Ricketts, Melling og hockeymakt!

05.11.2012 av under Gjetord | Ingen kommentarer

I dag tikka endelig meldinga inn fra Vålerenga Fotball, ei melding vi har venta lenge på, svært lenge. For det romenske fotballforbundet har ikke vært særlig behjelpelige, trolig heller ikke vårt eget forbund. Så først i god tid etter at medaljekampen var over for Vålerenga, blei endelig den canadiske landslagsspissen Tosaint Ricketts spilleklar.

 

Dermed knytter Ricketts seg til troppen som møter Sogndal i kveld, men det har drøyd lenge. Alt for lenge. FC Politehnica Timişoara fra Romania var Ricketts tidligere klubb. Den gikk konkurs i sommer og siden har lisensen til Ricketts vært låst i Romania. Nå er det sånn at fotballforbundet i Norge, altså galehuset på Ullevaal, har lov til å utstede den lisensen sjøl to måneder etter at overgangen er klar, sjøl om det romenske forbundet altså ikke får ut fingeren; men da må altså de inkompetente i forbundet sjøl få ut fingeren. Og det tok jaggu lang tid.

 

Uansett, nå er Ricketts spilleklar og dermed er troppen til Vålerenga litt sterkere. En som ikke er med i troppen er derimot Kamer Qaka. Han spilte de 57 første minuttene mot Uruguay på søndag. Inntil han gikk av banen leda Norge G17 1 – 0, men Uruguay snudde og uten Qaka på banen blei det plutselig 1 – 2. Riki Alba kom inn de siste 10 – 12 minuttene, men kunne lite gjøre med at midtbanestrategen var ute. Alba starta mot Frankrike på fredag; men led samme skjebne. Uten Qaka på midten kom ballen aldri i angrep og franskmennene vant enkelt 5 – 1.

 

Hockeymakt!

Det var en vannvittig snuoperasjon som foregikk i Sparta amfi på lørdag. Særpingene tok ledelsen 5 – 0 i getligaoppgjøret mot Vålerenga og var i det overlegne hjørnet når halve kampen var passert. Espen Knutsen var allikevel ikke slått; med coaching i verdensklasse henta Vålerenga opp ledelsen – mål for mål; men først blei Anders Hilt Jørgensen grisetakla med en albue som bør gi minst ti kampers karantene. Deretter blei det ampert og Cato Cocozza banka særpinger som seg hør og bør. Dessverre blei det tidlig dusj på ham av det også; men i undertall begynte Vålerenga opphentinga. Først Morten Ask, deretter Stefan Espeland.

 

I tredje periode fortsatte Vålerenga. Tyler Donati, Jesper Hoel og Filip Gunnarsson sørga for at det sto uavgjort så vidt over midtveis i perioden. Vålerenga var nærmest å ta seieren på ordinær tid, men måtte til slutt nøye seg med overtidsseier, 21 sekunder ut i sudden death ordna Erik Follestad Johansen seieren. Dermed topper Vålerenga fortsatt tabellen 4 poeng foran Stavanger. Kampreferat har vi ikke på Sotahjørnet, men nyt denne rapporten fra Klanen.

 

Det har også blitt spilt to kamper i eliteserien også og Vålerengas hockeydamer fortsetter også parademarsjen mot seriegull. Et meget redusert lag, kun bestående av ni spillere, kjempa og kjempa i lørdagens kamp mot Stavanger. Marlene Günther sørga for 1 – 0 i undertall i første periode, men siddisene slo tilbake med utligning i midtperioden. Mathea Fischer sendte på ny Vålerenga i ledelsen tidlig i tredje periode, før Stavanger nok en gang utligna, denne gangen var det de som scora i undertall. Med 64 sekunder igjen falt derimot avgjørelsen. Günther fikk æren av å bli tomålsscorer og matchvinner.

Backen Marlene Günther blei matchvinner. Foto: Kenneth Myhre.

 

Søndag var det nytt oppgjør mellom laga. Etter en målløs førsteperiode sendte Tina Scott Vålerenga i ledelsen svært sent i andre periode, før Hege Ask dobla ledelsen noen sekunder før det blei hvile. I tredje periode slo siddisene tilbake, men nok en gang var det Günther som blei tunga på vektskåla og punkterte kampen. Denne gangen var det hele 97 sekunder igjen. Et fyldig kampreferat er skrivi fra søndagens oppgjør.

 

Dermed topper Vålerenga nesten det som er å toppe i hockeynorge. Glem 90-tallets OL-dopede steder som Lillehammer og Hamar, glem dagens økonomiske doping med Lørenskog og Stavanger, glem sjølutnevnte hockeytown i Sarpsborg. Hockeyens høyborg ligger på Jordal i Oslo. Vålerenga topper Getligaen, Eliteserien, U20 og U18. Kom igjen ’a! Prøv i det minste og yt oss litt motstand, bønder….

 

200 kamper!

Vålerengas kaptein Hanne Mellingsæter mottok før søndagens toppseriekamp i Vallhall en premie for 200 spilte kamper for Vålerengas a-lag. Nøyaktig hvor mange hu har tror jeg ingen har helt kontroll på. Det er som i riktig gamle dager, statistikken er ikke helt nøye ført; men nå har hu i hvert fall fått en velfortjent premie. Så er spørsmålet hvor mange flere kamper det blir for den tidligere spissen. Hu har vært en bauta i Vålerengas forsvar de siste sesongen og har en stor del av æren for at Vålerenga lenge lå og kjempa om en fjerde eller femteplass i toppserien. På slutten av sesongen har det derimot rakna skikkelig for laget, mye kan kanskje skyldes at nettopp Melling blei skada.

Hanne Mellingssæter har over 200 a-kamper for Vålerenga. Foto: Anders Grydeland.

 

I går blei det en svært tam førsteomgang mot Kattem. Vålerenga havna under i det 26. minutt etter at Rebecca Angus spilte ballen rett i Julie Skjeflo Adserø og seinere felte henne inne i straffefeltet. Adserø tok straffa selv og dermed var 0 – 1 et faktum. Det andre målet skulle vært annulert for offside. En totalt blind linjedommer ser ikke at Adserø står minst fire meter i offside da oppspillet kommer; men uansett skal Vålerenga klare å avklare. De har nok spillere tilbake og da Adserø mottar ballen for andre gang, burde vel saktens Melling fått parkeringsbot for måten hu blei vendt bort på. Skuddet satt utagbart i krysset.

 

Det siste sparket på ballen i første omgang kom fra Solveig Gulbrandsen. Hu mottok en pasning fra Tina Wulf, vendte opp og skøyt i keepers høyre hjørne. Dermed sto det 1 – 2 til pause og et håp om poeng var tent. Hva som skjedde i andre omgang vites ikke av Sotahjørnets utsendte. Rapportene tilsier at spillet bedra seg, men mål blei det uansett ikke. Sotahjørnets utsendte likte ikke arbeidsbetingelsene som presse og valgte å referere hele eliterseriekampen på Jordal i stedet. Men vpn har et referat fra kampen.

 

Vålerenga i dag:

19:00 Fotball: Sogndal – Vålerenga Herrer, Tippeligaen, Fosshaugane Campus