Norges Fotball Fiender dag 3

02.05.2013 av under Gjetord | Ingen kommentarer

I dagens gjetord tas det et oppgjør mot korrupsjon, forskjellsbehandling og maktmisbruk i Norges Fotballfiender. Så myser vi sjølsagt litt på gårsdagens cupkamp der tre debutanter, hattrick på 13 minutter, straffer og en storseier blei fasiten for Vålerenga. Dessuten har andre runde for G19 blitt satt opp og så er det interkretskamp i dag.

 

NFF = Norges Fotballfiender – korrupsjon, forskjellsbehandling og maktmisbruk

Yngve Hallén fikk i sin andre periode som fotballpresident, ingen motkandidater. Det sørga han for gjennom den såkalte Stengelgate-saken, der en uskyldig 16 år gammel fotballspiller mye mulig har fått hele sin fotballkarriére ødelagt av å ha blitt blanda inn i en overgangsstrid. Før noen som helst konklusjon var på bordet, blei Erik Loe utelukka fra verv i forbundet. Den samme Loe som var Halléns konkurrent om fotballpresidentvervet. For å være helt på den sikre sida, så fortalte han også UEFA-president Michel Platini at dette var svindel – uten at det var bevist et eneste fnugg av svindel i saken. Det er vel ikke akkurat fair play?

Det var ikke overraskende at Rosenborg slapp unna. De hadde om mulig, en langt mer tvilsom avtale enn den Vålerenga hadde. De hadde nemlig inngått overgangsavtale med en pakkeløsning, på en måte det samme som Skeid nylig vant fram rettslig på, i en sak der korrupte fotballtopper avslo Skeids krav, men rettssystemet viste rettferdighet. Men fotballen sjøl, der Yngve Hallén med et fårete smil gjenvalgte en president som hadde klart å fjerne sin eneste konkurrent til presidentskapet, trampa på de små for å la de store få leke som de vil. Det er vel ikke akkurat fair play?

 

Forskjellsbehandling har vi vært vitne til i en årrekke. På tross av at også andre klubber har hatt særdeles gode tilskuertall 16. mai og hele sesonger, så har det vært Rosenborg og Brann som hvert år har fått 16. mai-kamp hjemme. En svært urettferdig ordning. I utgangspunktet burde hjemmekamp 16. mai ha vært en premie for å ha høye tilskuertall igjennom en hel sesong. Således burde de åtte høyeste tilskuersnitta få hjemmekamp 16. mai hvert år. Da får man det på de største stedene, der den største stemninga er og på de laga som trekker publikum. Men nei, to klubber skal ha eneretten til denne kampen. Det er vel ikke akkurat fair play?

 

Raufoss fikk aldri fornya sin adeccoligalisens etter 2007-sesongen. Årsaken var at stadion var for dårlig. Det på tross av at Vålerenga spilte bortekamp der året etter, foran 2 500 tilskuere i cupens 2. runde. Det var aldri noe problem den gangen og de gjorde ikke en dritt med stadion for å ta i mot de mengdene som kom til den kampen. I tippeligaen får derimot Tromsø for ørtende året på rad dispensasjon for borteseksjonen på stadion sin. De har slettes ingen planer om å gjøre noe med stilaset, der folk må stå i tre rekker på samme radhøyde og ikke ser en dritt av kampen. Det er forskjellsbehandling på det groveste. Det finnes heller ingen planer om å gjøre noe med dette på Alfheim. Så det finnes altså ett sett regler for kosegutta fra Alfheim og ett sett regler for rånerne på Raufoss. Det er vel ikke akkurat fair play?

 

Når bøtenes størrelse skal settes, så vil aldri Norges Fotballfiender fortelle i klartekst hva som ligger bak hver enkelt bot. Ikke har de satt en pris på antall ulovlige bluss, ikke har de satt en pris på bruk av knallskudd, ikke har de satt en pris på personskader. Da Vålerenga møtte undulatene i fjor, blei således et trygt og sikkert arrangement fra Vålerenga, der det var godkjent blussing, om enn i noe mindre skala, bøtelagt langt høyere enn ulovlig blussing, kasting av bluss på banen og tre personskader. 15 minutters utsettelse av kampen klarte også undulatenes supportere å få til, men allikevel var altså Vålerengas bot langt større. Hvorfor? Nei, det sier dem ikke noe om. Sannsynligvis settes bota etter hvor mye de enkelte sanskjonsmedlemennene hater den klubben som skal bøtelegges. Det er vel ikke akkurat fair play?

 

Det siste punktet vi skal ha med gjelder landskampen mot Albania. Det blei fyrt av litt bluss på en tribune med supportere fra Norsk Supporterallianse. Plankehaugensupporter Anders Kristian Johansen sto aldri i nærheten av noen av blusserne, men politiet skulle rydde tribunen og gjorde det tilfeldig for å få ned antallet til en mer håndterbar menneskemasse for dem. Johansen blei plukka ut til protester fra blant annet supporteralliansens Bjørnar Posse Sandboe. Norges Fotballfiender kommer aldri noen vei rettslig med et sånt krav. Det kreves bevis for at Johansen faktisk har blussa, men angsten det fører med seg er det verre med. Nattesøvnen til Johansen er sannsynligvis ikke den beste etter dette. I tillegg forteller her styret i Norges Fotballfiender at det er de som bestemmer, og alle andre skal følge etter i deres spor. Det minner veldig om nazistenes forhold til binders og røde toppluer. Det var vel heller ikke helt fair play?

 

NM #1

Vålerenga reiste til vestkanten på arbeidernes dag for å spille mot borgerskapet. Borgerskapet var personifisert gjennom en tredjedivisjonsklubb oppkalt etter klostergården Ullern. I utgangspunktet har Vålerenga tre lag som spiller på et høyere nivå enn Ullern. A-laget, rekruttlaget og juniorlaget. Juniorlaget har to ganger reist på langtur i Oddsenligaen og begge gangene tatt med seg tre poeng hjem. De har møtt førstelaga til de laga Ullern kjemper med rekruttlaga til. Det var derfor lite nerver ute å gikk før kampstart og Vålerenga starta kun med Marcel av de som starta mot Aalesund. Årsaken var at Jan Gunnar Solli var skada. Mathias Blårud fikk sin debut i offisiell kamp der han inntok midtbanen sammen med Morten Berre. Dette skulle bli en målfest.

Mathias Blårud debuterte for Vålerenga mot Ullern. Foto: Anders Grydeland.

 

Det var da heller ingen som fikk panikk da Ullern scora allerede etter to minutter. Det gikk tross alt bare tre minutter før utligninga var et faktum. Et godt innlegg fra Diego Calvo fant Aaron Samuel som heada kula enkelt i mål. Så kom en litt spesiell 13 minutters periode. Samuel dribla seg inn i feltet og blei bittelittegranne felt. Nok til at han falt som en potetsekk, straffe og sikker scoring av Torgeir Børven. Så satte Samuel fart igjen, spilte til Ghayas Zahid som satte fart inn i sekstenmeterfeltet og blei felt. Straffe og en sikker Børven putta igjen. Så var Samuel på farta igjen, inn i feltet, blei forsøkt rivi ned i skulderen og nok en gang falt Samuel. Straffe og en sikker Børven. 13 minutter og hattrick av Børven på straffer. Ganske spesielt.

Torgeir Børven blei firemålsscorer mot Ullern. Foto: Kenneth Myhre.

 

Et elendig keeperutspill blei plukka opp av Calvo. Han tok med seg kula et par meter før han skøyt i det lengste hjørnet fra 40 meters hold. Keeper var sjølsagt ikke på plass etter utspillet, så dermed scora Calvo sitt første mål i Vålerengatrøya. Det siste målet kom da Ullern forsøkte å ta et kort hjørnespark. Børven satte raskt press og vant kula. Calvo blei med som et uvær på kontringa og med Zahid liggende igjen på topp kom Vålerenga tre mot to. Børven spilte Zahid aleine med keeper og han kippa ballen elegant inn til 1 – 6 som sto seg til pause.

Ghayas Zahid scora ett, skaffa straffe og hadde en målgivende. Foto: Kenneth Myhre.

 

I andre omgang blei det bytter. Joachim Thomassen gikk ut ved pause og Ali Iqbal fikk sin debut på a-laget. Han hadde fra før heller ingen treningskamper. Og litt ut i omgangen forlot Samuel banen haltende med noe som så ut som en skade i foten. Monir Benmoussa fikk sin offisielle a-lagsdebut og samtidig kom Chuma Anene inn for Calvo. Benmoussa svarte med et herlig mål. Anene spilte igjennom Zahid ned til dødlinja. Zahid la ut i 45 grader og Benmoussa mista ikke huet, men plassert læret enkelt i nettmaskene. Og da Anene tredde igjennom Børven aleine med keeper fikk også han et spillermål. 1 – 8 og sikkert videre til 16. delsfinale. De spilles 1. og 2. juni.

Monir Benmoussa kom inn og scora i sin a-lagsdebut. Foto: Kenneth Myhre.

 

NM #2

Vålerengas G19-lag møter Fjellhamar på hjemmebane i cupens 2. runde. Fjellhamar er en middelhavsfarer i 3. divisjon avdeling 2 og har et av topplaga i G19 1. divisjon i Akershus. Det betyr et gjensyn med tidligere vålerengaback Simen Stensøe. Kampen er opprinnelig oppsatt lørdag 18. mai, men kommer til å bli flytta ettersom det er rekruttkamp i Vallhall 18. mai. Også damelaget er videre til 2. runde i NM ettersom toppserielaga først kommer inn før i den runden.

 

Kisa

Fjellhamar skal ikke kunne yte Vålerenga motstand. Tøft skal også Ullensaker/Kisa få det i kveld, for mange av de som sørga for seier i oddsenligaen mot Skarbøvik setter kursen til Ullensaker for å høvle over bånnlaget i interkretsserien. Kisa har fortsatt 0 poeng etter å ha spilt 6 kamper. Nå skal de altså opp mot spillere som banker lag i oddsenligaen. Det bør bli store sifre i favør det blårøde bortelaget.

 

Vålerenga i dag:

20:00 Fotball: Ullensaker/Kisa – Vålerenga G19, Interkrets, UKI Arena