Rognaldsen matchvinner

10.12.2012 av under Ishockey | 1 kommentar

Vålerengas ishockeydamer styrte mot sesongens første nederlag. I fravær av tre femtedeler av førstefemmeren så det stygt ut i ungdomshallen på Jordal; men snuoperasjoner har vi vært vitne til før – og da den første pucken først fant veien til nettmaskene, så rant det inn bak landslagskeeper Kaja Røkeness i spartaburet.

Therese Strømstad fyrte av flere skudd, men ingen satt i mål. Foto: Kenneth Myhre.

 

Før kampen var det klart for en debut i eliteserien. Vålerengas svært lovende 15-åring Emilie Kristiansen fikk sin første kamp for damelaget. Til vanlig spiller hu på G15-laget, men nå tok trener Thomas Pettersen sjansen på å la henne debutere i eliteserien, hu er tross alt blant spillerne som ligger i vannskorpa til J18-landslaget. På forhånd var det nok avtalt at Kristiansen og Toini Nilsen skulle stå halve kampen hver og byttet kom også kun åtte sekunder etter at klokka hadde bikka ti minutter i midtperioden.

Emilie Kristiansen fikk endelig sjansen i eliteserien. Foto: Kenneth Myhre.

 

Etter en total dominans fra Vålerenga i første periode, røyk det på Spartas eneste sjanse i perioden. En liten glipp og Marte Carlsson var aleine med Kristiansen. Pucken satt i nettet og Vålerenga var plutselig havna bak i målprotokollen. Uvant! Flere mål blei det ikke i første periode og østfoldingene kunne gå til garderoben med en svært ufortjent ledelse.

 

Bedre gikk det ikke i midtperioden. Vålerenga klarte ikke å score på tross av den samme dominansen. På slutten av perioden kom derimot østfoldingene sterkt og både Trine Karlsen og Susanne Dahl Strand fant veien forbi Nilsen. Heller ikke i denne perioden greide Vålerenga å sette pucken i nettet. Stort sett skøyt de midt i magen på Røkeness. Nærmest var Martine Henriksen som traff stolpa helt oppe i krysset.

Martrine Henriksen var nære, men traff bare stolpa. Foto: Kenneth Myhre.

 

Før siste periode så kampen i realiteten litt kjørt ut, men Vålerenga har henta opp mye før. Helt hva Pettersen sa i pausa er det nok ingen som vil innrømme, men at stemmeleiet hans må ha vært temmelig høyt, det kan vi banne på. Bare to minutter ut i perioden satt den første. Henriksen kom seg fri på venstresida og skar inn. Pucken satt høyt, men endelig under tverrliggeren. Vålerenga fikk powerplay. Og to minutter seinere var det Madelene Rognaldsen som reduserte østfoldingenes ledelse til bare ett mål. Hu sklei inn fra høyre side av rundvantet, trakk seg ut foran mål og satt pucken inn bak en forfjamsa Røkeness. Håpet var tent og nok en gang tok det bare to minutter mellom måla. Henriksen dro seg på nytt igjennom mot Røkeness og nok en gang satte hu pucken i mål. Utligninga var et faktum.

 

Sparta tok timeout og det så ut til å hjelpe betraktelig. Perioden blei jevnere igjen, men fortsatt var det et visst overtak til Vålerenga. Med fire minutter og fire sekunder igjen av perioden, kom derimot en dommeravgjørelse vi har svært vanskelig for å forstå. Et skudd blei redda av Nilsen som ga en liten retur. Den blokkerte hu raskt igjen. Så kom tretten år gamle Emilie Johansen inn fra motsatt side, inn i målgården og slasha Nilsen to ganger etter at dommeren hadde blåst blokkering. Marlene Günther sto opp og rydda målgården som seg hør og bør. En dytt i brøstet og Johansen forsvant baklengs ut av målgården. Det blei belønna med to minutter for roughing. Hallo? Slashing på keeper er i utgangspunktet dødsdom. En liten puff for å rydde målgården er på sin plass. Det hjelper ikke at spilleren er tretten år, hu har sjøl valgt å spille med de store jentene. Er du med på leken så får du også tåle steken!

 

Dette førte til et kraftig østfoldpress rett før slutt. Men Nilsen nekta dem å få pucken inn. I dette undertallet kom også kveldens definitive høydepunkt og prestasjon. Rognaldsen henta pucken omtrent nede i håndballhallen og dribla seg helt over til amfien for hu sørga for å bli matchvinner i undertall. Dermed gikk damene gjennom 2012-delen av sesongen uten et eneste poengtap. Nå er det juleferie.

 

Vålerenga – Sparta 4 – 3 (0 – 1, 0 – 2, 4 – 0)

Søndag 09.12.2012 14:00

Eliteserien

Jordal Ungdomshall

 

Kampfakta:

3:52   2 min For mange Vålerenga (sona av Madelen Rognaldsen)
13:34 0 – 1 Mål EQ Marte Carlsson (Emilie Johansen)
31:48   2 min Hekting Anniken Olafsen (Sparta)
35:43 0 – 2 Mål EQ Trine Karlsen (Susanne Haug)
37:07 0 – 3 Mål EQ Susanne Strand (Andrea Hvidsten)
42:26 1 – 3 Mål EQ Martine Henriksen (Marlene Günther)
43:46   2 min Tripping Marte Carlsson (Sparta)
44:34 2 – 3 Mål PP1 Madelen Rognaldsen (Therese Strømstad)
47:09 3 – 3 Mål EQ Martine Henriksen (Kanutte Fladeby, Maja Thomassen)
55:56   2 min Roughing Marlene Günther
57:19 4 – 3 Mål SH1 Madelen Rognaldsen

 

Vålerengas beste: Therese Strømstad.

 

  1. […] Vålerengas damelag i ishockey kom skikkelig skeis ut i gårsdagens eliteseriekamp mot Sparta. Etter to perioder leda østfoldlaget 0 – 3 i Jordal Ungdomshall, men en fantastisk snuoperasjon i løpet av de syv første minuttene av siste periode, gjordet at laga sto likt. Martine Henriksen putta den første, deretter Madelen Rognaldsen før Henriksen igjen putta. I undertall på slutten av kampen blei Rognaldsen matchvinner. Kampreferat kan leses her. […]