Medkila)
67   Gult Stine Frantzen Schultz (Medkila)
72   Ut Marita Holmen Iversen (Medkila)
72   Inn Lise Aamot Linaker (Medkila)
81   Ut Stine Frantzen Schultz (Medkila)
81   Inn Janett-Marlen Aloyseous (Medkila)
82   Ut Solveig Gulbrandsen (Vålerenga)
82   Inn Ina Skaug (Vålerenga)

 

Målsjanser Vålerenga Medkila  
1. omgang 8 3  
2. omgang 9 2  
Totalt 17 5  

 

Cornere Vålerenga  Medkila  
1. omgang 3 1  
2. omgang 3 1  
Totalt 6 2  

 

Spillerbørs:

Lill Yvonne Karlsrud – 3

Hadde egentlig ingenting å gjøre. Burde kanskje tatt det første målet. Hadde ingenting å gjøre ute i duellen mellom Søndenå og Jeppesen og skada både seg sjøl og sin lagvenninne. Sånt blir det trekk av.

 

Rebecca Angus – 5

Svært lite å gjøre defensivt, mindre aktiv offensivt enn vi er vant med. Uansett stopper hu stort sett det som kommer og er flink til å bryte foran.

 

Ingrid Søndenå – 5

Full kontroll defensivt til hu blei skada. Scora nesten på et hjørnespark. Virka trygg i dag, men hadde det enkelt. Jeppesen blei veldig ensom på topp for Medkila. Måtte ut med skade rett før pause.

 

Hanne Mellingsæter – 5

Oser rutine. Redda opp den stygge blemma fra Karlsrud som nesten førte til baklengs. Var nære å score, men hadde stort sett grei kontroll.

 

Sharon Hansen – 6

Den mest offensive av backene denne gang. Hadde et par gode innlegg og hjalp Krickan ofte.

 

Solveig Gulbrandsen – 6

Ikke så synlig som vanlig. Blei grisetakla i starten av kampen og det så ut som om det satt i hele kampen ut. Blei bytta ut ti minutter før slutt. Skapte allikevel en del sjanser, men avslutningene satt ikke i dag.

 

Tina Wulf – 7

Starta egentlig ikke så bra, med unøyaktige pasninger. Retta opp det etter hvert. Først med et frisparkmål, så et målgivende innlegg som keeperen ikke klarte å holde. Defensivt var det trygt som alltid.

 

Ingrid Schjelderup – 7

God kamp av Schjelderup som løp mye og skapte svært mye uro framover. Burde ha scora minst ett mål.

 

Kristin Haugstad – 7

Scora ett, burde nok kanskje vært tre. Slapp stort sett å løpe lenger hjem enn midtstreken og trives tydeligvis godt i nærheten av motstanderens sekstenmeter, der hu tvang Medkila til å slå langt så midtstopperne til Vålerenga fikk en svært lett jobb.

 

Marte Berget – 8

Scora ett, burde scora fem. Har vært lenge ute, men har vist i de siste rekruttkampa at hu er en målscorer. Knuste midtstopperne til Medkila på fart, på huet, på styrke – en terrorist for et hvert midtforsvar. Dessverre satt ikke avslutningene som de burde.

 

Kristin Carlsson – 7

Veldig god på venstrekanten. Nære å score også, men det blei med en målgivende. Hindra, som Haugstad, at backa til Medkila kom med i spillet.

 

Caroline Knutsen – 5

Vanskelig å vurdere, men gjorde en redning og hadde gode utspill.

 

Elisabeth Bakken – 5

Lite involvert, men flink til å heade de lange polballa fra Medkila ned til våre midtbanespillere.

 

  1. […] På onsdag blei Medkila feid av banen uten at Vålerenga klarte å punktere kampen skikkelig. Jentene kom under 0 – 1 allerede etter fem minutter, men et frisparkmål av Tina Wulf og et langskudd av samme jente som Marte Berget pirka over mållinja førte til 2 – 1 ledelse til pause. Kristin Haugstad drusa inn 3 – 1 og Vålerenga holder fortsatt følge med laga foran på tabellen. Kampreferat her. […]