Sliteseier på dårlig sko

14.05.2013 av under 2013 | 1 kommentar

Halden er definitivt mest kjent for en bråte skofabrikker av ytterst dårligste merke. Faktisk var de fleste skoa merka med ”Skoen garanteres ikke” og dessverre så det ut som om enkelte av Vålerengas spillere hadde tatt turen innom skobutikken i Halden før kampstart. Seks av gutta var ikke vant med gress i det hele tatt og på en bane, humpete av diskos og sleggekast, i et høljende regnvær, så var ikke nykjøpte sko i Halden akkurat spillernes beste venn.

Mathias Blårud var banens beste. Her i cupkamp mot Ullern. Foto: Anders Grydeland.

 

Men underlaget får man gjort lite med, til banens forsvar skal det sies at det tydeligvis også har vært kasta en del spyd på den, vannet rant i hvert fall ned i bakken og sjøl om det så dødtungt ut å løpe utpå der, så var det i hvert fall ikke overvann, sjøl om sprett, hastighet og vanskelighetsgrad varierte over hele banen. Det var altså ingen kamp for teknisk elegante spillere; men det var jo nettopp det Vålerenga stilte med.

 

Det blei en skikkelig slitekamp og allerede midtveis i første omgang så det ut som om begge lags spillere begynte å bli grådig slitne allerede. Vålerenga starta dog best og både Aaron Samuel, Ghayas Zahid og Chuma Anene hadde sine målsjanser i løpet av kampens første åtte minutter, men også Kvik Halden hadde vært frampå ved et par anledninger.

 

I det tyvende spilleminuttet fikk Vålerenga sin andre corner for dagen. Fitim Kastrati slo kula inn i feltet og opp i været steg Samuel. Så høyt steg Samuel at sjøl om de andre ikke nådde opp til læret med hårtustene, kunne Samuel elegant sende det i kasse nettmaskene med brøstkassa. Og så høyt steg Samuel til værs at speakeren mista ham av syne og gjetta feil på målscoren. Snakk om spenst. Steinar Hoen, ta deg ei bolle…

 

Vålerenga fortsatte å skape sjanser og på det neste hjørnesparket forsøkte Shola Akinyemi seg med en mellomting mellom brasse og saksespark. Dessverre traff han midt i målet. Der gikk Akinyemi glipp av en youtube-hit. Men det var stort sett i lufta man måtte spille i denne kampen. Alt annet virka som bingo.

 

Rett før halvtimen var spilt utligna Kvik. Etter flotte kombinasjoner på venstresida kom Josef Bouchleh ned til dødlinja. Han slo inn foran mål og Sebastian Eriksen kunne enkelt styre ballen inn i åpent mål. Øyvind Knutsen var sjanseløs. Begge lag fikk hver sin sjanse i sluttminuttene av første omgang, men da dommeren blåste til pause sto det fortsatt uavgjort.

 

Andre omgang starta nesten på verst tenkelige vis. Før det var gått to minutter sklei Akinyemi og Eriksen snappa kula. Han hadde med seg Almir Taletovic og med Akinyemi liggende på gresset og begge backa nesten på midtstreken var det bare Ivan Näsberg som kunne hindre baklengs. Näsberg valgte å støte mot Eriksen som dermed kunne sende Taletovic aleine igjennom mot Knutsen, men sjøl gressvante Eriksen feilberegna farta i det våte gresset og Taletovic fikk seg en sprint ut mot sidelinja for å nå kula. Mer enn nok til at Ali Iqbal kom seg på riktig side og fikk avverga situasjonen.

 

Men Kvik fik nå blod på tann og kjempa seg til et hjørnespark. Jesper Solli heada ut i det verst tenkelige rommet, i samme posisjon som Deniz Payasli sendte Drøbak/Frogn i ledelsen i forrige kamp, klinka Martin Elvestad til denne gang. Fortsatt uten at noen Vålerengaspillere lå ute i returrommet for å blokkere. Heldigvis snidda kula stolpa på den rette sida, utsida. I stedet tok Vålerenga over og skapte tre kjappe målsjanser før Samuel var sluttkjørt og fikk hvile. Speakeren var fortsatt på bærtur og meldte at Kastrati forlot potetjordet, men han fikk i hvert fall rett i at Monir Benmoussa kom inn.

 

Og Benmoussa skaffa Vålerenga et hjørnespark sporenstreks. Kastrati slo inn, Anene var sterkest, men heada ned i bakken og tilbake mot hjørneflagget i stedet for mot mål. Ballen spratt i hånda på en Kvikspiller, men dommeren dreit i straffesparket. I stedet slo Kastrati inn på ny, denne gang dukka Benmoussa opp og med under ett minutt på banen, styrte han Vålerenga i ledelsen med pannebrasken fra kloss hold.

 

Kvik forsøkte seg framover på slutten. De dunka kula opp for å vinne huedueller, men Aleksander Olsen visste råd. Zahid blei tatt av banen for en noe høyere Teodor Stensrud, som dermed fikk sin rekruttlagsdebut. Like etterpå var det Jesper Solli som forlot banen til fordel for Shåresh Ahmadi. Og Vålerenga rydda unna.

 

På overtid lå Mathias Blårud nede med krampe, men da han hadde fått strekt krampa ut av låret tok han like gjerne et 60-meters sugende løp for å presse forsvaret sammen med Benmoussa og Anene. Med en sugende sklitakling blokkerte han utspillet til keeper Joacim Heier og Anene plukka kula. Elegant, med stoisk ro lobba han kula de drøye 30 meterne over Heier og inn i det åpne målet. Kampen var avgjort. Vålerenga tok sine tre poeng, vant sin femte av femte mulige seier og økte avstanden ned til 3. plassen. Fortsatt er de målforskjellen bak serieleder Asker og etter en femtedel av kampa er det 12 poeng til nedrykksstreken.

 

Kvik Halden – Vålerenga 1 – 3 (1 – 1)

13.05.2012 18:00

Halden Stadion

Oddsenligaen avdeling 1

147 tilskuere

 

Kvik Haldens lag:

Joacim Heier

Jonas Heli Hansen – Dardan Mehmeti – Jakob Madsen Lund – Josef Myhren Bouchleh

Fabian Andersen – Martin Elvestad – Agim Shabani – Hardy Mufoncol

Sebastian Backe Eriksen – Almir Taletovic

 

Vålerengas lag:

Øyvind Knutsen

Doudo Gaye – Shola Akinyemi – Ivan Näsberg – Ali Iqbal

Jesper Solli

Mathias Blårud – Ghayas Zahid

Fitim Kastrati – Chuma Anene – Aaron Samuel

 

Vålerengas beste: Mathias Blårud

 

Kampfakta:

21 0-1 Corner Aaron Samuel (Fitim Kastrati)
29 1-1 Spill Sebastian Backe Eriksen (Josef Myhren Bouchleh)
47   Gult Jonas Heli Hansen (Kvik Halden)
60   Ut Aaron Samuel (Vålerenga)
60   Inn Monir Benmoussa (Vålerenga)
61 1-2 Corner Monir Benmoussa (Fitim Kastrati)
75   Ut Hardy Mufoncol (Kvik Halden)
75   Inn Drilon Turkaj (Kvik Halden)
77   Ut Ghayas Zahid (Vålerenga)
77   Inn Teodor Stensrud (Vålerenga)
81   Ut Jakob Madsen Lund (Kvik Halden)
81   Inn Markus Fosstrøm (Kvik Halden)
87   Ut Jesper Solli (Vålerenga)
87   Inn Shåresh Ahmadi (Vålerenga)
90 1-3 Spill Chuma Anene (Mathias Blårud)

 

Målsjanser Kvik Halden Vålerenga 2  
1. omgang 4 7  
2. omgang 6 7  
Totalt 10 14  

 

Cornere Kvik Halden Vålerenga 2  
1. omgang 0 5  
2. omgang 3 1  
Totalt 3 6  

 

Spillerbørs:

Øyvind Knutsen – 5

Hadde et nesten-uhell i starten av kampen, da han feilberegna spretten i gresset, men blei redda av høyden sin. En del dårlige utspill på en veldig vanskelig gressmatte. Ellers trygg i feltet, men slapp også å gjøre noen store redninger. Holdt de skudda som kom.

 

Doudo Gaye – 6

Meget sterk defensiv innsats av Gaye. Holdt seg også på beina og rydda unna det som kom. Har tatt nivået i oddsenligaen veldig raskt. Mangler fortsatt litt på det offensive spillet.

 

Shola Akinyemi – 5

Sleit med spretten og glatt underlag. Dermed kom det noen grove sleivspark og et fall som kunne blitt skjebnesvangert, men klarer svært ofte og er også giftig foran mål når han kommer opp på dødballer. Hadde stort sett kontroll på det meste og veldig god å ha da Kvik pumpa baller inn mot feltet i et desperat forsøk på å skape målsjanser på slutten. Duellsterk.

 

Ivan Näsberg – 5

Vinner bemerkelsesverdig mange dueller, men gjør også noen feil. Lager et par litt enkle frispark og også han led litt av dårlig bane og vanskelig sprett. Viser allikevel at han er til å stole på. Solid igjen.

 

Ali Iqbal – 5

Nok en godkjent kamp av Iqbal på tross av at han ikke får yndlingssida si. Blir hemma av det i det offensive, men gjør en grei jobb defensivt. Innsats til tusen og taklingssterk. Allikevel var det nok på hans side det var minst vanskelig for Kvik å spille seg igjennom.

 

Jesper Solli – 5

Jobber og sliter på midtbanen. På et håpløst underlag var det vanskelig å få i gang pasningsspillet, men det gjaldt for begge lag. Løp mye, men blei grådig sliten etter hvert. Mista kula litt for ofte på midten, men kjempa den ofte tilbake igjen.

 

Mathias Blårud – 7

Vålerengas klart beste spiller og den på banen som takla forholdene definitivt best. Duellsterk, vant det meste som kunne vinnes og orka nesten hele kampen. Innsatsen som førte til målet på overtid er eksemplarisk etter først å ha liggi nede med krampe bare sekunder tidligere.

 

Ghayas Zahid – 6

Det er sjeldent man ikke ser Zahid framover og denne banen innbød nok absolutt ikke til at Zahid kunne briljere. Gjorde dog manns jobb defensivt og begynte etter hvert å gå dypere i banen og spilte kula over midtbanen, noe som hindra farlige brudd på grunn av forholdene. Begynner å bli rutinert på dette nivået nå.

 

Fitim Kastrati – 6

Utfordra svært ofte med to mann i sikring og det stoppa som regel i siste mann. Blei mye nesten i denne kampen for Kastrati. Ujavn kvalitet på dødballene, men kom allikevel fra det med to målgivende pasninger. Sterkt.

 

Chuma Anene – 5

Fikk en tøff jobb på topp. Led nok av en stor og tung kropp på et svært sugende underlag, samt en del spilletid dagen i forveien, noe som nok gjorde at kreftene ikke holdt til å skape rykket han trenger. Men han klarte å holde ballen i angrep og lot dermed laget få flytte seg opp. Viktig spiller på defensive dødballer.

 

Aaron Samuel – 6

Var godkjent i første omgang og skapte fire målsjanser. Scora også på solid vis. Er sterk og dyktig i duellene og jobba bra. Blei helt borte det første kvarteret av andre omgang og blei bytta ut.

 

Monir Benmoussa – 6

Gi den mannen skruknotter. Lå nesten mer på gresset enn han sto på beina, men de gangene han ikke spiste surt gress skapte han mye på høyrekanten. Er vanskelig å spille mot. Scora med en gang han kom inn og bidra sterkt defensivt. Løfta laget betydelig med sitt innhopp. Synd med skovalget…

 

 

  1. […] så mye om kampen, de som vil lese om den og se høydepunktene kan gjøre det i kampreferatet, men på en vanskelig bane i et møkkavær sleit rekruttlaget seg til en 1 – […]