Offisielt anerkjent som fiende

04.06.2013 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Sotahjørnet har fulgt @nff_info på twitter siden vi kom oss på twitter en gang i 2011; men ikke nå lenger. Det har blant annet gitt oss rask informasjon med link når nye landslagstropper er tatt ut. I tillegg har vi fulgt yngre landskamper det har vært vanskelig å følge på andre måter via profilen, men ikke lenger. Nå er vi blokkert. Sotahjørnet er erklært uønska av Norges Fotballfiender – det har sjølsagt en naturlig forklaring.

Det har gått en måned siden undertegnede kan huske å ha sett twitring fra @nff_info. Vi har sjekka tilbake og veit at tweeten om Nils Johan Semb den 25. april er registrert hos oss, og vi lo godt. «Toppfotballsjef Nils Johan Semb tror Barcelona vil slå tilbake etter den tyske maktdemonstrasjonen»; men 30. april har vi ikke reagert på at de har lagt ut NM-oppsettet for 2. runde av NM. Det betyr at de har blokkert oss et sted mellom 25. og 30. april. 29. april var gjetordets overskrift Norges Fotball Fiender dag 1.

 

Tiraden min fem dager på rad har høsta stor applaus i supportermiljøer, både blant vålerengasupportere og andre. Det samme gjorde artikkelen om Halléns diskriminering av kvinnefotballen. Og undertegnede har tatt opp flere forhold der mørkemennene på Ullevaal direkte ødelegger for tilskuerantallet og interessen rundt norsk fotball. Alt er sjølsagt ment til fotballens beste, sett fra et supportersynspunkt. Men for den offisielle twitterkontoen til forbundet falt det altså svært tungt for brystet.

 

Det å bli blokkert fra twitter forhindrer meg ikke i å lese hva de twitrer, men jeg må gå fysisk inn på kontoen deres eller søke opp tweetsene. Jeg får de ikke direkte inn på feeden min. Det andre en slik blokkering hindrer, er at undertegnede ikke får tweets opp på deres feed ved å benytte @nff_info i meldinga. Det har undertegnede ikke gjort siden 28. februar i tweeten «@NFF_info er ikke i ringa. Uvisst om Ina Skaug, Ingrid Søndenå og Ivan Näsberg starter i dag. Kampstart 12 for både JU23 og G17. #VIF100». Tweeten gjaldt altså to landskamper som straks skulle starte og som vi altså ønska å følge, men som forbundet ikke hadde lagt ut startoppstillinga på. Helt legitimt å melde etter vårt skjønn.

 

Den forrige forrige tweeten undertegnede har nevnt denne kontoen var 1. februar med tweeten «kasteballen Fart tilbys toppserieplassen etter at Kattem trakk seg. Hva er vitsen? Er @NFF_info så kåt på å se puppa til @KathrineK86 #VIF100». Dette henspilte på at Fart, som ikke hadde noe å gjøre i toppserien 2012 og ikke ville ha det i 2013 heller, blei tilbudt plassen. De tapte alle kampa i 2012 og i siste kamp blei det et twitterveddemål som førte til at Kathrine Kronkvist, twitterprofil @KathrineK86, flasha puppa hver gang Vålerenga scora.

 

Ettersom ingen av disse meldingene førte til blokkeringa, så er det vel soleklart at det var artiklene fra 29. februar til 6. mai. Artikler som tok opp en rekke forskjellige tilfeller av maktmisbruk, pyroreglementet, tv-avtalen, korrupsjon i mange forskjellige formater, forskjellsbehandling av like tilfeller og håpløse kamptidspunkter for så vel supportere, familier og klubber. Det er altså nok til at Norges Fotball Fiender ikke ønsker at jeg skal kunne se hvilke meldinger de deler daglig med sine 7 000 følgere. Merkelig!

 

Har vi sett det før? Å ja da. Lance Armstrong er kjent for akkurat den samme taktikken mot kritiske journalister og røster som satte på dagsordenen flere tvilsomme tilfeller av hvordan han bygde seg et navn og en karriére innen sykkelsporten. «Uskyldige» Armstrong blokkerte en rekke kjente og ukjente journalister på grunn av artikler og kommentater de skreiv som kunne hinte om dopingbruk. VGs Anders Christiansen var en av dem. Som om kritikken liksom skulle stilne bare fordi vi ikke får se noen twittermeldinger.

 

På Sotahjørnet tar vi det egentlig som en endelig bekreftelse på at vi har rett i det vi skriver. At det er en ukultur, en korrupt guttegjeng som sitter på Ullevaal og er mer opptatt av å mele sin egen lommebok, enn de er av fotballens beste. At det sitter en gjeng der hvis handlinger ikke tåler demokratiets lys på seg. Sotahjørnet har altså på sett og vis blitt forbundets offisielle fiende – på twitter. Gir vi så opp kampen? På grunn av en blokkering på twitter? Aldri! I stedet oppfordrer vi flere til å ta opp kampen. Og mens vi lader opp med bluss og røykbomber, så oppfordrer vi også Vålerenga til å sende slimålen Halléns klubb ut av norgesmesterskapet – igjen! Forøvrig, også Armstrong måtte gi tapt til slutt. Vi bare nevner det…

 

Moa til Stuttgart!

I følge the bild er Mohammed Abdellaoue så og si klar for Stuttgart, den tyske cupfinaletaperen som skal ut i europaeventyr til høsten. Klubba er enige og det gjenstår kun Moas personlige avtale. Opp i alt dette faller det en god porsjon spenn på Vålerenga. Da Moa blei solgt for en trepakke som har gitt Vålerenga omlag 12 millioner kroner, blei det skrivi en historisk høy videresalgsavtale – både i vålerengaperspektiv og i norsk perspektiv. I tillegg kjøpte jo også Vålerenga ut Skeid for sine spillerutviklingskroner, for å hindre at Skeid gikk konkurs. Det må sies å være en fin avtale for Vålerenga nå med Moa, men kanskje ikke like heldig for avtalen med Dawda Leigh som nok kan sies å ikke ha høsta den samme suksessen.

 

Uansett snakker vi om mye penger her. Sotahjørnet sitter ikke på den eksakte prosentandelen, men 25 – 30 % er det nok i hvert fall. Vi mener det her ligger penger til både Christian Grindheim, Jan Lecjaks og hvis man ønsker det, Mustafa Abdellaoue. Og da begynner nok Vålerenga å ta form. Det blir nok også en betydelig redusering i lønnskostnader i løpet av sommeren. Så nå er det egentlig bare å krysse fingra for at Moa havner på Mercedes Benz Arena til en svimlende sum. Nevnte vi at euroen har stigi i kurs fra 7,3 ved årsskiftet til 7,6 nå?

 

Liverpoolbilletter

Forhåndssalget av billetter til liverpoolkampen starter i dag for sesongkortinnehavere. De koster 422 speciedaler. Ganske mye spenn egentlig, men altså såpass mye Vålerenga må ta for ikke å tape penger. Fortsatt vil det være billigere enn å kjøpe en billett for å se Liverpool på Anfield. Vi regner med at Ullevaal Stadion blir stappfull og lover å på tro og ære å være tilstede og dokumentere for alle dere som ikke har råd til å dra på kampen eller har råd til å kjøpe tv-kanalen som sender den for én dag. Sotahjørnet vil alltid være gratis.