Norges Fotball Fiender dag 5

06.05.2013 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vårt evinnelige hat til mafiaen på Ullevaal Stadion skal i dag omhandle hvordan de har tilrettelagt for korrupsjon og forskjellsbehandling; men det er ikke det eneste gjetordet omhandler. Sjølsagt nyter vi at Vålerenga klatrer oppover tippeligatabellen og at Morten Ask storspiller i hockey-VM, samtidig misliker vi et nederlag i toppserien og ser fram til dagens to rekruttkamper.

 

NFF = Norges Fotball Fiender – korrupsjon

Det finnes et utall funksjoner i Norges Fotballfiender som regelrett gir opphav til korrupsjon og forskjellsbehandling. Måten Norges Fotballfiender bøtelegger klubber på er et godt eksempel på det. Reglene er vage, de setter ikke en pris på en forseelse, de ser på en helhet og tidligere hendelser, uten å fortelle om helheten. Det førte til at Lillestrøm fikk langt mindre bot enn Vålerenga for langt verre forseelse i siste serierunde i fjor. Tre personskader og femten minutters utsettelse av kampen, klarte de å få til at var mindre alvorlig enn litt overdreven bruk av bluss som att på til var søkt om. Forklaringene til bøtene var vage. Det var ikke satt en pris per bluss eller noe som kunne rettferdiggjøre forskjellen i bøter. Det styrker mistanken om at sanksjonsutvalgets følelser til den enkelte klubb som skulle sanksjoneres ga utløp i botas størrelse.

Disse t-skjortene solgte godt i Sjappa. Foto: Hjesus.

 

Cupen i seg sjøl er et nytt opphav til korrupsjon. Her settes de tre første rundene opp av forbundet. Vi er vant til å høre at de som roper høyest om Vålerenga, gjerne får Vålerenga. Hvor mye penger de ansvarlige har fått under bordet for at en breddeklubb skal få Vålerenga og således tjene fete penger i cupens første, andre og tredje runde, det vites ikke. Men det er grobunn for mistanker om korrupsjon. Og ikke minst – det er en åpenbar sannsynlighet for at noen vil gi fordeler til enkelte klubber, med eller uten penger under bordet, fordi de har mulighet til det.

 

Når det drar seg til i fra fjerde runde, så sees det på klubbenes reisebelastning. 3. runde settes opp og Norges Fotballfiender velger å gi halvparten av tippeligalaga hjemmekamp og halvparten bortekamp i denne runden. Dermed oppnår de som får bortekamp her en kjempefordel videre i cupen, spesielt vil dette ramme Vålerenga hardt i år, som har hatt to bortekamper i Oslo. Reisebelastninga er altså ingen for Vålerenga. Det skal godt gjøres å få hjemmekamp når det drar seg til da… Og når det bare er 32 lag igjen, hvordan kan det da forsvares å gjøre et oppsett av disse uten trekning?

 

Fra vårt ståsted på Sotahjørnet burde alle rundene trekkes. Man kan gjerne seede tippeliga- og adeccoligalaga de to første rundene og si at de skal ha bortekamper; men bortsett fra det bør det trekkes. Og skjønn må bort. Hvem har hatt mest reisebelastning? Det er enn skjønnsmessig vurdering og opphav til forskjellsbehandling. I England har de en enkel metode for dette. Laget som trekkes ut først har hjemmekamp. Ferdig! Ingen korrupsjon! Men så var det også FAs David Bernstein som forlot valglokalet i protest mot at Sepp Blatter stilte aleine til valg, etter å ha fått utelukka sin eneste konkurrent til FIFA-valget. Som vi husker, Yngve Hallén smilte sitt fårete glis og stemte fram Blatter, og fulgte opp med å utelukke Erik Loe fra presidentvalget i Norge, hans eneste konkurrent.

 

At Rosenborgs spillere og trenere aldri får ekstra straff som følge av skjønnsregler er en annen ting. Der Nils Arne Eggen dro rasismekortet mot Martin Andresen etter at Anthony Annan hadde klypi André Muri i balla og stikki fingeren godt opp i ræva. Hverken Annan eller Eggen blei straffeforfulgt for sine forseelser. Norges Fotballfiender trur nemlig like mye på at Annan mista balansen som at John Pelu fikk krampe i begge legga samtidig. Men rasismekortet fra Eggen er altså greit, men når Kjetil Rekdal dro alkiskortet mot Eirik Bakke, så fikk Rekdal én kamps karantene. Rekdal har også fått én kamps karantene for å slå ut med armene og si ”Du kan ikke gi gult kort på det der”. Den samme dommeren som fikk rasismebeskyldning av Makthar Thioune. Det ga tre kampers karantene. Hvorfor slipper Rosenborg så billig unna? Det er forskjellsbehandling. Og vi husker alle at toppfotballsjefen Nils Johan Semb uttalte: Det er viktig for norsk fotball at RBK vinner! Der og da burde Semb ha gått av som toppfotballsjef; men dette er altså gjengs oppfatning i Norges Fotballfienders lokaler på Ullevaal. Derfor må breddeklubbene stå opp på neste ting. Velg en president fra supporternes rekker. De er de eneste som tør å stå opp mot Norges Fotballfiender.

 

Klatringa fortsetter

Tippeligalaget har plutselig begynt å score mål i løpet av kampens første kvarter. Stikk i strid med tidligere regel om at laget skulle slippe inn mål i løpet av dette kvarteret. Dermed fortsetter de å klatre på tabellen. Riktignok er laget fortsatt på nedre del av tabellen, men sånn reint bortsett fra at det fortsatt er syv poeng opp til serielederen, er det nå bare fem poeng til sølvet og tre poeng til bronsen. Det var bare Strømsgodset og Sarpsborg 08 av laga foran Vålerenga på tabellen som ikke mista poeng til St. Hallvards Menn, sånn med mindre Start vinner i kveld da…

 

Tiende plass er ikke noe vi driver og samler på, men det er en begynnelse på noe stort. Diego Calvo scora sitt første tippeligamål på en retur etter et skudd fra Mostafa Abdellaoue; men målet skal vel egentlig krediteres Christian Grindheim for en herlig frekk tunnel på Miloš Mihajlov og tunnel på Edier Frejd på innlegget til Mos. Simon Larsen putta på til 0 – 2 etter en kort pasning fra Mos etter et langt innkast fra Marcel. Sånn var det, Vålerenga rulla opp angrep og putta på med en drøss spillere inne i boksen. Det er det ikke lett å forsvare seg i mot. Simon Larsen traff også stolpa etter en corner og der var André Muri millimetere unna å styre kule innafor. Vålerenga utklassa Ulf i første omgang.

 

I starten av andre reduserte nesten Ulf etter et bra innlegg, men dårlig markering i feltet. Kula gikk heldigvis på feil side av stolpa, men rett etterpå gikk det galt. Gudmund Kongshavn måtte strekke seg godt på et skudd fra Tommy Høiland og fikk lagt kula ut mot hjørneflagget. Innlegget som fulgte fra Marius Helle var dessverre godt og Høiland scora i tom kasse. På tross av en dårlig andreomgang holdt Vålerenga unna og er fortsatt uten poengtap mot Ulf.

 

Det er store muligheter for å klatre ytterligere til onsdag. Hønefoss hjemme bør være tre poeng, sjøl om vi må unnvære Fegor Ogude. Han har allerede pådratt seg tre gule kort, hvilket vel ikke var noen stor overraskelse.

 

Ubeseira

Rekruttgutta har vært særdeles gode i år og i kveld tar de i mot Drøbak/Frogn med tidligere vålerengaassisten André Bergdølmo som trener. Lars Hirschfeld og Chuma Anene er de to eneste som har starta i tippeligaen, som er med i troppen. Drøbak/Frogn ligger på femte plass med seks poeng, mens Vålerenga ligger på andreplass med 9. Med tremålsseier er Vålerenga tabelleder. Kampen sendes på dittOslo.no med Klanens Webradio som kommentatorer. Den sendes også på Klanens Webradio for de som ikke har mulighet til å se bilder, men det er tvkommentering og ikke radiokommentering.

 

Asker på sin side har allerede spilt denne runden og vinni den. De har også vinni trekninga av å bli slått ut på hjemmebane i cupens 3. runde. Det må de nemlig, for Rekdal har lovt oss en hjemmekamp i årets cup. Siden Føyka ikke er Vålerengas hjemmebane kan dere trekke slutninga sjøl. Siden Vålerenga er så heldig å få bortekamp blei det sjølsagt superkort tur denne runden.

 

Stygt tap

Vålerenga utklassa og rundspilte Avaldsnes i første omgang av toppseriekampen i Vallhall lørdag. Men ineffektiviteten er et stort problem. Vi har hørt trenerne snakke om å sette den defensive tryggheten i laget. Nå er det på tide å trene avslutninger. Man bommer ikke fem seks ganger upressa fra femmeteren. At Vålerenga ikke leda med fem mål til pause er en regelrett skandale. Så skjer det som så ofte skjer i sånne kamper. Avaldsnes og Cecilie Pederesen scora på deres første ordentlige målsjanse. Til slutt fikk de også et mål på en gedigen keepertabbe. Et elendig innlegg fra Pedersen blei kontrollert inn i mål av keeper Lill Yvonne Karlsrud. 0 – 2 tap og Vålerenga sliter nå med en elendig sesongstart. Men spillet var i hvert fall bedre. Det kommer et referat en gang, når vi får tid til å skrive det, men ikke i dag.

 

Derimot er vi ganske forbanna på Norges Fotballfiender. 86 tilskuer var alt som fant veien til Vallhall, kampen kolliderte med bortekampen for tippeligalaget mot Sandnes Ulf. På søndag er det samme kampkollisjon igjen. Haugesund borte i tippeligaen, LSK Kvinner hjemme i toppserien. Var det ikke disse to laga det skulle bygges opp en derbyfølelse mellom Norges Fotballfiender? Styret må gå!

 

Forøvrig skal rekruttdamene også ut i strid i dag. De møter rekruttlaget til Kolbotn hjemme på Valle kunstgress 2. Det er henholdsvis nummer 4 mot nummer 3 i serien. Dessverre kolliderer denne kampen også med rekruttherrenes kamp.

 

VM

Norge har starta VM i hockey knallbra og har full pott etter de to første kampa. Det holder til puljeledelse, poenget foran Sveits som har slått Sverige og som slo Canada på straffer. Norge på sin side vant 3 – 1 over Slovenia på lørdag før det blei 3 – 2 over Danmark i går. Morten Ask har spilt mye i begge kampa og noterte seg for målgivende på Norges andre mål i går. Daniel Sørvik fikk også spille i gårsdagens oppgjør.

 

Trolls

Vålerenga Trolls fortsatte i helga med latterliggjøringa av motstanderne, hvilket muligens er en latterliggjøring av ledelsens valg om å gå ned i 2. divisjon i stedet for å spille i 1. divisjon. 95 – 0 blei søndagens resultat mot Tønsberg Raiders. Klarer de tresifra mot Lillestrøm Starfighters den 26. mai tro?

 

Vålerenga i dag:

18:45 Fotball: Vålerenga 2 Damer – Kolbotn 2 IL, 2. divisjon avd 1, Valle kunstgress 2

19:00 Fotball: Vålerenga 2 Herrer – Drøbak/Frogn, Oddsenligaen avd 1, Vallhall