Amfispøkelset er forbanna

15.11.2012 av under Gjetord | Ingen kommentarer

Sotahjørnet har traversert alle landets nyhetsformidlere etter dagens toppoppgjør i ishockey. Det er en svært vanskelig affære, for det er rett og slett ingen som vil skrive om ishockey. Ikke har engang lokalaviser som Oslo by eller Stavanger Aftenblad har en eneste liten notis om at det er toppoppgjør i den nest største publikumsidretten i Norge. TV2, som man jo ville tro kunne tenke seg å reklamere for sin egen sending, er like fraværende, men vi tror at dem sender altså. Men for sikkerhets skyld så kan dere jo heller benytte Klanens Webradio, for de sender garantert kampen.

 

At ingen sporstsjournalister har skrivi noe får oss til å undres på om alle norske sportsjournalister egentlig bare er en gjeng snyltere som ikke klarer å produsere eget stoff om ishockey og må ty til avskrift fra andre nyhetsmedier. Derfor er det litt trist at Stavanger Ishockeyklubb ikke har skrivi noe sjæl, for da hadde i hvert fall Stavanger Aftenblad hatt noen å skrive av. Som vanlig måtte vi ty til våre lokale medier for å finne noe. Vålerenga Hockey har nå laget en kort sak på at det i hvert fall er kamp, det alltid pålitelige fotballnettstedet vpn har således møteplikt på Jordal som overskrift i sin dagbok sjøl om de har feil tidspunkt på kampen da, og Klanen har noe av den samme korte teksten. Det er da i det minste noe.

 

Men for dere hockeyfrelste skriver sjølsagt Sotahjørnet egetprodusert stoff også, sånn at nettavisenes journalister får noe de kan skrive av. Altså, klokka 19:00 i kveld møtes de to beste laga i getligaen til toppoppgjør inne på Jordal Amfi. Stavanger Ishockeyklubb, kjent som Oj Lars, vil få seg en skikkelig overraskelse. Etter at de flytta fra den gamle siddishallen til sterile DNB Arena, så har de nemlig ikke vært vant med kaldt vann i dusjen, løse fliser i garderoben, rotter som gnager i stykker hockeykøllene om de støtter dem på gulvet et øyeblikk og lukta av råttent tre. Alt dette grufset kommer tilbake til dem i dag i de sjarmerende garderobene på Jordal, som sist  så sin renessanse til de olympiske vinterlekene i nittenhundredeogtoogfemti.

 

Det første oppgjøret mot Oj Lars i år endte uavgjort 2 – 2. Lukas David sendte Oj Lars i ledelsen i første periode. I 2. periode snudde Anders Hilt Jørgensen og Daniel Sørvik det for Vålerenga, men Oj Lars slo tilbake med et mål av Dan Kissel før perioden var over. Tredje periode blei målløs, men en hårreisende utvisning på David Bräck rett før 3. periode var over, en type situasjon det ikke var dømt på tidligere i kampen, førte til at Oj Lars tok med seg to poeng etter at Lars Peder Nagel putta i sudden death. David Bräck er ikke med for Vålerenga i dag. Det er heller ikke Morten Ask, som jo sørga for utvisninga i sluttsekundene av tredje periode i Asker på tirsdag. Derimot ryktes det at Anders Hilt Jørgensen er tilbake fra hjernerystelsen sin. Oj Lars mangler både Billy Maday og Petter Røste Fossen. Spesielt Maday kan bli kjipt for dem, han har plukka 12 poeng på 13 kamper. Begge spillerne blei forøvrig skada av Tønsberg for tre serierunder sida.

 

Det blir spennende å se hvordan jappene med buksene stappfulle av oljekroner, takler både det sjarmerende garderobeanlegget og den enorme isflaten på amfiteateret. Treneren til Oj Lars har vært i rett garderobe som trener også en gang i tida. Han er faktisk så gammal at han til og med har vært trener for Vålerengas trener, Kjell Espen Knutsen. Det er kanskje ikke så mange som husker det, men Shampo spilte altså én hel kamp under Petter Thoresen i romjula i 2003. For å mimre litt, det var den gangen VG faktisk skreiv om ishockey og Mye Shampo, men lite skum. Den gangen scora Shampo på straffeslag, men Ole-Stian Hansen nekta å godkjenne målet, sutra noe om at ikke hele pucken hadde vært over streken. Vi som var der veit at Shampo scora. Heldigvis slipper vi annulerte mål i kveld, for dagens hoveddommere er Tor Olav Johnsen, eller Jordal-Johnsen som bønda kaller ham, fra Manglerud og Owe Lütchke fra Skedsmo. Nå skal det sies at Lütchke ikke bor på Skedsmo, men på Alexander Kiellands Plass i Oslo og dermed er det altså Grüner som er hans nærmeste ishockeyklubb. Dermed regner vi med at vi har fyrt opp Oj Lars’ tilhengere litt ekstra til Johnsen og Lütchke deler ut den ene tominutteren etter den andre til Oj Lars’ spillere i amfiteateret som ligger midt i mellom Grüner- og Manglerudhallen. Sjølsagt vil tilhengerne aldri skjønne en puck av Oj Lars-minuttene.

 

Dersom Vålerenga vinner er det fem poeng ned til Oj Lars og minst fem poeng ned til kugutta. Dersom Vålerenga vinner på tilleggstid er det tre poeng ned til Oj Lars og minst fire poeng ned til kugutta. Andre alternativer enn disse to ser vi på som rein utopi, så de gidder vi ikke bry dere med. Oj Lars har ikke takla det skumle amfispøkelset på Jordal i grunnspillet siden 2006 og det levnes få muligheter til at Petter Thoresen blir den i familien som står igjen med flest poeng denne gang også. Amfispøkelset er nemlig forbanna i kveld og da spøker det for Oj Lars…

Jordalspøkelset (øverst til høyre) passer på at fotografen tar et tøft bilde av Roy Johansen.

 

Fotballsupportere

Til slutt sakser vi en liten notis fra TV2 om Klanen:

”Vi får aldri løst det sånn at alle supporterklubber blir strømlinjeformet. Å få alle til å trekke i samme retning er umulig. Men man kan håndtere de. Klanen har forsøkt å beholde de ytterliggående i miljøet, integrere dem – i håp om at de ikke tar hele hånda. Det har vært ganske vellykket, sier Arve Hjelseth.”

 

Vålerenga i dag:

19:00 Hockey: Vålerenga Herrer – Stavanger Oilers, Getligaen, Jordal Amfi