Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /home/4/s/sotahjornet/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 308
 

Lett videre

13.06.2013 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengas damelag gikk ekstremt lett videre til tredje runde i norgesmesterskapet. 9 – 0 var fasiten etter at laget var ferdig med laget. En effektiv førsteomgang ga 7 – 0, mens en ineffektiv andreomgang ga 2 – 0. Vålerenga blei også snytt for tosifra i siste spilleminutt. Hadde Vålerenga derimot vært like effektive i andreomgang som i den første hadde det stått hele 19 – 0 til slutt.

 

Hattrick og fire målgivende pasninger på Emelie Erlandsson sørga for de pene sifra. De øvrige målscorerne var Solveig Gulbrandsen, Sharon Hansen, Ingrid Schjelderup, Kristin Haugstad, Ina Skaug og Kristin Carlsson. Det er egentlig det vi har tenkt å skrive om denne kampen i gjetordet. Resten kan leses i kampreferatet.

 

Sola til EM

Solveig Gulbrandsen har vært en av de få vålerengaspillerne som har prestert jevnt godt i så og si hver eneste kamp i år. Det har ført hu inn i landslaget og når EM-troppen blir lest opp i morgen, så er Solas navn å finne der. Det har vi fått opplyst av rikskringkasteren som har gjort et lite fjernsynsintervju med Sola. Sotahjørnet gratulerer og skjønner dermed at det blir enda flere landskamper på Sola som til nå har 161 kamper. Det holder til tredjeplass på lista over flest landskamper i Norge, det er 11 kamper opp til andreplassen. Vi teller raskt over og finner ut at det er 11 a-landskamper igjen i 2013 dersom Norge går til EM-finale i Sverige. Bente Nordby kan altså bli tangert allerede i år og det passer jo godt å hente inn en gammel raufossjente i disse dager.

 

Gulsvart i dag også

Etter at damelaget rundspilte gulsvarte jenter fra et område som tyskerne mener betyr død, så er det interkretsgutta som skal overhøvle gulsvarte gutter fra togstasjonen som strengt tatt burde vært nedlagt for flere tiår sida. Vålerenga stiller med et noe redusert lag i forhold til flere kamper denne sesongen. Det skyldes at gutta skal i aksjon med rekruttlaget allerede på lørdag; men Øyvind Knutsen, Doudo Gaya, Monir Benmoussa og Shåresh Ahmadi er med blant de som starta sist kamp. Også innbytter Harmohan Singh.

 

Det finnes også tidligere vålerengagutter hos de gulsvarte. Helt hva som får noen til frivillig å ta toget ut til myra ved Øyeren er uforståelig for oss, men Jacob Faye Lund, Christian Vikskjold, Mohamed Ofkir og Bugra Bagci har alle gjort dette. De gulsvarte ligger på en fjerdeplass, seks poeng bak serieleder Vålerenga. Det blir ni poeng opp for dem etter at denne kvelden er over. Hele troppen finner du på vif-fotball.no.

 

Treningskamp

Ferien er over for Vålerengas tippeligalag. Nå har dem treningssamling i Lyngdal og i dag spiller dem treningskamp mot Ulf fra Sandnes. Der er de aller fleste, bortsett fra Giancarlo González, Diego Calvo, Gudmund Kongshavn og Fegor Ogude som er så opptatt med landslagsspill at de ikke har tid til å dra på treningssamling. En annen som ikke er med oss lenger er Kaz Sokolowski. Han har vært toppspillerutvikler i Vålerenga en stund, men nå er han plutselig stukki i brann. Assistenttrener der altså. Vi skulle tro det plutselig nå blei en jobb ledig på Valle. Vi har leita på finn.no, men har ikke sett utlysning av ledig stilling ennå. Det vi derimot har finni er at Lyndal har en lokalavis som er så vennlige at de streamer kampen for oss.

 

For øvrig kan vi nevne at hverken Christian Grindheim eller Gudmund Kongshavn er sponsa av et utenlandsk bettingselskap og er dermed aktuelle for VM, noe Cathrine Larsåsen ikke er fordi hu har fått en årslønn for å satse 100 % mot friidretts-VM. Vi håper hu hopper høyt over forbundskålhuer og tar seieren hjem på Bislet i kveld. Vi er egentlig litt i tvil om hennes vestkantopphav, men siden hu er oslojente støtter vi henne likevel.

                                                                                   

Vålerenga i dag:

18:00 Annet: VIF 100 år – historien bak, Vandreteater, Danmarksgate/Ingeborgsgate

18:45 Fotball: Vålerenga G19 – Lillestrøm, Interkrets, Valle kunstgress 2

19:00 Fotball: Vålerenga Herrer – Sandnes Ulf, Treningskamp, Lyndal Stadion

19:45 Fotball: Røa – Vålerenga J19, Interkrets, Røa kunstgress