CSKA Vålerenga

11.01.2013 av under Ishockey | 1 kommentar

Getligaoppgjøret i fengselet i Tønsberg starta alt annet enn bra. Det var ikke Vålerenga som var på isen i de to første periodene. Det så ut som Rasta Ishockeyklubb. Skandaløst dårlig. Spillerne klarte ikke å holde seg på skøytene, pasningene bomma med minst en halvmeter, skudda så ut som de var satt av Thomas Ulsrud og skulle curle inn i målet og mottaka var så slappe at det så ut som pucken gikk tvers igjennom køllebladet.

Som om ikke det var nok. Tønsberg scora et lett mål. Steffen Søberg redda først, slo pucken over målet, men mista oversikta. Henrik Nordin satte pucken inn kjøkkenveien, men bare ni sekunder seinere var vikarierende førstekeeper, for en svineinfluensasjuk Rasmus Stenebråten, Filip Hammarlund på bærtur bak mål. Jørgen Karterud snappa pucken og viste at kjøkkenveien også funka i andre enden. Med under to minutter igjen av perioden gjorde Søberg en ny tabbe. Et litt overraskende skudd blei redda, men i stedet for å kaste seg over returen blei han stående. En enkel jobb for Jonas Kapla og Vålerenga var bakpå igjen og gikk til slutt i garderoben med to mann i utvisningsboksen.

Jørgen Karterud ordna Vålerengas første mål. Foto: Kenneth Myhre.

 

18 sekunder ut i andre periode utnytta Ross Ring-Jarvi at Tønsberg var to spillere mer enn Vålerenga og det sjøl om det var mye tid igjen, så virka ikke Vålerenga interessert i å vinne kampen. De lunta rundt på isen og den mest aktive spilleren var Tyler Donati, der han sto skada i spillerboksen og forsøkte å forklare gutta hva de gjorde feil, men så skjedde det brått noe. I den andre pausa så sendte Shampo hjem Rasta og satte innpå CSKA Vålerenga. Hvert eneste bytt så ut som de besto av Sergei Mikhailovich Makarov, Igor Nikolayevich Larionov og Vladimir Yevgenyevich Krutov. På backene var det ikke Csiszar, Sørlie eller Hilt Jørgensen som spilte. Det var Viacheslav Alexandrovich Fetisov og Alexei Viktorovich Kasatonov.

Vålerenga var best med nevene i starten, men våkna til slutt. Foto: Kenneth Myhre.

 

Plutselig stemte alt – absolutt alt! For en ishockeyleksjon Tønsberg fikk i sitt eget fengsel. Publikum sto og måpte og Klanens Webradio satt bare og lo.  Tre og et halvt minutt ut i siste periode starta showet. Justin Donati spilte tversover til Stefan Espeland. Espeland slo hardt inn i målgården der Steffen Thoresen ikke klarte å styre pucken inn i tom kasse, men den endte tilbake hos Donati og fra vanskelig posisjon prikka han inn sin første for dagen.

Thoresen missa, men Donati prikka den inn. Foto: Kenneth Myhre.

 

Fire minutter seinere sto det likt i målprotokollen. Erik Follestad Johansen dro med seg pucken inn i sona, la igjen til Morten Ask som sendte en backhand mot målet. Steffen Thoresen satsa alt og styrte pucken inn bak Hammarlund. Så kom det mest vannvittige minuttet med ishockey opplevd noen sinne. I løpet av 55 sekunder, fra 10:19 til 11:14 ut i perioden beviste Vålerenga at det går an å avgjøre en ishockeykamp på under ett minutt.

Steffen Thoresen utligna for Vålerenga. Foto: Kenneth Myhre.

 

Først, Hans Kristian Hollstedt vant pucken inne i Tønsbergs sone. Fredrik Csisar prikka den opp i det lengste krysset. Vålerenga var i føringa for første gang i kampen. Hans Kristian Hollstedt vant den påfølgende droppen, Brede Csiszar sendte pucken ned i rundtvantet, Magnus Hoff pressa Tønsbergs back og som la pucken ut langs vantet. Den plukka Hollstedt som sendte avgårde et skudd for styring. Magnus Hoff styrte den opp i nettaket. Tida sto på 10:31. I løpet av 12 sekunder hadde Csisar, Hoff, Hollstedt, Csiszar og Follestad Johansen urinert på Tønsberg. På tide å sette inn ei annen rekke. Uten at det hjalp nevneverdig for Tønsbergs del. Steffen Thoresen vant pucken i egen sone, sendte Donati i angrep. Han snurra rundt med et par tønsbergspillere før han prikka inn køllebladet til RJ Anderson som i sin tur prikka pucken i nettet. 55 sekunder. Fra 3 – 3 til 3 – 6. På grensa til minutter for usportslig urinering.

Magnus Hoff styrte inn det 5. målet. Foto: Kenneth Myhre.

 

Med 28 sekunder igjen på kampuret fikk Vålerenga lov til å spille i fem mot tre. Tønsberg fikk rydda unna den første og Morten Ask måtte ned til Søberg for å motta pucken. Han satte fart inn i sona, ga den videre til Justin Donati som dro av et par spillere og gjorde det han pleier å gjøre. Nemlig skyte pucken i mål. 3 – 7 med 10 sekunder igjen å spille. Kampen var så absolutt avgjort.

Justin Donati lånte gullhjelmen, men passert broren etter 3 nye poeng. Foto: Kenneth Myhre.

 

At Tønsberg i det minste ikke benytta sjansen til å bli historiske er dog litt overraskende. Når Vålerenga allikevel hadde avgjort kampen og Hammarlund ikke kunne redde Tønsberg lenger, kunne de saktens ha gjort det. Mathilde Nilsen var nemlig den andre kvinnelige spilleren i historien som var satt opp for spill i getligaen. Tønsbergs 18 år gamle keeper kunne blitt den historisk første kvinne til å spille. Men Rune Gulliksen kalles ikke Kylling for ingen ting.

 

Vålerengas beste: Justin Donati.

 

  1. […] fletta av Tønsberg. Så bra var den siste perioden at laget blei omdøpt til CSKA Vålerenga. En heidundrandes fest blei det. Jørgen Karterud, utligna til 1 – 1 i første […]