Näsberg utvist!

16.07.2013 av under 2013, Fotball, Herrer, VIF | 1 kommentar

Ivan Näsberg blei offer for en grov feilpasning, en liten profesjonell feil og et skuespill uten like. Dermed bar det rett i dusjen før det var spilt 17 minutter av første omgang mot Træff. Det skulle bli en tung dag på jobben for mange slitne unggutter. En dag som dessverre endte med tap. Men Vålerengas nyinnkjøpte midtstopper Nicolai Høgh fikk sin debut i den blå drakta.

 

Høgh

Først av alt, Høghs debut var ikke av de helt store. Riktignok blei det vanskelig utpå der med én mann mindre, men det var helt tydelig at Høgh trenger kamptrening. Det får han nok nå snart mot Lionel Messi også. Lysluggen har i hvert fall kommi seg delvis velberga gjennom sin første kamp, men han har ikke spilt kamp på to måneder og det led spillet hans av. Vi tror det bedrer seg ganske raskt.

Nikolai Høgh debuterte for Vålerenga. Foto: Anders Grydeland.

 

Kastrati

Vålerenga åpna kampen definitivt best. Før det var gått tre minutter var Chuma Anene millimetere unna å bli målscorer. Fitim Kastrati tok et frispark kort ute på venstresida. Joachim Thomassen skøyt innlegget langs bakken og alt Anene trengte å gjøre, var å styre kula inn i åpent mål; men manglende kamptrening kan kanskje også Anene skylde på. Kula strøyk utafor. Men Anene ga seg ikke. I duell med Arne Håkon Sandnes løp Anene raskest. Sandnes forsøkte å gå i kroppen på Anene, men Anene var for rask og plutselig var ikke kroppen hans der lenger. Sandnes falt og tok ballen med hånda i det Anene kunne spasert inn mot keeper. Straffe og gult kort. Og akkurat som i finalen på NTF U19-turneringa, så scora Kastrati på straffa si. Det var ikke gått fem minutter ennå og Vålerenga leda 1 – 0.

Fitim Kastrati scora Vålerengas mål på straffe. Foto: Anders Grydeland.

 

Rødt!

Det så ikke ut til å være noe Træff kunne gjøre for å skape farligheter mot Vålerenga – ikke før Jesper Solli slo et håpløst tilbakespill bak Näsberg. Näsberg kunne spilt tilbake til Øyvind Knutsen på første touch, men valgte å bruke to touch og blei takla av Lasse Brandal. Brandal spurta mot mål og fikk en liten arm fra Näsberg, ikke mye. De løp videre og Näsberg løp han opp. Da valgte Brandal å slå hæla sammen og stupte. Näsberg fikk rødt kort i det 17. minuttet. Der og da skjønte vi at dette skulle bli en tung kveld for et slitent vålerengalag.

 

Kaos

Og nå blei det totalt kaos bak i Vålerenga. Dodou Gaye klarerte på streken etter et hjørnespark. Tre minutter seinere gikk det dessverre ikke like bra. Jonas Rønningen kom fram på venstre side, Solli hang ikke helt med. Innlegget gikk fram til Mats Amundsgård og det sto 1 – 1 midtveis i første omgang. Vålerenga tok ut Solli og satte inn Anders Plassen.

 

Sjøl om både Mathias Blårud og Anene hadde sine sjanser på slutten av omgangen handla det meste om å komme seg ut av omgangen uten flere baklengs. Og det klarte gutta heldigvis.

 

Dommerassist

I pausa kom Riki Alba inn for Kastrati og Vålerenga så ut til å ha bedre kontroll; men etter tolv minutter forærte dommeren Træff et mål. Skandaløst nok. Øyvind Knutsen var ute og snappa en ball ute mot sekstenmeteren, rett foran Brandal. Knutsen dempa ballen med henda og skulle ta den opp igjen. Da spente Brandal bein på ham og Knutsen falt. Simon Tomren satte kula i åpent mål. Jævlig irriterende.

 

Anene var nære ved å score rett etterpå, men det ville seg ikke. Så satte Aleksander Olsen inn Vetle Skåttun, en attenåring som kom til Vålerenga i juni. Vålerenga la om til 4 – 3 – 2 og sjøl om Knutsen gjorde en kjemperedning var det Vålerenga som skapte alt det siste kvarteret. Skåttun var dessuten nære ved å utligne på overtid.

 

Vålerenga 2 Herrer – Træff 1 – 2 (1 – 1)

Mandag 15.07.2013 15:30

Oddsenligaen avdeling 1

Vallhall

117 tilskuere

 

Vålerenga 2s lag:

Øyvind Knutsen

Dodou Gaye – Ivan Näsberg – Nicolai Høgh – Joachim Thomassen

Jesper Solli

Mathias Blårud – Kristofer Hæstad

Moussa Nije – Chuma Anene – Fitim Kastrati

 

Tæffs lag:

Andreas Viken Beinset

Ola Sjømæling – Magnus Oltedal – Arne Håkon Sandnes – Fredrik Kosberg

Mats Amundsgård – Espen Engh – Simon Tomren – Jonas Rønningen

Lasse Brandal – Andreas Leirvik

 

Vålerengas beste: Joachim Thomassen

 

Kampfakta:

5   Gult Arne Håkon Sandnes (Træff)
5 1-0 Straffe Fitim Kastrati
17   Rødt Ivan Näsbeg (Vålerenga)
21 1-1 Spill Mats Karlsen Amundsgård (Jonas Rønningen)
27   Ut Jesper Solli (Vålerenga)
27   Inn Anders Plassen (Vålerenga)
46   Ut Fitim Kastrati (Vålerenga)
46   Inn Riki Alba (Vålerenga)
46   Ut Arne Håkon Sandnes (Træff)
46   Inn Eivind Ingeborgvik (Træff)
57 1-2 Spill Simon Tomren (dommer Ole-Alexander Bustgaard Valen)
64   Gult Espen Engh (Træff)
68   Ut Moussa Nije (Vålerenga)
68   Inn Vetle Skåttun (Vålerenga)
75   Gult Vetle Skåttun (Vålerenga)
78   Ut Mats Karlsen Amundgård (Træff)
78   Inn Eirik Ranvik (Træff)

 

Målsjanser Vålerenga 2 Træff  
1. omgang 4 6  
2. omgang 5 4  
Totalt 9 10  

 

Cornere Vålerenga 2 Træff  
1. omgang 3 6  
2. omgang 0 2  
Totalt 3 8  

 

  1. […] Nicolai Høgh fikk sin debut for Vålerenga i rekruttlagets kamp mot Træff i går. Han var én av to vålerengaspillere som debuterte i Oddsenligaen. Vetle Skåttun har nylig kommi til klubben og gjorde et godt innhopp i andre omgang. Dessverre holdt det ikke med Fitim Kastratis straffemål i det femte minutt. Ivan Näsberg blei utvist og dermed blei det tungt for Vålerengas unggutter som til slutt tapte 1 – 2. Kampreferat finnes her. […]