Seriemesterskap nummer 48

25.01.2013 av under Gjetord | 5 kommentater

Vålerenga fikk i går sitt seriemesterskap nummer 48. Vålerengas damelag i ishockey blei i går seriemestere i eliteserien, forøvrig lagets 6. seriemesterskap, og det uten at de spilte sjæl. Jordal var det eneste laget som kunne frariste Vålerenga seieren, men etter kun å ha klart uavgjort 2 – 2 mot Sparta i Jordal Ungdomshall, så er mesterskapet definitivt gått til Vålerenga.

Jordal ligger igjen som slakt litt lenger ned på tabellen. Foto: Kenneth Myhre.

 

Det er fortsatt fem kamper igjen av eliteserien for Vålerengas del, før de begir seg ut på kampen om bøtta. Som eliteserievinner er Vålerenga direkte kvalifisert for semifinale. Den spilles 16. mars, med finale og bronsefinale 17. mars. Da har så vidt semifinalene starta for hockeygutta, hvilket betyr at hockeyjentene også er de første til å kjempe om Vålerengas 50. norgesmesterskap og 43. bøtte.

 

Enga på topp!

Hockeygutta utklassa Åj Lars i går og tok resolutt tilbake tabelltoppen i getligaen. Vi sitérer TV2 én gang fra forssida: ”Ga Oilers grisebank” trykker oss inn på artikkelen og siterer TV2 nok en gang: ”VIF overlegne i gullduellen” og koser oss med å se på sammendraget av kampen en fjorten femten ganger. Allikevel har vi ei lita høne å plukke med statistikken. Vi skjønner jo nå hvorfor Christian Dahl Andersen ligger foran Justin Donati i poengstatistikken. Vålerengas nyervervelse Jens Karlsson slurva på blålinja. Juha-Pekka Loikas snappa pucken, spilte til Martin Strandfeldt og plutselig sto det 0 – 1 på etter 8:18 av første periode; men det er her det altså i statistikken står at Dahl Andersen har andrepass på dette målet. For det første, han var aldri i nærheten av Vålerengas blålinje der Karlsson mista pucken til Loikas og han var knapt nok i midtsonen da Strandfeldt satte inn ledermålet. Makan til u-hjelp for at Åj Lars skal kunne toppe ei liste…

 

Men, det varte ikke lenge. Tyler Donati slo pucken inn i Åj Lars sone, Justin Donati tvang fram en feilpasning fra Loikas i rundvantet, runda mål og la pucken ut i slottet til sin noen minutter eldre bror og vips sto det likt igjen. Og 13 sekunder før pause overtok Vålerenga tabelltoppen. Tyler fant Anders Hilt Jørgensen på venstresida. Hilt Jørgensen dro seg opp mot blueline, inn i banen og fyrte av. Justin endra retning på skuddet og Ruben Smith i Åj Lars målet var sjanseløs.

 

Midtperioden forblei målløs, på tross av at en annen debutant, Duncan Milroy, spilte Tyler aleine med Smith tidlig i perioden. Tyler satte sjølsagt pucken forbi Smith, men løfta den en centimeter for høyt, tverrligger og pucken over vantet. Straffa som Lukas Andersen David er ikke vært å nevne en gang. Steffen Søberg hadde så kontroll på David at han egentlig ikke trengte å forsøke seg en gang.

 

I siste periode blei Petter Thoresens mannskap ydmyka. Og det var hans eldste sønn som nok en gang scora mot farens lag. Filip Gunnarsson satte fart i midtsonen, spilte til Sondre Olden som kom inn på høyresida i sonen og fyrte av. Smith la returen rett ut i slottet og Steffen Thoresen hadde små problemer med å løfte pucken inn i nettmaskene. Så fikk Vålerenga undertall og Shampo hadde på sine beste krigere, Cato Cocozza og Jesper Hoel. De pressa Åj Lars høyt i dems eget rundvandt og Cocozza brøyt Kurt Davis pasning. Hoel snappa pucken og satte den resolutt i mål. Kampen var avgjort. Vålerenga var dog ikke fornøyde. Daniel Sørvik spilte fram Duncan Milroy, som kjæla litt med pucken i rundvantet før han la den ut i slottet til Hilt Jørgensen og 5 – 1 var et faktum. Så jævla enkelt.

 

Hockeymakt!

Det er spilt to ganger mot hverandre hjemme og to ganger mot hverandre borte. Etter den retterdige delen av serien ligger sjølsagt Vålerenga på topp. Nå kommer derimot den ufine siste delen av serien. Serietoeren Åj Lars får nå sin tredje hjemmekamp mot serieleder Vålerenga, serietreer Kjøpeskauen og seriefirer Tigrene. De har også den tredje kampen mot seriesyver Storhamar og serienier Rosenborg hjemme. Det betyr at de får i pose og sekk i år. Heldigvis har Vålerenga også kommi ut med fem kamper hjemme og bare fire borte, men de fire borte inneholder både serietoeren og serietreeren. Det blir tøft, men Vålerenga har det med å ro sånt i land. Det blir seriemesterskap nummer 49 og avgjørelsen faller i siste runde i Stavanger 28. februar, men først er det Stjernen hjemme på Jordal på søndag.

 

Uansett. Vålerenga har vinne eliteserien for damer. Vålerenga topper getligaen for herrer. Vålerenga topper U20. Vålerenga topper U18. Vålerenga topper U16 avdeling A. Da skulle det vel egentlig bare mangle at følgende vålerengaspillere er tatt ut til treningssamling med U20-landslaget 8. til 10. februar: Keeper Thomas Narmo; backen Tallak Lyngseth; løperne Preben Birkeflot, Magnus Fischer, Jørgen Karterud og Marcus Bilstad Pedersen. Samtidig er løperne Fredrik Jørgensen og André Lyngås tatt ut på U16-landslaget som skal banke Danmark i Herning de samme tre dagene.

 

Fotball

Det er mye å ta tak i på fotballsida denne helga også. Først spiller G19-laget bronsefinale i Carnegie Elite Tournament i Vallhall. Vi opplyser om at den kampen er flytta. Danskene får lov til å spille finalen klokka 13:15 så de i ro og mak rekker partyferja hjem. Dermed skal ikke Vålerenga – Odd spilles før 15:00. Kom igjen Vålerenga, bronsen skal vi i hvert fall ha.

 

Fegor Ogude og Nigeria fortsetter klokka 17:00 med å banke fjorårsvinner Zambia i afrikamesterskapet. I den pulja ligger alle likt med ett poeng og 1 – 1 i målforskjell etter første kamp. Så kjedelig er det ikke i Copa Centroamericana der Giancarlo González og Costa Rica skal spille semifinale mot El Salvador grytidlig lørdags morgen og finale eller bronsefinale natt til søndag. Lars Hirschfeld og Canada er i Tucson i statene for å spille treningskamp mot Danmark lørdag kveld.

 

På lørdag spiller også Vålerengas herrelag årets første treningskamp på den iskalde fjordbanen Kadettangen. Motstander er Bærum, men hvis du ikke veit hvor Bærum er, ikke liker å farte rundt på kollektivtransporten på vestsida av Oslo eller av helt naturlige årsaker skal reise fra Vålerenga og ut, så tar VIF Support turen fra Vålerenga Vertshus. Ellers anbefaler vi dagboka i dag for mer fotballhungrige supportere.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 15:00 Fotball: Vålerenga G19 – Odd, Bronsefinale Carnegie Elite Tourn., Vallhall

Fredag 17:00 Fotball: Zambia – Nigeria, Afrikamesterskapet, Mbombela Stadium

Fredag 18:08 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportspub

Lørdag 05:00 Fotball: Costa Rica – El Salvador, Semifinale Copa Centroamericana, San José

Lørdag 14:00 Fotball: Bærum – Vålerenga Herrer, Treningskamp, Kadettangen

Lørdag 16:00 Håndball: Vålerenga Herrer – Kolstad, 1. divisjon, Jordalhallen

Lørdag 21:00 Fotball: Canada – Danmark, Treningskamp, Tuscon – USA

Søndag ??:?? Fotball: Costa Rica, Finale/Bronsefinale Copa Centroamericana, San José

Søndag 15:00 Innebandy: Vålerenga Damer – Holmlia 2, 2. divisjon, Jordalhallen

Søndag 17:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Stjernen, Getligaen, Jordal Amfi

Søndag 19:30 Håndball: Vålerenga Damer – Oppsal 2, 3. div avd 2, Jordalhallen

 

  1. Bjørn Fausa sier:

    Glemte U18-landslaget…: Sebastian Skråmo, Colin Spaberg Olsen, Ludvig Hoff, Thomas Oslo, Dennis Tschudi

  2. Bjørn Fausa sier:

    Thomas Olsen….

  3. Bjørn Fausa sier:

    U16: Navnet er Fredrik Jørgensen…