Mot 50 norgesmesterskap

20.11.2012 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Vålerengens Idrætsforening blei stifta 29.07.1913. I klubbens 99 år lange eksistens har den blitt norgesmester hele 49 ganger. Dette er forklaringa til at fotballsida av klubben har valgt å ryke ut i andre og tredje runde de siste åra. Jubileumsmesterskapet, det 50. norgesmesterskapet skal innhentes i jubileumsåret 2013 – og det er blir kamp om å ta det.

Laget som i 2012 tok Vålerengas 49. norgesmesterskap. Foto: Hjesus.

 

Det er idrettsforeninga sjøl som har summert opp alle mesterskapa på sin hjemmeside. Faktisk har det skjedd mer på de sidene de siste to månedene enn det har skjedd de siste ti åra. Helt genialt, noen har tydeligvis våkna. Det er ishockeyen som er de største grossistene med 40 norgesmesterskap fordelt på 26 av herrene og 14 av damene. 4 av damenes norgesmesterskap er tatt i rinkbandy fra tida da damer ikke fikk lov til å spille ishockey i Norge.

 

Ellers er det stille i media, men vpn har skrivi om Martin Andresens tid i Vålerenga. Til og med ryktene om hans etterfølger har stilna. Selv ikke troféer som Ulrika Jonsson og Faria Alam teller tydeligvis når Åge Petter Christiansen leiter etter vår nye manager. Til slutt kan vi jo alltids ta med at UEFA har trekki ut kvalikgruppene til noen lag det antas at Vålerengaspillere kommer til å delta i.

 

J17-landslaget må slå Irland, Østerrike og Polen for å komme til EM 2013. Dette er kvalikrunde 2 og kampa spilles 26. – 31. mars. Elise Myklebust er høyaktuell for de kampa. Så er også kvalikgruppene til J17-EM i 2014 kvalikrunde 1 er trukket. Romania, Kroatia og Estland må slås og de kampa går 29. juli – 3. august. Frida Løvlie Bråttum er aktuell for de kampa. J19 landslaget må slå England, Serbia og Ungarn 4. – 9. april for å komme igjennom kvalikrunde 2 og kvalifisere seg til EM 2013. Kristin Haugstad er høyaktuell kandidat, mens Elisabeth Giske Bakken og Julie Simonsen Solberg kan være aktuelle sjøl om de to bare er 18 år neste sesong.