Fire strake

08.05.2013 av under 2013 | Ingen kommentarer

Vålerenga har stilt med svært varierende rekruttlag i sesongens fire første kamper. Et reint juniorlag, et juniorlag med Gudmund Kongshavn, et lag spekka med a-lagsspillere og nå – et juniorlag forsterka med Lars Hirschfeld, Chuma Anene og Shola Akinyemi. Det skulle vise seg å være mer enn nok mot nyopprykka Drøbak/Frogn med André Bergdølmo som trener.

 

Riktignok var det Drøbak/Frogn som fikk kampens to første målsjanser i løpet av kampens første ti minutter. Men Vålerenga var mye farligere når de kom framover. Jesper Solli spilte fram Chuma Anene som la kula mot det lengste hjørnet. En beinparade av tidligere Bradford City-keeper Glenn Arne Hansen hindra mål. I det 12 spillerminuttet blei Vålerenga klart snytt for straffe etter at Shåresh Ahmadi blei felt inne i boksen, men dommer Thomas Lilleby ville ikke være med på det. I stedet fikk de frammøtte se Solli spille igjennom Anene på ny. Anene skøyt først rett på keeper, før han satte returen utafor.

 

En fin kombinasjon mellom Ali Iqbal og Anene satte ut drøbakforsvaret. Et hardt innlegg blei styrt halvmeteren utafor av Mathias Blårud. I stedet var det Drøbak som noe ufortjent tok ledelsen. Vålerenga putta for mange spillere inn i boksen på en defensiv corner. På 20 meter fikk tidligere vålerengaspiller Deniz Payasli stå helt umarkert og da kula blei klarert ut i retning Payasli sa det pang. Tverrligger inn rett over huet på Lars Hirschfeld som ikke en gang tok seg bryderiet med å løfte arma. Svak markering av Vålerenga, svakt keeperspill av Hirschfeld. 7 minutter seinere var Drøbak igjen nære på. Akinyemi tapte duellen på et hjørnespark, men Ali Iqbal sto på streken og klarerte.

 

Klokka skulle passere 40 minutter før Vålerenga endelig fikk uttelling. Blårud dro seg elegant forbi midtbaneleddet og inn igjennom forsvarsfireren tredde han Solli aleine med keeper, midt foran mål fra 8 meter. Utligninga var et faktum. Og nå gikk det fort. Halvannet minutt seinere skjedde det på venstrekanten. Iqbal spilte fram Anene som fikk ro til å orientere seg. Han utfordra høyreback Ruben Valdueza Eiret og da Anene rykka så det ut som både Eiret og midtstopper Timothy Strøm-Pedersen var opptatt med å putte penger på parkometeret. Sikker scoring av Anene. Og minuttet seinere satte samme mann inn 3 – 1 etter at Jibril Bojang satte fart i mellomrommet, kom inn i straffefeltet og satte opp Anene upressa aleine med keeper.

 

I pausa valgte Bergdølmo å bytte Eiret med Mats Lien Vågan for å forsøke å stoppe Anene. Det fungerte absolutt ikke. Allerede etter tredve sekunder av andre omgang var Vågan i pølsebua og Anene i fullt firsprang langs venstrekanten. Det var også Anene som satte inn 4 – 1. En god pasning fra Solli og Anene plasserte kula i nota via den lengste stolpa. I det øyeblikket leda Vålerenga oddsenligaens avdeling 1.

Skal Chuma Anene endelig få ut potensialet sitt? Foto: Hjesus.

 

Men Bergdølmo gjorde et bytte og fikk inn Setar Salimi og tre minutter etter hans innkomst kom reduseringa. Bojang lå nede med skade og Vålerenga rakk ikke å sette inn Monir Benmoussa før spillet blei satt i gang igjen. En klassisk tellefeil og Salimi fikk stå helt aleine inne i boksen og denne gang var Hirschfeld sjanseløs. Kula blei enkelt curla inn i det lengste hjørnet.

 

Det var jevnt den første halvtimen av andre omgang, men så gjorde Aleksander Olsen et bytte på midtbanen. Ut med en hardtarbeidende Solli, inn med Fitim Kastrati. Det ga nesten uttelling med en gang etter en flott veggspill med Shåresh Ahmadi. Men keeper fikk slått til hjørnespark. Herfra og ut var Drøbak sjanseløse. Kastrati løfta det offensive spillet til Vålerenga drastisk og det eneste Drøbak kunne gjøre var å pumpe kula over midtbanen. Dermed kom ikke lenger Payasli til sin rett på midtbanen, en spiller som hadde vært svært dominerende de første 75 minuttene. Anene var svært nære å sende Vålerenga opp på tabellltoppen syv minutter før slutt. Etter et raid av Benmoussa på høyrekanten og et perfekt innlegg traff Anene stolpa. Vålerenga hadde også to spillere etter returen, men uflaks gjorde at kula returnerte til den eneste drøbakspilleren i nærheten. Dermed er Vålerenga fortsatt målforskjellen bak Asker.

 

Vålerenga 2 Herrer – Drøbak/Frogn 4 – 2 (3 – 1)

Mandag 06.05.2013 19:00

Vallhall

Oddsenligaen avdeling 1

142 tilskuere

 

Vålerenga 2s lag:

Lars Hirschfeld

Dodou Gaye – Shola Akinyemi – Ivan Näsberg – Ali Iqbal

Hassan Rahmani

Mathias Blårud – Jesper Solli

Jibril Bojang – Shåresh Ahmadi – Chuma Anene

 

Drøbak/Frogns lag:

Glenn Arne Hansen

Ruben Valdueza Eiret – Timothy Strøm-Pedersen – Espen Lien Smith – Thomas N. Valø

Jonathan Storvik Dixon – Jørgen Hebnes Røssevold – Deniz Payasli – Samale Abdillah Wais

Mamadou Latyr Diagne – Richard Falk-Larsen

 

Vålerengas beste: Chuma Anene.

 

Kampfakta:

15   Gult Deniz Payasli (Drøbak/Frogn)
31 0-1 Corner Deniz Payasli
41 1-1 Spill Jesper Solli (Mathias Blårud)
43 2-1 Spill Chuma Anene (Ali Iqbal)
44 3-1 Spill Chuma Anene (Jibril Bojang)
46   Ut Ruben Valdueza Eiret (Drøbak/Frogn)
46   Inn Mats Lien Vågan (Drøbak/Frogn)
51 4-1 Spill Chuma Anene (Jesper Solli)
56   Ut Jonathan Storvik Dixon (Drøbak/Frogn)
56   Inn Setar Salimi (Drøbak/Frogn)
59 4-2 Spill Setar Salimi (Samale Abdillah Wais)
60   Ut Jibril Bojang (Vålerenga)
60   Inn Monir Benmoussa (Vålerenga)
64   Ut Richard Falk-Larsen (Drøbak/Frogn)
64   Inn Rene Aleksander Elshaug (Drøbak/Frogn)
64   Gult Hassan Rahmani (Vålerenga)
77   Ut Jesper Solli (Vålerenga)
77   Inn Fitim Kastrati (Vålerenga)
90   Ut Chuma Anene (Vålerenga)
90   Inn Rino Falk-Larsen (Vålerenga)

 

Målsjanser Vålerenga 2 Drøbak/Frogn  
1. omgang 6 6  
2. omgang 5 3  
Totalt 11 9  

 

Cornere Vålerenga 2 Drøbak/Frogn   
1. omgang 2 2  
2. omgang 4 1  
Totalt 6 3  

 

Spillerbørs:

Lars Hirschfeld – 3

Sjelden satt på de store prøvene, men rakk allikevel å gjøre flere tabber. Det første målet må han ta på sin kappe. Hadde en svært dårlig utboksing og en livsfarlig utboksing der han slo kula ned i bakken inne i boksen. Bare flaks at ingen badebyborgere kom på den. Også et klassisk utspill rett til nærmeste motstander. Er Hirschfeld på vei til å spille seg ut av reservebenken i tippeligaen?

 

Dodou Gaye – 4

De gangene Drøbak kom fram på kanten, var det Gaye sin side. Til tider feilplassert, men ingen grove feil. Litt lett i duellene. Gjør seg på ingen måte bort, men er litt for reservert framover.

 

Shola Akinyemi – 6

Vant omlag 70 % av duellene og var sjefen i forsvaret. Styrte offsidelinja rett og var god til å bryte framover. Fikk det tøffere på slutten da Drøbak kun pumpa høye baller inn over midtbanen, men kommer ellers greit fra det. Flink til å finne løsninger både defensivt og offensivt. En spillende midtstopper.

 

Ivan Näsberg – 5

En farlig stuss bakover som første til en målsjanse for Drøbak trekker ned et ellers bra inntrykk. Vinner uvanlig mange dueller til å ikke ha fyllt 17 år ennå. En midtstopper som kommer til å bli svært god og sammen med Akinyemi er det endelig et tett forsvar på rekruttlaget.

 

Ali Igbal – 4

Uvanlig lite med framover, noe som sannsynligvis skyldes at han spilte på feil backplass. Er vant til å se Iqbal storme i angrep, nå var han mer reservert. Ellers en solid kamp, men glemte markeringa på 4 – 2 målet.

 

Hassan Rahmani – 5

Stort sett godt plassert som defensivt anker. God til å takle og sette i gang spillet, men er lite kreativ når det nærmer seg motstanders 16-meter. Har mye å utvikle på det offensive. Jobber og sliter. Pådro seg et unødvendig gult kort.

 

Mathias Blårud – 7

Solid indreløper som i perioder tok jobben som en hjelpende spiss. Løper ekstremt mye og har roen og overblikket. Har kanskje en tendens til å gå et steg for langt med kula før han slipper den, men den midtbanespilleren som helt klart er nærmest å starte i tippeligaen, men også den eldste på midtbanen til Vålerenga.

 

Jesper Solli – 6

En ny god kamp av Solli og fikk med seg både mål og målgivende. Jobber alltid iherdig og vinner mange dueller. Allikevel ofte litt enkel å vende vekk og til tider litt feilplassert, noe som gjør at han får det vanskeligere i duellene enn nødvendig. Fikk en vanskelig jobb med å temme Payasli, noe han greide bra i noen perioder og mindre bra i andre perioder.

 

Jibril Bojang – 5

Et herlig rykk som førte til 3 – 1 målet. Har fart, men sleit med å komme seg rundt på kanten i denne kampen. Får ikke fintene helt til å sitte, virker å være litt ute av det for tida. Var heller ikke så flink defensivt som vi forventer av en spiller med såpass mange oddsenligakamper bak seg. Blei skada.

 

Shåresh Ahmadi – 5

Jobber og sliter og er veldig god i førsteforsvarer rollen. Klarer også å vinne kula og å holde på den til laget kommer etter. Dessverre for lite giftig inne i boksen og trives nok best når han har en tier bak seg.

 

Chuma Anene – 8

Har et herlig rykk som han benytta mange ganger i denne kampen. Hattrick og det kunne fort ha blitt flere. Defensivt er det upåklagelig. Offensivt er han litt av og på i denne kampen, men et klart framskritt fra tidligere i sesongen. Når han får litt plass til å vende opp før han utfordrer er han god. Kan bli en joker å sette inn på slutten i tippeligakamper når det begynner å bli rom.

 

Monir Benmoussa – 7

Klarte det Bojang sjeldent klarte, nemlig å komme rundt venstrebacken. Skaper mye på kanten sin, jobber godt både offensivt og defensivt og gjør seg hele tida spillbar.