Tabbekveld ga tap

26.06.2013 av under 2013, Fotball, Herrer, VIF | 1 kommentar

Toppoppgjøret mot Lars Bohinens klubb Asker skulle bli en meget spenstig affære. Tempoet i kampen var det tippeligaklasse over – minst. Det førte til en rekke feilpasninger fra begge lag, men også tvang det askerbøringene til å spille over midtbanen. Vålerenga var råest i starten og skapte tre målsjanser før det var gått syv minutter. Dessverre klarte de ikke å putte kula i mål.

Kaptein Monir Benmoussa var banens beste spiller. Her i cupkamp. Foto: Kenneth Myhre.

 

Den første kom etter et raid på høyrekanten av Monir Benmoussa. Han slo ut til Rino Falk Larsen, som satte Mathias Blårud i en ypperlig skuddposisjon. Skuddet strøyk dessverre over, men Blårud vant utspillet fra femmeteren og Shåresh Ahmadi viste styrke i duellen med Ulrik Arneberg og fikk lagt ut på venstresida til Fitim Kastrati. Skuddet gikk dessverre utafor.

 

To minutter seinere fikk Vålerenga frispark etter at Benmoussa blei felt. Kastrati slo inn og Ahmadi vant over alle askerbøringene og styrte kula mot mål. Dessverre sto ryggen til Markus Nakkim i veien for 1 – 0. Da var det bare spilt i litt over seks minutter. Vålerenga så ut til å utklasse Asker.

 

Men Asker fikk et hjørnespark og sjøl om Vålerenga klarerte det, klarte askerbøringene å holde presset oppe. Ali Iqbal forsøkte å klare ballen ut. Han var riktignok feilvendt, men slurva med klareringa. Den kom bare litt ut på sida og tidligere vålerengaspiller Bajram Ajeti sto akkurat der. Han skøyt knallhardt inn foran mål – klassisk skudd for styring mot en offsideplassert Kristoffer Tollås. Pio Dingmeijok kasta fram en fot for å blokkere skuddet og endte med å styre det i eget mål. Assistentdommeren vinka for offside, men etter en kort samtale med dommerjævel Christian Moen blei målet godkjent. Hallo! Hadde ikke Tollås vært der – i offside – hadde ikke Dingmeijok behøvd å kaste seg fram for å blokkere. Da er det offside! Møkk!

 

Vålerenga blei tydelig satt ut av feilen og Ajeti fikk en ny mulighet bare to minutter seinere, men avslutninga var ikke av god nok klasse denne gangen. Det var den derimot rett etterpå. Arneberg slo en lang pasning inn mot sekstenmeterstreken. Ajeti var i duell mot Dingmeijok, som ikke kom helt inn i kroppen hans. Lars Hirschfeldt gikk ut på hjørnet av femmeteren og Ajeti lobba på første touch på kula. Håpløst keeperspill av Hirschfeldt som må lære seg å stå på streken når han har en spiller i duell. Plutselig leda Asker 0 – 2 før det var gått tyve minutter.

 

Men unggutta reiste seg og Monir Benmoussa fossa fram på høyrekanten forbi Stian Stray Molde. Touchen blei litt hard og midtstopper Jørgen Hoel Sandberg kom akkurat i tide til å få klarert, med en stortås margin. To minutter seinere gjentok scenariet seg. Benmoussa fløy forbi Stray Molde og Sandberg kom rusende i full fart – denne gang var touchen til Benmoussa perfekt og han nådde kula først, to meter før Sandberg. Vålerenga var tre mot Arneberg, men Sandberg løfta beina en halv meter opp i taklinga så Benmoussa ikke skulle klare å hoppe over beina hans. Soleklart rødt etter undertegnedes skjønn – det var en åpenbar målsjanse Vålerenga blei fratatt med både Ahmadi og Kastrati sammen med Benmoussa mot Arneberg og keeper Johannes Bødtker. Moen snøyt Vålerenga for fordelen av å spille med én mann mer og nøyde seg med det gule. Møkkamann!

 

Men Benmoussa var ikke ferdig med raida sine. Det neste kom på venstresida og da kom Vålerenga fire mot to, men nok en gang klarte en askerbøring å felle Benmoussa. Kevin Nicol havna på dommerens blokk denne gang. Det skulle også Ahmadi gjøre, men det var uforskyldt. Han gikk opp i en duell foran Arneberg og skulle stusse en ball i bakrom til Benmoussa eller Kastrati. Arneberg gikk høyest og slo nesa si ned i bakhuet på Ahmadi. Dommeren mente det var albue og ga Ahmadi det gule og dermed må han stå over neste gang han får et gult kort. Omgangen rant ut og det føltes fryktelig urettferdig at Asker leda 0 – 2 på to sånne mål, mens Vålerenga helt klart var snytt for to kjempemuligheter til å score på kontringer av banens gigant, Vålerengas kaptein Benmoussa.

 

Betegnende nok var også Vålerengas trener Alexander Olsen fornøyd med første omgang, mens Bohinen ikke var det i intervjuet rett etter omgangen. Det tok 96 sekunder før det var kamp igjen i andre omgang. Vålerenga pressa på og Benmoussa vant en retur midt på sekstenmeterstreken og slo den ut til Falk Larsen på hjørnet av sekstenmeteren. På første touch sendte Falk Larsen kula ned mot dødlinja der Benmoussa gikk på løp, vendte opp, trakk seg to skritt bakover og slo tunnel på Stray Molde og fløy forbi ham langs linja, la den ut i femogførr til Ahmadi, som missa på avslutninga. I stedet gikk kula 180 grader feil vei, der Falk Larsen resolutt dunka den inn i det langhjørnet Ahmadi hadde bomma på. Vålerenga hadde redusert.

 

Etter en corner sto plutselig Ajeti aleine foran Hirschfeldt og styrte kula mot det lengste hjørnet. Hirschfeld retta opp tabba fra første omgang med et tigersprang og da Stian Solberg kom inn og tuppa kula fra tyve centimeters hold, så tok Hirschfeld et nytt tigersprang og redda. Vålerenga kontra tre mot to, igjen med Benmoussa, men dommeren blåste av. Hirschfeld lå nede med hueskade. Så blei Vålerenga snytt for straffe. Blårud spilte til Kastrati som slo hardt inn. Benmoussa lukta innlegget og kom foran Arneberg som med begge arma trakk Benmoussa ned i liggende stilling. Benmoussa fikk allikevel foten på kula på femmetersstreken, men med Arneberg som ryggsekk strøyk ballen tverrliggeren.

 

Benmoussa fikk så et forsøk fra skrå vinkel som dessverre traff nettveggen før Vålerenga tok ut Hirschfeld og satte inn på reservekeeper Øyvind Knudsen. Knudsen rakk ikke å bli varm i trøya før han fikk en baklengs. Iqbal hadde full kontroll på hjørnet av sekstenmeteren og tok med seg ballen framover, somla med ballen framover. Solberg kom inn i bakfra og snappa kula, spilte igjennom Ajeti som dundra den inn i det lengste hjørnet. Vålerengas tredje tabbemål for dagen.

 

Bare to minutter seinere så burde det stått 2 – 3. Nakkim slo Ahmadi igjennom aleine med Bødtker, halvmeteren på rett side, men alle askerbøringene stoppa opp. Ahmadi fikk all verdens tid. Alt for mye tid. Han begynte å tenke. Dro seg ut mot høyre i dårligere vinkel og rota bort en kjempesjanse.

 

Moussa Nije kom inn for Mathias Blårud for å sette mer fart og skape mer trøbbel for Askers kanter. En sjanse blei det på den halve omgangen han fikk. Den gikk dessverre i nettveggen, men var en skikkelig frekkis. Alle forventa et innlegg mot Benmoussa eller Ahmadi, ikke minst keeper. Keeper slapp stolpa og fra nesten død vinkel forsøkte Nije et skudd med utsida av venstrefoten i korthjørnet. Det gikk ikke, men vi har sett han score sånn flere ganger før og vi tar det som et tegn på at han er på god vei tilbake i form.

 

Vålerenga 2 Herrer – Asker 1 – 3 (0 – 2)

24.06.2013 19:00

Vallhall

Oddsenligaens avdeling 1

 

Vålerenga 2s lag:

Lars Hirschfeld

Dodou Gaya – Markus Nakkim – Pio Dingmeijok – Ali Iqbal

Hassan Rahmani

Mathias Blårud – Rino Falk Larsen

Monir Benmoussa (c) – Shåresh Ahmadi – Fitim Kastrati

 

Askers lag:

Johannes Bødtker

Niklas Raaholt – Ulrik Arneberg (c) – Jørgen Hoel Sandberg – Stian Stray Molde

Stian Solberg – Kristoffer Tollås – Petter Linstad – Kevin Nicol

Bajram Ajeti – Ståle Steen Sæthre

 

Vålerengas beste: Monir Benmoussa

 

Kampfakta:

14 0-1 Spill Sjølmål Pio Dingmeijok (Bajram Ajeti)
19 0-2 Spill Bajram Ajeti (Ulrik Arneberg)
25   Gult Jørgen Hoel Sandberg (Asker)
32   Gult Kevin Nicol (Asker)
39   Gult Shåresh Ahmadi (Vålerenga)
47 1-2 Spill Rino Falk Larsen (Shåresh Ahmadi, Monir Benmoussa)
62   Ut Lars Hirschfeld (Vålerenga)
62   Inn Øyvind Knutsen (Vålerenga)
65 1-3 Spill Bajram Ajeti (Stian Solberg)
68   Ut Mathias Blårud (Vålerenga)
68   Inn Moussa Nije (Vålerenga)
70   Ut Kevin Nicol (Asker)
70   Inn Kristoffer Lindberg (Asker)
78   Ut Ståle Steen Sæthre (Asker)
78   Inn Mads Eskedal Lyngen (Asker)
80   Ut Shåresh Ahmadi (Vålerenga)
80   Inn Riki Alba (Vålerenga)
86   Ut Nicklas Raaholt (Asker)
86   Inn Ole Christian Kristiansen (Asker)
88   Gult Bajram Ajeti (Asker)

 

Målsjanser Vålerenga 2 Asker  
1. omgang 4 4  
2. omgang 5 3  
Totalt 9 7  

 

Cornere Vålerenga 2 Asker  
1. omgang 3 6  
2. omgang 1 3  
Totalt 4 9  

 

Spillerbørs:

Lars Hirschfeld – 4

To stygge feil der den ene førte til baklengs, da han blei stående på halvdistanse med forsvarsspiller i duell. Gjorde også en syk dobbeltredning og hadde også et par andre gode redninger i kampen. Litt sløv på enkelte utspill.

 

Dodou Gaye – 5

Spiller ofte på det trygge, men er for forsiktig til å bli med framover. Vant en del dueller, men hadde også litt mange feilpasninger.

 

Markus Nakkim – 5

Starta litt shaky, men spilte seg godt opp utover i andre omgang. Gjennomspillet til Ahmadi var det klasse over. En av få som holdt feilpasningene nede på et minimum.

 

Pio Dingmeijok – 4

Var uheldig på det første baklengsmålet og klarte ikke å komme ordentlig inn i duellen med Ajeti på det andre. Som Nakkim spilte han seg godt opp i andre omgang.

 

Ali Iqbal – 3

Etter mange gode kamper kom den første dårlige for Iqbal. Flere dårlige klareringer, blant annet ved det første baklengsmålet, mye feilpasninger og somla fryktelig med kula som førte til det tredje.

 

Hassan Rahmani – 5

Uvant å se så mange balltap og feilpasninger fra Rahmani. Var derimot ekstremt flink til å bryte pasninger de gangene Asker forsøkte seg igjennom midtbanen og er taklingssterk.

 

Mathias Blårud – 6

Skaper en del med sin oversikt og sine gode løp. Alltid oppofrende også når andre spillere blir feilplassert og gjør feil. En av de fire som holdt feilpasningsraten nede og takla tempoet det blei spilt i.

 

Rino Falk Larsen – 7

Klart vår beste på midtbanen og overraska virkelig undertegnede ved at han var den på midten som takla det høye tempoet best. Vant mange dueller og var en av de viktigste grunnene til at Vålerenga kunne skape sjanser, ved at han nesten ikke slo feilpasninger. Sterkt!

 

Monir Benmoussa – 9

Når våre spillere skjønte at de ikke skulle slå høye baller mot banens minste spiller, så blei det svært farlig, men overraska med å vinne en del huedueller også, samt å presse Stray Molde til å stusse kula bakover. Har et vannvittig tempo og orker gang etter gang etter gang etter gang å gå på løp. Får han sjansen, så setter han full pinne framover. Påførte Asker to gule kort, der minst ett av dem burde vært rødt. Blei ofte felt for at Vålerenga ikke skulle få kjempesjanser, men betegnende nok var han arkitekten bak Vålerengas mål og i straffefeltet turde de ikke felle ham. Snytt for straffe blei han også. Fortjener et innhopp i tippeligaen.

 

Shåresh Ahmadi – 5

Det er to ting man kan si om Ahmadi. Han jobber og sliter og orker å gjøre det. Han er dessuten utrolig sterk i duellene. Var uheldig som ikke scora da han heada i ryggen på Nakkim, men var helt aleine med keeper og da skal det være mål. I går, som så ofte før i år, har Ahmadi vært en spiss som jobber godt, skaper mye for laget, men som ikke scorer mål. Burde fått en straffe da han helt klart blei rivi ned på en corner, men dommeren lot Arneberg slippe unna.

 

Fitim Kastrati – 5

Rettvendt er han alltid farlig, men i denne kampen gikk det litt for fort også for Kastrati. Feilpasningene florerte dessverre. Men når kula ligger i ro, som på hjørnespark og frispark, da slår han dem nesten alltid inn der det er farlig. Blei flytta ned på midtbanen da Blårud gikk ut.

 

  1. […] nå går vi langt! Og mens du venter på kamp, så kan du kose deg med kampreferatet fra […]