Sola i finalen

26.07.2013 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Solveig Gulbrandsen var Norges desidert beste spiller i semifinalen mot Danmark. Et panikkgrepa norsk lag skapte svært lite, utenom de gangen Sola var involvert. Da blei det plutselig rom, Norge beholdt ballen og det blei målsjanser så store at Ada Hegerberg ikke kunne unngå å score på dem, sjøl om det var akkurat det hu klarte å unngå. Vi våger påstanden om at Sola er europas beste midtbanespiller – og hu spiller altså for Vålerenga.

Solveig Gulbrandsen scora på straffe. Bildet har vi knabba fra VG. Foto: Robert Eik.

 

På grunn av feigt forsvarsspill og elendige spisser blei det javnt, på tross av at Marit Fiane Christensen scora med puppen før det var spilt tre minutter av kampen. Både Caroline Graham Hansen og Hegerberg bomma på muligheter en spiss aldri skal kunne bomme på – og når de også til stadighet skøyt med feil bein – eller feil side av foten, så skrudde de også ballen hele tida utafor stengene. To minutter før full tid utligna Danmark.

 

Ekstraomgangene gikk sin vante gang og det blei klart for straffespark. Etter mye rot om hvem som skulle ta den første straffa, så var det danskene som fikk æren av å treffe keeperhanskene til Ingrid Hjelmseth. Keeperen som var utskjelt etter EM i 2009 varta opp med en redning sjøl verdens beste fotballkeeper, Gudmund Kongshavn, skulle fått problemer med å redde. Sola kvitterte med en breial og sikker straffe og moroa var i gang.

 

Hjelmseth redda også den andre straffa, mens de norske jentene fortsatte å score. Til slutt vant Norge 5 – 3, to danske og ei norsk jente slapp å fyre av straffe, det blei kun tatt syv av de obligatoriske ti straffene. Da var danskenes flakse-EM over. To uavgjort og ett tap i gruppespillet, gikk videre på myntkast, vant på straffer mot Frankrike og tapte på straffer mot Norge. Norge er det eneste laget som er ubeseira så langt i EM. De fortjener å vinne på søndag, tyskerne har vi jo allerede slått…

 

Barcelona

Men før EM-finalen på søndag, så er det kamp mot Barcelona på lørdag. Det er nå bekrefta at Daniel Braathen starter kampen for Vålerenga, og sjøl om vi hører at han vil ut, så trur vi det er en liten 100-årspresang Braathen ligger med på lur. Den som har lever på mandag får vite det i tilfelle.

 

Lionel Messi spiller altså foran et forventningsfullt publikum. Der får vi se om han er like god til å drible som Diego Calvo. Vi tviler litt, men kanskje Alexis holder nivået til Morten Berre? Vi tviler vel egentlig litt på det også. Det aller fineste med disse showkampene på sommeren, og da denne mot Barcelona, er at det betyr at Mohammed Fellah kommer i form. Han pleier alltid å finne formen i showkampene, og så blir det en morsom høst allikevel.

 

Tippeligaen

Vålerenga er faktisk ikke så ille ute. Altså, Rosenkål klarte ikke å hamle opp med bittelille St. Johnstone fra Perth. Åssen skal de da klare seg mot tøff motstand som Tromsø, Sogndal og Sandnes Ulf? Det ligger nok en klassisk høstsprekk i lufta for trønderne, og da er det egentlig bare Strømsgodset som står i veien for et seriegull for Kjetil Rekdals menn.

 

Disse skottene har sørga for at det blir flytting av kamper igjen og Vålerenga skal nå spille seriekamp lørdag 17. august og cupkamp onsdag 21. august i Nidaros. Men så var det dette med klokkeslett og sånt da. Trur du Norges Fotballfiender har dette klart så supporterne kan bestille seg flybilletter og hotell? Nei da, de må en runde med tv-kanalene først. Kan dere ikke bare først som sist si det rett ut NFF: Dere ønsker virtuelle kunder på fotballbanene. Det er alt for mye dill med oss supportere. Tomme arenaer og 3D-briller i stua, med innsungne supportersanger på øra, der du kan velge hvilket lag du heier på. Det er framtida for Norges Fotballfiender. Vi tribuneslitere tilhører visst fortida.

 

Norway Cup

Sånn er det visst også blitt på Ekebergsletta. I år skal turneringa vises på TV, fra bane 3. TV2 står for sendingene, men på Sotahjørnet gir vi ikke etter for tittekassa. Vi skal dem at fotball er morsomst på banen. Og får vi noen lag i finalen, så stiller helt sikkert Klanen med bluss og røyk. Det har vi tross alt tradisjon for. Kampprogrammene er nå lagt ut og søndagens program ser du her.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:18 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportspub

Lørdag 19:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Barcelona, Treningskamp, Ullevaal Stadion

Søndag 09:00 – 20:53 Fotball: Norway Cup, Ekebergsletta

Søndag 16:00 Fotball: Tyskland – Norge Damer, EM Finale, Friends Arena – Solna