Norges Fotball Fiender dag 1

29.04.2013 av under Gjetord | 2 kommentater

I dag starter gjetordet en fem dager lang kampanje mot NFF, Norges Fotball Fiender. Vi har sett oss mektig lei av Yngve Hallén, Niels Røine og resten av inkompetente og korrupte løgnere, som aldri burde få ha den innflytelsen de har på Norges største idrett. I tillegg går vi igjennom helga og ser dessuten frammover på dagens kamper og VM.

 

NFF = Norges Fotballfiender – pyroreglementet

Rett før helga tok til, satt Yngve Hallén, Mette Christiansen, Bjarne Berntsen, Kjartan Bjerland, Arne Aambakk, Klara Stensvåg, Eli Arnstad og Hans Olav Karde i styremøte. Der skulle de gå igjennom pyroreglementet og komme til en konklusjon for hva man skulle gjøre videre. Det var nemlig godt de fem serierundene av tippeligaen som Norges Fotballfienders styre hadde krevet skulle foregå uten et eneste pyroteknisk innslag. Supporterne skulle bevise at de kunne forholde seg til regler og retningslinjer. Ikke et bluss, ikke en røykbombe, ingen pyrotekniske effekter var brukt av supporterne. I så måte forventa alle at pyroreglementet skulle godkjennes og at forbundet ville ta supporternes og fotballklubbenes ønsker på alvor. I stedet så de på arket med reglementet, lo høyt, pissa på det i tur og orden før de kjørte det igjennom makuleringsmaskinen. Norges Fotballfiender valgte å pisse på supporterne, de valgte å pisse på sine egne fotballklubber og de valgte å stenge all mulig form for kommunikasjon mellom Norges Fotballfiender og supporterklubbene. Pyroteknikk er erklært ulovlig!

Klanen protesterte mot vedtaket på Ullevaal. Foto: Anders Grydeland.

 

Ikke bare har supporterklubbene, Norsk Supporterallianse og flere fotballklubber, kanskje særskilt Vålerenga, lagt ned uttallige timer for å få til et godt, velgjennomtenkt og sikkert pyroreglement som ville ha eliminert ulovlig og farlig blussing på tribunene, økt sikkerheten på kamp, økt stemninga på tribunene, bedra tv-sendingene og gitt flere tilskuere både på tribunene og tv-sendingene; supporterklubbene har i tillegg brukt mye penger på utdanning av pyroteknikere for nettopp å ivareta sikkerheten rundt hvert eneste arrangement. Dette pisser Norges Fotballfiender på, med Yngve Hallén i spissen. Hallén burde fått et tent bluss stappa opp i rasshølet.

 

Nå er dialogen brutt. Samarbeid er utelukka. Norges Fotballfiender har valgt å gå til krig. De kunne ha fått lovlige, sikre, vakre og stemningsskapende tifoshow med pyroteknikk. Nå får de ulovlige, usikre og sannsynligvis en god del stygge situasjoner igjennom tippeligaen. Du trenger ikke å dra lenger enn til Sverige for å se hva krigen mellom fotballforbundet og supporterne der har ført til. Totalt kaotiske tilstander, store horder av sinte supportere som går inn for å stoppe fotballkamper og bluss som kastes inn på banene. Et bluss som blir kasta er livsfarlig, det skjer kun ved ulovlig blussing. Et bluss som holdes opp i lufta skaper stemning, det skjer ved lovlig blussing der ingen er redd for å bli tatt av onkel med blusset i hånda. Å frata friheten til å utvikle tribunekulturen i retninga supporterne vil fører kun til én ting – opprør! Har ikke Norges Fotballfiender lært noe av all historie opp igjennom tidene? Brød og sirkus til folket, slik kan man allikevel holde kontroll over tildels store opprørske folkemasser. Julius Cæsar skjønte det for to tusen år sida. Yngve Hallén har ennå ikke forstått det. Den mannen er ikke bare maktsyk og korrupt. Han er regelrett et skadedyr, virus og pest for norsk fotball…

 

Marcel debuterte

Kjetil Rekdal står fram i nettavisa som litt feig. Det er vi enig i, samtidig synes vi det var feiende flott at han var så feig at han tok sotahjørnets trussel om at han måtte gå så alvorlig at Marcel fikk debutere i tippeligakampen mot oransjeordenen. Og det er ingen tvil – Marcel imponerte på høyrebacken både offensivt og defensivt og på tross av sin beskjedenhet – høyrebacken er hans framover. Også Jan Lecjaks viste hvorfor I har latt ham få spille og dermed så plutselig forsvarsfireren vår solid ut. Det var noe nytt.

Marcel debuterte i tippeligaen med bravur. Foto: Anders Grydeland.

 

I valgte dessuten å snu midtbanen og det fungerte bra med Mohammed Fellah ute på høyre kant. Vålerenga rundspilte Aalesund og skapte flere målsjanser den første omgangen enn i sesongens fem første kamper totalt. Mostafa Abdelloue styrte et hardt innlegg rett under tverrliggeren, men det blei corner. Simon Larsen fikk reint treff på volley fra femmeter, men kula traff keeper igjen. Det var de to desidert største og bare en god målmann holdt Aalesund inne i kampen. Men da Kristofer Hæstad vant tilbake kula på hjørnet av 16 meteren, fant Fredheim Holm i god innleggsposisjon, som sendte kula hardt inn foran mål der Mos endra retning og Fellah pirka den over mållinjas, så sto det 1 – 0 og det rett før pause. Det eneste tribunefolket kunne klage på var Vålerengas uttelling. Det burde stått minst 3 – 0 til pause.

Mohammed Fellah sendte Vålerenga i ledelsen. Foto: Anders Grydeland.

 

Andre omgang var i underkant av et kvarter gammel da Vålerenga viste at de har fart i laget. Simon Larsen brøyt et oppspill med en utsøkt pasning mot Fellah. Fellah venta på Bojan Zajíc som kom inn for en skada Christian Grindheim. Zajíc fikk pasninga og skøyt knallhardt langs bakken fra skrå vinkel. Keeper ga retur og Mos var giftig framme og dytta den over mållinja. I begge tilfeller ga speaker Knut Hoffsengen både målgivende pasning og målgivende andrepasning. På sotahjørnet går vi lenger og gir målgivende tredjepasning også. Vålerenga framsto nemlig endelig som et lag i denne kampen. Og jaggu starta høstjakta tidlig i år.

 

Oransjeordenen fikk et trøstemål på slutten. Hæstad måtte ut med skade og i stedet for å bytte ut en utslitt Fegor Ogude med Ghayas Zahid, valgte I å bytte Mos med Torgeir Børven. Dermed mista Vålerenga det helt på slutten og Gudmund Kongshavn måtte plutselig i aksjon. På straffa missa Ogude et enkelt mottak og felte spilleren etterpå. Kongshavn var svært nære å ta den, men straffa var så ekstremt hard at sjøl ikke Kongshavn nådde helt inn i stolperota. To sjanser til fikk oransjeordenen før de slukøra måtte innse at alle tre poenga blei igjen i hovedstaden.

 

Vålerenga tok dermed tre poeng, klatra til 12. plass og tok innpå tre poeng på tabelltoppen. På sotahjørnet ser vi fortsatt opp på tabellen, det er bare 7 poeng opp til seriegullet. Det skal vi ha. Dessuten, ikke så galt at det ikke er godt for noe. Vålerenga er nå fem poeng foran de regjerende seriemesterne. Dette går veien. Den dårlige perioden er over for i år…

 

Neste kamp er borte mot Sandnes Ulf. De kommer fra seier mot Rosenborg, men kommer seg nok raskt ned på jorda igjen etter å ha blitt nedsabla av St. Hallvards menn. Det er lite trolig at Ulf fortsatt ligger foran Vålerenga etter syv runder.

 

Bakpå fra start – nok en gang

Vålerengas damelag har gjort det til en fanesak å legge seg bakpå i starten av kampa denne sesongen. Presshøyden skal være lav, slik at motstanderne får ro i starten av kampen til å spille seg varme og få til gode innlegg som det kan bli målsjanser på. Således var ingenting nytt på Røabanen på lørdag. Røa fikk gjøre som de ville. Riktignok hadde Vålerenga en meget stor målsjanse, og helt ærlig, aleine med keeper, upressa fra åtte meter setter man ikke ballen i stanga Solveig Gulbrandsen.

 

Etter 26 minutter, der Røa sannsynligvis hadde 75 % ballinnehav fikk dem også sin scoring. Et bra innlegg fra Hedda Strand Gardsjord traff huet til Marie Willumsen Olsen. Hu styrte den over huet på Lill Yvonne Karlsrud fra fem meters hold. Karlsrud rakk aldri å få opp arma. Dermed havna Vålerenga nok en gang bakpå.

 

Men nå gjorde i hvert fall trenerteamet grep med en gang, de venta ikke til det nesten var for seint som forrige helg. Emelie Erlandsson blei flytta fram som spiss og Ingrid Schjelderup flytta ned på midtbanen; men framfor alt, de flytta presshøyden. Derfra og ut omgangen var det enveiskjøring. Vålerenga rundspilte hjemmelaget uten å få kula i nota.

 

I andre omgang blei Kristin Haugstad satt inn på venstre kant for Kristin Carlsson. Det satte enda mere fart i Vålerenga og etter 74 minutter kom uttellinga. Haugstad satte fart, fant Gulbransen som igjen fant Schjelderup. Hu fikk skyte upressa fra 23 – 24 meters hold og årets mål i toppserien er allerede avgjort. Stang inn helt oppe i det lengste krysset. Rett etterpå var Haustad på farta igjen, men blei felt etter et innlegg fra Tina Wulf. Fløytetøyta turte ikke blåse.

Ingrid Schjelderup utligna for Vålerenga. Foto: Inge Wallumrød.

 

Vålerenga var totalt overlegne uten å score mål i andre omgang, til det gjensto fem minutter. Da fikk Røa til litt spill på dødballer og Vålerenga trakk seg lenger tilbake. Allikevel, Vålerenga kunne fort ha kontra inn 3 – 2 da Haugstad, Maren Hauge og Ina Skaug kom tre mot to, men Line Holter holdt igjen Haugstad på svært usportslig vis og fikk dessverre bare gult kort. På overtid skulle Vålerenga således ha straffespark. Et innlegg fra Skaug blei slått inn, keeper var ute på bærtur i feltet og Wulf kom på bakre for å styre den inn. Gunhild Herregården klippa vekk beina til Wulf og kula sneik seg på feil side av stolpa uten at noen fikk vært borte i den. Til alt overmål, fløytetøyta må ha skjedd hva som skjedde. Annen forklaring finnes ikke på at hu kompenserte for fellinga med å dømme hjørnespark. Dermed endte det 1 – 1.

 

Neste kamp er Avaldsnes på hjemmebane. Da krever vi at trenerteamet har nok tro på sitt eget lag til å kjøre på med høyt press med en gang. Det er ingen grunn til å ha overdreven respekt for motstanderne. Feigt spill kler ikke Vålerenga og man legger seg i hvert fall ikke bakpå mot et lag som ikke har tatt et eneste poeng denne sesongen…

 

Langtur

Nok en gang skal rekruttlaget ut på langtur. Årets andre bortetur går til Skarbøvik i umiddelbar nærhet av Aalesund. Det er ganske utrolig, hadde Vålerenga hatt bortekamp mot Aalesund i helga, så hadde det gått an å bli igjen å se rekruttkampen også. Men Norges Fotballfiender nekter å tenke når de gjør oppsett. I stedet reiser Vålerenga med en purung tropp oppover. Den eneste spilleren som har vært på banen i tippeligaen er Shåresh Ahmadi, han har vel noe sånt som ti minutter.

 

Keeper Øyvind Knutsen er den eneste med a-lagskontrakt. Monir Benmoussa, Ivan Näsberg og Mathias Blårud de eneste utespillerne som kan spille i tippeligaen i vårsesongen. I tillegg er reservekeeper Nima Danai også b-listespiller. Det betyr etter alt å dømme at Ghayas Zahid, Chuma Anene, Aaron Samuel, Diego Calvo og Giancarlog González er tiltenkt startelleveren på onsdag.

 

Skarbøvik har kun spilt én kamp i årets oddsenliga. Det var hjemme mot Drøbak/Frogn og endte med 1 – 2 tap. Vålerenga er uten poengtap på sine to kamper og med 3 – 0 seier leder Vålerenga oddsenligaens avdeling 1. De er nyopprykka fra 3. divisjon og de blei slått ut av cupen av Træff, som jo Vålerenga slo med et nesten tilsvarende ungt lag; bortsett fra at da sto Gudmund Kongshavn i mål. Kampstart er 18:00.

 

Setskog

De uringule og svartkledde fra Setskog / Høland som har kjøpt seg en trebokstavforkortelse og flytta seg til stasjonsbygda, befinner seg på Valle i kveld. Det er rekruttjentene som skal ut i strid i kveld og Vålerenga har hatt en brukbar serieåpning. Et knepent tap hjemme for serieleder Stabæk 2 og en storseier borte mot Bækkelaget og de ligger på 5. plass. Med seier i kveld kan de nå helt opp på 2. plass. Undulatene ligger knepent over nedrykksplass.

 

3 til VM

Norges ishockeyforbund har tatt ut VM-troppen som reiser til Sverige nå. Tre Vålerengaspillere er med. Keeper Steffen Søberg, backen Daniel Sørvik og løper Morten Ask. På fredag tapte Norge 4 – 3 for Hviterussland, mens på lørdag vant Norge 2 – 1 over Slovakia. Begge gangene blei kampene avgjort i 4. periode. Morten Ask utligna for Norge mot Slovakia i overtallsspill.

 

VM starter 4. mai og Norge møter Slovenia, Danmark, Canada, Sverige, Hviterussland, Sveits og Tsjekkia i Globen. De fire beste går til kvartfinale, så etter å ha slått Slovenia, Danmark, Canada og Sverige kan Norge begynne å bli taktiske med hvem de vil møte i kvartfinalen. Norge har aldri gått lenger enn til en kvartfinale.

 

Vålerenga i dag:

18:00 Fotball: Skarbøvik – Vålerenga 2 Herrer, Oddsenligaen avdeling 1, Skarbøvik Stadion

18:00 Håndball: Årsmøte Vålerenga Håndball, Jordalhallen

18:45 Fotball: Vålerenga 2 Damer – LSK Kvinner FK 2, 2. div avd 1, Valle kunstgress 2

20:30 Fotball: Vålerenga J19 – Haslum, Interkrets, Valle kunstgress 2

 

  1. […] Det har gått en måned siden undertegnede kan huske å ha sett twitring fra @nff_info. Vi har sjekka tilbake og veit at tweeten om Nils Johan Semb den 25. april er registrert hos oss, og vi lo godt. «Toppfotballsjef Nils Johan Semb tror Barcelona vil slå tilbake etter den tyske maktdemonstrasjonen»; men 30. april har vi ikke reagert på at de har lagt ut NM-oppsettet for 2. runde av NM. Det betyr at de har blokkert oss et sted mellom 25. og 30. april. 29. april var gjetordets overskrift Norges Fotball Fiender dag 1. […]

  2. […] påpeker at etter en rekke av gjetord om Norges Fotball Fiender dag 1, dag 2, dag 3, dag 4 og dag 5 blei møtt av tidenes tåpeligste oppførsel fra […]