Nå er det faen meg nok!

10.01.2013 av under 2013 | 1 kommentar

Doms- og sanksjonsutvalget i galehuset på Ullevaal har slått til igjen. Nå er det på tide å si at nok er nok. Her hjelper det ikke med medisinering – henrettelse er eneste mulighet. Galskapen må få en ende. Dette holder rett og slett ikke mål. Galehuset på Ullevaal mister all respekt for bøter, all respekt for lover og all respekt for likhet for loven.

Vålerenga Fotball er altså blitt tildelt en bot på 100 000 speciedaler etter siste hjemmekamp mot undulatene i fjor høst. Altså, de klarer i den forbanna dommen sin å skrive følgende: ”Det understrekes uttrykkelig at pyroteknikk kun kan benyttes av hjemmelagets supportere etter søknad og etter bestemte retningslinjer i tråd med NFFs anvisninger.” Ja vel. Hvor er de formildende omstendighetene om at vi faktisk er hjemmelag? Hvor er de formildende omstendighetene om at det faktisk var søkt? Hvor er de formildende omstendighetene om at det blussinga faktisk skjedde innafor avsperra områder?

 

Så kommer vi til undulatenes bot. 75 000 kroner. De hadde ikke søkt og fått tillatelse. De var bortesupportere. De utsatte kampen i 17 minutter. De brukte røykbomber. De hadde tre personskader! Allikevel får de altså mindre i bot enn Vålerenga. Forstå det den som kan. På sotahjørnet forstår vi det ikke – og ikke minst: Vi har nå mista all respekt for tribunereglementet dette galehuset på tUllevaal prøver å gjennomføre.

 

Ja, vi innrømmer det gjerne: Det blei fyrt av flere bluss enn det var søkt om. Ja, vi innrømmer: Det blei kasta to knallskudd – dette var ikke planlagt og har sjølsagt blitt rydda opp i internt. Ja, vi innrømmer: Det blei blussa et par ganger midt under kampen som ikke skulle skjedd. Ja, vi innrømmer det gjerne: Pyroshowet på det som en gang var Gaza var et kick, en herlig opplevelse, et aspekt som gjør at tribunene igjen kan fylles med engasjerte supportere.

 

Så er det galehuset på tUllevaal sin tur til å komme med innrømmelser. For dette sier vi dere, dere som påstår at det var en fare på Gaza. Det var slettes ingen fare med nødblussa. I prinsippet var det en nødvendighet fordi dere i galehuset på tUllevaal hadde skrudd ned nødlysa på tribunen vår. Dere hadde begynt en rivingsprosess som kunne fått katastrofale følger dersom tribunen måtte evakueres både på Vålerenga – Lillestrøm og i cupfinalen mellom Hødd og Tromsø. Dette forbigår dere i stillhet. Jeg gjentar. Nødlysa var skrudd ned, høyttalerne var skrudd ned. Det var altså ingen mulighet til hverken å se eller få beskjed dersom noe galt hadde skjedd.

 

Galehuset på tUllevaal – dere har satt 7 000 mennesker i livsfare ved deres opptreden på disse to kampa. De ansvarlige burde sperres inne – på livstid. Maken til flass som dere finnes det faktisk ikke maken til i dette landet. Men deres egen inkompetanse overstyrer dere glatt med deres mafiafilosofi. Dere er skadedyr. Forbanna pakk! Dere ønsker krig – og dere kommer til å få krig.

 

Dere hadde en mulighet nå. En enorm mulighet til å gå i dialog, fortelle at dette er vi ikke helt fornøyd med, men dere prøvde å gjøre det bra. Dette er vi fornøyd med. Så ta det derifra. Klanen er heller ikke fornøyd med hvordan alt gikk for seg. Også vi ønsker å rette på – og lære av – enkelte feil som blei gjort. Den sjansen er nå spolert. Nå har galehuset på tUllevaal forkasta hele dialogen. Kanskje ikke med styret i Klanen, men dere har ødelagt Klanens styre sin mulighet til å få gjennomslag hos den enkelte supporter – den yngre garde – dere har bevist en gang for alle at forsøk på dialog er natta! Krig er aldri en god løsning – men det er galehuset på tUllevaal som nå har starta den. Ikke fansen, men fotballforbundet!

 

Tror dere at dere vinner den krigen? Bare se til Sverige, hvor mange fotballkamper har blitt stoppa i protest? Skal dere begå samme feilen? Kan dere ikke ta lærdom av andre forbunds feil? Dere vil aldri få stoppa blussing – en hel fotballverden av beviser ligger foran nesa deres som tilsier at uansett forbud vil supportere allikevel blusse – alltid, bestandig! Supportere, klubb og forbund var i dialog. Blusspørsmålet kunne tatt følgende vei. Forbund firer litt, supportere firer litt, klubb firer litt. Alle blir fornøyde. I stedet sendte forbundet fansen rett ned i skyttergravene. Dere lader med bøter – fansen lader med bluss, røykbomber, raketter og knallskudd. Sven Olav Larsen, at du digger et lag ikledd brune drakter er ingen formildende omstendighet, din inkompetanse når ukjente grenser! Fotballen blir en langt bedre arena dersom du forlater den. Pakk!

 

  1. […] Derfor stiller vi spørsmål til Skaara, og spørsmålene er inspirert og omtrent ordrett hentet fra dette utmerkede innlegget på Sotahjørnets Venner: […]