Skolepenga tilbake!

11.07.2013 av under Gjetord | 1 kommentar

Mohammed Fellah har fått et troverdighetsproblem. Enten det eller så har han krav på skolepenga sine tilbake. Så sugen på utlandet er gutten at han nekter å forlenge kontrakta si med Vålerenga. Så sugen er han på utlandet at han ønsker å forlate klubben som en bosmanspiller, slik de fleste overgangene til agent Jim Solbakken foregår. Vålerenga vil ha penger, sjølsagt!

Mohammed Fellah har stor mulighet til å få skolepenga tilbake. Foto: Hjesus.

 

Unggutten som slo igjennom i 2006 og som foreløpig hadde sin store sesong i 2010. To landskamper har det blitt, men det sa så fryktelig stopp. I 2011 snubla han seg igjennom sesongen og våkna først på høsten. I 2012 skjedde det samme. I 2013 blei han skada og ligner langt i fra på noen fotballspiller for tida. Han sutrer, er egoistisk og jålete i sitt spill. Sågar var han rett i rød sone etter to minutter i treningskampen mot Raufoss. To minutter! Over 50 % av Klanen har bedre kondis enn som så, allikevel mente Fellah at han var god nok for laget. Da er det noe fryktelig galt et sted – og det sitter mellom øra på den spilleren vi hadde forhåpninger om at skulle utgjøre en forskjell i norsk fotball – og det norske landslaget.

 

Men uten innsats kommer man ikke langt. Med Vålerengas trang til torpedofotball kreves det da også at spillerne orker spurt etter spurt etter spurt. Ellers fungerer ikke gjenvinningsfasen slik den skal. Da holder det ikke med spillere som orker i to minutter, eller femten da, som det var i rekruttkampen mot Bærum. En fotballkamp varer nemlig i nitti minutter. Da nytter det ikke å sluntre unna trening. Da kommer man aldri tilbake på nivået man trenger, og det har Kjetil Rekdal skjønt angående Fellah versjon 2013.

 

I 2014 er han uansett ikke vålerengaspiller. Som alle andre som hjernevaskes av agent Solbakken, går han som bosmanspiller til en middelmådig europeisk klubb og får ingen spilletid. Karrierren hans vil råtne på rot. For Vålerenga handler det da om å få penger for ham mens vi kan. Og én million pluss utdanningskompensasjon fra Strømsgodset, se det er bedre enn kun utdanningskompensasjon fra et belgisk andredivisjonslag. Så får heller vi supportere lide med at spilleren vi elska og æra over alle i 2010 er blitt en spiller vi ikke lenger har behov for – en spiller som hindrer laget i å hente en erstatter. Da må han vekk.

 

Men tilbake til skolepenga. Strømsgodset er ikke det store utland. Strømsgodset ligger i ei lita bygd i Norge som man kjører over på vei til sørlandet. Den bygda vestover fra Oslo heter Drammen og har uttallige ganger blitt kåra til norges styggeste bygd – riktignok før togstasjonen øst for hovedstaden fikk bygdestatus. Dette er ikke utlandet, Fellah, sjøl om det virker fremmend og langt i fra er i nærheten av å være så urbant som du er vant til på Holmlia, og det er slettes ikke i utlandet – sjøl om ruterbilletten din ikke fungerer dit. Så har du fått høre av agent Solbakken at Drammen er i utlandet, så har du en god sak for å få skolepenga dine tilbake.

 

Et salg av Fellah åpner for et kjøp på offensiv midtbane. Per dags dato har klubben bare Ghayas Zahid som fungerer godt i rollen, da trengs det helst noen litt eldre. Michael Barrantes og Liridon Kalludra er de mest nærliggende å se til for Sotahjørnet. Bare ikke hent en spiller som har Solbakken som agent. Han råder jo alle spillere i andre norske klubber enn Molde, til ikke å fornye kontrakta. Solbakken burde fratas agentlisensen. Han er pest!

 

Europamesterskapet

I går tjuvstarta svenskene europamesterskapet i fotball for damer med to straffemisser og uavgjort mot Danmark. I dag starter det for Norge og det er Solveig Gulbrandsen som er Vålerengas beholdning i dette europamesterskapet. Sola og Norge møter Island i den første kampen og det skal og må være grei skuring. Alt annet er skandale. Vi krever rett og slett seier. Første omgang vises på NRK 1 og andre omgang vises på NRK 2. Begge omgangene vises forøvrig på Bohemen Sportspub.

 

Kvartfinale

Vålerengas G19-lag møter i ettermiddag undulatene i kvartfinalene i NTF U19. Det blir en spennende kamp og den sendes altså på TV2 Sumo – eller for de som vil se den i engasjert lag – vises den på Bohemen Sportspub. Vi har ikke mottatt noen lagoppstilling ennå, men venter i spenning på å få med oss den. Allikevel, uten det snev av peiling på hva som foregår i huet på Johannes Moesgaard der oppe ved Mjøsas bredd, tar vi sjansen på en antatt startellever – regelrett gjetting der altså.

Nima Danai

Anders Plassen – Mansour Gueye* – Markus Nakkim – Dodou Gaye

Mathias Blårud – Rino Falk Larsen

Ghayas Zahid

Monir Benmoussa – Shåresh Ahmadi – Fitim Kastrati

 

Sånn tror vi det blir. Stjerna på Gueaye er fordi han hospiterer fra Oslo City. Hvis du vil vite noe om undulatene, så hadde vi en gjennomgang i gårsdagens gjetord. Så da er det bare å telle ned til kampstart.

 

Vålerenga i dag:

17:00 Fotball: Vålerenga G19 – Lillestrøm, NTF U19 kvartfinale, Fartbana

18:00 Fotball: Norge Damer – Island, EM gruppespill, Kalmar

 

  1. […] Sotahjørnets Venner har sagt det som kan sies om dette. Agent Jim Solbakken får også sitt velfortjent glatte lag. […]