Full fotballpott!

17.06.2013 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerenga brukte helga godt. Fire lag var i aksjon og det endte med fire seiere. Tre av dem også store seiere. Toppserielaget knuste Klepp i to ganger 45, G16 knuste Skeid i én omgang og ellers vant begge rekruttlaget, gutta borte mot Moss og jentene hjemme mot Valdres. Sola skinner, Vålerenga er på vei og det er dessuten klart for en treningskamp allerede på tirsdag.

 

Til kvartfinale

Skeid regnes som kanskje den hardeste motstanderen G16-laget kunne få på vei mot NM-gull. De vant ATEA-turneringa etter å ha utligna mot Vålerenga to minutter på overtid i finalen og slått oss på straffer. De topper interkretsserien, mens Vålerenga ligger på syvende plass etter å ha lidi under skader i eget lag og i eldre lag som har ført til at flere spillere enn vanlig har måttet trå til på G19. Mot Skeid var det derimot spennende i én omgang.

 

Vålerenga leda 1 – 0 til pause etter mål av Hanad Absawe, men i første omgang var det Skeid som hadde ballen mest. I andre omgang var det derimot enveiskjøring. Henrik Udahl dobla ledelsen på straffe før Madhusan Vikcneswaran scora to kjappe. Ola Johannessen Kruge avslutta målorgien på overtid. 5 – 0 mot Skeid i en åttendelsfinale er sterkt. I kvartfinalen får vi sannsynligvis enten Lillestrøm, Stabæk eller Strømsgodset. De fire øvrige laga er Rosenborg, Aalesund, Molde og Viking. Kampreferat kommer i løpet av dagen eller i morgen.

 

Rundspilte jærbuer

Vålerengas damelag fortsatte med spill etter førsteomgangen i cupen mot Raufoss i toppseriekampen mot Klepp på lørdag. Et godt lag bør score på hver fjerde målsjanse, Vålerenga scora på hver tredje i førsteomgang og holdt seg også under hver fjerde i andre omgang. Dermed rant det inn bakover for jærbuene for målsjanser, det skapte Vålerenga mange av.

 

Emelie Erlandsson putta de to første med huet før Elisabeth Bakken kriga inn 3 – 0 på en retur. Det sto seg til pause. I andre omgang scora plutselig Klepp helt ut av ingenting, men Vålerenga slo tilbake med et bytte før avsparket og etter å ha vært på banen i omlag 20 sekunder scora Kristin Carlsson. Carlsson ordna også 5 – 1 før Kristin Haugstad fastsatte sluttresultatet til 6 – 1. Årets første seier på hjemmebane blei også den største vålerengaseieren i toppserien gjennom tidene.

Kristin Carlsson med saltofeiring. Foto: Kenneth Myhre.

 

Det blei ingen klatring på tabellen, men Vålerenga er nå bare tre poeng bak femteplassen og det er heller ikke så langt opp til bronsen. Dessverre er det nå EM-pause fram til august og dermed er det bare Solveig Gulbrandsen som får matchtrening på høyeste nivå. Et fyldig kampreferat finnes her.

 

Poenget bak Asker

Vålerengas unggutter gjorde jobben mot Moss. Bare Shola Akinyemi holdt senioralder, men laget hadde fått tilbake Ghayas Zahid. Vi var skuffa over Vålerengas førsteomgang der vi satt på Bohemen på en noe ujevn stream. Fitim Kastrati måtte ut rett før pause og blei bytta mot Monir Benmoussa. Vålerenga fikk langt mer trøkk framover i andre omgang og Shola Akinyemi stanga inn 1 – 0. Tv-bildene holdt ikke helt kvaliteten til å se alt like godt hele tida og kommentatorene klarte aldri å lære seg navna på vålerengaspillerne; men hjørnesparket blei slått innoverskrudd fra venstre side og etter å ha sett hvem som var på banen og hvem som pleier å ta de dødballene så tar vi en råsjanse på at Benmoussa skal ha målgivende.

 

Benmoussa var i hvert fall sist og nest sist og tredje sist og fjerde sist og … på det neste målet. Et klassisk dribleraid og vegg med keeper før han satt inn sitt fjerde rekruttmål for sesongen. Asker avga poeng på søndag, dermed er det opp til Vålerenga å ta tabelltoppen i neste oppgjør, hjemme mot nettopp Asker. Vi skulle tro at noen og en hver av juniorspillerne er sugne på å bevise at de fortjener en plass på a-laget. De sleit seg jo kun til en 2 – 3 seier over samme motstander i cupen.

Monir Benmoussa scora igjen. Her fra cupen mot Ullern. Foto: Kenneth Myhre.

 

Lekte med Valdres

Rekruttdamene ville ikke være noe dårligere når de tok i mot Valdres inne i Vallhall. Riktignok starta det alt annet enn bra da Valdres fikk lov å score 0 – 1 allerede i det 8. spilleminuttet, men det var også alt Valdres fikk lov til å gjøre i denne kampen. Jentespiller Frida Løvlie Bråttum klinte til fra hjørnet av sekstenmeterstreken og kula satt limt oppe i det lengste krysset. Vilde Føllesdal Tjønn sendte Vålerenga i ledelsen ikke så lenge før pause. Etter hvilen var det Nana Gram sin tur, før Nora Nadir fastsatte sluttresultatte til 4 – 1. Det førte rekruttjentene opp på 4. plass på tabellen, to poeng bak andreplassen og fire poeng bak serielederen i 2. divisjon. Dermed er både rekruttjentene og rekruttgutta etablert i motsatt ende av tabellen enn den de sleit i fjor.

Frida Løvlie Bråttum med perle mot Valdres. Her fra kamp mot fart. Foto: Kenneth Myhre.

 

 

Bronse

Norges U21-gutter fikk juling av Spania i semifinalen. Tre baklengs og smultring i egen målprotokoll blei fasiten. Dermed blei det bronsemedalje på Gudmund Kongshavn som reiste helt ned til Israel for å unngå spilletid. Når han snart kommer hjem blir det nok mer spilletid. Det er tross alt tippeligarunde igjen allerede på lørdag.

 

Fortuna

Damelaget har fått satt opp tredje runde i NM og vi lurer på hvem i Norges Fotballfiender som er venner med oss. Oppsett er skikkelig teit i en åttendelsfinale, men nå gikk det faktisk skikkelig vår vei. Langtur, ja vel, men den desidert dårligste av de fire førstedivisjonsklubba som er igjen, Fortuna Ålesund, med bare to seiere så langt i 1. divisjon blei vår motstander. Kampen spilles tirsdag 13. august. Jævlig irriterende er det dog at Vålerengas rekruttgutter spiller borte mot Spjelkavik dagen i forveien. Hvis det hadde vært motsatt vei så tipper vi Klanens Webradio hadde vært til stede og dekt begge kampa. Vålerengas damelag har aldri gått videre fra tredje runde før, en alle tiders anledning til å gjøre det er servert i 100-årsjubileumet.

 

Raufoss

Det har vært mye Raufoss i det siste. Først var rekruttjentene i Raufoss, så var Raufoss i Vallhall og blei pissa på av vålerengajentene i NM og nå skal jaggu meg herrene ta turen til Raufoss også. Treningskamp på tirsdag der altså. Den vises på Ditt Oslo med Klanens Webradio som kommentatorer.

 

Confederation Cup

I dag starter Confederation Cup eller prøve og feile før VM-cupen på ordentlig. Nigeria har kamp og Fegor Ogude risikerer å få grønske på buksa si igjen. Motstanderen er ikke spesielt skremmende. Tahiti, der altså. Kampen spilles på Estádio Governador Magalhães Pinto, eller Estádio Mineirão for de som er late. Det ligger i Belo Horizonte for de som er hypp på en tur.

 

Vålerenga i dag:

21:00 Fotball: Tahiti – Nigeria, Prøve-VM, Estádio Governador Magalhães Pinto