Sluttspillprogram

11.01.2013 av under Gjetord | Ingen kommentarer

I det helga skal begynne føles det som om Vålerenga Hockey går inn i et reint sluttspillprogram. Etter gårsdagens seier borte mot Tønsberg spiller gutta hjemme mot Rosenborg på søndag, hjemme mot Sparta på tirsdag, borte mot Sparta på torsdag og så er det kamp igjen påfølgende søndag borte mot Frisk Asker. Det er tett og heldigvis er stallen større enn på lenge.

Det blir ikke tid til annet enn restitusjonstrening. Poenga må tas. I går var det Tønsberg som blei offer. Vålerenga tulla i to perioder, før de satte inn støtet i den siste og spilte fletta av Tønsberg. Så bra var den siste perioden at laget blei omdøpt til CSKA Vålerenga. En heidundrandes fest blei det. Jørgen Karterud, utligna til 1 – 1 i første periode. Det var 3 – 1 etter to perioder, men Vålerenga snudde og vant 3 – 7 i fengselet. Justin Donati, Steffen Thoresen, Fredrik Csisar, Magnus Hoff, RJ Anderson putta i tur og orden, før Donati satte inn det siste målet og klatra forbi sin bror i poengstatistikken. De har nå begge 47 poeng, men Justin har flere mål enn sin bror.

 

Nå følger det altså et særdeles viktig kampprogram framover. Først er det Rosenborg som må slås. Tyler Donati rekker nok ikke den kampen heller. I går bidro han kun i spillerboksen som motivator og taktiker for gutta. Kneet hans er svært hovent, men Vålerenga tror han er tilbake på tirsdag. Jonas Oppøyen måtte gi seg forholdsvis tidlig i går og blei da erstatta av Fredrik Csisar. Ellers ser det bra ut med tanke på skader og Shampo rullerer nå stort sett rundt med fire rekker og tre backpar. Akkurat det at han kan gjøre nettopp det, kan bli helt avgjørende for poengfangsten framover.

 

Og siden det er såpass tett kampprogram, så passa det ypperlig at forbundet la ut sluttspilldatoene i dag også. Fyll opp kalenderne deres og husk å ta feriedager 18. mars, 9. april,12. april, 15. april og 17. april hvilket er de mulige dagen derpå datoene for henholdsvis damelagets og herrelagets bøtte.

 

Fyrstikktorget

Vålerengas kørjballag er i gang igjen etter vinteren. På søndag er det dobbeltkamp i F21. Først ut er damelaget som ligger på 7. plass i 1. divisjon og trenger poeng på søndag mot Nordstrand. Og når den kampen er ferdig, skal herrelaget i aksjon mot Oslo Basket. Laget ligger på andre plass i 2. divisjon, men er uten poengtap. Eidsvold som ligger to poeng foran dem har faktisk spilt så mye som fire kamper mer enn Vålerenga.

 

Tabelltopp

Vålerengas damelag i håndball har inntatt tabelltoppen i 1. divisjon. Søndag skal de kjempe for å beholde den. Da møter de Gøy i Linderudhallen. Gøy ligger nest sist på tabellen, så dette skal være plankekjøring for jentene. På lørdag tar Vålerengas herrelag imot Herulf Moss i Jordalhallen og i den poengnøden laget er i nå, så er alt annet enn seier en katastrofe. Det er allerede ni poeng opp til sikker plass.

 

Zambia

Norges herrelandslag med Mohammed Fellah møter Zambia i Ndola på lørdags formiddag. Det blir spennende å se om Fellah får starte kampen denne gang eller om han fortsatt må nøye seg med innhopp. Fellah er den eneste som vi har kontroll over i landslagsspill denne helga. Hverken Fegor Ogudes Nigeria, Lars Hirschfelds Canada eller Sidoine Ossous Nigeria har landskamper denne helga.

 

Vålerenga i helga:

Fredag 18:08 Pub: Allmennquiz, Bohemen Sportsbar

Lørdag 13:00 Fotball: Zambia – Norge Herrer, Treningskamp, Ndola

Lørdag 16:00 Håndball: Vålerenga Herrer – Herulf Moss, 1. divisjon, Jordalhallen

Søndag 11:30 Basket: Vålerenga Damer – Nordstrand, 1. div øst, F21

Søndag 13:00 Basket: Vålerenga Herrer – Oslo Basket, 2. div øst, F21

Søndag 17:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Rosenborg, Getligaen, Jordal Amfi

Søndag 18:30 Håndball: Gøy – Vålerenga Damer, 3. div avd 2, Linderudhallen