Copycat!

15.07.2013 av under 2013, Fotball, Herrer, VIF | 1 kommentar

Vålerengas G19-lag var klare for finalen i NTF U19-turneringa på Briskeby Stadion. Etter fem tre innledende kamper, kvartfinale og semifinale, var det klart for den sjette og siste kampen på syv dager. Finalemotstander i år, som i fjor, var Rosenborg. I fjor måtte det straffer til etter at laga spilte uavgjort 1 – 1. Undertegnede allierte seg med sjåfør og vpn-fotograf Anders Grydeland – dermed blei det tur til Mjøsas ubestridt verste side – til bygda ved prammen som aldri har vært sjøsatt, men fortsatt ligger opp ned.

Dette trofeet skulle det spilles om. Foto: Anders Grydeland.

 

Kampen i seg sjøl var ikke særlig velspilt. Vålerenga hadde egentlig spilt ganske så bra fotball til nå i turneringa, men mot defensivt stramt organiserte trøndere blei det vanskeligere – for så vidt for begge lag. Seks kamper på syv dager, den tredje dagen på rad med to ganger førti minutters fotball, gjør noe med spillet. Det var tunge bein allerede fra kampens spede begynnelse.

 

Vålerenga starta svært upresist og med lite bevegelse. Det gjorde at Rosenborg fikk styre spillet, uten at de skapte noe særlig. Etter et kvarter tok kaptein Monir Benmoussa tak. Klare beskjeder blei gitt til resten av gutta om at det ikke var sånn Vålerenga skulle se ut – og det hjalp. Vålerenga tok over mer av spillet, noe som førte til den første målsjansa – til trønderne.

Kaptein Monir Benmoussa tok tak da det trengtes. Foto: Anders Grydeland.

 

Anders Plassen solgte seg i et forsøk på å takle Ben Feirud ute på høyrekanten, men kom akkurat for seint og Feirud fikk en autostrada å løpe på. Han tok med seg kula ned til dødlinja ved femmeteren, la kula ut i 45 grader der Morten Strand kun skulle styre kula i åpent mål på direkten. Han la den halvannen meter utafor lengste stolpe fra syv meters hold. Framtida til trønderne er ineffektiv.

 

Vålerenga svarte raskt. Etter 22 minutter tok midtstopper Dodou Gaye med seg læret fram i midtbaneleddet og skapte overtall. Rino Falk Larsen gikk på løp og fikk pasninga inn i bakrommet. Han blei hardt pressa, men la ut på kanten til Benmoussa som slo en vakker pasning til Ghayas Zahid. Zahid dro av forsvarspilleren, men skuddet blei dessverre blokkert. I denne perioden var det Vålerenga som styrte spillet og hadde kula. Trønderne løp etter.

 

Etter en halvtimes spill fikk trønderne hjørnespark. Den endte ut på sekstenmeterstreken der Sindre Haarberg slo til med et hælspark. Keeper Markus Engebretsen, henta tilbake til turneringa fra sitt utlån i Oppsal, var med på notene og fikk slått kula til et nytt hjørnespark, som det ikke blei noe av. I stedet var det Shåresh Ahmadi som fikk prøve seg tre minutter seinere, men skuddet gikk skyhøyt over.

 

Omgangens siste sjanse kom fra trønderne. Haarberg slo ut på Julian Rygh, som skar inn fra kanten. Rygh forsøkte å dra seg fri og skyte, men blei blokkert av Anders Eriksen. På returen var derimot Haaberg og sendte en knallhard markkryper mot Engebretsen, som heldigvis gikk forholdsvis rett på. Engebretsen holdt kula og det var viktig, for flere trøndere var på vei etter en eventuell retur. Dermed blei det pause på stillinga 0 – 0.

 

Der første omgang hadde vært litt kjedelig, starta andre omgnag forrykende. Allerede i første minutt kom trønderne til en mulighet på et hjørnespark; men Lars Arne Togstad heada over. Så kom et vakkert angrep. Hassan Rahmani spilte fram til innbytter Mathias Blårud, som sendte Zahid på løp med første touch. Zahid så ut til å angripe midtstopperne, men sendte i stedet kula ut på venstresida der Ahmadi fikk skyte forholdsvis greit fra sekstenmeterstreken. Skuddet var dog ikke bra nok, rett på keeper.

 

Trønderne kom litt tilbake og fikk et par målsjanser etter dødballer. Det var stort sett det de klarte å skape noe på mot Vålerenga, men i stedet slo Vålerenga fryktelig hardt tilbake. Rahmani slo inn forholdsvis midt på banen mot sekstenmeter streken, langt mot Ahmadi og Benmoussa. Ahmadi kom forsøkte å legge igjen til Blårud, men Feirud kom først. Han blei pressa til å slå kula rett opp i lufta og Blårud vant hueduellen og Zahid spilte Ahmadi aleine med keeper. Ahmadi la kula til rette og satte den utagbart i stolperota i korthjørnet. Vålerenga leda 1 – 0.

Shåresh Ahmadi setter inn 1 – 0 og blei toppscorer med seks mål. Foto: Anders Grydeland.

 

Så døde kampen helt i lang tid. Det vil si, Vålerenga drepte den. Full kontroll i 25 minutter, trønderne så hjelpesløse ut. Så gjorde trenerbenken et bytte. Kaptein Benmoussa blei tatt ut, inn kom Kastrati. Plutselig blei det panikk i Vålerenga. Trønderne fikk frispark og Togstad heada utagbart mot krysset. Heldigvis traff kula oppå tverrliggeren; men så gikk det galt. Feirud slo et hjørnespark inn, som Ahmadi heada ut. Vålerenga hadde ikke ork til å løpe ut og Feirud fikk hente kula på 35 meter ute på venstrekanten. Han tok med seg ballen noe framover og slo inn. En stuss fra Togstad og Julian Moen Rygh hamra læret opp i redet, utagbart for Engebretsen. 1 – 1, trønderne scora på overtid. Dermed blei det straffesparkkonkurranse og trønderne skulle skyte først.

 

Kaptein Togstad hadde vært veldig viktig for trønderne, nå skulle han vise vei på den første straffa. Det gjorde han også – til Engebretsen. Hardt, lavt og litt til høyre for keeper. Engebretsen kjapt nede og gjorde en grei redning. En type straffe keepere tar dersom de står lenge nok. Fortsatt 1 – 1.

Marcus Engebretsen sto en god kamp. Her fra premieutdelinga. Foto: Anders Grydeland.

 

Målscorer Ahmadi gikk fram. Sendte keeper til venstre og satte den langt ut til høyre sjøl. Enkelt, greit og sikkert av turneringas toppscorer. 2 – 1 til Vålerenga av spissen som også blei kåra til turneringas beste spiller.

Ahmadi bleitoppscorer (6+straffa) og turneringas beste spiller. Foto: Anders Grydeland.

 

Haarberg var neste mann ut for trønderne. Engebretsen gikk rett, til venstre og høyt, men Haarberg satte den helt oppe i krysset. Utagbart. 2 – 2.

 

Så var det Rahmani sin tur. Jacob Storevik gikk igjen til venstre, helt ut mot stolperota. Teitingen! Rahmani satte kula enkelt midt i mål, akkurat høyt nok til at Storevik ikke kunne komme på den med en fot. 3 – 2.

 

Storevik tok sjøl trøndernes tredje straffe. Engebretsen satsa på lavt til høyre for seg, men Storevik satt den i stedet opp i redet litt til venstre for Engebretsen. Utagbart og igjen likt, 3 – 3.

 

Innbytter Kastrati tok Vålerengas tredje straffe. Keeper Storevik gikk riktig vei, nede til høyre for seg. Men Kastrati satte den helt inne i stolperota og hardt nok til at Storevik ikke nådde fram. 4 – 3. To straffer igjen til hvert lag.

 

Feirud var neste mann ut for trønderne. Engebretsen gikk feil og Feirud breisida kula ut til venstre for ham. 4 – 4.

 

Vålerenga sendte fram Blårud og spilleren med to tippeligakamper svikta ikke. Han dundra læret inn ved stolpa, litt opp fra bakken, men så hardt at ikke en gang Gudmund Kongshavn kunne ha redda den. 5 – 4. En straffe igjen til hvert lag.

 

Et stort press hvilte på Serge Gamwanya. Missa han var trønderne tapere. Engebretsen gikk rett, opp til høyre; men Gamwanyas skudd var så hardt og velplassert ute ved stolpa og Engebretsen ikke nådde bort. 5 – 5.

 

Zahid kunne avgjøre. Ofte er det slik at jo større stjerne som tar straffe, desto større bom. Zahid var også den mest renomérte spilleren med sine syv tippeligaopptredener. Han gikk for krysset, det høyre for keeper. Knallhardt! En sniper kunne ikke plassert kula mer nøyaktig. 6 – 5.

Ghayas Zahid blei matchvinner. Foto: Anders Grydeland.

 

Vålerenga tok dermed sin andre seier på rad i NTF U19-turneringa. I år som i fjor, 6 – 5 etter straffespark og 1 – 1 etter ordinær tid. Tapende finalist i år som i fjor, Rosenborg. Copycat! Dermed er en ny tradisjon innført og Vålerenga kunne feire som verdige mestere.

Vinnerlaget! Bak fra venstre: Aleksander Olsen (trener), Johannes Moesgaard (trener); Marcus Engebretsen, Dodou Gaye, Anders Eriksen, Markus Nakkim, Mansour Gueye, Mathias Blårud, Nima Danai, Gagandeep Singh Lally, Anderes Plassen, Riki Alba, Moussa Nije, Shåresh Ahmadi, Ken Eilif Nilsen (keepertrener), Bjørn Piene (fysio).
Foran fra venstre: Ghayas Zahid, Ali Iqbal, Monir Benmoussa, Hassan Rahmani, Jesper Solli, Fitim Kastrati, Rino Falk Larsen, Marcus Dahlen Brændsrød.

 

Vålerenga G19 – Rosenborg G19 1 – 1 (0 – 0); 6 – 5 etter straffer

13.07.2013 15:00

Briskeby Stadion

NTF U19 Finale

 

Vålerengas lag:

Marcus Engebretsen

Ali Iqbal – Anders Plassen – Dodou Gaye – Anders Eriksen

Hassan Rahmani

Rino Falk Larsen – Ghayas Zahid

Monir Benmoussa (c) – Shåresh Ahmadi – Markus Dahlen Brændsrød

 

Rosenborgs lag:

Jacob Storevik

Julian Moen Rygh – Aslak Witry – Lars Arne Togstad (c) – Alexander Foosnæs

Fredrik Lund

Morten Strand – Serge Gamwanya

Sindre Haarberg – Robin Bjørnholm – Ben Feirud

 

Vålerengas beste: Marcus Engebretsen

 

Kampfakta:

41   Ut Marcus Dahlen Brændsrød (Vålerenga)
41   Inn Moussa Nije (Vålerenga)
41   Ut Rino Falk Larsen (Vålerenga)
41   Inn Mathias Blårud (Vålerenga)
53 1-0 Spill Shåresh Ahmadi (Ghayas Zahid, Mathias Blårud)
59   Gult Robin Bjørnholm (Rosenborg)
60   Gult Shåresh Ahmadi (Vålerenga)
67   Ut Fredrik Lund (Rosenborg)
67   Inn Kristian Skille (Rosenborg)
67   Ut Robin Bjørnholm (Rosenborg)
67   Inn Jørgen Torset (Rosenborg)
69   Gult Monir Benmoussa (Vålerenga)
77   Ut Monir Benmoussa (Vålerenga)
77   Inn Fitim Kastrati (Vålerenga)
80 1-1 Corner Julian Moen Rygh (Lars Arne Togstad, Ben Feirud)
    Straffebom Lars Arne Togstad (Rosenborg)
  2-1 Straffe Shåresh Ahmadi
  2-2 Straffe Sindre Haarberg
  3-2 Straffe Hassan Rahmani
  3-3 Straffe Jacob Storevik
  4-3 Straffe Fitim Kastrati
  4-4 Straffe Ben Feirud
  5-4 Straffe Mathias Blårud
  5-5 Straffe Serge Samwanya
  6-5 Straffe Ghayas Zahid

 

Målsjanser Vålerenga Rosenborg  
1. omgang 2 3  
2. omgang 3 6  
Totalt 5 9  

 

Cornere Vålerenga Rosenborg  
1. omgang 2 3  
2. omgang 2 3  
Totalt 4 6  

 

  1. […] Vålerengas G19 lag spilte fredag semifinale i NTF U19. Semifinalen gikk mot lusne bergensere på et sted som er antonymet til ferieperle – nemlig Hamar. Monir Benmoussa og Shåresh Ahmadi sørga for 2 – 0 seier og avansement til lørdagens finale. Der var igjen Ahmadi frampå og sendte Vålerenga i ledelsen. Teite trøndere trudde de kunne vinne da de scora på overtid, men Marcus Engebretsen redda den første straffa og Ahmadi, Hassan Rahmani, Fitim Kastrati, Mathias Blårud og Ghayas Zahid sørga for at Vålerenga vant 6 – 5. Ahmadi blei toppscorer med seks mål i turneringa, han blei også kåra til turneringas beste spiller. Sammen med å vinne turneringa teller vi et lite kinderegg på Ahmadi der altså. En kopi av fjorårets seier for Vålerenga. Sotahjørnet var tilstede på kampen og kampreferat finner du her. […]